En gång för alla: Man går inte i sport.

Idag blev jag alldeles varm när...

... jag såg upphetsningen i en liten grabbs ögon när han insåg efter antagligen hur många chansningsrundor som helst, att det faktiskt går att klara MS Röj. Tänk vad mycket enklare det blir när någon berättar vilka regler som gäller.

... en annan mer bångstyrig liten herre blev medgörlig när vi lattjat lite boll och jag lovat honom att vi skulle göra det imorgon också om vädret tillät. Var tidigare på dagen färdig att sänka samma kille med en rak höger på grund av hans beteende men tänk att det lilla livet gick att nå när vi hittade ett gemensamt intresse.

Men!

Stort MEN!

-Johanna har du gått i fotboll?

Så hängde smockan ånyo i luften.

 


Det är ruggigt långt kvar till den tjugoåttonde augusti

Efter att ha snoozat ungefär tre timmar mer än planerat hasade man sig upp och spanade ut genom fönstret. Maken till grå ton har sällan nått mitt öga och det kändes på allvar som att någon elaking hängt det tyngsta av ok på mina axlar. En skitdag var att vänta, den saken var klar.

Mycket riktigt. Bussen för sen i alla riktningar. Lärarinnan lite mer arrogant än vanligt. Matkassarna tunga som fan. Låt oss inte ens nämna vädret.

Det vore synd att säga att man var den där sprudlande glada tjejen, fylld av positiv energi, när det bar av norrut till träningen. Övervägde både en och två gånger att dundra iväg någon lame-ass bortförklaring för att inte dra ner alla andra i mitt mindre angenäma sinnestillstånd. Men jag åkte och tänkte att det helt enkelt fick bära eller brista. Och som det bar. Dagens träning var den roligaste på mycket länge, inte minst för att den till allra största delen bestod av tvåmål.

Sicken tur att jag tog mig samman och åkte. Dagen blev plötsligt mycket bättre.

Fick också höra en så skön felskrivning som gjorts per SMS. Det var Kalle som tidigare idag undrade om Pettson skulle medverka på kvällens träning. Kalles telefon har, som så många andra, utrustats med T9-funktionen vilken ger ordförslag så fort man knapprar på sin nalle. Kalle gjorde väl detta lite i all hast gissar jag för det Pettson kunde läsa när det pep till hos henne var följande:

"Trång idag eller?"

Gud vad det inte hade varit lika kul om det hade varit en kille som fått det.

På lördag är det så Södra Dals tur att komma och hälsa på i Nödinge. Ingen press på dem men vinst och seriesergern är ett faktum. Själva krigar vi för att behålla fjärdeplatsen.

Någon i laget har tydligen taggat igång stämningen så smått genom att berätta om sitt ogillande/hat av den skånska dialekten samt kryddat med lite upplevelser från mötet med Malmö som var allt annat än vänskapligt. Personligen hade jag inte kunnat bry mig mindre om någon gjorde sig rolig över eller hånade småländska. Ungefär dagligen blir man missförstådd eller skrattad åt för att man inte talar som stadens infödda. Inte heller om någon beskyllde mig för att bete mig som en gris på plans kulle jag höja på ögonbrynen. I och för sig är väl den sista där hyfsat långsökt med tanke på min, vad ska vi kalla det, timida spelstil.

Förstaplatsn på min lista över värsta dialekterna delas av östgötska, värmländska samt kalmardialekt. Sedan tycker jag nog att de flesta lag sitter inne på någon grisig sugga som gör atmosfären på plan mindre trevlig. Men ärligt talat, vad vore väl matcherna utan dessa?

Låt oss hoppas på en härlig fight på lördag.

.. .. ..

Kingriver goes elite
Nu  börjar bandyfebern på allvar infinna sig. 8-3 nere på Sjöaremossen mot Frillesås ikväll får ses som en smakstart i kvalet och kära hjärtanes vilken fest det blir uppe vid älven på fredag när Boltic Göta kommer få sig en jävla resa. Skråla på Skarpe på fredagkväll alltså. Portföljen får väl stanna hemma men ångorna som virvlar runt i publikhavet går inte göra mycket åt.

.. .. ..

