"Hoppas du skriver detta på bloggen"

Bättre sent än aldrig sägs det. Matchrapporten från igår har lyst med sin frånvaro.

En del sena återbud gjorde att vi endast kunde skramla ihop till två lag. Det blev återigen ett 0302-gäng. Denna gång ställdes de mot ett kombinerat Surte/Partille-lag bestående av undertecknad, Maggan, Pollak och Pernilla. Efter att ha jobbat i underläge matchen igenom, mot ett köttförsvar som uteslutande scorade på kontringar, kunde vi rycka på upploppet och vinna med 30-29 (7-10, 10-10, 13-9). Särskilt skön var segern efter Mathildas segervissa uttalande i andra periodpausen då de ledde med 20-17: "Hoppas du skriver om detta på bloggen, Grettan!"

Klart jag skriver det på bloggen.

Matchens prestation
Ludmilatakterna som någon visade upp då bollen gick över sargen. Enligt våra spelregler är det "först får den" som gäller.

Matchens tunnel
Den på Mathilda. Det var inte första gången det fysiska praktexemplaret hade problem med att hålla tätt i Hjällsnäshallen.  

Matchens mål
Sanna Pollaks 30-29-mål. En soloprestation av den högre skolan. Så jävla viktigt var det också.Fanns tydligen intresse från utomstående om deltagande vid nästa tillfälle. Tyvärr kan inte vem som helst anmäla sig eftersom vi vill hålla viss kvalitet. Vi kan inte ta in vilka bröspelare som helst. Men om ni riktigt desperat gärna vill vara med är ni välkomna att lämna era kontaktuppgifter så skall vi se om vi har några utfyllnadsalternativ.

Vill även passa på att göra reklam för den årliga småmålsturneringen som går av stapeln strax före nyårsfirandet i Lerum, Back to Basics. Dit är alla välkomna har jag hört.

.. .. ..


Dagens ris
Rödluvan som hade befälet över Virvelvinden på Lisberg idag. Kvällen var förstörd när hon inte lät två bandystjärnor och tre damer, alla av modell hyfsat slim, sitta i samma vagn. Jag trodde inte Liseberg anställde glädjedödare.

Willig

Det var länge sedan ett intressant namn passerade mitt universum. Idag på jobbet hände det igen.

Walter Willig

Härligt.

.. .. ..

Kan bli ett otroligt starkt startfält på småmålsliret imorgonkväll på den fantastiskt chantila anläggningen i Gråbo. Eventuell laguppdelning: Surte/Pixbo, Partille, 0302.  Vi vet ju vilket gäng som plockade hem bucklan sist.

.. .. ..


25/7. I like. And so does my wallet.

Grattis bror på 23-årsdagen. Tänk så åren går.

Upp och hoppa ligg inte och dra dig,
när du blir gammal vill ingen ha dig.

våga ta ett bryt

Preem Ullevi, 19.00.

Två tjejer ser en aning vilsna ut vid bilvårdshyllan. Det manliga butiksbiträdet kommer fram:

-Kan jag hjälpa till med något?
-Ja vi behöver fylla på olja i bilen och vet inte vilken som passar bäst.

Efter lite dividerande hittas en olja som enligt honom skall passa. Nu var trots detta inte hela problemet löst utan oljan skulle ju också tillsättas på rätt sätt varför en av tjejerna bad lite försynt:

-Det är inte så att du skulle kunna hjälpa oss så det inte blir fel? Vore ju himla dumt.
-Det hade jag kunnat göra om det inte hade varit för att jag är ensam i butiken men om det lugnar ner sig skall jag nog kunna hjälpa er.

Lugna ner sig på Preem Ullevi, ja just det. Men det var ju snällt i alla fall att han visade sin goda vilja.

-Ja, nä men vi skall nog kunna greja det. Skall jag dra kortet här?
-Ja just precis. Är det så att du kan din kod?

Då kom brytet. Nog för att det går att göra sig rolig över små damer som handskas med olja för första gången i sina liv men något måtta får det vara.

-Ok, ok, that's it! Bara för att vi inte vet hur man fyller på olja i en bil,  betyder inte det automatiskt att vi är genomkorkade i övrigt. Och vem fan är du att stå här och vara spydig? Känner du dig nöjd med att vara ett butiksbiträde? Känner du dig nöjd med att veta hur man grejar med olja till bilen? Men stanna här och ruttna resten av ditt liv då för helvete och se  till att få riktigt mycket bilmeck gjort. Själv känner jag att det finns viktigare kunskaper här i livet men det kanske inte sådana low-lives som du gör. Tack och hej.

Eller så fnissade vi till som de hjälplösa kvinnor vi var, och gick vår väg. Ibland blir man bara så trött på sig själv.

