Butter

Sviterna efter gårdagens vurpa gjorde inte dagens träning till en särskilt angenäm upplevelse. Då och då när man springer och går tänjs ju huden kring knäpartierna ut och läkningstiden på köttsåren blir sedan också därefter. Försökte mig på någon slags tejpning, vilket brukar bita på mycket, men fick då höra att jag såg ut som en handbollstjej. Mindre smickrande. Hä så det var till att vädra kött.

Ställde ifrån mig klubban och stack iväg för en snabbis inne på damernas just i uppvärmningsfasen. Kom tillbaka och såg till min stora bestörtning att någon tagit min sticka och ställt dit en annan. Förväxling var den första tanken då de flesta i laget förra året nappade på den klassiska Wizen. Men kröp någon till korset och medgav att ett misstag hade begåtts? Inte då! Fastslog då att någon icke närvarande hade fått med sig min klubba hem från Jönköping. Muttrade och surade likt en åttaårig flicka  framme vid kassan på ICA som inte fått den där Palle Kuling-asken hon tjatat på sin mamma om. Nu skulle jag nämligen få genomföra träningen med en äckelklubba (läs: alla andra än min förstaklubba) och det var inte vilken typ av träning som helst, utan en som var inriktad på olika tekniska moment. Det som jag tycker är så himla tråkigt.

Dessutom hade jag en fullständigt katastrofal hårdag.


När det sedan blev dags för lir körde vi den gamla beprövade lagindelningsmetoden att kasta alla stickor i en hög och dela upp därefter. Lättsamt och så. Vad händer då? Vad ligger där i högen så prydligt och fint märkt på mitt eget personliga sätt? Javisst, MIN Wiz.


Kortkort?

Matchstart 21.45 får en gärna att känna att ens fajt inte har allra högsta prioritet. Men nattdjuret samlade ihop sig och tog sig ner till Heden för korpmöte mot serieledande United Babes Lindome(eller något i den stilen).

Efter drygt första hälften av första halvlek fick hon bollen på mittplan. Hon hade en back kvar och kände att denna 30-nånting-kvinna inte skulle ha vidare värst mycket att sätta emot lite rysk speed. Här var det bara att trycka ifrån. Och som hon tryckte ifrån! Nu var det bara så att konstgräsmattan berikats med en tuva precis där maxfart uppnåddes och hon vobblade till, satte på något obegripligt sätt krokben för sig själv och dunsade till marken. Fallet stoppades av två stackars knäskålar med lite assistans av en armbåge som just nu tillsammans skiftar i rött, blått och sandbeige. Kan knappt vänta på att få hoppa in i duschen eller på att vakna imorgon och känna lakanet sitta sådär gott på alla sår.

Förlust 4-1 dessutom och inget baljande.

Kortkort till helgen? Ja.. Jo.. Förmodligen.


Saliga söndag

Farliga fredag blev lortiga lördag och så sakteliga nalkades så också saliga söndag.

Tekniken har ju gjort vidunderliga framsteg det senaste så de ambitiösa tankarna var egentligen att delge rapporter under jönköpingsvistelsens gång. Nu fick de lämna plats åt ett intensivt socialiserande mellan tränings- och teoripassen.

.. .. ..

Jag sitter nu återigen inne på en nästintill perfekt hörsel men innan locket så att säga släppte höll jag på att bli fullständigt galen. Under lördagsförmiddagen escalerade frustrationen när jag sprang omkring under tvåmålet och inte hörde något annat än mig själv, mitt pustande och mitt flåsande. Jag vände mig till Capello aka Tishonov och sa:

-Fan va det är jobbigt att inte höra något annat än sig själv!

Han skrattade och svarade:

-Det måste ju vara underbart!

Någonstans blev jag inte förvånad över det svaret.


Tur att mamma sjuksyster hade vägarna förbi och gjorde ett hyvens jobb, annars vet jag inte hur det där hade kunnat sluta.

.. .. ..

Det rådde oklarheter kring hur länge träningen skulle hålla på under lördagseftermiddagen. Ena laget och dess tränare trodde att sista bytet var spelat och började snöra av skorna och stretcha ut. Klockan tickade just då över 18.00 och andra laget ropade från andra båset:

-Vi kör några byten till!

Det blev givetvis suck och stön när det krävdes en omladdning och någon sa svinsurt:

-Fan jag var ju inställd på sex.

Konstigt att man lackar...

.. .. ..

Tishonov hävdade med bestämdhet att tärningsspelet Yatzy handlar om skicklighet.

.. .. ..

Att snacka om varandras mammor har länge varit vanligt mellan invandrargrabbar som inte helt håller sams. Nu har denna företeelse på allvar kommit till Surte IS.

SMS-konversation mellan två tjejer, en som hade föredragit en stor muskulös man i en go sked en lördagkväll och en som definitivt inte hade gjort det.  Ca 00.30, natten mellan fredag och lördag i lökig fritidslokal bland knarrande luftmadrasser:

"Din mamma..."
"Du.. DIN mamma ligger här bredvid mig och myser."

Man kan säga att den konversationen dog.

.. .. ..

Det visade sig finnas en nästintil outtömlig vits-bank i ett av våra nyförvärv. Håll till godo.


Hur många invånare har Tyskland?

-Gör-many.
Hur många huvudstäder har Kanada?

-Åtta va?Vilket djur har de fetaste benen i skogen?

-Mullvaden.Varför är bladlössen så små?

-De har stannat i växten.
Motsatsen till Gran ut?

-Tallinn.I vilket land har man mest gruppsex?

-Georgien.

.. .. ..

Spelade lite Sportgeni. Sandra fick frågan: Vad heter europeisk fotboll i USA?

-Sucker!

Bra där.

.. .. ..

Gick över till en härlig omgång Plump där en odiskutabel tsarinna kröntes redan när det återstod tre omgångar. Förlängde nog livet med säkert tre år och bättrade på magrutorna avsevärt under spelet. Än en gång tack för en god match.

-Vilket kort ligger underst?
-Kungen.
-What king?
-Fucking.

.. .. ..

Å kupera
Hjärta tack

.. .. ..

Är dom små får man ta två.

.. .. ..

Den stora finalen och fina avslutningen på helgen skulle bli matchen mot Husqvarna IK på söndagen. Det gick - sådär. Tunga ben, otakt och torsk 6-4. Skulle väl inte säga att någon var helnöjd efteråt.

.. .. ..Rikedom är att kunna ge utan att vänta något åter.
Lycka är att kunna le genom tårar när du gråter.


Tokiga torsdag

Kvällens match hade lite utav cupkaraktär. Ja ni vet när man får 5-7 min uppvärmning på plan och domarna känns lite som lågbudgetalternativ. Parketten i Kungälvs Sporthall har väl heller inte för rykte om sig att vara det som plockar fram det allra bästa ur bollmongot man så ofta är så här i säsongsupptakten. Förutsättningarna för en magnifik lirarafton var inte de allra bästa men det är så det måste bli när en match skall squeezas in på träningstid. Och vem fan är jag att gnälla? Som om jag skulle ha så mycket till övers för långa segdragna uppvärmningar.

Det studsade stundom till förbannelse och Marstrand var i vanlig ordning energiska och jobbiga men på hela taget hade i alla fall jag en fin plastkväll. 2-1 kanske kunde varit 4-2. Eller 6-3. Det hade varit aningen festligare. Resultatet är ju inte viktigt egentligen men segerns sötma - den sitter sällan fel.

Resterande reflektioner sammanfattas i punktform.

- Målvaktslejonet bör vakta sin tunga. Vi har tydligen inte tresiffrigt i publiken på våra träningsfajter så könsorden som basuneras ut hörs. Oh, vad de hörs.

- Jag höll andan när Larsson låg och kved. Knäet? Knäet? Nädå, hon hade gått i fästemannens fotspår och stukat tassen. Bara å tejpa.

- Some say - Turn the other cheek. Malin Eriksson says  - Take no shit.

- Båga är bra skit. Klassiskt.


.. .. ..

Jönköping all week-end long hägrar. Tydligen kommer vi kick-starta kalaset med beep-test imorgonkväll eftersom det inte blev av förra veckan. Inte finns det väl en möjlighet att man kan ha roligare en fredagkväll? Tvek.

.. .. ..


Det blev ett ångestladdat besök på Apoteket Korpen idag. Letade upp meducinerna som jag behövde och hörde hela tiden samma line spelas upp. Om och om.

-Hördudu ta å spola öronen med Revaxör så du hör va människor säger! Gammeltacka! USCH!

De som har lite Killing-knowledge vet vem som sa det. Mannen. Myten. Hakan. PN.

Öronproblem och snart ett år äldre. Ingetdera vidare värst angenämt.

Oroliga onsdag

Kallt och jävligt på Ullevi. Den som briljerade mest var Sibel som sjöng både Marseillaisen och Du gamla du fria i klockren acapella. Wow! Det var som om en ljummen sommarbris blåste genom håret mitt i den göteborgska sensommarkylan. Burr. Svårt att tända till i träningskamp, även på läktarplats.
För övrigt skulle jag vilja passa på att uppmärksamma mina lagkamrater på att mitt vänsteröras funktion är nedsatt med bortåt en 15-20 %. Kommer göra ett besök på
Apoteket under morgondagen för att försöka åtgärda problemet men om det nu är så illa att det kvarstår när domaren blåser igång matchen imorgon - ha då lite överseende! Jag sitter ju inne på en sjuhelvetes split-vision i och för sig, men tar väl som alla andra då och då snacket till hjälp för att fördela bollarna. Så kommer inte passningarna lika kvickt som vanligt handlar det inte om att hon lagt sig till med divalater.

Lite av en försmak förmodligen på vad jag kommer få uppleva som gammal nucka. Kvinnorna på båda sidorna av släktträdet har haft en tendes att klara livhanken relativt länge. Dock har det varit till priset av en del av hörseln.
Tetiga tisdag

Att inställa sig i Skatås för att lunka runt åttan efter att ha kört uteslutande hallträning i två veckor, var lite som att dö en smula. Det spelade ingen roll att vi tog det i snigeltakt och att Larsson och Jonna gång på gång påpekade hur mycket fett vi förbrände vid den här typen av lågintensiv träning. (De båda talade för övrigt också gott om power-walking...) Idag var det lika vedervärdigt att gå på joggen som det alltid var i min värld före maj 2008.

Ups and downs, gissar jag. Och kärlek till plast.

En halvtimmas dusch i stadigt stegrande värme senare och man var människa igen.

.. .. ..

Vårt härliga gäng har utökats med en målvakt från torsdagens motståndare Marstrands IBK. Först idag började vi reflektera över hennes efternamn - Jonna Salo. Då tänker kanske de flesta -Åh landslagsmålvakt. Jag ser bara en gulklädd pajas som drabbas av en kort släng av obegripliga tics, vilka ledde till att Ryssland mötte Vitryssland i Nagano 2002. Jag kan inte tänka mig att det finns några släktband däremellan what so ever. 

På tal om hockey gör envisa rykten gällande att  vår andra Jonna, leksingen - Jonna "Jonnaliik" Leek - överväger att byta efternamn till Huokko.

Sedan finns det tydligen de som tror att det är Johannas melodi är att kasta tomma komplimanger omkring sig till höger och vänster. Jag som jobbat stenhårt på min iskalla image.

.. .. ..


Les Bleus gästar Ullevi imorgon och då vore det tacksamt om Göteborg inte kände behovet att visa upp ett sådant genuint jävla pissväder som idag. Det är nämligen inget som plockar fram det bästa ur den lilla ryska, vars hormoner inte är riktigt i balans för tillfället.

.. .. ..Nähe om man skulle ta och krypa upp i en härlig sked med gamle pålitlige John.


Motiga måndag

Fantastiskt att vakna upp till en helt ny vecka. Ett avstamp. Nya möjligheter. Utvilad efter en stillsam helg och redo att ta sig an nya spännande utmaningar, genuin fighter som man är.

Eller nä. Jag hatar måndagar. De är ett satans påfund.

.. .. ..

Jo visst. Jag var ju och rekade området kring Jönköping inför helgens träningsläger. Det såg bra ut. Snubblade in i Idrottshuset och hoppsan kerstin så var det träningsfajt mellan JIK och Linköping. Varför inte lura in där och döda lite tid? tänkte vi i sällskapet.

Man vill ju inte vara en snål och sniken typ men det var bannemig på vippen att man vände i dörren när de avkrävde 20 SEK för att passera in på norra läktaren. Lackade så klart för att man tog betalt för en träningsmatch för att sedan försöka med "Hallå, ser inte ni vem jag är!?" men det var ord och inga visor. Nä, det är ingen anmärkningvärd summa och ja, jag har förstått att JIK har haft en del portmonäbekymmer som jag, som den barmhärtiga själ jag är, visst kan bidra till att räta upp. Men när sedan matchen var ett sådant sömnpiller, vilket jag definitivt inte behövde just då, kände jag att de där tjugo kronorna med fördel hade kunnat läggas på en chipspåse, 40 JENKA, 2 Cola, 4 tablettaskar,1 kanelbulle och 1 Plopp eller liknande istället. Det var stundom ruskigt blekt.

Mer riv och liv i mötet mellan Challengers och MAIS då. Kanske inte undra på när Shitlake så förnedrande krossade vissa utmanares superligadrömmar för några månader sedan. Då när de var pirater. Kanske kunde man taggat ner på vissa håll. Funderade till exempel på att ringa in en doping-koll på utmanarnas Ola Karlsson. Hetsigare och löpvilligare kille har sällan skådats på träningsmatch.

Kan faktiskt vara så att det är fördel Mullsjö i Jönköpingsregionen.

Jönköpingsregionen har för övrigt ett gäng riktiga pärlor till personligheter. Mm, I like.

.. .. ..

Hann skjuta in lite quality-time i Vrigstad med mummy också. Alltid chantilt. Min mor har två fenomenala katter. Selma och Max. Selma är nästan alltid hemma. Max är nästan alltid ute och ränner. Ibland har Max ordnat med sig middag hem. Då låter han först Selma äta så mycket hon behagar innan han stoppar i sig resterna om där över huvud taget blir några vill säga. Jag tycker de har en fin deal i deras förhållande, de där två. Ja, hade jag fått byta liv med någon hade det nog fan varit med Selma. Hennes liv består av: äta, sova och bli klappad och gosad med. Tråkigt.

.. .. ..

Nu är matchandet alldeles runt hörnet. Mmm, I LOVE.


.. .. ..

En svensk nippertippa har varit och stulit ur BSB:s arkiv. Big BU. Låt oss inte glömma
the real shit. För Guds skull.

Struggling vagabond

Inställt beep-test idag. Rackarns. Jag som var så utvilad, pigg och fräsch. Och jag kommer nog bli mamma till jul.

Om någon, någon gång tänkt tanken att kidnappa någon och ta med henne till en resort i ett varmt och soligt land, en vecka eller så - Pick me! Jag hade säkert sovit halva veckan men sedan hade jag nog kunnat ta upp skinarkampen med solstrålarna och varit helt amazingly trevlig.

.. .. ..

När jag passerar Brunnsparken på morgonkvisten möts jag alltid av en kvinna som älskar sitt jobb. Det verkar åtminstone så. Lätt rödrosig om kinderna av den svala morgonenluften, med mungiporna uppe vid öronen och tänderna ståendes åt alla världens jävla håll, sträcker hon varje dag ut sin hand mot en och säger:

- Varsågod! Här är din Metro!

För en tid sedan fanns det så mycket som tre olika gratistidningar i Göteborg. Utdelarna var allt som oftast icke svensktalande eller uppenbart minderåriga. Uppriktigt sagt verkade det vara ett jobb som en outbildad medelsvensson inte hade valt i första taget. Nu finns bara den klassiska gröna Metron kvar och måhända har yrkets status höjts en aning. Kanske blir man numera lycklig om man får jobb där. Ovan nämnda kvinna verkar i alla fall älska att göra sin grej. Hon ser alltid till att riktigt ha fiskat upp ens blick och skaffat ögonkontakt och skjuter gärna till lite extra betoning på "din" när hon levererar. Jag blir lika förundrad varje morgon. Jag får intrycket av att hon ser det lite som sitt kall här i livet att förse alla trötta göteborgare med "deras" dagliga Metro. Fascinerande. Snacka om tacksamhet.

Det gäller att ha en ödmjuk inställning till livet, som Tabita säger.

.. .. ..

Den sista terminstarten kryper allt närmre. Än en gång skall nya gruppkonstellationer utformas och jag blev enormt lycklig av att se att jag turat in samma grupptillhörighet som den kurskamrat som jag rankar högst under utbildningen hittills. Lyckan var tydligen ömsesidig.

- Va glad jag blev att vi kom i samma klass, Johanna!  Jag orkar inte lära känna nya människor nu. Jag känner att min kompiskvot är fylld.

Kompiskvot? Det kanske vore något?

.. .. ..

Tanken var ju att jag skulle ha gått på alla rutor i Monopolspelet de kommande dagarna. Men icke. Nu har reservplansskisserna blivit tydligare. Det blir fredagsafton i Vrigstad och sedan Jönköping hela långa lördagen istället, eventuellt mynnar det ut i festligheter. Nog så gott. 

Sedan hade vi tänkt att vi skulle hasta tillbaka till West-Coast för att spana Challengers-Mullsjö. Slå oss ner i behagliga Partillebo. Nu när matchen flyttats till Öjersjö vete fåglarna om det är värt söndagsstressen alltså. Trodde inte att det skulle vara så evinnerligt knepigt att hitta en hall med åtminstone en tillstymmelse till läktare i mitten av augusti. Men tydligen. Hedra vilodagen kanske?

.. .. ..

Ara! Ara! Ara Abrahamian! Plötsligt vaknade man till bland alla trötta cyklister, skyttar och plaskande jänkare.

IOK ska tydligen hålla ett möte imorgon om huruvida han får behålla bronsmedaljen eller ej. Jag vet inte men jag fick en liten känsla av att han inte så där våldsamt gärna ville ha den kvar. Men det kanske bara var jag.

.. .. ..

I don't look back I look beyond
I'm just a struggling vagabond.


Plastic - Fantastic

Jag har funnit min sticka. Den kändes helt fantastisk utan att jag ens hade hookat den. Ja, eller utan att Pasanen ens hade hookat den kanske jag ska säga. Det där med böjande är inget jag själv sysslar med. Vad ännu bättre är med the new magic stick- den går i fullständigt magiska kulörer. Bättre snygg än bra men snyggast och bäst är strået vassare. Vände mig till Håkan Mild när den presenterades.

-Kolla färgerna!
-Ja.. Frankrike!

Just precis vad jag tänkte på. Skärp dig nu Håkan.


Högst intressant inslag av fart och fläkt under småmålet. Hade gladeligen yppat mer om detta men tills vidare är det lock på - bäst så.

.. .. ..

Vaknade i morse av ett dystert besked. Huvudstadstrippen är inställd. Kan bli en sväng till smålandsskogarna istället. Typ samma.

.. .. ..

I väntan på nästa blogginlägg föreslår jag ett parti plockepinn, en runda spindelharpan eller liknande.

Det är som sagt jävligt mycket just nu.
08

08-08-08 kl. 08.08 kinesisk tid inleds officiellt OS. Snitsigt. En fotograf som jag hade äran att samarbeta med tidigare i vintras (nu kände jag plötsligt att det lät som att jag var modell, så är tro det eller ej inte fallet) har fått åka dit för att plåta sportpics. Låter som ett sjukt tråkigt jobb måste jag säga.

Nu har det ju smygstartats litegranna. Och det är bara att konstatera att damfotboll inte är något undantag för Sverige - vi kör på med hybris hela vägen. Lika bra. Och ja, allt - precis allt - talar för guld. Hade planer på att försöka följa herrarna en aning, då det var ett och annat bekant ansikte med. Idag hade man förhinder vid live-sändningarna och fick istället nöja sig med sammandragen på sporten. Bekanta ansikten, jojomen. Där på plan i en av matcherna stod en gammal semesterflört till mig. Hade man spelat sina kort lite bättre där för fem år sedan kanske man hade kunnat vara fotbollsfru nu. Hade ju också varit jävligt tråkigt. Men jag är inte bitter.

Nä utan att idag var jag nöjd med att vara mitt lags straffspecialist. Distinkta. Bombsäkra. Nästan som skyttedrottningens. Synd bara att mina medspelare i Big Red Machine var ena riktiga stolpskott ikväll. Bom bom, sa det och så blev det silverpeng.

.. .. ..

På tal om 08. Tillåt mig att utlysa varning på stan nästa helg. Det vankas road-trip.


Lättare

Projektet jag startade vid senaste invägningen - 80-pannor-till-jul - går inget vidare. Nä, snarare kraftigt åt fanders faktiskt. Och det gråter vi naturligtvis floder över.

Tänk om änglarna kunde avancera i Champions Leauge. Var ju på plats på Ullevi vid hemmamötet mot Basel och det var väl underhållande i säkert 10 min, vilket är 10 min mer än vad jag på förhand hade väntat mig. Höga tankar om svensk klubbfotboll, jajemen. Ett annat minne från den matchen var annars den fajt som utspelade sig på läktaren mellan ett gäng så kallade fans och polisen. Det övergår mitt förstånd att man tar sig till en match, betalar en biljett och sedan skippar att faktiskt se matchen för att istället slåss. Sedan har vi de killarna som står längst fram i klacken, med megafon i högsta hugg och ryggen mot plan. Gärna med bar överkropp fast utan en sådan att skryta med. Där står de hela matchen och gapar som om de hade kunnat tänka sig att kinesa med hela startelvan men de ser inte en tiondel av matchen. Nåja, någon ska väl ta den rollen också. Och visst blir det en härlig stäming och inramning tack vare dem. Gillas av publiken, gillas av spelarna. De flesta spelarna i alla fall.

Under helgen kom det fram att en dam i vårt lag ogärna hör oväsen på läktaren när hon spelar. Det satt nämligen en lustig skånsk karl med megafon, mestadels på Bana 1:s läktare, och kommenterade på sitt eget vis matcherna som pågick där. Emellanåt varvade han in lite gamla hederliga NileCity-klipp, vilka fick Surtes #68 att småfnissa litegrand för sig själv. Vår tystnadssuktare tyckte dock att coach/capitano skulle ha tagit ett snack med seket och bett denne lustigkurre att knipa igen. Då tänkte jag för mig själv - tänk hur hon skulle känna på San Siro. Håkan Mild hade haft precis samma tanke. Nog för att vi var i Båstad. Dags att börja med tennis Hagel?

Tråkigt att vara Robin Söder just nu. En annan gick vid hans ålder omkring på Njudungsgymnasiet och var mallig efter att ha pytsat ett gäng baljor mot typ Vetlanda IB i Dam Div 3.

På tal om huliganas. Konverserar ju då och då med en konstapel nu för tiden. Även de har  tydligen små lustigheter för sig under arbetstid. Vid ett tillfälle, då ett gäng Djurgårdsfans skulle tämjas när de anlände via statens järnvägar till Göteborgs Centralstation hade en femtio konstaplar stark trupp ställt till med ett practical joke. Alla hade bytt ut sina namnskyltar. Alla hade bytt till samma.

Alla heter Glenn i Göteborg.

Så tarvligt! Tycker generellt att man kör för lite practical jokes nowadays.


Visst hade man väl kunnat gett sig fan på att det var lögn att skippa släppa två bollar av ett gäng schweizernötter när man hade avancemanget som i en liten ask? Så efter ett på feldömd straff kunde vi väl lika gärna släppa ett tredje också så vi slapp diskutera saken. Så ja. Ordningen återställd.


.. .. ..

Svar: 1/9 påbörjar jag min utbildnings sista termin. Den kommer jag satsa helhjärtat på.

.. .. ..

Nästa vecka är det dags att prova ut säsongens stickor. I'd like a magic stick.
Hade även uppskattat om Lil' Kim lurade med sig fifty och körde denna gamla hit under helgens festligheter på Way out West.

I got the magic stick
I know if I can hit once
I can hit twice
I hit the baddest chicks
Shorty don't believe me then call me tonight
And I'll show you magic (what what) maagic
I got the magic stickBra bit.


www.surteisibk.se

Jajemen. Javisst. Klart att Båstad än en gång blev en klockren succé.

Hänvisar till Surte IS
hemsida för nyanserad analys av yours truly, samt en del torra fakta.

För övrigt väntar jag med spänning på det blogginlägg som jag har blivit lovad att få dedikerat till mig.

.. .. ..


Testdags och invägning imorgon igen. Kan bli intressant.