Skandalscener i Valhalla Sporthall

Ja Herregud, var skall man börja?

Man kommer till Valhalla 1h45min för match, ändå hyfsat taggad för seriepremiär, möts av en vaktmästare som skall överlämna nyckeln till omklädningsrummet.

-Gud vad ni är tidiga! Ja idag har ni tur, annars brukar vi inte ge ut nycklarna förrän en halvtimma före match.

God morgon.

Tur att vi hade tur. Annars hade det kunnat bli lite körigt.



Sedvanlig språngmarsch bortåt Ullevi och tillbaka längs ån. Det var en förtjusande dag.

På med det nya fräscha stället. Vitt idag eftersom Göteborg enligt rykten skulle vara svartvitrandiga à la Juventus. Nu hade de ändå blåbärströjorna kvar. Hur som helst, vitt var det. Personligen tycker jag vitt-vitt-vitt slår allt i alla lägen.

Inne i hallen var det så tyst att man skulle ha kunnat höra en knappnål falla. Vart var musiken? Alla som spelat innebandy vet att det är en nödvändighet att ha musik på uppvärmningen för att komma igång. (För finsmakare kan uppladdningen till och med spoliras om det är fel sorts musik som strömmar ut genom högtalarna.) Jag övervägde att själv stämma upp till sång men då det var en jävla massa kritik till mitt och larssons gnolande under utelöpet avstod jag. Inte förrän halva uppvärmningen på plan var avklarad dunkades det igång. Uppskattat att höra Timbo. Lite sent dock.

Sedan skulle det visa sig att ingen microfon fanns att tillgå. Göteborg hade bett oss förbereda oss för line-up men efter omständigheterna funkade det väl sådär. Svårt också att få någon vidare lust att näta om inte ens namn efteråt skulle skanderas ut av speakern.



Matchen sattes igång och visst brukar man känna sig som bambi på hal is på Valhallas parkett men premiärdagen till ära hade golvet putsats upp något alldeles extra. Särskilt mycket krut hade lagts på det som var vår offensiva planhalva i första perioden. Spelare efter spelare dunsade i golvet på ett och samma ställe, till synes utan anledning. Kapten Björkner lyckades landa på nosen vid ett tillfälle med följden kraftig blödning och sned näsa.

Förutsättningarna var inte optimala för att prestera max. Och det vore väl jävligt synd att säga att vi gjorde det. 3-0 i röva efter första.

I periodpausen kom domarna fram och frågade om vi överhuvudtaget tyckte att det var ok att spela klart matchen. De menade att det finns en viss säkerhetsaspekt att ta hänsyn till också. Som de genuint osportsliga människor vi är i Surte såg vi då givetvis chansen att få radera ut vår miserabla inledning av serien. Omspel kändes jävligt lockande.

Andra sattes ändå igång men efter att ytterligare två kvinnor gått i golvet vid tiden 2.46, började matchens fortskridande diskuteras igen. Denna gången något mer livligt.

Folk anklagades för att vara dumhuvuden, osportsliga och det ena med det trejde. En Göteborgare kläckte i tumultet den intelligenta kommentaren:

-Vadå det var väl inte så många som halkade i första? Det var ju bara en sex-sju stycken.

Inte farligt?


Experter plockades in men de kunde bara konstatera att vad som gick att göra var att lägga på något medel som hade verkningstiden 5h. Få av oss är ju proffs och har andra sysslor vid sidan av innebandyn vilket omöjliggjorde det för oss att hålla truppen intakt så länge som det skulle krävas.

IBF Göteborg kom med förslaget att vi gemensamt skulle gå över till B-hallen, sätta upp sargen och fortsätta matchen där. Men Surtetjejer är inte bara osportsliga utan har även primadonnefasoner för sig. B-hallen, nä det var lite under vår värdighet.

Sedan att division 1-matcher inte ens får spelas i sådana hallar eller att vi skulle få ett rejält avbrott, det var väl bara petitesser i sammahanget.

Det kokade i IBF-lägret. Det hade det antagligen gjort hos oss också om vi hade haft en 3-0-ledning.

Beslutet från vårt håll blev ändå att avbryta. Nu återstår att se vad som händer. Tävlingskommitén skall säga sitt. Sedan kan det bli walk over, omspel från start eller detsamma från 3-0.

Och var inte de vänskapliga banden mellan Surte och RBK/IBF Göteborg formidabla förut så lär de vara det nu.




Faktum är att vi i Surte tyckte det var jävligt tråkigt att det blev som det blev. Men saken hade inte ens behövt diskuteras om de hade kunnat se till att ha en spelduglig hall.

Sedan kan man ju undra hur det skall gå med matcharrangemangen i fortsättningen. Missnöjet i publiken var stor och en sådan som exempelvis min gamla lagkamrat S.Pollak som letat sig från Partille för att titta på innebandy lär ju inte i ge sig i första taget i tvisten gällande återbetalning av inträdet. Lägg där till eventuella böter för undermåligt matcharr.  och det kan komma bli svårt för IBF Göteborg att finansiera en mic...