Johanna?

Igår återsågs ett gäng gamla rävar. Mycket trevligt. En hade ett nytt kap att presentera. Det var ett hand-shake-moment alltså. "Hej, Johanna"  sa jag. "Nä detta eee Grettan." sa de andra. Kallas inte alltför ofta vid mitt tilltalsnamn. Kärt barn har många namn säger de ju. Här kommer ett axplock:

Jojjo som senare utvecklades till Yoyo av en engelsk fotbollstränare jag hade. I stort sett utdött nu.

Gratjova.  När det blev överskott på Johannor har mitt efternamn alltid varit hyfsat särskiljande.

Bratsnoff. Vet inte vart det kom ifrån.

Gratjovs syrra. Mina bröder hade lite högre kändisfaktor än jag i de småländska skogarna.

Gretzky. Denna är faktiskt lite pinsam. Det var när jag kom till Pixbo och jag tydligen var så tvungen att få ett smeknamn. Vid den tiden hade Jojjo tappat stinget. Underfundiga Zicko tyckte inte att steget från Gratjova till Gretzky var så långt. Sen att jag är ungefär lika het som Wayne, det är klart att det också var en av anledningarna. (?) 

Senare har det utvecklats ett gäng bastarder av Gretzky, av vilka Grettan och Gretl' (som minstingen i Sound ouf music) är de mest använda.

Många i min bekantskapskrets är hängivna Hipp Hipp-fans, så även jag. Där finns en baltisk kvinna som sysslar med kändisresor tillsammans med sin make. Hennes namn är inte långt från Johanna - Jolanta. Öststaskopplingen spelade säkerligen också in där.

Svetlana.

Någon gång för lite drygt ett år sedan blev det klart för mig att man inte kommer så långt här i livet om man går omkring och är så där dumt snäll hela tiden. Nu har det gått så långt att jag till och med har ett smeknamn som är ett resultat av min nya image. Aggrova.Så så här på Johannadagen i fruntimmersveckan känner jag ingen större anledning att fira. Off to work I go.

Påannonsering

Lag Surte/Pixbo (Gäfvert, Simonsson, jag) piskade upp 0302 (Matilda, Annika, Josefine) med stabila 20-17. I egenskap av halvsjukling, alternativt helsjukling under stenhård kur, fick jag ta mig an en hyfsat orörlig spelfördelares roll.

Hoppas på ordentlig uppslutning nästa vecka. Tillräckligt många för att arrangera spel i turneringsform hade varit önskvärt. Snackas om onsdag.

Småmål. I like.

Två inlägg på en timma, nu myser väl de arbetsflyende så det står härliga till.

Fick precis ett samtal om att det är småmålslir på gång i afton. Sist fick jag lämna återbud pga arbete och inför kvällen ser det mörkt ut med den förbannade febern som härjar. Men man kanske hinner friskna till på 6h? Jag gör så att jag ringer en vän som sitter inne på lite starkare grejer.


jobba jobba joooobba

Work it. 
Om du  vill naturens väg till verklig sällhet veta, så lyd dess första bud - Arbeta. 


Tro det eller ej, dessa vidsomsord är inte hämtade från ryska led. Nä, det är mormor som varit i farten igen.

 

Man får se upp bara så att man inte jobbar ihjäl sig.


Hur sjysst är Gubben däruppe då? Av 15 dagar är jag ledig tre och för första gången på vad som känns som en evighet är det riktigt grymt väder. Nämen passar det väl utmärkt att skicka lite feber på mig? Tack Gud. Tack som fan. Måste ändå säga att det blev lite av en triumf att komma hem och se att temperaturen låg nära 39 när vissa under en hel dag beskyllt mig för att vara en gnällspik som enbart mådde som jag förtjänade.

.. .. ..

Zicko, jag har inga säkra bevis på vad som egentligen hände med Sofia, som vi ytterst sällan kallar henne. Jag var helt övertygad om att hon bara hade stumnat efter de två backarna strax före halvvägs. Men det ville hon förstås inte erkänna så hon drog någon jävla vals om att det var björnar på gång inne i skogen. Hur det egentligen var lär vi aldrig få veta.
   

.. .. ..

      

Hörde att den svenska så kallade partyeliten var upprörda över att medelmåttor glider ner till tennisveckan och festar med dem. Stackars partyeliten. Men om nu partyeliten är så elit så borde väl inte vanliga dödliga ha någon chans att hävda sig?

   

Det ryktas om att krogägarna i Båstad avskyr innebandyhelgen. Ja, de tjänar ju inte så mycket på den. Vi innebandyspelare kanske fokuserar mer på själva idrottandet, eller jag vet inte?

 

Nu händer det igen. För andra året i rad kommer den lätt roligaste cupen att krocka med Pride-festivalen. För egen del är valet inte speciellt svårt men man behöver inte jättemycket brain för att räkna ut att ett antal damspelare blir tudelade. Operation övertalning har pågått även i år men det blir en del svinn ändå. Tråkigt. Om man kunde vara på två ställen samtidigt.

 

Fick ett sjukt lockande erbjudande alldeles nyligen. Ja, som sagt, om man bara kunde vara på två ställen samtidigt. Regler är ett otyg. Till för att brytas har jag hört. Och tro fan att folk täpper till kryphål som fanns förr.

 

.. .. ..

     

En 28-årig man på försäkringskassan i Göteborg hade lurat till sig en jävla massa miljoner. Inte som Posener, men ändå. Var tvungen att ringa och kolla med en av våra coacher som jobbar där att det inte var han som varit i farten. Det var det inte. Annars kunde Båstad ha blivit rivigt.


.. .. .. 

Nu nalkas slutet av detta inlägg  så som lite utfyllnad, så att personer som sitter på sina jobb, inga namn nämnda (Ma...), och förväntar sig att jag skall producera text som kan få dem att undfly sina egna arbetsuppgifter, fyller jag på lite här. Jag är ju trots allt en jävligt god människa.


Helgen till ända.

Sedan en tid tillbaka har det varit lite trendigt att dricka rosévin, och då gärna med bubblor i. Men vad gör man om törsten börjar göra sig påmind, systemet redan bommat igen och ingen rosé står och dräller i barskåpet? Man vill ju ändå vara trendig va..

Det finns en person jag ofta nämner här i bloggen. Det är en tjej som främst jobbar i det tysta, det är lite av hennes signum kan man säga. Vem sitter inne med en lösning på roséproblemet om inte allas våran Larsson?

Hagel: Vad dricker du?
Larsson: Rödvin och sprite.
Hagel: Blandar du ut rödvin med sprite?!
Larsson: Jah! det blir typ som... ah... Rosé!

Voilà.

Lagsammankomsten i fredagskväll var för övrigt en riktig höjdare. Tanken var egentligen att det skulle ha femkampats på Liseberg men då vädergudarna inte riktigt var med oss och parken trots detta sades vara invaderad av Partillecupdeltagare, beslöt vi oss för att fokusera på att värma upp ordentligt inför den nattliga dansen istället. Och det man kan säga om den är att gammal är äldst. I alla fall om man skall se till uthålligheten.

Jag har tidigare nämnt att Surte värvade mig för att de behövde få in mer rutin. Jag har ju haft vissa problem med att släppa det där, men under aftonen uppdagades anledning nummer två som i viss mån stillade den gnagande känslan av obehag. Det var en i ledartrojkan som kom ut med sin kärlek till Ryssland, vilken gjorde mig både glad men framför allt överraskad. Han svarade med: "Men Johanna va fan tror du vi värvade dig för?"

Blir alltmer övertygad om att det kommer bli kanoners i Surte.

Wimbledonfinalen låg otroligt lämpligt inplanerad idag. Vaknade lagom till matchstart och vilken fight det blev! Hade hoppats på Nadal men man kan inte annat än att imponeras av en sådan kille som Federer. Sanslös meritlista.

.. .. ..

Såg att Pixbo nu presenterat Pernilla Fredrikssons come-back. Jag hörde om detta för ett tag sedan. Hoppas, hoppas knäna håller nu för här har vi en riktig stjärna.

Nu börjar
Anso insinuera att jag brukar otillåtna medel också. Så jävla typiskt svenskt att förutsätta att alla som har något öststatspåbrå inte kan vara stekhet utan att ha fuskat sig till det. Anar jag en viss oro i Balroglägret? Börjar det redan slipas på bortförklaringar?

.. .. ..

Nu är inte hybrisen långt borta. Bugar och bockar för alla fina ord.


Välgörare

Tydligen har jag gått och blivit lite av en välgörare. Har i över ett år varit medlem i Individuell människohjälp (IM) och skänkt några slantar dit varje månad, vilket ha fått mig att känna mig som en god människa. Men igår fick jag två ordentligt personliga tacksamhetsförklaringar.

Okej, den första smilade jag mig till. Lämnade lite rabatt till en man vars dotter insjuknat i den hemska sjukdomen tvar. Det var egentligen inget snack om saken, varenda människa hade gjort samma sak som jag. Men nu har jag kommit in i receptionist-/försäljarstimmet och är så väldans övertrevlig mot alla kunder. Hade jag varit mitt vanliga iskalla jag så hade denne man aldrig någonsin öst på med superlativen så till den milda grad som han gjorde.

Den andra kom som en blixt från klar himmel. Detaljer känns onödiga men någon bemödade sig med att tacka för något jag skrivit. Och det värmde.

.. .. ..

Idag föll de sista schematekniska bitarna på plats så att jag kan hänga på det gäng som åker ner till årets innebandyturnering , eller läger som en arbetskamrat kallade det, en dag i förväg. Det handlar om att pissa in sitt revir, samt att ordna med huvudkuddarna till beachen.

.. .. ..

På innebandyträningen igår tog det blå laget en härlig skalp. Känslan av att ha flodhästslöpsteg var däremot inte alltför angenäm. Dessutom tror jag bestämt att någon hade gjort hål i mitt klubblad. Hur många gånger skall jag behöva säga det här -Jag vill inte börja med freebandy. Nämen det vore synd att säga att känslan är på topp. Gissningsvis känner fler än jag så.

.. .. ..

Vinter-OS 2012 till Sotji!
Kuriosa: Det är tennisesset Maria Sharapovas hemstad. Det lilla (jättlånga) amerikaniserade aset lämnade förvisso staden i tidig ålder så hon skall egentligen inte nämnas. Jaja, låt gå för den här gången då.

.. .. ..

Får man jobba åtta dagar i streck? Känner mig lätt utbränd här efter dag 7. Only one to go..

Saliga äro de korkade ty de skola icke sjunka så djupt...

... var titeln på en bok fylld av kåserier som stod och samlade damm i lilla mammas bokhylla. Lurig titel tänkte jag och bläddrade som allra hastigast igenom den. Fastnade på några sidor som handlade om orter med märkliga namn som någon hade skrivit lite vitsigt om. Bland kanske 10 namn fanns Malexander och Knutby med vilket kanske inte hade behövt vara så anmärkningvärt om det inte hade varit för att boken var utgiven 1991, alltså långt före de uppmärksammade morden ägde rum.

.. .. ..

Dagens språkliga framsteg
Kortlek heter på norska kortstokk

Wetwest is the shit

Kan efter denna dag i receptionen konstatera att brittisk engelska är bland det läckraste som finns i språkväg.

Imorgon blir det elitträning för mig. Jajemen. Jag skall ut i spåret innan arbetsdagens början med min kollega, Pixbotjejen
Karin. De hade fått sitt sommarträningsprogram och eftersom jag behöver sällskap för att överhuvudtaget få tummen ur så är det bara att accpetera hennes/deras upplägg. Skall bli oerhört spännande. Men inte lika spännande som innebandyträningen  på onsdag, till vilken längtan är enorm!

.. .. ..

Maria Larsson har  förresten varit i uppfinnartagen igen. Det hela utspelade sig då vi satt på Hard Rock och afterwork:ade i fredags med delar av den gamla Pib-eliten. För övrigt första gången jag var på After Work efter att verkligen ha jobbat. Vi började diskutera om vi skulle arrangera en sådär trevlig innebandyfest med det nya laget. Det har ju kommit att bli lite av Larssons och Hagels grej det där med festfixande och nu visade alltså Larsa att hon kan ta detta till en högre nivå genom sitt nytänkande.

-Vi skulle kunna ha sånt där med bubblor ni vet..?
-Du tänker på skumparty?
-Ja! Och så kanske vi skulle ha en sån där wetwest-tävling!?

Med det där finurliga leendet hade på läpparna förstod vi rätt snabbt att Larsson inte alls syftade wetwest utan wet-t-shirt. Tvivlar dock på att det är särskilt många som skulle ställa upp. Antagligen inte fler än då samma innovativa tjej funderade på hur vi kunde dra in pengar och nämnde säljande av en viss form av sällskapsspel. (internt.) 

Livet hade varit bra mycket tråkigare utan Larsson! 


.. .. ..

fred.
 


Finns det någon ursäkt?

Allt som oftast ligger idrott, framför allt fotboll och innebandy, mig otroligt varmt om hjärtat. När jag under gårdagens inte alltför stressiga dag på jobbet lusläste Aftonbladet ville jag däremot nästan spy på skiten. Två killar som värvats hit från ett annat land, de kallades i tidningen fotbollsproffs, hade blivit dömda för våldtäkt. Deras straff hade dock blivit förmildrade eftersom de var väldigt unga och att det ansågs ha stor inverkan på deras karriärer.

Ursäkta mig.. Men är det rimligt att man ska få ett lägre straff för att man valt en viss bana i livet? För mig är det lika förundrande som att kungen inte är straffbar överhuvudtaget. Och vadå fotbollsproffs?  Nötterna spelade i division 2!

Nä. Det är inte ok.

.. .. ..

Tilde de Paula och Runar!? Herregud!