Det luktar gammal räv

Ok, jag lackar! Jag lackar så till den milda grad att jag åsidosätter mina studier för att spy lite galla. Inte för att grammatik på långa vägar har samma charm som en stunds bloggande. Någon sa att det har kommit att bli mitt förbannade ansvar att reagera på händelser som denna. Så ansvarstagande som jag är, reagerar jag nu..

Partille har dragit fram som en virvelvind i Göteborgstvåan. Utskåpningssegrar har radats upp, en efter annan. Återtåget till division 1, där de enligt mig definitivt hör hemma, har gått som på räls. Fram tills igår ikväll.

Igår kväll skulle de möta ett Pixbo IBF (farmarlag till Pixbo IBK) som till större delen har bestått av extremt talangfulla tjejer företrädelsevis av årgång 91-92. Det var tydligen lite utav seriefinalsstämning över matchen. Båda lagen var obesegrade sedan tidigare och en jämn dust hade varit att vänta om det inte hade varit för att ett antal Pixbo IBK-spelare behövde matchträning vardagarna emellan två helger med dubbelmöten i damernas elitserie. Jag kan ju i och för sig förstå att Camilla Nilsson behöver lira lite division 2-innebandyn inför landslagssamlingen och Jessica Holmgren och Alexandra Lidström har sett mycket ringrsotiga ut i förstalaget. NOT.
 
Partille kämpade på bra och hade till och med ledningen efter första med 2-0 men när det blev mer och mer istid på elitspelarna kunde Wizards inte längre stå emot. Slutresultatet: 7-3 till Pixbos favör.


Av förklarliga skäl finns det fortfarande mycket sympatier kvar hos mig för Partille IB och jag känner otroligt mycket med dem efter en match som denna.

Dessutom kan jag tycka synd om de, om det fanns sådana, "ordinarie" IBF-tjejer som fick kliva åt sidan till förmån för stjärnorna. De hade definitivt inte varit chanslösa mot Partille dem förutan.

Det är väldigt käckt att Pixbo äntligen har fått igång ett andralag, det var ju något en annan hade behövt när det begav sig. För dem som får sparsamt med speltid i a-laget och för dem som kommer tillbaka från skador, typexempel: Sara Simonsson, och liknande är det väldigt bra, om inte till och med direkt nödvändigt, att ha ett farmarlag att vända sig till. 

Nu känns det bara som att det väldigt utstuderat rustats upp i IBF-truppen just inför detta Partillemöte. Betvivlar att samma lag hade mönstrats borta mot exempelvis Ale IBF. Vill på intet sätt nedvärdera Ales chanser i årets damtvåa men de flesta som bryr sig vet att Partille står i en klass för sig. De enda som på förhand verkat kunna ha en chans att skugga dem var just unga talangfulla Pixbo IBF. Dock har deras resultat hittills inte imponerat riktigt lika mycket som Partilles. 

Det har kommit till min kännedom att en matchändring även har gjorts så att dessa övergångar skulle kunna bli möjliga. Om man kommer från laget i högre divisionen måste man nämligen, för att få representera sitt farmarlag först ha stått över en match i deras serie. Däremot blir man efter övergång åt motsatt håll, farmarlag till förstalag, spelklar omedelbart.

Pixbo spelade mot Boden i söndags 15.00. Pixbo IBF skulle ha spelat 16.00 samma dag men denna tid flyttades fram till 18.00 och det kan den givetvis ha gjorts av vilka skäl som helst. Men utan denna matchändring hade alltså inte de ovan nämnda spelarna kunnat vara med i matchen mot Partille. Nu spelade de mot Boden, skrevs direkt efteråt över till IBF, stod över IBF:s match samma kväll och var därmed spelklara till onsdagens match mot PIB. Som sagt så kan skälet till ändringen av matchtid ha varit precis vad fan som helst men det ser väldigt suspekt ut.

Det är uppenbart, och inget de själva heller sticker under stolen med, att Pixbo vill ha upp sitt farmarlag till division 1. De har ungefär hur mycket som helst att vinna på det samtidigt som övriga Göteborgslag i förlängningen kommer ha än mer att förlora. Det Pixbo har saknat under många/alla år har varit ett alternativ för dem som är på gränsen. Med IBF i division 1 kommer de förmodligen kunna locka till sig spelare som håller måttet i division 1 men som vill ha möjligheten att kunna få känna på spel i elitserien. Därmed finns en tydlig risk för att lag som IBF Göteborg, 0302, Älvstranden och Surte m.fl. kommer att utarmas på sina stöttespelare. Jag kan ju bara se till hur jag själv hade ställt mig i en sådan situation. Hade jag varit en lovande tonåring och haft klara elitambitioner hade jag mycket möjligt kunna falla för sådana locktoner.



Skall givetvis understryka att inga som helst regelbrott har begåtts. Det finns ett samarbetsavtal och det är väl egentligen upp till var och en hur man vill utnyttja det. Systemet med dessa samarbetsavtal ger dock, och ganska tydligt i detta fall, större klubbar en chans att leka Gud i seriesystemen.

Vem vet, hade man varit i samma läge med sin egen klubb kanske man hade agerat likadant. Det vet vi ju sedan gammalt att jag till exempel med mitt ryska oärliga blod pumpandes runt i ådrorna inte sätter särskilt hög prioritet på sportslighet.

Nä just nu är jag mest grinig för att mitt gamla lag i viss mån berövas sin rättmätiga chans att komma tillbaka till division 1. Tänk hur mycket mer man inser problematiken när den når ens omedelbara omgivning.




Maggan, Mary, Ulle, Sani, Sanna, Klabbe, Clabbe, Sellan och alla ni andra... Ni har ett grymt hängivet fan som håller alla världens tummar för er och jag hoppas innerligt att serien inte skall behöva avgöras på ett sätt som detta.



/#68


Kommentarer
Postat av: ûll

Very well Gratjov! Sådär lagom rättvist känns det ju som. Men man får ju tacka för komplimangen?

2007-10-25 @ 19:50:28
Postat av: Larsson

Agrova jag håller med dig till punkt och prickar. Jag säger bara: DET STINKER FÖR FAN i innebandygöteborg!!!

2007-10-25 @ 19:50:40
Postat av: Anonym

Oj oj, låt folk tycka och tänka..det ska man aldrig ta ifrån dom. Vänd på steken,Partille hade gjort precis detsamma. Själv är man glad att man får vara med något lag och spela.Läktaren stinker också Larsson!Serien är lång, allt kan hända! Jag tror personligen att IBF tjejerna hade fixat det bra utan "oss" elitspelare.Vill också säga att Partille gör en grymt bra match,och i div två ska dom absolut inte spela i. Gött att folk har något att prata om i innebandy världen..haha..

2007-10-25 @ 20:04:43
Postat av: #13

Nej det stinker inte Göteborg utan hos rävarna och inte vilka rävar som helst utan hos rödrävarna.

2007-10-25 @ 20:07:03
Postat av: Maggan #3

Gratjova my dear friend! Kunde inte formulerat det bättre själv. Ett bättre fan kan ett lag itne önska sig! Samtidigt får jag passa på att skicak ett varmt tack till Pixbo, för mer tändvätska än så kan man ju inte få inför en match. Synd bara att eftersmaken är så fadd...

2007-10-25 @ 20:21:29
Postat av: what comes around goes around

Vill dra mig till minnes att Partille kom med hela sitt A-lag som då spelade i div1 till en match mot Pixbos C-lag i div 2 Gbg reservserien för ett par år sedan.

2007-10-25 @ 20:23:56
Postat av: Magg

Märkligt med människor som verkar ha svårt att minnas vad de heter! Eller är det så enkelt att Du inte vågar?

Och ja, det är mycket möjligt. Men i b-lagsserien händer det titt som tätt, eftersom väldigt få klubbar i stan har så stor trupp så det täcker både a-lag och b-lag. Att jämföra en b-lagsserie med en a-lagsserie...då är vi ute på tunn is.

2007-10-25 @ 20:50:23
Postat av: Sellan #2

Grettan, du skriver ju precis det man tänker - Gött! Eftersom jag spelar i Partille känns det ju lite lagon orättvist idag. men som du skriver Grettan det är ju inte emot något regelverk att agera som PIxbo gjorde. Man kan ju dock tycka att det är lite lagom osportsligt...Men vi är inte bittra. Vi bara klurar på nåt fiffigt ess som vi ska plocka fram ur rockärmen inför returmötet.


Ärligt talat, vilket lag har inte haft med många a-lag spelare i en b-lagsmatch, och förässten det är väl inte RIKTIGT samma sak vá? Man kan väl inte avancera i b-lag serien vad jag vet ialla fall.

2007-10-25 @ 20:51:00
Postat av: Simon

Inlägget som är ifrån 20,04 är ifrån mig a=)Så vet ni, namn är lätt att missa=)Men antar att folk fatta!!
Sellan det där med rockärmen tror jag på=)Bloggar gillar vi stenhårt!!

2007-10-25 @ 21:00:34
Postat av: Johanna

Simon, vi gillar dig me! Klart du ska lira. det blir bara så fel när det finns ett system som tillåter att vissa klubbar gynnas så kraftigt. Se till att komma tillbaka så snart som möjligt, vill se dig i pixbo ibk!

2007-10-25 @ 21:05:27
Postat av: jsherman

Kul att se att det är fler som förstår vad ett så kallat "andra" lag till Pixbo kan förstöra för andra Göteborgslag om de tar sig upp till näst högsta serien.

Vi kommer se mer än en GBG förening som inte klarar att tävla mot Mölnlycke gänget och det kommer innebära att vår sport kommer se ännu mindre än vad det gör nu. Som om innebandyn har svårt nog i den här fotbolls/ishockey/handbollsstaden.

Bra argument!

2007-10-25 @ 21:11:12
Postat av: Zicko

Fantastiskt bra du är på att skriva Grettan, du borde fanimej bli journalist eller nåt istället för att jaga kidz i skolan ;-)!

Zimma lugnt!

Postat av: Diddi

Detta är humor Grettan. =)

2007-10-25 @ 22:02:38
Postat av: Simon

Gillar dig med Grettan;)

2007-10-25 @ 22:26:02
Postat av: Carro

Jag undrar var alla Pixbo spelare hittar det roliga? Om våran match mot RBK va en skandal, va fan e inte då detta?? Fruktansvärt osportsligt Pixbo, hur regelrätt det än är.

2007-10-25 @ 22:29:56
Postat av: Kalle

Vad vill Pixbo ha från övriga innebandy älskare i den här stan? Jo publik! Nått som dom förövrigt är fruktansvärt dåliga på att dra till sig på sina matcher. jag hoppas verkligen att alla fortsätter hålla sig borta från Pixbos hemma matcher eftersom ingen annan än dom i Pixbo sympatiserar med deras inställning till innebandy och fairplay.

2007-10-25 @ 22:47:31
Postat av: klingan

grettan! håller fullständigt med om det du du skriver...
"Men man gör vad man gör för att satsa fan"

2007-10-25 @ 23:57:08
Postat av: Jan-Axel

Var vill du Vaaaaaaara? Div. 2 eller landslaget!

2007-10-26 @ 09:07:27
Postat av: Spelar för att vinna

När man läser alla inlägg nu, förstår jag att Larsson tycker att göteborginnebandy stinker. Vilka påhopp. Pixbo vill inget annat än att vinna. Det verkar ju vara den ända klubben i Göteborg som håller klass.Låter innebandyn tala!
Lägg ner snacket och spela innebandy!
Carro du är ute på hal is, och DET STINKER!!!!!

2007-10-26 @ 10:27:17
Postat av: Carro

Och du verkar inte våga stå för dina åsikter. Pixbo har i alla år bara använt byggherrens pengar för att ta sig upp i seriesystemen och kört över många duktiga spelare och föreningar under åren. Mölnlyckes herr och damlag är två exempel. Göteborg kommer inte bli en bättre innebandystad på Pixbos vis, med en enda förening som roffar åt sig talanger från alla håll. det är bara att kolla på F92 serien i år.

2007-10-26 @ 11:02:47
Postat av: Älskare av innebandy

Läs Klas Persons krönika i innebandymagasinet.se.

Jag hoppas verkligen Pixbo förstår hur de uppfattas ute i innebandy sverige och framför allt i Göteborg. Att elit-föreningar fått hybris förut är ingen nyhet, men dom som förlorar på den här typen av agerande är tyvär inte bara Pixbo utan hela innebandy sverige.

Samarbetsavtalens tanke var god från början. Men att på det här sättet skapa en debatt som säkerligen kommer leda till tuffare övergångs regler mellan föreningar under säsongen kommer i första hand drabba alla dom talangfulla spelare som befinner sig i gränslandet mellan att ta plats i ett elit-lag eller stå utanför. Jag hoppas alla de välrenomeradem ledarna i Pixbo om 1-2 år kan se tillbaka på den här händelsen och ångra sig. Och jag hoppas att hela innebandyn i Göteborg gemensamt jobbar mot en förändring i Pixbo Wallenstams syn på utveckling av innebandyn INTE bara utvecklingen i Pixbo Wallenstam

2007-10-26 @ 12:25:04
Postat av: Anonym

Krönikan är tyvärr borttagen. Censur?????

2007-10-26 @ 12:33:19
Postat av: Anonym

Otroligt, krönikan är bortplockad!! Vem bär ansvaret?!
Skicka mail till [email protected]
och fråga vart krönikan tog vägen!!

2007-10-26 @ 12:40:15
Postat av: Micke

Det verkar som Pixbo verkligen vill gå upp i ettan. Jag hoppas att man tar sitt ansvar och satsar på det långsiktigt. Riktigt tragiskt blir det om de går upp och kör på halvfart för att åka ur igen.

Skönt att man han läsa krönikan! Bitter text...

2007-10-26 @ 12:48:50
Postat av: Gretzky

Såg matchen i onsdags och precis som många andra förundras jag över Pixbo's agerande...

Hade enkelt köpt om man använda farmarlaget som ett utvecklingslag rakt över hela serien, t.ex. alltid haft 5-6 spelare från eliten (kanske för dem som inte får så mycket speltid) för att skolan in de yngre, skapa bättre spel och närmare kontakt mellan juniorer och seniorer.
Att som nu toppa laget en enda match ser för mig bara osportsligt ut.

Kan också tillägga om man plockar bort de mål som gjorde av elitspelarna så vann Partille med 3-2...kan vara värt att tänka på!

Partille!! Kom ihåg att det kommer en returmatch...som ligger efter 1 februari! Gör vad ni ska och ni vinner ändå serien!

Mags! Du var grym!

2007-10-26 @ 13:06:59
Postat av: Anonym

Klas Perssons krönika finns att läsa på

www.koppen.blogg.se

2007-10-26 @ 15:57:04
Postat av: Christer

Av förklarliga skäl har jag varit oense med dig förut Johanna men i det här fallet är vi totalt ense. Det är kollosalt osportsligt av Pixbo att använda sina landslagsspelare i division 2. Riktigt uselt! Först kastar de ut alla -90 tjejerna för att få in -91 laget i serien, sen plockar de 6 tjejer från BIK. När de ser att inte det räcker plockar de in det riktigt tunga artilleriet. Det stinker som sagt!

2007-10-26 @ 16:29:54
Postat av: Anonym

Pinge rules....

2007-10-26 @ 17:14:55
Postat av: Mathilda

Du skriver så jädra bra Grettan! Alltid lika kul att gå in här och läsa. Hoppas Partille ser detta som en vinst, då man egentligen "vinner" matchen om man bara räknar IBF-spelarnas mål.

Lycka till i helgen! Vi ses :)

2007-10-26 @ 18:38:46
Postat av: !

Många bra förlorare här! Snart kanske folk inser varför Pixbo ibf finns.. Ryssen har ju förstått det, hon är ju visserligen smart...

2007-10-26 @ 19:54:06
Postat av: Lisa

bra skrivet gratjov! Fyfan för pixbo, jag såg verkligen fram emot den matchen när partille skulle få vinna över pixbo, och så gör de såhär.. jag blir så jävla förbannad!
sympatier till klas och claes i partille, ni kämpar inte förgäves!!
forza partille !!

2007-10-26 @ 21:08:05
Postat av: Anonym

Väl rutet! Ruggigt dåligt av pixbo att göra såhär. Hur kan man låta de ordinarie spelarna kliva åt sidan för det här A-lags-elit-speltaklet. det stinker! Nu kan man ju hoppas att innebandymagazinet äntligen kan producera ett vettigt scoop av det här!