Kommentarer
Postat av: Anonym

skön lirare du är!

2007-09-22 @ 19:38:08
Postat av: Pettson

Haha, du hade rätt Grettan.. det blev ju en hel del att skriva :P

Postat av: Christer

Det är fint med bloggar där man kan ge sin egen version av verkligheten. Orkar inte kommentera alla sakfel just nu men konstaterar att herrmatchen efteråt genomfördes utan problem efter skurning av golvet.

2007-09-22 @ 22:21:55
Postat av: Malin

Haha men då måste ju kära Christer missat dammatchen, och hur många som halkade runt där? Herreguuuuud.

2007-09-23 @ 10:42:32
Postat av: Jannice

Oj då, du har nog förvrängt verkligheten lite....Men men de e ju din sida. Men du ska ha kred för att i alla fall erkänna att ni tar chansen att avsluta matchen pga underläget, det gjorde ju inte er tränare utan skyllde på allt annant.

2007-09-23 @ 11:44:00
Postat av: klister

Roligt hur alla ser det olika, oberoende personer får nog förstå att sanningen är någonstans mittemellan. Angående vallhallas golv var det väl bara en tidsfråga innan något skulle hända, för alla som spelat där vet ju att det inte är bra och hur det vid flera tillfällen vart väldigt halt. Sen är det synd att man säger att matchen spela under samma omständigheter, ja visst gör den det, men dem omständigheterna är ju inte godkända för en damettan match. SÅ whats the problem. Undra om hockeyspelare skulle godkänna att en liten fläck på isen inte va is? heh nej.

2007-09-23 @ 12:37:41
Postat av: Nicke Halmstad

Läste på maggets hemsida...
Domarna Henrik och Christer är bra domare och tog givetvis rätt beslut.
Spelarna anseer givetvis att dom blivit bestulna eller kommit undan beroende på vilken sida man står på...
Skulle gärna höra Göteborgs ledare om någon i deras lag blivit skadad ??
Sen att byta hall..
Jävla trams .. Skit i om det är 5 m eller 500 m och alla får köra bil dit...
Det är Div 1 lite proffsigt får dom faktiskt försöka ha det Dom kära Göteborg...
Trodde deras sattsning var på att ta klivet upp... då får inte sådant här hända...
Ses i Halmstad...

2007-09-23 @ 13:32:13
Postat av: Jonnah

Ajajaj Grettan. Nästa gång får du vakta tungan för "journalister" nappar på allt. Haha, du lyckas iaf med att skapa en väldig debatt inte alla som lyckas med det.
Varför slöt ni inte upp med oss igår? latmaskar...

2007-09-23 @ 17:45:49
URL: http://yonnaah.blogg.se
Postat av: Pierre

Hej Klister
I hockey skulle nog lagen ha kommit överens om omspolning, då alla spelare på plan missgynnas och inte bara de i ett lag. Förslaget om att städa plan med städmaskiner (tar ca lika lång tid som en omspolning) accepterades inte av Surte. Matchen efter vår spelades utan några som helst problem, efter "omspolning" mellan matcherna.

2007-09-23 @ 18:31:35
Postat av: Diddi

Skrattade en lång stund när jag läste "KLart som fan vi inte ville spela vidare när vi låg under med 3-0" Strike. Damettan verkar bli en härlig såpa att följa!

2007-09-23 @ 19:30:05
Postat av: Ref:

Har full förståelse för att domarna bröt matchen hade dom inte gjort det hade det kunnat sluta riktigt illa. Sen är det ganska viktigt att understyka att DOMARNA avbröt matchen inte Surte. Hade Surte vägrat fortsätta då hade resultatet 5-0 redan varit officelt.
Grettan:
Sen undrar man ju om jag och din kompis på innebandymagazinet såg samma match maken till sensationsjournalistik hittar man ju knappt i aftonbladet. Hoppas du ger dom en känga i nästa krönika :)

2007-09-23 @ 20:03:01
Postat av: En som var där

Ojoj, skyllde på allt annat? På ett sätt önskar jag att matchen hade fortsatt så några av IBF Göteborg spelarna hade skadat sig pga av fläcken och sedan kunde vi tagit den här diskussionen igen.

2007-09-23 @ 23:01:43
Postat av: Jasse

Håll dig till sanningen i stället Johanna så behöver man inte se dig som en patetisk spelare med mindervärdeskomplex.

2007-09-24 @ 10:17:57
Postat av: Carro

ja du Grettan... sicken soppa det blev. Tänk att en match kan betyda mer för folk än resten av deras liv... Du skulle varit med igår och övat finter mot Guldheden i Ale Gymnasium ( förlåt Guldheden men det var ändå en kul match)... halkfritt va det med!!

2007-09-24 @ 11:57:43
Postat av: Malin

Jasse det roligaste var ju när du filma en av dina egna spelare "för att visa att det var halkfritt" eller vad i hela fridens namn ni höll på med. Det var längesen jag såg något som var så coolt! WOW.

2007-09-24 @ 12:37:00
Postat av: Dagg

Kan någon hjälpa mig? Jag förstår nämligen inte...de som kommenterat inlägget måste uppenbarligen har varit här tidigare och läst Gratjovas blogg. Har man då helt missat den syrliga, ibland något sura, och alltid lika vassa tonen av ironi. En ironi som alltid är nedvispad i en porös blandning av verklighet och fakta. Serveras iskall.
=o) Go Grettan!

2007-09-24 @ 13:23:58
Postat av: ojdå

"-Jag blir så arg så jag SKAKAR."
Jag ser framför mig en väldigt arg människa som inte varit med om något värre i livet. SKAK SKAK
Ni vet så där när man spänner hela kroppen och ansiktet darrar av ilska. Skulle betalat för att se det.

2007-09-24 @ 13:43:58
Postat av: Ugh

Visst är det väl ändå märkligt att det är krig i världen...???

2007-09-24 @ 14:48:18
Postat av: Marre

Halkade pga av fläcken.... No big deal! Det va väl bara att resa sig upp och spela vidare, tyckte inte det
var något vidare problem. Matchen borde verkligen inte spelas om efter erat WO. Men har inget emot om den gör det, å visst vi kan börja med ställningen 0-0, för att åter igen trycka ner er i skorna... ;)

2007-09-24 @ 14:57:11
Postat av: Sara

Vad folk verkar glömma bort är ju att denna omtalade hala fläck inte fanns där när matchen startade. Den uppkom efter att en av Surtes spelare droppat en blodpöl på golvet som sedan torkades upp. Så att snacka om att vi inte ställde upp med en spelduglig hall är ju verkligen helt fel. Det var efter att denna fläck behandlats med medel som ger fäste och därmed inte var hal mer som det började gnällas på resten av hallen också. Bara för att folk inte kan stå på benen i närkamper vid sargerna betyder det inte att golvet är halt...

2007-09-24 @ 15:44:15
Postat av: ´Skärp er

Sara, Marre & Jasse va fan håller ni på med...... Domarna avbröt matchen Punkt slut. TK kommer bestämma hur och när matchen skall återupptas. Varför skall ni hålla på och fjanta er med beskyllningar och idiot kommentarer att folk inte kan stå upp i närkamper osv? Ni vet precis som alla andra i Göteborg att IBK Göteborgs matcharrangemang och spelplan i valhalla är under all kritik det var bara en tidsfråga innan detta skulle inträffa. Titta över ert eget bo innan ni börjar hacka på alla andra................

2007-09-24 @ 16:01:22
Postat av: Marre

Oj då, här va det hett! Hur var det nu med ironin i det hela...??? Det är absolut inget fel på planen i valhalla, är precis som alla ndra parkett golv....
Verkar som någon tog åt sig, ser inga dikrekta beskyllnigar i det som skrivits.

2007-09-24 @ 16:11:35
Postat av: Malin

Är det inget fel på planen i Valhalla? Det var det iallafall i lördags, undrar om du var där? Verkar lite tveksamt..

2007-09-24 @ 16:18:05
Postat av: Jonna

Ärligt talat. Surte nu ger vi oss detta leder ingen vart. Folk får tycka och tro vad dem vill om oss, och så kommer det fortsätta att vara, men vi vet ju även att folk tycker och tror saker om IBF och deras handlande. Jag tycker vi nöjer oss där. Ny match på Lördag så laddar vi om batterierna och tar ut all energi där istället.
Detta börjar ju bli pinsamt.
Ses ikväll brudar.

2007-09-24 @ 16:23:02
Postat av: Pierre

Citat från Surte´s hemsida som ger oss alla en möjlighet att komma fram till en konstruktiv och acceptabel lösning för båda lagen;
"Vi spelar gärna vidare matchen ifrån det läge där den avbröts, om TK finner denna lösning som den rätta".
Nu är det upp till TK att "stäva i bäcken på Västkusten".

2007-09-24 @ 17:03:50
Postat av: VERONICA RAMSTEDT # 20

hej JOHANNA "du som kallar dej för OJDÅ" å alla ni ANDRA!
följande meningar har sagts av mej till magnus fredriksson (innebandymagazinet.)
-Tänk på vad du skriver nu!
-Och tänk på att vi har erbjudit surte en annan hall!
sen gick ja hem.
de krävs mer än så för å få mej så arg så ja skakar.
Ha en bra dag allihopa!
=)

2007-09-25 @ 07:58:06
Postat av: spiken i kistan

Just det som är grejen, om denna kommentar kunde bli så fel citerad, tänk då på hur mycket annat i artikeln som blivit fel citerat?=)

2007-09-25 @ 08:19:23
Postat av: Simon

Asså det är tydligen i div ett det händer saker=)Fan vad kul, på tiden att det händer något;)Må bästa lag vinna..

2007-09-26 @ 20:50:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback