Whitney, Tara och Janet

Enligt mina kalkyler skulle det efter helgens bravader krävas minst tre Red Bull för att färdigställa det material som imorgon förväntas landa i Fröken universitetslektors näve. Nu visade det sig dock att dagens arbetsbörda inte var på långa vägar lika tung som jag hade befarat. Inte ska väl gudarna tro att jag då lägger om "kosten" därefter. Det rimmade alldeles för illa med mitt småländska ekonomiska sinne att lämna dem odruckna så sedan fick man sitta speedad -till ingen som helst jävla nytta.

.. .. ..

Helgen var något i hästväg. Mycket nöje, för att sammanfatta.


Mäktigast
Varbergsklacken. AIK:s dito såg patetisk ut i jämförelse med det böljande blå havet på motsatt kortsida.

Tråkigast
Att IKSU vann. Jag vet att det är inte hygglo att ta ifrån dem deras guld men jag tycker allt att det är roligare med lag som innehåller profiler. I och för sig gjorde någon ett tappert försök där i slutsekunderna. Har hört rykten om att belöning utlovats om någon prickat denne spexare i ljumsken tidigare under säsongen.

Bittrast
Sprang på en Balrogbrutta som på något sätt lurat till sig en IKSU-tisha. Medan jag framförde mitt medlidande uppenbarade sig ett gäng guldmedaljöser bakom henne och hon vände hon sig om och sa till dem:

-Kul att jag fick vara med.


Igenkänd
Jag har inte sedan jag nådde aktningsvärd ålder nyttjat stora arenors alla faciliteter. Inte undra på att jag gick loss men det kan hända att jag låg på gränsen när jag fick höra mellan andra och tredje perioden:

-Du, vi stänger här efter denna pausen bara så du vet.

Nä det var inte Zones monter jag besökte.


Största dissen
När vi som allra bäst höll på att värma inför kalaset (det var så stekhett att vi var tvungna att öppna upp portarna till festlokalen) kände jag och Pettson att det var läge att bjuda Hotell Globen på skönsång à la Sanna Nielsen. På med Empty Room och kräma på utav bara helvete. Vi gick ut hårt. Sedan ökade vi. Och ökade. Och ökade. Framme vid tonartsbytet skulle man nog kunna säga att stämbandens kapacitet var på väg att prövas till max. Då hände det. Någon slängde med full kraft igen dörren till vårt rum.

Där fick man för att man trodde att man var Whitney.

Give me a break
En av mina kompanjoner försökte sig på en Tara Reid. Eller var det kanske Janet Jackson? Hur som helst känns lite 2006 om du frågar mig. Samma tjej gav uttrycket "stupa på mållinjen" en helt ny innebörd.

.. .. ..


Merhaba Tyrkie.

Kött fifan.


Normal svensk kvalitetsfrisyr

Vad kan överträffa Jan Banan, Akropol och Percy?

Gnälliga människor kan vara bra tradigt men jag har alltid varit ett fan av Sverker. Han sågar och han gör det brutalt och skoningslöst. No mercy, what so ever.Nyckelord: Konsument. Tekniskt mumbojumbo. LågprisfrisyrVinnaren är...(trumvirvel)

.. .. ..Ses i Globen!

jobba, jobba för laget!

Om ett par timmar sitter man fastspänd och på väg österut. 5-6 timmar i bil, det går inte av för hackor. Kan ge mig fan på att jag får ta på mig att sitta mitten-bak också. Man är ju en vänlig själ, så det brukar få bli så. Jag tar det för laget.

Jodå, det vankas tydligen ett hejdundrande kalas imorgon. Hade blivit ännu rivigare om hela mitt crew varit där men tydligen har somliga viktigare saker för sig. Svik laget bara, gör det.

.. .. ..Akropol va snuddande nära att nå hela vägen fram men de får nöja sig med ett unket silver.Nyckelord: Respekt. Coach-engagemang. Defense. Kärringar. Mensvärk.


Hallå Uffe!

Då var det dags att dela ut bronspengen.

På tredje plats hittar vi legenden Ulf Ekberg. Alla knivar i lådan. Alla hästar i hagen. Alla indianer i kanoten.Nyckelord: SAS. Patience. Rekvisita. Dum blondin. Göteborrrg. Euro-bonus. Skohorn. Badpatron. Ingen film.


There is only one Jan Banan

Ingen pallplats för vår käre Tallinn-resenär.


Nyckelord: Banan. Krogkö. Eld. Brandon Lee. Drinktips. Mjälte. Ryggmärg. Face-lift.

Fünf

Morgonstund har jävligt mycket guld i mund, har jag hört.

In på topp fem kommer The Man, the Myth, the Concept. Killen som sysslar med marketing-by-not-asking-any-questions-first och manegement-by-kicking-but. Fin förebild, Percy Nilegård.

Nyckelord: Percy.Tristess. Terapi. Kareoke. Kollie. Elak humor. Expect Win.
Smör steker man i

Bizarrt att jag lägger upp en video som gör parodi på stadsvandrare, för att några timmar senare se på Insider hur en nazist-idiot blivit betrodd som socialarbetare i Jönköping. Fruktansvärt motbjudande att höra hur en människa kan med utnyttja sin position för att "pumpa" svaga ungdomar med "traditionella åsikter". 

Än är inte den siste idioten född, den saken är klar.

.. .. ..

Vi har nått fram till plats nummer 6. Tur att man inte sover bredvid Tommy Bohlin varje natt.

Nyckelord: Allergi. Mjölk. Grädde. Smör.


Vi torska matchen

Sticker under denna välbehövliga paus emellan med sjuan, medan jag frågar mig - Vart tog all studiemotivation vägen?

Det fanns en tid då jag bad om att få göra storebrorsans läxor, då jag var avundsjuk på de äldre syskonen som pluggade till prov  medan jag satt med någon löjlig matteläxa. Jag mådde på den tiden dåligt inombords om jag inte var bäst i klassen.

Vad i hela fridens dar hände och när hände det?

Sieben var det ja.

Nyckelord: Stadsvandrare. Kids. Torsk. Baileys. Kontrastvätska. Röda jackor.

Liggsår

Med tanke på att helgen kommer spenderas i vår vackra huvudstad och att jag om en vecka kommer sitta med familj + diverse bihang på en solstol med paraplydrink i handen, så har det infunnit sig en viss tidspress vad gäller studierna. Snart blir det dags att ta i med hårdhandskarna - Gömma nätverkssladden och switcha av mobilen. Nä, självdisciplinen är inte var den en gång var.

Men först blir det till att presentera plats nummer 8. Läste på ett blont yrväders 
blogg att hon kände att hennes lag inte riktigt har fått den cred de förtjänar. Mobbing är fult, riktigt fult men det finns olika grader i helvetet. Jämfört med Ceasar ligger Balrog i lä när det gäller att illa behandlad av poppiga journalister.


Nyckelord: Av. På. Trippop. Peter Siepen. Sladdlösmobil. Död hud. Journalistik. Ceasar.


En för pappa - Bravo!

Numéro 9

Nyckelord: Rymden. Oxjärpe. LKGN. Jordbro. Marstrand. Knäckemacka


De e säääkert!

Tråkigt att man var tvungen att kliva av tvåmålet å sista innebandyträningen. Ok att flåset inte är på topp nu för tiden men denna envisa förkylning gjorde slutet på varje byte helt outhärdligt. C'est de la merde.

Sen tycker jag också att det är lite tråkigt att mitt kommentarsfält har utvecklats till en plats där folk skryter ikapp om hur jävla duktiga de har varit och hur mycket de har sprungit.

.. .. ..


-Jag vet ett fel på Eva Longoria. Hon har lite för korta ben.

Det var ju välsignat att någon kunde hitta något.Minns ett samtal från en något berusad man mitt i natten för någon sommar sedan.

-Johanna du är nog fan fyra på min lista.
-Åh, smickrande! Vilka är före då?
-Maria Kirilenko och Eva Longoria.
-Ja och mer då?
-Nä jag lämnat tredjeplatsen öppen så länge.

Ändå lite snopet.


.. .. ..


På tal om listor. Utuben är ett alldeles utmärkt sätt att fly från måsten och jag har nu snickrat ihop tio-i-topp-lista. Temat är Percy Tårar.
Låt oss börja med plats Numéro 10.

Nyckelord: Fancy förfest. Naturvetenskap. Jan Banan. Västgötadialekt. Drinktips. Ölvetande.


Det ser mörkt ut på JIK:s avbytarbänk

Hade väldeliga problem med att överhuvudtaget få ur tummen och komma igång med inlämningsuppgiften. När det sedan plötsigt hände möttes jag av diffusa frågor och ostrukturerat komponerade kompendier som tydligen skulle vara till hjälp. Det gjorde inte saken bättre att jag dessutom stör mig på lärarens framtoning. Kvinnan refererar gärna till program som sänds i P1 under lektionerna och påtalar ännu hellre att hon har för vana att gå på teater. Så kulturell va. Inte läge att diskutera säsongspremiären av Desperate Housewives med henne imorgon inte.

Letade mig nedåt The Avenue för att ha lite quality-time med en väninna. Spottade A. Didriksson ätandes en lakritspuck (Gu va retro) samt polackdomaren från min utkiksplats på sju-elva där jag satt och tålmodigt inväntade mitt sällskap.

Vem spriger man sedan på när man travar hemåt igen om inte ovan nedskrivna lärarinna? Hon kom med en så härlig nyhet att jag rusade i 180 hem bara för att avsluta arbetet. Ja, eller nästan.

Som sagt DH-premiär. Fullständigt fantastisk serie. Dock blir man lite lätt trött av att se sjukligt snygga Eva Longoria. Finn ett fel där om ni kan. Har, helt seriöst, hört en kille säga:

-Jag skulle ligga med henne om hon så kom och viftade med ett papper på att hon hade HIV framför näsan på mig.

Ok, jag tror jag fattar.

.. .. ..

För närvarande låter det som en öl korkas upp varje gång det dimper ned ett SMS i min nalle. Passade sig inte helt lämpligt när jag stod i kön till kassan på närbutiken, hållandes endast en Red Bull. Den tryckta och tysta kön vände sig om och jag höll upp bullen och sa glatt:

-Skål då!

 Eller så lade jag på helfalskt fniss (heeehee) och höll demonstrativt fram telefonen för att liksom få fram att jag inte var en snorunge som öppnat läskeblasken innan den var betald.

.. .. ..


Lyssnade igenom min gamla mp3 och slogs av vilken fantastisk musiksmak jag ändå har. Konstigt vore väl kanske förvisso om jag tyckte annorlunda. Några av spåren hade tillägnats LOK vilket osökt fick mig att tänka på ett motståndarlags "ringramsa" på den gamla goa tiden.

"Vem är det som står kvar? JIK står när dom andra faller!"

Det lät olidligt löjligt redan då och jag vill nog minnas att JIK föll allt som oftast när Wrigstad IBK stod för motståndet i alla fall. Sjukaste var när vi vände ett underläge i spel 3 mot 5. Borde vara snart 10 år sedan men det är ändå oförglömligt. H. Johansson avgjorde.

 JIK:s eminenta representationslag lär nog falla en hel del nu också när hyfsat viktige K-J försvinner. Mycket behaglig att beskåda, den karln. Bara att gratulera Solna och AIK.

På lördag blir det nog ändå det blå laget som får jubla högst. Igen.

Idag lyckades man göra ett par själar lite lyckligare genom att lirka fram två biljetter till The Globe. Att det kan vara hysteri så till den milda grad kring SM-finalerna i innebandy, det är faktiskt sjukt.

.. .. ..

Jasså minsann, Wickan stannar i Olofström. Surt för alla andra lag i division 1 södra. Hörde jag att ett "Göteborgslag" skulle hamna i västra i år?

Träning imorgon. Har hört rykten om att folk har taggat upp och är ute och ränner kilometervis redan nu. Då blir för den lilla ryska att plocka fram viljan. 


bögsvägen adinn

Dom rycker ju i en nu. När det uppdagats att jag hade ärenden i de småländska skogarna ringdes det från Vrigstad och tjatades om ett besök. Visst ställer man upp för sina fans (läs mamma) så nu sitter man här, pigg som en lärka och har bokat in sig på ett horribelt tidigt tåg imorgonbitti. Låt oss inte ens prata om det.

.. .. ..

När Innebandyfesten gick av stapeln i Göteborg lade jag märke till en kille med mörk kalufs i Hässelby. Han var lurig så det fullständigt förslog och hade ett artistnamn som omedelbart etsade sig fast, Wilmer Viinamäki. Tydligen gick det hyfsat för honom även uppe i Sundsvall.

Mindre bra gick det för Göteborgstjejorna däremot. 9-0 mot Stockholm. Kan man kalla det något annat än att åka ut me röven före? Men vad gör det om hundra år?

Väldigt sällan Stockholm vinner asså.

.. .. ..

Fick en familjär nyhet berättad som gjorde mig bitter. Min 14-årige kusin som sparkar boll i Vasalund ska i sommar åka på cup - i BARCELONA. Det är inte så att jag inte unnar honom det. Nänä. Själv fick man nöja sig med Skövde, Kalmar och Värnamo då det begav sig. Ett år var vi i Örebro. Då var det fest.

Barcelona eller Örebro. Typ samma.

.. .. ..

Långpromenaden gick förbi ett hus min familj bodde i innan den viktigaste i syskonskaran fick puls. Systern min som då inte hade alltför många år på nacken återgav adressen till detta hus som "bögsvägen adinn".

Björkängsvägen 1

"adinn" är det ungefärliga uttalet av "ett" på ryska. Gott och blandat är sällan fel asså.

.. .. ..


42-åringen - burn in hell.

Glädje vid älven

Den ena delen av två-i-ett-skvallret.

Allah damn it!

06.30. Vaknar till och känner kraftigt av zippandet från gårdagsaftonen. Mycket tydliga symptom på vätskebrist. Var det verkligen så kul igår att det är värt att vara så schleten idag? Luckorna börjar så sakteliga fyllas i och parallellt börjar man inse vad man kan ha ställt till med. Blir alltmer medveten ju längre man går i uppvakningsfasen. Ringer ett par samtal och får det bekräftat. Börjar önska att det hade kunnat gå att vrida tillbaka klockan. Man bedyrar för sig själv att det var sista gången. Ja banne mig. Aldrig mer.

Ja det var den "lilla" tabben, det där. Har inte för avsikt att roa publiken med detaljer. Hur som helst ledde min prestation till att:

- jag blev överlycklig av att se en P-Lisa idag.

- jag imorgon kommer fördriva dagen genom att åka till Gnosjö - och direkt hem igen.

-  jag inte ligger riktigt på plus längre.Allah damn it.


Tillåt mig att blogga!

Glada nyheter / Smaskiga skvaller kan vara bland det roligaste jag vet. Fick precis ett. Eller två-i-ett typ. Muchos, muchos glädjande!

Malin Eriksson är så förbannat tråkig, talanglös och dålig när det gäller. Göteborg vann sin första match i distriktslags-SM. Malin gjorde inte ett mål. Inte två. Nä, det lilla flickebarnet gjorde alla tre. Surte Superstar.

Håller tummarna för småflicksen däruppe. Låt för Guds skull inte Smålandslaget vinna. Jag hatar Smålandslaget!


.. .. ..

Bihålorna värker. Halsen är rosslig. Men det är nog glömt om ett par timmar skulle jag tro.Lovely day. Lovely.
Money Money Money

Vilket trams att man inte blir lycklig av pengar. Den som finge uppleva det lilla ögonblick av lycka som jag gjorde idag när jag ringde banken, den skulle förstå. Helt emot logikens alla regler, verkade det som att jag gått plus på att handla och utföra diverse betalningar. Inte heller ger kontoutdraget någon förklaring till miraklet som just inträffat. Kan då inte se det som något annat än en skänk från ovan. Jag visste väl att mitt hederliga leverne med den ena goda gärningen uppradad efter den andra skulle löna sig.

Inte ens det faktum att jag är halvkrank och hittills har missat en wonderschön vårdag kan sänka mig idag. Jag ligger på plus, jag är lycklig. Så småborgerligt av mig.
Johodå s'att... nu ska jag traska ner till Göteborgs mest utpräglade posh-gymnasium i ett skolärende.

Patrik Seamountain

Svenska spels Web-TV funkade ju väldigt bra. Blir så trött.

TV4 sports val ikväll sen då. Kvalhockey. Inte bara hockey utan kvalhockey. Bröhockey. Dussinhockey. Stackarhockey.

Och som grädden på det delikata moset verkar också Täby ha spelat färdigt för i år. Sven och Glenn står nog högt i kurs nu.

Ååå.... Ridå.

.. .. ..

Så återstår endast finalföreställningarna följda av extravaganta festligheter.  Är man inte innebandystjärna får man helt enkelt försöka sig på att glittra ikapp med dem efteråt. Ett antal Surteiter kommer ge det en ärlig chans.

.. .. ..


Snacka om att man var nervös när man för första gången hade ansvaret för att räkna kassan på bygget. Kamma dig nu Johanna, du ska för helvete bli mattelärare. Detta kan bara inte gå fel. Jooodå, 800 för lite efter första försöket. Såja. Om man åtminstone hade ett, i pengasammanhang, förtroendeingivande efternamn.

Det löste sig till slut.

Här går man och sliter och släpar som en riktig arbetare för att dra in degen. Sedan kommer man hem, pustar ut och drar ut på en liten slösurfartur för att läsa 
följande. Hallå, jag är brunett.  Äkta brunett till och med. Pick me!

.. .. ..

Hans höghet himself, Patrik "det går ju ändå ut på att hoppa högst" Sjöberg, spottades på - hör och häpna - fyrans spårvagn. Trodde annars att han höll till i Brazil, solade och badade i piña colada, och att det var lite under hans värdighet att åka kollektivt, men inte då.

Christ vad han är lång, Stekar-Putte med glajjerna. Jag når nog ungefär till hans knäveck.

.. .. ..

Lackade lite idag. En tidningsartikel diskuterades och folk förstoood bara inte hur den ryske kille det handlade om kunde vara så pengakåt. Medelsvenssons klyschade loss om att pengar inte är allt hit och dit. Om man kunde förstå att "dåligt med cash" kan ha ganska olika innebörd.


.. .. ..Nähe om man kanske skulle ta och avnjuta eftersändningen.


New Coach in town

Då var det klart. Vi kommer att ledas av något man i folkmun brukar kalla domarjävel. Ingen mindre än legendaren Bjarne Wesenlund.

Skall erkänna att namnet var på fleras tungor, framför allt under hemresan från Sälen. Skall även erkänna att meningar innehållandes Bjarne och domare fortfarande ger mig creeps. Detta är dock inte herr Wesenlunds förtjänst. Alla som någon gång upplevt smålandsinnebandy i de lägre  divisionerna vet nog vem jag pratar om. Inte minst mina gamla vapendragare i Wrigstad IBK. Det fanns en Bjarne som... ja... nä... hur ska jag uttrycka mig... Han var helt enkelt inte jättebra.

Men Bjarne W gav ett fint första intryck:

-Jag har aldrig haft med kvinnor att göra.

I innebandysammanhang kan jag väl lägga till då.


Samtidigt klev Stefan några steg åt sidan. Han kommer dock finnas kvar kring laget. Han ville inte direkt anta titlar som General Manager, Sportchef och dylikt utan sa:

-Jag ser mig lite som Surtes svar på Håkan Mild.

.. .. ..

Intressanta nya ansikten också, får jag lov att säga.

.. .. ..

I Sverige pussas och kramas visar Björn Gustafsson, Magnus Betnér och Henrik Schyffert upp sina nunor. Behöver jag ens säga att det är hyll på det?

.. .. ..

"Idag har jag fått i mig så mycket lärdom , så det ligger och skvalpar i skallen än."

/Pippi


Who's this nigga?Ja, det var lite det jag frågade mig när jag och mina team-comerades förärade HC med ett besök i torsdags kväll.

Plötsligt var där två mörka män på scen som jag aldrig tidigare hade sett.  Jag tänkte what-the-häck - det är ändå live-uppträdande. Här var det bestämt på sin plats att gå fram och veva. Längst fram så klart.

Efter ett par halvsvängiga bitar kom så tonerna och beatet från den hit som påminner mig allra mest om återkomsten till inneandyplan i år.


Rock away!

Jisses så jag vevade.

Och jag som inte ens hade kollen på att grabbarna var från Sverige.


Trash-talk

Bröderna Schulman kör just nu på att publicera alla inkommande och utgående SMS på 1000apor.se. Blev lite liv i luckan efter att Brolle hånats efter körslaget. Nu skall vi inte riktigt ha kul här men känner ändå ett lätt behov av att återge min och Cakes småbittra SMS-konversation under tredje semins gång. Lite trash-talk sådär. Kan väl passa på att flika in att någon av damernas lag nyligen hade sumpat sin chans att spela match i Globen. Mycket möjligt att det kan ha påverkat sinnesstämningen, men jag vet inte. Well, here we go.

Cake har synpunkter på Pixbos laguttagning:

"Byt ut Berntsson"

Johanna sympatiserar med den forne klubbkamraten:

"Heja PIB"

Cake fortsätter:

"In me Pekka."

Visst tycker Johanna att Jalava borde lira, med sin fart och fläkt och allt:
 
"Ja va fan spelar inte han för? Han kanske har brutit nyckelbenet"

Dala går emot alla regler och försöker sig på en pass i sidled på mittplan varpå WIC-spelare snor åt sig bollen och nätar. Cake lackar:
 
"Bra pass
"

Johanna kan inte annat än att instämma:
 
"Å han undrar varför han inte är given."

Klagomålen fullständigt haglar från Cake:
 
"Om (långsam forward - gissa själva vem) kunde träna lite snabbhet istället för att vifta efter bollen."

Johanna är skeptisk:

"Undrar om det biter på den grottmänniskan."

På tal om snabbhet. Såg ni Daniel Dahls löpduell med Emanuelsson? Hejdå!

 När en Pixboback återigen går bort sig i markeringsspelet kommer nästa känga från Cake:

 "Haha. Skaffa hårinplantat. Eller gå en kurs i markering."

Jag tror att vi bryter där.

Förstalajnen i Warberg fick inte mycket skit från kommentatorerna i de två första heller. Vilken jävla major-slap de ordnade med till slut. Bland det sjukaste jag sett.

.. .. ..

Kul att vara Arsenal-fan ikväll.


.. .. ..


Gerrard, vilken nallebjörn. Jag som inte ens gillar Liverpool.


.. .. ..


Sugen på fotboll så det förslår. Imorgon är det bannmig jag som slår en signal till Mossens BK.

.. .. ..

Ser med oehörd spänning fram emot presentationen av nästa säsongs huvudtränare. Tydligen lite nya ansikten som skall komma och känna på Ale Gymnasiums sovjet-anda. Det gula ljuset i betongen, det går inte av för hackor det.

Gu så spännande.


.. .. ..


À demain!
 


Tillbaka från kylan.. eller hur var det nu?

Sälen tog på krafterna. Ändå har inte en enda sekund spenderats i en enda backe om man bortser från uppförsbackarna på de tre morgonkvistarna man fick uppleva.

Lite svinn brukar man behöva räkna med. Själv saknar jag efter den gångna helgen min Rolex samt ett diamantörhänge. Skulle någon vilja vara så vänlig och erkänna?

Resan inleddes starkt med att vi satte dit en skogstokig Ungrare som inte skötte förandet med sitt enorma ekipage på våra svenska vägar helt prickfritt. Ett samtal till Farbror konstapeln och hans körkort kunde kasseras. Vill det sig väl får han dessutom punga upp en rejäl slant ur spargrisen också. Kunde gått riktigt illa om han hade fått fortsätta härja på det sättet. Idiot.

Med en träsmak som inte var av denna värld försjönk man sedan i en stunds zappande. Dynga, dynga, dynga och INNEBANDY! Vi hade TV4Sport! En partystarter hade man kunnat tro. Men det hela slutade ju precis som det alltid gjorde på den gamla goa tiden.

Vrigstad Sporthall, tidigt 2000-tal. Motståndarna pressar tilbaka WIBK för fulla krafter. En backstackare som tror att hans bössa är värd namnet skickar iväg en boll mot Peter the Great som inte har det minsta bekymmer med att limma den till synes patetiska måsen. Samtidigt har Mats Söderqvist sprungit iväg på fiskeläge och har redan ett par meter på redan nämnde backstackaren när Peter slungar iväg ett äckligt precist utkast som en måltjyv som Mats inte kan fippla in någon annanstans än i nätmaskorna.

Ungefär så var det, varenda match. Istället för Mats var det nu i torsdags "den där" Magnus Svensson. Déjà vu.


Rakt in på Text-TV för att följa dramtiken i Tibble. En stämningshöjare, om något. Samtidigt som resultet så fint blåmarkerades med en åtta för Täby och en sjua för Gnaget rasslade det till i mobilen. Visst kan man lita på att man inte står ensam och supportar Blåvitt. Gott é dé.

.. .. ..


Annars tuggades och spekularades det friskt om vem som skall ta över efter Stefan som huvudtränare kommande säsong. Frågan känns ju på något sätt ganska viktig. På onsdag får vi svaret.

.. .. ..

Gjorde några tappra försök att övertyga våra yngre förmågor att satsa på DIF:s wonder-kid Rajalakso. De kände att Brolle Junior var mer intressant. Vart är vi på väg, undrar jag då.

.. .. ..

Pixbos säsong över då också. Vad är väl en final i Globen?

Mina tummar hålls nu för Balrog. Det skulle vara roligare så.
.

.. .. ..

Surte goes Sälen kallades projektet. Mycket lyckat, inte minst ur sammanhållningssynpunkt. I stort sett total avskärmning från ovärlden och mycket härligt internt tugg. Lite dokusåpa över det hela.

Lagidrott är fantastiskt. Gud bevare mig från att bli en torr ensamvarg, typexempel Stefan Holm. 

Nästa år är förslaget Surte goes Ibiza.

Jag är på.

.. .. ..

Avskärming i ett antal dagar. Ikappläsning i ett antal minuter.

Intressantast utan tvekan de vilda spekulationerna kring Kungälvsstjärnornas eventuella flytt till femfaldiga svenska mästarna Edsbyn. Hade inte varit helt tråkigt att vara i deras kläder för närvarande med sådana anbud, men absolut inte helt enkelt heller.

.. .. ..


Ikväll spelar Warberg i en fullsatt Sparbankshall. Deras nästa match är i en lite större arena som enligt uppgift kommer vara fullsatt, även den. 

Nä nu måste det bli lite liv i luckan här.

Tja, tja..


Prisa Gud!

Här kommer skatteåterbäringen!
 
Det fina med att inte arbeta så mycket, och tjäna därefter, är att det ofta blir en ordentlig återbäring framåt försommaren. Det värmde gott att öppna försändelsen från Skatteverket idag, det vill jag lova.

.. .. ..

Som sagt var bär det alltså av til Sälen imorgon med Surte IS IBK. En liten "apéritif" inför nästa helgs pampiga avslutningskalas på Hard Rock. Typ.  

Mitt tilldelade ansvarsområde var musik. Tar självfallet rollen som music-maestro på fullaste allvar och sitter och väntar in den åttonde och sista plattan i samlingen. Lätt att få in alla goa bitar på 2 liksom.


.. .. ..

Har inte en susning om hur jag ska kunna följa semidramatiken imorgon. För det lär väl vara ofantligt mycket tvek på att stugorna utrustats med TV4 Sport och Bettan, hon får snällt stanna hemma.

Nåja, vad är väl en bal på slottet?.. .. ..
Jonna fattar sig kort på sin
blogg. Det räcker så.

Alles klar och timmen är sen.
 

Party Party

Dags att knyta ihop säcken för den här säsongen.

Var göra det bättre än på Hard Rock Cafe?
FREDAG 11/4

120 riksdaler
Kontakta närmsta Surtebrud!

På det igen

Uppdateringen har varit under all världens kritik vilket man delvis kan beskylla blogg.se, delvis vistelser annorstädes. Snacka om att kruppen var på ingång när Bettan plötsligt bara la av för ett par timmar sedan när man var i bloggartagen. Särskilt med minnena av Ex-Bettans tragiska, plötsliga och mycket snöpliga död.

Jag tog nämligen det mycket kloka beslutet att ha lite quality-time med Ex-Bettan när jag släntrat hem en lördagkväll då hon fortfarande var vid liv. Och varför sitta vid ett sterilt skrivbord när det fanns en cosy säng? Bara det bästa för Bettan, tänkte jag och hällde även upp en liten vätskebristnedsättande stänkare. Bra tänkt på nattkröken alltså. Stänkaren visade sig dock ha blivit lite dåligt korkad när jag vaknade åtskilliga timmar senare. Stänkaren hade dödat min Betsy! 

Men min nya har hängt i bra här nu och vi har kommit överens om att inte umgås i sådana sammanhang. Låt oss hoppas att dagens lilla black-out var en engångsföreteelse.

.. .. ..

Jodå, man åkte tydligen ner till Varberg för att se västkustdusten Warberg - Pixbo. Hett på läktarn, hett på plan - en het match helt enkelt.

Med det stödet och med det flowet måste det vara helt jävla fantastiskt att spela i WIC för tillfället. Undra hur många som hade försökt dra två spelare som sistagubbe i Box-play och undra hur många som inte hade skjutit sig själva om misslyckandet av detsamma föranledde ett kvitteringsmål ett fåtal minuter från slutet. Kändes som det kvittade. Warberg är bara så sjukt bra nu och de ser ut att veta om det.Höll på att skratta ihjäl mig när Pixbos nystartade klack skrek:

-Vi har en målvakt, det har inte ni!
 
Ågren vs. Sjögren. Jo men den matchen är ju rätt jämn. 
Sedan kan man bara än en gång hylla Svensson, Emanuelsson och Danielsson. Lite skillnad mellan dem och vissa "speedkulor" i Pixbo. Inga namn nämnda men somliga där är bannemig så långsamma så att klockorna stannar.

AIK-ledning i andra semin ja. Rackarns. Jag tror ändå på laget som är i särklass roligast att se.  På tal om dem gjorde en före detta lagkamrat till mig en smårolig 
jämförelse, med bilder och allt.  Tihi.

.. .. ..

Slutspelsskägg har gått och blivit ett väl vedertaget uttryck inom lagidrott. Fick höra om en alldeles ny dimension av slutspelsskägg från en Rävvän. Ibland är de bra sjuka de där rävdamerna.

.. .. ..

Den allsvenska premiären har haft en tendens att gå mig obemärkt förbi. I år känns det ändå lite hett. Med Bojan och allt. 

Att se bilderna från alla premiärmatcher i klockrent väder och sedan strosa omkring i den härliga vårluften har fått mig att bli hiskeligt sugen på att återuppta fotbollskarriären. Vill nog påstå att längtan inte varit såhär stor sedan skorna lades på hyllan för fyra år sedan.

Såg på tal om damfotboll snuttar av Umeå-Lyon. Man kan ju förstå varför man tappade motivationen, om man säger så. Än dock så sinnessjukt kul att sparka läder va. Med största sannolikhet lär det bli mycket snack och lite hockey i den frågan dessvärre.


.. .. ..

Hockey ja(vilken övergång). Va över till Poängkungen och Tjôtrôven häromdagen. Leksingen var också där. Tydlingen var ett ohyggligt spännande möte mellan Leksand och Mora huvudattraktionen. Leksingen satt inne på en hel del smaskigt vetande kring Stars. Hå hå ja ja. Jag slutar då aldrig förundras över hockeykillars beteende. Vill på intet sätt dra alla över en kam, men generellt ger jag inte mycket för dem alltså, det må jag säga.

Lyssna bara på denne lirare. MENSA-material änna.

.. .. ..

Mary kan man alltid lita på. Hon hade tips om en jänkarrestaurang där ett av alternativen på menyn var:

"Bygg din egen single"

Intressant. Då tar jag en trevlig kille med humor som man slipper spy av att se.

.. .. ..

Förändringarnas vindar blåser både här och där i Göteborgsområdet.


Partille IB + IBF Älvstranden = FBC Göteborg Challengers


IFK Kungälv + Ale/Surte = Älvdalens BK

Jag själv spelar inte längre i Surte IS. Numera är det Surte IS IBK, mest av administrativa skäl.

Veckoslutet spenderas tillsammans med lagkamraterna i Sälen. Återstår att se om alla kommer hem helskinnade. Tyngden på dalskidan, det är hela grejen, säger dom ju.
Bättre en vecka i fjällen än en fjälla i veckan