2007-10-26 @ 22:37:30
Postat av: Gaberud

Är det någon som missat att typ 200 ordinarie A-lags spelare spelar B-lags matcher varje helg?!
Men det är inte någon som går "bananas" för det.
Känns som om folk kastar skit på Pixbo för att de är stora,och därför lätta att träffa.

Men vad vet jag?

2007-10-27 @ 19:26:43
URL: http://gaberud.blogg.se
Postat av: Jasså

Har du gaberud tänkt på att A-lag och B-lag spelar i samma förening och i två olika tävlingar?

2007-10-27 @ 20:49:39
Postat av: Micka, målis i partille

Grettan, måste säga att det är sjukt bra skrivit av dig! Så skönt att de startas en debatt om detta, regler skapades inte för uttnyttjas på detta sätt.
Simon, inget dålig ljus på dig alls! Det är klart du ska spela en match i divison 2(och du var så duktig, även om målet jag släppte var surt, så var det snyggt. Lycka till i eliten, de är där du ska vara!).
Vi ska inte kasta dålig ljus på varken pixbos tjejerna i farma laget och de elitserie spelarna som var med, det är inte deras beslut, om det är någon som borde skämmas så är det pixbos styrelse!
Otroligt tråkigt att pixbos farma tjejer tydligen inte "räcker till" när det väl är dags för en match som vi alla har sett fram emot!
Snälla förstå Göteborg behöver ha ha flera duktiga innebandylag/föreningar för att kunna utvecklas och bli större, inte ett enda superlag/förening!

2007-10-27 @ 20:57:45
Postat av: Gaberud

Nej.

2007-10-28 @ 17:57:58
URL: http://gaberud.blogg.se
Postat av: anso

Är bara att inse att innebandyvärlden tyvärr fortfarande är för liten för att man ska kunna genomföra detta. Pixbo har värvat X antal bra spelare genom tiderna som inte kommer från gbg och haft dem i nått år, de har inte fått så mycket speltid, i brist på "andralag" att lira i har de istället gått till Div 1 klubbar där de regerat (grettan, du är en av dem!). Resultat? Pixbo har förlorat både tid, engagemang och pengar. Förstår att de nu vill värna om återväxten. Jag tycker att de gjorde helt rätt. Som sagt, innebandyvärlden är tyvärr förliten och styrs för lite av pengar för att de ska gå obemärkt förbi. De suger för en annan, mer pengar tack...Hade det blivit lika stora rubriker i fotboll eller hockey? I dont think so!!!! Det är klart att det sticker i ögona, men iblad måste man offra en för att rädda flera!!

men det är bara vad jag tycker

2007-10-29 @ 13:15:46
URL: http://www.howrude.blogg.se
Postat av: Anonym

Och du "Gretzky", om man tar bort de mål elitspelarna var inne på bakåt så vann ju ibf-tjejerna sin match 2-0. Tänkte inte på det eller?

2007-10-29 @ 16:22:59
Postat av: anso

tror att den ovanför mej har missat poängen i hela din text grett... var väl inte hur de gjorde det utan ATT som är the point...eller? snark

2007-10-29 @ 17:37:56
Postat av: Anonym

Gretzky, måste bara tillägga att elitfemman släppte alla 3 baklängesmålen också. ska man se matchen på ditt sätt blir det alltså 2-0 till ibf tjejerna. Eller? Och Christer, detta handlar om dam-innebandy, då gäller inte "alla ska spela lika mycket" längre..

2007-10-29 @ 23:44:39
Postat av: Gretzky

Halt sant!
Funderar dock på om någon som såg matchen verkligen tror att IBF-tjejerna skulle presterat bättre försvarsspel mot Partilles förstafemma (som matchades mot elitspelarna) och därmed undvikit målen...?
Det kan man naturligtvis bara spekulera i, men jag hoppas att IBF-spelarna nästa gång får visa själva vad de går för och inte bänkas för attt IBK vill ha ett farmarlag i 1:an till vilket pris som helst!

Ska bli intreesant att följa returmatchen i vilket fall som helst!

2007-10-31 @ 17:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback