La France

Om ca 12 timmar kommer jag att landa i Marseille för vidare transport till mitt hem de närmsta tre veckorna i Lyon.

-Vad ska du göra i Lyon? Dejta Kim Källström eller?
-Ja.. jo.. han har ju tjatat så förbannat så man får väl ställa upp trots den lätta men enligt vissa övergående övervikten.
-Han är ju inte stek precis.
-Nä, men vad gör man?

Nä, jag ska inte dejta Kimpa. Och en ren nöjesresa är det heller inte tal om. Nä här skall det förkovras så det står härliga till förstår ni. Tanken är att jag skall bli mer flink på att tala franska. Vi får se hur det blir med den saken.

.. .. ..

Ikväll var jag och såg en kär väns dansuppvisning. Fy fan vad jag blev imponerad. Där ligger man i lä med sina egna mooves. Är lite pissed över att jag aldrig har kunnat prova något sådant, vem vet jag kanske har en jävla läggning för det? I Vrigstad fanns det fotboll och innebandy att välja på. Svårt att impa på dansgolven så som Josse  med den bakgrunden.

I Vrigstad har det idag varit ett stort happening förresten. Vrigstad Marknad. Befolkningen stiger under denna dag från 1900 till uppemot 15-20 000. Ungefär som Gotland på sommaren. Eller nåt.

.. .. ..

Det har varit lite tyst om mig denna vecka. Det kan vi tacka/beskylla Surtes fystränare, George för. Det är han som har bossat under veckans slavdrivande uppe i Skatås. I torsdags trodde jag faktiskt på allvar att jag skulle dö. Nu är det lite svårt att säga hur det kommer gå med upprätthållandet av denna fina träningsstatistik  i la France.

Maria "Hagel"/"Hagg"/"Haggan" Hagelqvist tyckte att hon hade uppmärksammats lite för lite här på bloggen nu det senaste. Jag vet inte om det var därför hon fällde det uttalande som följer nedan, men det var fanimig som att be om det.

Hon berättade att hon hade stått uppe vid Slottskogen och sett start och målgång av Göteborgsvarvet.
-Fan vad sugen man blev!

Jag bara tittade på henne och tänkte: Du måste skaffa dig en bättre hobby, och det omgående.

.. .. ..

Kom in på MSN vid 22-snåret och möttes av frågan:
-Var har du varit? Firat VM-guldet eller?
-Oh ja.


Den stora återupprättelsen är nu ett faktum. Hela innebandysverige kan andas ut för det har ju känts rent för jävligt att ha behövt se sig själv som den tredje nationen i världen i två år nu.

Eller så bryr man sig knappt. Tråkigt att det är så. Men så är det.

Skall dock inte klanka ner på insatsen. Skitbra. Grattis! Glädjande att en spelartyp som jag gillar, Sara Kristoffersson fick pytsa ordentligt i finalen.

Ryssland slutade på en fin sjunde plats. Svider att ett baltland kom före men innebandyn är väl inte ännu riktigt prio 1 i Putins rike.

.. .. ..

Är rätt sur över att Stadium har satt upp bilder av min kropp på varenda busshållplats i hela stan.

.. .. ..


Au revoir, mes amis et tous les autres!

Serieindelningen

Under måndagens upptaktsmöte med Surte IS gjordes det klar att det i år skulle läggas ett större fokus på fysiken jämfört med vad det gjort  under föregående säsonger. Nu kan ju inte jag konkret säga vad detta innebär då jag alldeles nyligen anslutit till truppen men den spontan reaktionen är: Faaaan!

Vad är det som håller på att hända egentligen? Fysprofiler hit och dit. Jag som alltid har trott att innebandy var en lirarsport.

"Innebandyn måste utvecklas."
jadajadajada..

Ja, jag inser att det är nödvändigt. Ja, det är ganska mycket roligare att spela om man inte håller på att dö efter varje byte. Om det bara ginge att se detta framför sig ute i spåret. Men det ter sig hopplöst.

.. .. ..

Serieindelningen har alldeles nyss presenterats. Det blir till att husera i landets nedre regioner.

Färjestaden
Ingelstad
Olofström
Malmö
Södra Dal
RBK/IBF Göteborg
Älvstranden
Warberg
Halmstad
SurteSkickar mitt medlidande till 0302.

.. .. ..

Solen skiner och himlen är blå.
Den sista tentan på svensk mark för terminen är skriven.
Hur fira detta?
Jo, med Skatåspremiär.

Jihoo!

