Höstlunken är över - Första Advent är här

Tillåt mig inleda come-backen med att avslöja för alla dem som inte redan visste det, att vi har en fullständigt bedårande vacker och på alla sätt och vis fantastisk huvudstad. Eller var saken så enkel som att det fanns ett gigantiskt behov av ett break? Ingen vet.


Jammar vidare genom att berätta om det rykte som nådde mig gällande ett ganska omtalat sporthallsgolv här i Göteborg. Det var tydligen i så pass illa skick nu att hemmamatcherna inte längre kunde spelas där. Jag vill ju minnas att det var ett visst förortsgäng som rev igång debatten om detta golv någonstans kring seriens begynnelse. Märkligt nog fick de mest skit för det. Javäl, det var på tiden i alla fall. Daminnebandy tenderar att se en smula sävligt ut emellanåt. Föreställ er då matcher där tvära svängar förekommer ungefär lika ofta som  Paris Hilton stannar hemma på fredagkvällar. Det var ungefär så det var i Valhalla.

Enough said.


.. .. ..Imorgon åker vi till mitt favoritlandskap. Nä, nu ljög jag. Jag är inget fan av Skåne men hade inte denna vår allra bräkigaste del av landet funnits så hade jag aldrig fått uppleva de stunder av excellent humor Som Hipp Hipp givit mig. Det finns en mening med allt.

Södra Dal borta är det som gäller och det får väl anses vara en match av det viktigare slaget. Vinst och vi är inte helt avhängda från toppen. Förlust däremot, och resten av serien blir en enda transportsträcka för de då redan utkristalliserade mittenlagen. Det är, milt uttryckt, pretty shitty när något eller några lag drar ifrån och man inte längre har mycket att spela för. Det är ju inte så att division 1-harvarna har något hisnande slutspel att blicka fram emot som vissa andra.

Bussresan ser på förhand ut att bli en mycket roande historia. Nä nu ljög jag igen. Det kanske är lika bra att vi spikar upp mig på ett kors och sätter en törnekrona på mig med en gång, så mycket som jag ljuger. För att inte tala om vad som skulle kunna hända om jag hittar den jävel som bestämde den mängd romaner som skall ingå i B-kursen i franska. Denne ligger nämligen riktigt pyrt till... .. ..


Täby-Balrog ikväll hade inte varit fel. Boendes på västkusten får man istället snällt stanna hemma och avnjuta en omgång av Idol. Jag tyckte att det fungerade alldeles ypperligt som uppvärmning inför The Real Shit som hägrar framåt februari (Även om det ter sig orimligt att någon inte förstod, så syftade jag givetsvis på Melodifestivalen där.) fram till Daniels sorti ty då fick tävlingen mer karaktären av ett uselt skämt. Kan inte för mitt liv förstå vem som röstar på Andreas. Antagligen de som fortfarande stångar sig blodiga för att hålla folkparkskulturen vid liv för det är i sådana sammanhang han hör hemma, ingen annanstans.

.. .. ..


Det är enkelt att bittert luta sig tillbaka och säga att det var bättre förr. I år har jag dock bestämt mig för att anta en annan approach till Sveriges Televisions Julkalender. Jag kommer ha de personliga favoriterna, Sunes Jul och Pelle Svanslös, i bakhuvudet men "En riktig jul" skall få en ärlig chans med start imorgon.

Jisses så tiden rinner iväg. Knappt har höstdepressionen hunnit lägga sig och allaredan är vi framme vid första advent. En pepparkaka, en clementin, lite glögg och så det högtidliga ögonblick då första ljuset tänds. Vi ska se att vi nog ska kunna genomlida denna bistra decembermånad också.
Peace and Love


/Johanna "så mycket mer än bara bloggen" Gratjova

Thanx
Cake


Alldeles.. alldeles.. UNDERBART!

Det fanns en tid då jag gladdes åt att England skördade framgångar inom fotbollen. Dessa sympatier kan England utelsutande tacka Michael Owen för. Under högstadietiden var han nämligen mannen i mitt liv och jag trodde på allvar att vi skulle kunna få något fint ihop, jag och Michael. Till exempel var jag helt övertygad om att hans gester efter stolpe-in-straffen i Frankrike -98 var tillägnade mig. Sedan visade det sig att han skulle välja en gammal barndomsvän. Jag tog mig samman och gick vidare. Har aldrig uppskattat engelsmän sedan dess.

Efter den miserabla insatsen mot nationen jag inte kan respektera trots allt dess befolkning utsatts för under historiens lopp, förutsatte jag att Ryssland hade försatt sina chanser.

På vägen hem från träningen ringde en pajas och jag stirrade ett tag på mobilen innan jag valde att svara. Det var länge sedan jag blev så lycklig över ett pajassamtal. Han gav mig nämligen informationen att Kroatien hade chockstartat mot England genom att hänga två på en kvart. Att ryssarna sedan hade 0-0 mot Andorra kändes väl inte helt angenämt men fanns verkligen möjligheten att de skulle kunna göra två plattmatcher på en vecka?

England hämtade in. 1-2. 2-2. Ja det var väl för bra för att vara sant. Varför skulle jag och mina comerades få känna lite glädje?

Men så i 77:e klev dagens, veckans, månadens.. ja kanske årets störste hjälte fram. Mladen Petric. Han fick nog en och annan stackare att fälla en tår på Wembley denna förtjusande afton

Ryssland övertygade också något kopiöst. Stabil 1-0-seger mot giganten Andorra.

Man brukar ju säga att det är svårare att ta sig till EM än VM. Ja fråga ryssarna. Andorra och Israel är fan inte att leka med. England däremot kan inte betraktas som något annat än en fin piece of cake.

Kroater alltså, vilket fantastiskt folk! Hade den stora äran att hamna i samma klass som en av dem på gymnasiet. Bozo. Han var en jävla klippa alltså. Var tvungen att gräva fram en gammal skolkatalog för att få en ordentlig bild av denne svunne kamrat. Och visst minns jag honom som igår. Det var minsann en kille man alltid kunde lita på och det är inget jag sitter och säger här nu mitt i den mest euforiska stunden på mycket länge.

Jesus Christ alltså.

När matcherna äntligen fick den vackra färgen blå på SVT texts resultatservice visste glädjen inga gränser.

En innebandyrelaterad vän med en gnutta finskt påbrå och viss förkärlek till Ryssland ringde upp för att gratulera och berätta att han var i det närmaste lika lycklig som jag.

-Hade Finland fixat det också så hade det fan gått för mig.

Detta var då egentligen lite mer än vad jag ville veta men jag tror jag förstår ungefär hur glad han var.

.. .. ..

Bläddrade längre fram i skolkatalogen och fick syn på ett foto från min fotbollsgymnasieklass. Det var ingen vacker syn men oj sicket sjukt smeknamn jag hade under bilden. Jag hade nästan glömt denna förskräckliga plump.

Alla hade valt en fotbollsspelare som de antingen såg upp till eller rentav identifierade sig med. Det kommer nog inte som någon jätteskräll att jag valde min Gud, jag hade ju som sagt då sedan ett antal år tillbaka släppt Owen.

Det har dock alltid funnits en vilja hos mig att försöka bevara lite av min kvinnlighet och detta ställde då till med lite problem i skolfotosituationen. Men problem är till för att lösas och denna gång gjordes det på följande sätt:

Philippo kallas då och då Pippo. Ett smidigt sätt att förkvinnliga namn är att addera ett litet -a på slutet. Erik-Erika. Jon-Jonna. Fredrik-Fredrika. Ja, ni fattar poängen. Således blev lösningen "Pippa" Inzaghi. Lite tokigt sådär.

De som tryckte skolkatalogen tyckte däremot inte att det var med nog med lustigheter kring mitt namn utan bytte ut ytterligare en bokstav. Jag var faktiskt inte helt nöjd när jag första gången fick katalogen i handen och såg att det stod:

Pippa Inzughi

Well. Det var ju en annan historia.

.. .. ..

En annan skön seger var den i B-lagsserien mot IBF Göteborg i måndags. Matchavgörande 4-1, ca 19 minuter in i tredje gjordes av J. Gratjova.

.. .. ..

Då stundar en ledig helg och hur fördriva denna om inte med en road-trip österut?

Stockholmare - Beware!


Årets p-bot?

Min nationalitetskombination var inte mycket att stoltsera med ute i nattens vimmel. Att Sverige inte skulle ha en suck mot Spanien var väl hyfsat väntat men torsk mot ett gäng judar, det har jag ganska svårt att acceptera. Fan.

.. .. ..

Denna söndag var på förhand dömd att lättvindigt passera som vilken dag som helst. Men då förstår ni kom några som tycker att innebandy är en ganska kul sport och gladeligen lägger majoriteten av den vakna lediga tiden på att beskåda, döma, spela och analysera plastboll på den käcka idén att fylla en bil och styra den ner till Varberg och Sparbankshallen.

Väl framme var det till att ställa sig i för att komma in. Över 1600 personer skulle klämmas in och det vore synd att säga att insläppet hade ett överjävligt flow. Sedan sved det långt in i själen, att jag som den celebra person jag är, snällt fick ställa mig i kön som alla andra. 

Sittandes på kortsidan (det är därifrån man ser bäst sägs det..) kunde konstateras att WIC:s arrangemang, publik och allmänna inramning var ganska många hästlängder bättre än västkustkonkurrentens. 

Ok, vi säger det en gång till - Galet vad Warberg är bra! Bäst av dem alla Emanuelsson.

.. .. ..

Surte - Ingelstad slutade 3-3. Inte mycket att orda om.

Hörde en del kommentarer från Ingelstadbåset som jag tror var försök till fyndigheter. Skämdes för några ögonblick över att vara av samma härkomst som dem, Småland.  Det gick över. Vrigstad och Ingelstad är inte samma sak.

.. .. ..

Låt oss glädjas över att Östra SK, Partille IB (dam och herr) och IFK Kungälv plockade hem samtliga möjliga pinnar den gångna helgen.

.. .. ..

Gratulationer tillönskas en av de bästa
coacher jag haft.

.. .. ..

Visst är det väl underbart med folk som har självdistans?


.. .. ..


Ibland bara händer det. Mitt i vardagen dyker det upp små lustigheter som får en att fnissa till.

 Ja, det är lite suddigt men det var en ganska suddig kväll, ok?

Jag vet inte Lotta, men med den bilen hade jag nog iakttagit lite mer noggrannhet vid parkering.

.. .. ..
Buenos noches!


Målvakter - ett släkte för sig

Vår målvakts flyttlass har alldeles nyligen gått från Kallebäck till Lunden. Hon är lite utav navet i vår färdtjänst till träningarna och i och med detta har rutten vid hemresorna fått omplaneras. Det har även blivit en omorganisering av platserna i bilen. Yours truly har degraderats från eminent DJ och kartläsare i framsätet till första klassens surpuppa i baksätet. Mycket, mycket bittert. Idag uppdagades dock att det finns en mycket käck fjärrkontroll till stereon så jag kanske inte släpper DJ-titeln riktigt än.

Mitt i ett mobilsamtal under bilförandet utbrast målvaktslejonet:

-Lördag? Nä fan jag kan inte då, jag ska ut till Bäckelibo.

När nya lyan skall inredas har hon insett att ett besök på en av herr Kamprads butiker inte är att förakta. Men ok, efter att ha bott i Göteborg i ett halvår kanske man borde veta att IKEA finns i Bäckebol och Kållered. 


Var för övrigt över och inspekterade the new pad idag och har enbart goda omdömen. Slog mig ned i soffan och tog mig friheten att gå lös på hennes laptop. Det dagliga surfbehovet hade inte riktigt blivit tillfredsställt efter en heldag i l'école. 

När man börjar skriva i adressfältet brukar det poppa upp lite förslag på sajter som de senaste surfarna har besökt. Det är en funktion som kan få förödande konskvenser om obehöriga är och pillar på ens kära dator, jag menar vi är väl alla någon gång inne på sidor som vi kanske inte riktigt tycker att alla behöver känna till att vi besöker.


Mina långa ståtliga pianofingrar träffade av någon anledning s:et och jag höll verkligen på att dö av magkrampsattacker när jag fick se den senaste av målvakten besökta sidan med s som begynnelsebokstav.


snubbelfinten.blogg.se

Kan verkligen se framför mig hur hon mitt i skandalmatchrabaldret försöker ta sig in på en viss blogg och sitter och suger på vad adressen dit skulle kunna vara. Snubbelfinten var det nog, ja men vi kör på det!


.. .. ..

Har ibland sett Warberg som ett lite tråkigt lag. Nu är de tydligen tråkigt jävla bra. 

.. .. ..

Lördagen kan mycket väl komma att spenderas till största delen 2-2,5 mil norr om Göteborg. IFK Kungälv har äntligen seriepremiär på klassiska Skarpe Nord på den gamla klassiska bandytiden 13.15. Passar som handen i handsken att därefter lura över bron till Surte-sidan och Ale Gymnasium för att ge Ingelstad en omgång. Inga points tappade hittills i vår sovjetinspirerade hemmaarena. Vore dumt att bryta en sådan trend.

.. .. ..

Ett helt år kvar tills nya avsnitt av Mia och Klara rullar i rutan igen. Fantastisk humor.

.. .. ..
En omgång Sex and the City på detta och dagen är fullbordad.
HPD


 


I will survive

Trots att det var tunnt med bekantingar i Partilles B-trupp var det ändå en märklig känsla att se den gamla ledarstaben och delar av mitt forna lag på andra sidan. Jag kunde bara inte med att näta. Respekt alltså. Så istället matade jag Gäfvert med mackor så det stod härliga till. Att hon sedan trodde det var brännboll vi lirade... Ja, seger blev det hur som helst.

.. .. ..


Jihde trampade ned sina bastanta 46or i klaveret rejält under dagens SSL-sändning. Att jämföra sin roll i gnaget med Inzaghis i Milan. Hej kom och hjälp. Dumt att sedan göra sinnessjuka framspelningar om man vill vara som Pippo. Men man får ändå hylla innebandyikonen. Alltid ett leende på läpparna och inte en tanke på att hålla tillbaka med småländskan.

Den polske representanten på plan får också godkänt. Efter racet i fredags är jag imponerad över löpsteget samt tugget på Vanbergs tilltal. Tränat hemma med hopprepet framför spegeln kanske.

Och det var väl ungefär den sista TV-sändning man kunde se för den här säsongen. Ren flax idag efter inställd träning. Någonstans känner jag på mig att jag förmodligen överlever ändå.

.. .. ..


Bengan A mådde så bra "så det inte fanns på kartan" på fotbollsgalan. Tydligen hör inte det till ovanligheterna. Senast jag sprang på Bengan, var nog något år sedan, befann han sig i ett alldeles utomordentligt muntert tillstånd inne på Kebabhouse framåt nattkröken. Sniken jävel också som var och nallade av mina pommes. Man kan ju tycka att han borde ha kunnat hosta upp pengar till egna.


Oj, Zlatan fick guldbollen. Egentligen borde man inte förvånas men det finns tydligen en och annan pajas i vårt land som inte fattar hur bra han är... .. ..


Första pepparkakan har landat. Julkänsla, helt klart.Snart är det jul

Någon hackade sig in på bloggen under fredagskvällen. Jag kommer att gå till botten med det här, var så säkra.

.. .. ..

Det hade ju varit fantastiskt trevligt om en liten familjetripp på ett par dagar hade kunnat planers in någonstans kring julfirandet men tydligen är allas idrottande viktigare. Mitt bidrag till det hela är Färjestaden borta 22/12. Från att ha setts som en käck lösning på hemfärd blev denna bortamatch nu istället familjesammanhållningsmarodören. Jaja, men vi ses väl i mars då.


.. .. ..

Pippo + CL  = sant

.. .. ..


Och så har vi då lite prov på min berömda intelligens...

Ont i halsen..
... Åk till Norrland vet ja. Tänk inte på köld och snö, lämna vinterjackan hemma.
... Spar för Guds skull inte på krutet på Hard Rock. Ända in i kaklet var det sagt. Har man tillsammans i en grupp skissat upp en plan är det grymt dålig stil att inte hålla sig till denna.

Tenta lördag...
... Åk till Norrland. Det finns väl inget annat att göra än att plugga där?
... Nä, det är ingen ursäkt för att inte hålla sig till planen.


Sägs att även solen har sina fläckar.

Om vi då skall se det från den ljusa sidan så sänkte utmattningen efter de senaste dagarnas begivenheter mig redan vid 20-snåret igår. Följden - pigg som en lärka, söndag morgon kl 6.00. Lurigt, minst sagt. Jag som brukar känna mig nöjd om jag lyckas vakna i tid till Idol-reprisen. Tydligen skickades det sista som var värt att vila ögonen på hem i fredags. Jag talar naturlitgvis om Christophers blå.

.. .. ..

Såvida jag inte fortfarande låter som en storrökande sextiotaggare i eftermiddag vankas B-lagsspel mot Partille.Morgonstund har guld i mund.


Halmstad - Surte 6-12 (3-2, 0-6, 3-4)

Hard Rock på fredag.

.. .. ..

Ibland får man vara ödmjuk och erkänna att man kan ta lärdom av sina motståndare. Så igår körde vi på Olofström-konceptet och gjorde ett tokryck i andra. På tal om Olofström, Wickström har nu gjort 29 poäng på 6 matcher. Du milde..

Coach går, liksom jag, i tankarna att det finns en släng av kollektiv schitzofreni i vårt lag. Höga berg och djupa dalar. Men hellre det än att ligga och såsa på någon tråkig medelnivå.Tessan Andreasson är sig lik. Sjukt lurig!

Den egna skärpan tåls att jobba lite på.

Malin E visade förbundskaptenen att hon är rätt pigg på landslagsspel.

Vi har två grymma målvakter.


Måste ge en hyllning till den gamla räven, Gäfvert. Jävligt påhittigt att ringa coach en kvart innan samling och säga att hon försovit sig och att han var tvungen att komma och hämta henne. Lite besviken på mig själv att jag inte klurat ut den själv. Buss och spårvagn är ingen jättehit söndag morgon.
-Blev det 1-1?
-Nä det blev oavgjort.


Bra där Hagg. Uppsnäppning på dig annars stryker vi alla planer på framtida co-ops.

.. .. ..

Hard Rock på fredag.

.. .. ..

Kungälv sänkte GAIS i gårdagens träningsmatch. 4-0.

De e så underbart å vara GAIS:are  (???)

.. .. ..

Hard Rock på fredag.

.. .. ..

Räcker det inte att snikna ungar tigger godis vid påsk? I min barndoms år firades Alla Helgons natt till åminnelse av dem som gått ur tiden.

.. .. ..Sa jag att det var Hard Rock som gällde på fredag?
I mörkret är alla katter grå


Den ljuvliga ledigheten närmar sig sitt slut.

Många undrar kanske vart i hela fridens namn matchrapporten från i torsdags har tagit vägen. Jag har faktiskt inga kommentarer what so ever. Fantastiskt tråkig tillställning som slutade 4-1.

Låt oss nu hoppas att det blir mer roande i Halmstad imorgon.

.. .. ..

Någon hade spekulerat i vad jag egentligen menar med "Rock on" och undrade om det fanns kopplingar till Rocco N. Jag kände omedelbart behovet att gå ut och dementera.


.. .. ..


Regler är allt som oftast till för att följas. Båstad Outdoor Open är på många sätt ett undantag. Det kanske dock hade varit käckt att inte ta med icke spelklara lirare till en turnering där SIBF:s regler skall gälla. Min gissning är att de flesta drabbade hade varit precis lika glada om de hade sluppit spela matcherna där nere. Känns hur som helst otroligt märkligt att ett sådant evenemang ska ha så sjuk inverkan på säsongen.

Minns att ett av Partilles nyförvärv inte fick tillåtelse av sportchefen att vara med förra året eftersom hennes övergång inte var klar. Nu var det väl kanske inte just regelbrottet i sig som det trycktes mest på utan att hon skulle ha stått helt utan försäkring vid eventuell skada.

Verkar som att Surte lyckades hålla koll på att alla formaliteter var klara i alla fall. Ordning och reda.

.. .. ..

Igår lyckades en kille med bedriften att få min biologiska klocka att ticka igång som aldrig förr. Det kändes verkligen helt rätt när vi gick hand i hand genom Kungälv. Hans glittrande blå ögon är bland de vackraste jag någonsin sett. Vilken underbar människa han är, min brorson Alexander, 2 år. Tror att han kommer vara rätt het på marknanden inom några år.

.. .. ..

Nähe om man skulle ta och passa på att intensivnjuta av de sista lovdagarna?