Insnöad

När man mellan varven umgås med inte alltför sportgalna människor dyker det upp lägen då det blir hyfsat uppenbart att man är en smula insnöad. Alldeles nyss skulle jag och en av den sortens vänner korsa en cykelbana. Alla vet ju hur cyklister beter sig i trafiken, som om de har både bilars och fotgängares rättigheter på en och samma gång. Svin. Hur som helst. Min vän såg sig inte riktigt för utan hon gick och tjötade och missade helt att ett cyklistsvin höll på att mosa henne bakifrån. Sicken tur att jag ryckte in som en räddande ängel och grabbade tag i henne samtidigt som jag skrek:

-Akta rygg!


En dag att minnas

Vilken bra dag det var igår.

Kul att de ryska damerna åkte på stordäng mot lillasyster Finland.

Om möjligt, ännu roligare att det blev torsk även mot dem i hockeyn.

Vilken fantastisk upplösning på Eurovision Song Contest. Alltid kul när en sådan stämningshöjare vinner.
Fy fan. Efter Serebros uppträdande blev det mass-SMS till halva telefonboken. Möjligen lite färgad och partisk fanns det för mig ingen som skulle kunna ha en tillstymmelse till chans mot dem. Segern plockades ut i förskott, vilket i det läget kändes väl motiverat, och jag ställde in mig på att åka till Moskva nästa vår. Men icke.

The Ark. Ack, så snopet.

.. .. ..

Imorgon börjar nästa säsong. Gu så spännande.

Reflektion: Somliga smålänningar väljer att inte uttala r som stoppas in framför s eller t. Detta har otaliga göteborgare jag träffat på haft väldigt kul åt.

Kurs = Kuss
Korsvägen = Kossvägen
Universeum = Univesseum
Torsdag = Tosdag
Torsk = Tossk
Borta = Botta
Larsson = Lason

Och nu ska jag gå från Pattile till Sutte.
Göteborgsvarvet

Idag är det så dags för det årliga göteborgsmästerskapet i ren och skär idioti. Det är och kommer antagligen alltid att  för mig förbli en gåta att över 35 000 personer betalar för att få springa över två mil. Själv skulle jag betala rätt bra för att slippa. 

Beroende lite på när dessa hurtigbullar väljer att anmäla sig får arrangörerna in någonstans mellan 11 och 14 miljoner riksdaler enbart på anmälningsavgifter. Vidare lär ju dessutom en och annan sponsor skjuta till med en och annan krona. Nu sitter det ju, tack och lov, inte någon vidrig pamp och lägger sina sliskiga tassar på degen utan överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av Friidrottens Hus.

Det är svårt att gnälla ihjäl sig när ett jippo av detta slag ändå har ett gott syfte. Och fåntrattarna som ger sig ut i den över hela staden uppsnittslade banan, har naturligtvis detta i åtanke. Ingen tror väl att de gör det för att bevisa något, varken för sig själva eller för andra?

Satt och brainstormade fram idéer om vart ett eventuellt lopp i min regi skulle kunna hållas. Vrigstad Runt, det skulle väl få bli en sju-åtta varv, var ett förslag. Men jag, som det giriga fruntimmer jag är, hade oavkortat skickat allt överskott ner i egen ficka. Sedan hade jag satt mig vid målgången med en stor chipspåse, slagit på min allra pimpigaste utstrålning och viftat med pengarna för att riktigt markera hur urbotat korkat det ändå i mina ögon är att betala för att springa sådana långdistanslopp. Vill man idka välgörenhet finns det en mängd andra vägar att gå.

.. .. ..

Hoppsan Kerstin! M. Karlsson byter klubb trots två år kvar på kontraktet. Eller byter tillbaka eller hur det nu är. Och vilka rubriker detta skapar då. Jag gjorde ju i stort sett samma sak för några veckor sedan och det är inte så att det producerats sapltmetrar i pressen om mitt kontraktsbrytande. Märkligt.

Nä nu ska inte jag sitta här och vara bitter över att jag inte är någon stjärna, eller att även om jag hade varit en stjäna så hade jag likförbannat inte uppmärksammats eftersom det är inte något som damer gör. Tänk ändå vad skönt att slippa höra de glåpord och dividera om diverse avtal, som han får göra den närmsta tiden. Får väl flika in med en  personlig hyllning här för att väga upp lite: Balrog är i mina ögon betydligt mycket lurigare än AIK. Hatt av.

För att sätta det där med eventuella åsikter om "lättvindiga" klubbyten i lite perspektiv skall jag demonstrera med ett värre exempel. Jag har nämligen hört rykten om en som har gjort följande resa under de senaste sex säsongerna: Jönköpings IK fram till och med säsongen 01/02, Mullsjö AIS en och en halv säsong, Månsarps IBK en och en halv säsong , BIF Fagerhult en säsong och han kommer nästkommande säsong att återfinnas i Östra SK:s trupp. Killen i fråga kan inte vara rädd om sitt rykte i Jönköpingsregionen, den saken är klar. Märkligt nog är det ingen dussinlirare vi talar om här utan han får ju spela över jävla allt han behagar att dyka upp.

Vidare rullar ett annat litet evenemang igång under dagen; damernas världsmästerskap i innebandy. Någon sa om Ryssland i Eurovisionsammanhang där de inte heller ännu nått total framgång: "De är som en sovande men mycket hungrig björn." Det hade varit så gott att kunna säga detsamma om mina halvlandsmaninnor när det gäller innebandy. Men det får nog dessvärre vänta, är jag rädd.

.. .. ..

Eurovision ja. Utan att ha lyssnat igenom bidragen alltför intensivt ska jag ändå ge mig i kast med att leka lite Saida:

1. Ryssland
2. Sverige
3. Vitryssland
4. Finland

Det har fortfarande inte riktigt utkristalliserats för mig vem jag egentligen känner mest för, The Ark eller Serebro. Men eftersom det är ett sådant uppenbart kryss dem emellan, i mina ögon, får jag tro att den omtalade öststatssammansvärjningen ändå gör att det vippar över till Rysslands fördel.

.. .. ..

En slutlig fråga: Finns det någon rimlig förklaring till att semin mellan Ryssland-Finland inte visas på varken sexan eller trean? Jävla rasister.


Johanna Malkina. Ja det funkar.

En liten korrigering från förra inlägget: Ryssland har inte förlorat i VM-sammanhang i Moskva sedan 57. Tack Micke, för att du hittade min miss. Någon sa att det var ett sundhetstecken att inte hålla koll på alla resultat i den internationella hockeycirkusen. Men det är inget försvar.

Hann inte se mycket av dagens drabbning mot Tjeckien men var rätt nöjd ändå att jag satt bänkad när Jevgenij Malkin visade upp ett eget litet konstnummer. Man blir lite svag när man ser sånt. De efterföljande hånande blickarna då han skrinnade förbi tjeckernas bås skojar man heller inte bort.

I Sverige gillar vi ju allsång, inte sant?
Här är texten till världens vackraste melodi. Den spelas rätt ofta i idrottssammanhang. Bara att traggla.

.. .. ..

Igår skrev 35 franskstudenter en grammatiktenta. Världens genom tiderna goaste lärare hade rättat dem tills idag och återlämnade dem samtidigt som hon bjöd på fika. Jag är impregnerad. Och lättad.

.. .. ..

Om någon överväger att se Music and Lyrics uppmanar jag att omedelbart kasta alla sådana idéer åt helvete. Jag gillar knappt Hugh Grant längre. Trodde inte han skulle sjunka så lågt. Den klättrar nog upp på topp 10 över de mest patetiska filmer jag sett.

The promised land

Det är rätt mäktigt att ingen har lyckats besegra Ryssland i hockey i Moskva sedan 1957.

Det är rätt mäktigt att höra 14000 ryssar skandera Rassijaaa som om det var den viktigaste matchen i världshistorien.

Men det mäktigaste är ändå den ståpäls som den ryska nationalhymnen förorsakar, gång efter annan.

I've got my bitches standing up next to me

Då var det dags att presentera den fjärde övergången från Partille till Surte. Det är min centerkollega, Sofia Gäfvert som står på tur. En hel partillefalang i Surte IS nästa år alltså. Värmer.

Att Pixbo skulle norpa Surtes stjärnback kunde man ju ha gett sig fan på. Det vore synd att säga att rävarna har överskott på backar och denna dam är verkligen elitseriemässig så det var ändå ganska väntat. Ur min och Surtes point of view får jag ändå lov att utbrista ett stilla Crap!


Loggade in på min mail nu. När man ser att man fått ett nytt meddelande blir man sällan ledsen men detta var jag nära att förpassa till papperskorgen oläst och låtsas som att jag aldrig sett det. "Träningsprogram försäsong" var dess ämne. 
 
Det går inte att skjuta upp det mycket längre nu. Tänk om jag hade haft lite is i pungen.. eller vänta nu jag har ingen pung.. lite is i magen menar jag naturligtvis.. Ja hur som helst, om jag hade haft det när det gällde detta klubbyte så hade jag bara kunnat glida in i augusti utan att ha sprungit en meter. Dagis gjorde det där med att slippa försäsongen till en konstform i Partille. "Nä jag vet inte om jag kör nästa år."  drog hon sommar och vår och sedan satt hon där i Båstad. "Ja NU har jag bestämt mig. Jag kör!" 

Ibland blir det oroväckande uppenbart att man har mycket kvar att lära.


 

Fick ett minst sagt överraskande samtal häromdagen. Lilla jag? Inte ska väl jag? Vi får se..

.. .. ..

Det mäktiga landet i öst ser jävligt heta ut inför Eurovision. Det där med att köra den utmanande stilen, det är inget  dessa
ryskor drar sig för. Säga vad man vill om just det men låten håller. Återstår att se om de klarar sig bättre live än vad föregångarna Tatu gjorde. Blev plötsligt alldeles tudelad här. The Ark eller Serebro? Serebro betyder för övrigt silver på ryska. Får hoppas att det inte är deras målsättning. Vädligt oryskt i så fall.

I've got my bitches standing up next to me.

Glöm aldrig de'.


Surte IS

Ja då var i stort sett alla formaliteter klara. Jag gör mina gamla vapendragare Hagel och Larsson sällskap till Surte IS. 

Att spela i Division 2 med, på sin höjd, halva det Partillelag jag kom till kändes föga lockande. Ändå är det allt annat än lätt att ta farväl. Det har varit två fantastiska år. Vissa personligheter är bara oersättliga. There is only one Mary Maple, till exempel och denna hälsning fick jag från henne nu i afton:

-...but sincerely hope that you will feel good in that place.....whats it called.....Nol?...no....I know!! Sour-thé!

Okej, jag erkänner. Jag gjorde det för pengarnas skull. Hmm...

Att det dessutom är den tredje klubben för mig på fyra år placerar väl in mig i ett fack med inte alltför smickrande etikett. Men wtf. Det blir nog bra!

.. .. ..

Nyttigt vetande om ny laget

* Det formligen dräller av unga, hungriga talanger. Undertecknad kommer att bli tvungen att sälla sig till det äldre och mer rutinerade gardet. Lite bitter förstås. Utöver det redan ack så unga damlaget bådar ungdomslagens framgångar gott. 92-kullen sägs vara riktigt het. Sa jag 92?! Dags för mig att lämna över stafettpinnen snart, detta håller inte!

* Massor av rightare. Denna sort har jag mestadels upplevt som motståndare då de varit en bristvara i PIB. De är bökiga att hålla reda på och jag var minst sagt ovan när jag sattes samman med supertalangen Malin Eriksson (U19-landslaget nästa annars är det skandal) under den första träningen. Här serverade jag värsta mackan tänkte jag. Bara att trycka till. Nähe. Nänä. Bara att jobba.

* Klubbens herrlag harvar i den sjätte divisionen vilket gör att merparten av uppmärksamheten och budgeten går till damlaget. Vi hade det bra i PIB och hade säkerligen endel att vinna på att herrarna där också låg i ettan men det är inte jättesköj att jämt och ständigt hamna i skymundan. Eller vad säger du Larsson?

* Jag kan inte påstå att jag känner till surtebornas mentalitet men de gånger jag har besökt Ale Gymnasium har det varit endel publik och rätt go stämning. De har att konkurrera med bandylaget Ale/surte (det är annat än Sävehof det) och jag, om någon, vet hur mycket goare det är att slå sig ner inne i en varm hall jämfört med att ställa sig uppe på Jennylund och frysa röven av sig. (Skall bandy ses så får det min själ bli på Skarpe Nord.) Ett litet minus har jag dock här på det något guldassiga ljuset i hallen. Men det sägs att man vänjer sig.

* Det finns tydlig partypotential. Kände lite på den i vintras med Björkner, Jonna, Fia och Sandra. Har dessutom sett endel filmsnuttar från årets avslutningsfest. Någon med jättelångt hår, skall inte delge några namn, kunde hela Sofia dansar go-go utantill. Ser riktigt bra ut. Dessvärre lär halva laget bli tvungna att vända i otaliga dörrar till uteställen.

* Båstad är vi givetvis anmälda till. Fattas bara nu att min sommarboss beviljar mig ledighet denna helg.

* Det känns inte som att Surte på allvar hör till den soppa som göteborgsinnebandyn många gånger är. De' e' gott e' de'.


Efter att, den oh så spännande, serieindelningen är klar återkommer jag med vad jag tror om lagets chanser.

.. .. ..

Det hat som jag för tillfället hyser gentemot mina grannar går knappt att klä i ord. Det nådde sin kulmen under Valborgsaftonsmorgonen då de satt här ute på gården och hade champagnefrukost. Chalmerister. Har inte de viktigare saker att göra? Vad jag vet finns det många problem här i världen kvar att lösa så hur vore det om de som  ska vara framtidens experter sysselsätter sig med det istället för att bälja i sig skumpa och störa min studiero med något som är så långt ifrån skönsång man kan komma?

Dessutom luktar det grillat hela tiden. Men nä, det är jättegott med pasta.

Stort tack till kollektivet som tillhandahåller skydd från detta påfrestande folk.