Lackar sönder
Den svenska vårens början brukar kantas av en och annan sen köldknäpp. Samma visa år ut och år in. När man tror att det kalla helvetet äntligen är över och de varma kläderna har kastats långt in i källarskrymslena så kommer de som käftsmällar igen. För att liksom klara av dessa, genom att ha något att längta efter har la familia återigen bokat in en liten voyage söderut i slutet på april. Längtar redan. Nu finns det dock ett litet men i det hela. Nämligen att min enda salstenta för terminen ligger mitt under min utlandssemester.

Rackarns.
Järnspikar
.

Inte mycket annat att göra än att anmäla sig till omtentatillfället då, tänkte jag. Ligger säkert bara några veckor senare. Ah, tjena. Tjugoåttonde augusti. Tydligen finns inte resurser att ordna ett tidigare skrivtillfälle. Lätt att tagga dessa lektioner nu när man lackar lackar lackar.Nåja, morgondagens enda lektion har blivit inställd i sista sekunden. Trots att man mycket väl vet att man inte kommer slippa något bara för det, utan kommer att få ta igen det vid ett senare tillfälle, blir man lite lycklig inombords. Som den där snoriga högstadietjejen som suttit och väntat in de där tjugo minutrarna, som man var tvungen att göra innan en lektion var officiellt inställd, innan hon kubbade iväg till pavven, köpte ett par drum-sticks och spelade lufthockey. Det var tider det. Och det är ungefär samma känsla nu.

Omoget? Jag är ju faktiskt bara 22.


Madame Hussein

B-fight i söndags mot ett ungt och energiskt IBK Göteborg. Surteseger 3-0.

Backbesättningen är i nuläget sådär komplett. Det är nästan så att jag fruktar en ompositionering, jag var ju trots allt back i begynnelsen och cirkus fem år framåt. Över huvud taget mycket snuva, flunsa, ditten och datten. Tur att man själv sitter inne på ett immunförsvar värt namnet. 

Lite folk men ändå ack så kul att jaga lite plast, svinga lite sticka och springa av sig lite utav dagens onyttigheter. Höjdpunkten för kvällen, tätt följd av Gäfverts halvvolley-mål på min halvvolley-pass, ordnade dock vår kära keeper aka Firre. Coach hade blivit varse Ryan Airs generösa erbjudanden som kring midnatt skulle börja att säljas av. Det var biljetter till Europas alla hörn som skulle slumpas ut för endast 1kr, skatter inkluderade. Känn på den hörni. Franskstuderande som man är tänkte man högt:

-Kanske borde ta en svängom till Marseille.

Varpå Coach brainstormade vidare:

-Ja eller London till våren kanske kunde vara nåt. Kika lite Premier League och sådär.

Då vaknar hon i baksätet, målvaktslejonet från Småländska Berg (eller som hon själv uttalar det - baaaaaj).

-Ah å jag hade så gärna velat åka till Madame Hussein!

Ifrågasätter starkt att hon skulle hitta Madame Hussein i London. Bättre lycka österut i så fall, lär väl finnas både en och två och tjugosju änkor till gamle Sadde.

.. .. ..


Frågan är om inte Martin seglade förbi Björn på min lista nu. Såg just BWO i schlagerreprisen. Ja eller ok, Björn du får chansen ikväll också. Upp till bevis.


Bra bra. Hej!

Att gå in i sig själv

Det var ett tag sedan man var ute och rullade omkring på Sveriges vägar, åtminstone i innebandysyfte. En gammal bäver som man nu för tredje året i rad skumpar omkring med är Larsson. Nu när Larsson kan titulera sig student har hennes färdlektyr bytts från Se och Hör till något mer bildande verk. Dessa är aningen mer koncentrationskrävande varför hon också högt och tydligt ropade ut så fort hon satte sig:

-Nä nu måste jag gå in i mig själv.

Respekterande som man är störde man då inte henne, man vet ju ändå med sig hur påfrestande studier kan vara. Men jag tror fan inte det hade gått fem minuter förrän hon var igång och tuggade igen. Denna dam är nämligen en tjôtrôv i ordets rätta bemärkelse. Det tog ett tag innan hon kom på sig själv och då kom den igen.

-Nä nu måste jag gå in i mig själv.

Samma procedur upprepades säkert fem gånger. Onekligen svårt att ta det på allvar till slut. Lajnen fick mig osökt att tänka på ett samtal som fördes mellan tre Surteiter utanför Valhalla någon gång i seriespelets begynnelse. Det var uppvärmningsdags.

-Nä nu måste jag gå in i mig själv.
-Jag brukar försöka gå in i andra.
-Jag brukar låta andra komma in i mig.

Alla är vi olika.

.. .. ..

Är lite osäker på om de trasiga lamporna snett ovanför vår kasse skulle kunna vara en godtagbar ursäkt för att vi släppte fem bollar inom loppet av 11 minuter och 14 sekunder. Att påstå att igångtagget strax före matchstart dämpades för att Pazza Inter Amala strömmade ut ur högtalarna sekunderna innan line-up, vore väl kanske också lite att ta i. Särskilt med tanke på att det ändå är en go bit, hur mycket mer man än håller på rödsvart, och att Malmöborna dessutom hade den fina smaken att bjuda på lite öststatstechno.

Nä det var väl ingen höjdare. Vi kammade dock till oss i periodpausen och klev ut och fixade till siffrorna till 5-3. Trean gjordes av en mörkhårig ryska som blev så utom sig av lycka att hon lade de långa ståtliga benen på ryggen och kubbade iväg i 180 mot hörnflaggan, kastade sig på knä framför pressuppbådet och höjde armarna mot skyn för att tacka hans allmäktige höghet varpå lakamraterna kastade sig om halsen på henne medan publiken gjorde vågen.
 
Ja.. eller.. matchen slutade 9-4.

.. .. ..

Det var tydligen något jippo i Scandinavium idag. Echo echo echo echo...

.. .. ..

Tredje deltävlingen som enligt vissa på bussen var tydligt b-betonad, avnjöts via en sprakande SR-sändning. BWO var nog i detta mediokra startfält starkast, om man bara ser till låten. Kan tänka mig att Martin gjorde ett fint jobb på scenen, han behöver liksom inte göra så mycket. Bara stå där med sina gyllene lockar och gnistra med sina blå.

På tal om Martin avslöjade en lagkamrat idag att hon haft något fuffens för sig med honom på Harrys för ett gäng år sedan. På vilken nivå var oklart men jag blev lika besviken över att hon inte berättat detta tidigare som när en i Partille dröjde ett helt år med att kläcka ur sig att hon kilat stadigt med Anders "Fame Factory" Johansson. Är det nu någon mer som har en kändis-confession, fram med den bara.

Jag lärde mig ett nytt begrepp på hemfärden. Semisingel. Låter i mina öron som något halvfjös, som en strumprullare med knapp styrfart.

.. .. ..

Äntligen har IFK Kungälv nått upploppet. Gissa om kvalet kommer följas minutiöst. Frillesås, BolticGöta och Gripen skall väl inte behöva vålla några större problem.

Forza Kungälv.
Tänk på vilodagen så att du helgar den


Silvermedaljös

Är lite moody ikväll. Småbitter. Sur, tvär och finner det otroligt betungande att över huvud taget svara på tilltal. Var iväg till Alelyckans flashiga sportcenter i afton för att pröva mina minigolfsvingar med lagkamraterna. Tänkte förstås att jag skulle sparka röv med alla övriga, eftersom jag är något utav ett minigolfsunder. Efter ett antal plumpar blev det dock bara en sketen silvermedalj. 45 slag var inte tillräckligt för att bräcka min gamla vapendragare, Gäfvert som gick runt på 42.

Och jag ljuger så att jag nästan tror mig själv. Är så stolt att jag är på god väg att spricka. Till saken hör nämligen att jag så länge jag kan minnas har varit en total katastrof i alla umgängeshobbies. Minigolf, badminton, pingpong, bowling (Hade till och med Koppen som bowling-coach vid ett tillfälle...!), you name it. Då man ändå lagt en och annan timme på andra bollhobbies har medtävlande genom åren tenderat att bli förvånade över min sinneslösa otalang.

I mina ungdomsår umgicks jag dessutom relativt frekvent med en minigolfsstjärna, ja sådana existerar faktiskt, och de gånger det var upp till kamp blev man mer nedpissad än vad man någonsin har blivit i något annat sammanhang. Då skyllde man på att det var en löjlig hobby och berättade mer än gärna hur sjukt det var att folk kunde syssla med det på en seriös nivå. 

Generellt tycker jag nog att silver är snyggare än guld men grattis Gäfvert!

.. .. ..

Åh kolla här! Jag har blivit bjuden på
lunch! Which reminds me, jag har ju en silvermedalj liggandes någonstans även från den tiden.

.. .. ..

I Fröjereds IF fanns en gång i tiden en riktig superstjärna. Vi mötte dem med Partille och spelade jämnt fram tills Åse Hautau (vill jag minnas att det var) sänkte henne och ambulans fick tillkallas. Därefter rann det iväg till tvåsiffrigt till PIB:s favör. "En spelare gör inte ett helt lag" kändes klyschigare än någonsin just då. I returmötet var hon tillbaka. Då blev det förlust i sudden. Gissa vem som hängde avgörande...

Åse var en lurig räv men nä, det var inte avsiktligt. Inte så vitt jag vet i alla fall.

.. .. ..

Jag ser verkligen fram emot Malmötrippen. Det är ändå tredjestaden i Schweden vi ska gästa. MEN 20.00 sitter jag förmodligen på Surtebussen med en El Maco Chicken-meny landandes i maggen. Vad gör man inte för sin älskade sport?

.. .. ..

Imorgon är det bäst för alla power-walkande motionärar att de håller sig undan löpbanden när Her Higness kommer. Löpband, kallas det men jag vet inte...

I Tyskland

En väninnan till mig skulle ge sig ut på ett vikarieuppdrag. Hon hade samtalat med en man vid namn Jörgen eller liknande. Instruktionerna hon hade fått var i vanlig ordning relativt vaga men hon tänkte att det mesta antagligen skulle falla på plats när hon väl träffade denne Jörgen IRL.

Väl framme och inne i skolbyggnaden ekade det av tomhet. Hur var det nu man skulle hitta till människans arbetsrum? Den som söker skall ju enligt gubben däruppe finna. Så gjorde även väninnan efter ett tag. På dörren till mannens arbetsrum satt en lapp uppklistrad där det stod: "Jörgen är i Tyskland"

Ve och fasa, hur skulle hon nu lösa det här? Någon eventuellt hjälpande själ syntes inte till. Hon vankade fram och tillbaka i korridorerna och sprang till slut på en ordinarie lärare.

-Ursäkta mig, jag ska vikariera här och jag skulle träffa Jörgen men han är tydligen i Tyskland.
-Ja men kom här så ska jag visa dig.

Nu trodde hon förstås att läraren skulle ge henne instruktioner eftersom den beryktade Jörgen uppenbarligen var utomlands. Märkligt eftersom hon ändå hade språkat med honom på morgonkvisten. Jaja, han sköter väl sitt jobb därifrån då tänkte hon.

De kom fram till ett klassrum och ytterligare en man kom fram och hälsade.

-Men hej, det är jag som är Jörgen.

Nu höll det på att fullständigt slå slint i huvudet. Var inte han i Tyskland? Hon försökte spela oberörd och hälsade glatt tillbaka och skakade hand.

På väg ut från klassrummet såg hon en skylt som hon hade missat. Där stod det "Tyskland". Hon blickade längre bort i korridoren och kunde på håll urskönja fler liknande skyltar där det stod "Italien", "Frankrike", "Brasilien" etc.

Skolan hade någon slags fotbollsprofil och tja, då är det väl den naturligaste sak i världen att man kallar klassrummen för olika fotbollsländer. Det borde hon väl ha kunnat lista ut kan man tycka.


Grettan Special
-En Kajan Special!
-Eeh... Vad är det?
-Vet du inte vad en Kajan Special är?!
-Hmm... Nä?
-En Kanelbulle och en Plopp!

Innan mina levnadsdagar är slut skall jag precis som Kaj-Åke, även kallad Kajan (Hipp Hipp-profil för den som inte visste), ha lanserat en special - "Grettan Special". Oklart ännu vad den skall bestå av.

För övrigt har det kommit en ny Plopp med smak av Tutti Frutti. Hur kommer man på en sådan sak?

Eller denna då. Svepte förbi läskeblaskshyllorna i närbutiken. Ny smak även där - choklad/banan. Den var grön. Hur tänker man? Chokladläsk blir nog gott. Krydda på med lite banan. Och vilken färg ska vi ta? Brun kanske inte blir så inbjudande, gult nä... Va fan vi gör den grön. Logik?

Inom en snar framtid skall det öppnas en ny närbutik på krypavstånd från mig. Om initiativtagarna bara visste hur innerligt tacksam jag är över detta. Närmsta butik ligger i dagsläget precis så långt bort att det blir jobbigt att gå. Följden blir ett konstant ekande kylskåp.

.. .. ..

Lagen i dagens tvåmål delades in efter ålder och jag kom inte med i det äldsta! Men det var på det berömda håret. Lite utav en personlig seger. Kommer förmodligen känna mig lätt som en fjäder nu på lördag bara för det.

SM-biljetterna är nu bokade. Då är det bara att hoppas att det blir några sevärda lag också. Egentligen hade man velat vänta ut och se vilka som kommer att stå där den 19e, finns ju en del dönickslag som man egentligen inte har någon större lust att lägga sina slantar på. Härom veckan kom någon till träningen och sa "Herregud det finns bara 3000 biljetter kvar!". Laid-back som man ändå är skrattade man till och nonchalerade halvt om halvt biljettpaniken. Men väl inne på ticnet visade det sig att vårt sällskap på 12pers endast fick platser bredvid varandra på kortsidan. Här gick jag och trodde att det i princip var att bara promenera in i Globen, möjligen kanske köpa biljett dagarna innan. Är det så att SM-finalen håller på att bli en mer åtråvärd tillställning?

Kortsidan ja... kortsidan is the shit, det vet vi ju vid det här laget.

Känner mig som en femåring som precis fått veta att Jultomten inte finns på riktigt. Eller som en blöjunge som grinar över att lämna ifrån sig sina nappar. Ibland vill man bara hålla fast vid det gamla trots att man vet att en förändring är nödvändig och faller sig otroligt lämpligt i tiden. Initierade personer har under dagen lovat att övertyga mig om att Partille-Älvstranden är en bra idé.
Nähe, klockan går som sagt var inte bakåt nu för tiden.


Aaand... Smack!

Det var alltså sant. Tji fick jag så det ven om det.Partille och Älvstranden alltså. Kan fortfarande inte förstå att det är sant, än mindre att alltihopa undgått mig. Idén som sådan är allt annat än dum men något gammalmodig som jag är i mitt tänkande kring klubb- och lagkänsla, kan jag inte uppskatta den till fullo.


För tre år sedan stod jag och valde mellan Partille och Älvstranden. Gjorde till och med en träning med piraterna innan jag bestämde mig för PIB. Tänka sig att de nu skall slås samman.


Men det är väl bara att hoppas att samarbetet skall slå väl ut.


Vuxna män gör saker tillsammans

-Spelar du innebandy?
-Stämmer det.
-Är det inte en jävla massa flator som gör det?
-Finns en och annan, ja.
-Hur känns det i duschen egentligen?

 
Om vi nu tar det en gång för alla:

-Det känns ingenting, ingenstans. Punkt slut.Hoppsan! Undra vad lilla Colleen skulle säga om hon såg det här.

Nu har tydligen även Reals lille gullegris Guti varit ute på lite ostraighta äventyr. Frugan verkade mindre nöjd. Förståeligt om ni frågar mig. Läget brukar vara något annorlunda då stadgade tjejer är över och känner på det på andra sidan, det brukar nämligen finnas en större acceptans för kvinnlig homosexualitet. Jag säger som Carrie Bradshaw - "I can't help but wonder..."  - Hur många män i macho-idrottsvärlden går omkring och döljer sitt sanna jag?

För en gångs skull kan man vara tacksam för att vara tjej. Skulle man känna dragningarna från andra sidan så skulle det åtminstone vara nästan OK. (Känn på det rimmet, Baudelaire!) Nu har det dock inte verkat hittills som att jag någonsin skulle kunna nyttja denna fördel men ändå.

.. .. ..


 

Verkar som att man gick miste om en jäkla happening i kvällens innebandysändning när man återigen infann sig på träning i Ale Gymnasium. Givetvis syftar jag inte på mötet mellan Pixbo och Falun, det är nämligen inte lagen vars spel får mig att hoppa och studsa som allra mest. Nej, überprofilen Engström gjorde slut med überklubben Pixbo mitt i direktsändning. Jesus Christ vilket drama.

Vad gäller Pixbo är det inte mycket som förvånar mig längre. Mer anmärkningsvärt är att magazinet faktiskt vågar publicera kritik mot klubben, det har ju varit lite si och så med den saken tidigare denna säsong.

.. .. ..

Postat av: Informatören

Hej Johanna! Viste du att din gamla klubb Partille och Älvstranden skall gå ihop och bilda en ny elit förening? Detta kommer ske redan till nästa säsong, den nya föreningen kommer att bestå av endast herr, dam och herrjuniolag. Partille och Älvstranden kommer att finnas kvar och ha ungdomslag. Blir intressant och se vad den nya föreningen kommer att heta det ryktas om att dom kommer gå in i Kopparbergs Göteborg och i vilken serie herrlaget kommer att spela i Superligan eller Div 1, målet skall va att ha lag i Superligan/Elitserien och Div 1 med både herr och damverksamheten på herrsidan kan det ske redan till nästa säsong.


Spontan reaktion: Dra den om Rödluvan och vargen också, det är ganska länge kvar till första april. Så sent som idag hörde jag en partilleit uttala sitt hat mot Älvstranden och jag kan tänka mig att det är ömsesidigt. Framför allt  är det herrarna som inte verkar vara de bästa av vänner.Jag hyser väl personligen inget jätteagg mot piraterna men ser hellre Partille som en egen klubb. Och vad skulle i så fall hända härnäst? Björkekärr+RBK=IBF/IBK Göteborg. Partille+Älvstranden. Sedan kan vi kanske slå ihop alla fyra så kanske vi kunde ha en möjlighet att stå upp emot rävarna från Mölnlycke. Nämen skit i klubbkänsla, herregud, vad ska man med det till? Nä, lägg ner säger jag.

.. .. ..

På lördag tuffar surtetåget vidare mot Skåne för möte mot KFUM Malmö. För första gången sedan 8 december finns Johanna Gratjova tillgänglig för A-lagsspel. Hon är sugen.

Det som finns kvar i potten att spela för är fjärdeplatsen och näst-bäst-i-Göteborg-titeln och ingen av dessa är att förakta. Om jag finge önska skulle jag helst se Färjestaden i topp då serien är slut. Det är bara så, jag gillar inte Södra Dal och Olofström handlar på tok för mycket om en person, eventuellt två. Jag gillar Färjestaden och det är det enda lag jag ordentligt imponerats av i årets serie.

.. .. ..

Idag har det återigen varit stört omöjligt att få Gynnings dänga ur skallen.

Jag lär som jag lever, jag känner ingen skuld. Allting som jag tar på blir till guld.


Näst bäst i Göteborg

För tillfället hör jag till det näst bästa laget i Göteborg. Igår medan jag serverade mat åt bland andra Anders Svensson och en ung kille av utrikisk härkomst som sade sig var på väg till provträning med änglarna, piskade nämligen lagkamraterna dit Ingelstad med 9-6. Kan för övrigt flika in, efter denna målkavalkad, att vi har gjort näst mest mål i serien. Dumt att vi samtidigt ligger fyra på listan över flest insläppta med klart häng på trean bara.

Samtidigt som småländskorna slogs tillbaka tog även Halmstad trepoängare nummer tre för säsongen mot forna göteborgstvåan IBF Göteborg. Merci Beaucoup.

Pixbo går det väl i nuläget inte göra så mycket åt. Gjorde i vart fall mitt yppersta för att sänka några av dem under gårdagskvällen på andra sätt. I pokerliret gick det lekande lätt tills jag drabbades av den berömda motivationsbristen. Man har ju lite svårt att känna prestige när det endast ligger icke inväxlingsbara plastmarker på bordet va. I nästa spel körde vi världsmästarna mot resten. Resten erbjöd sig en avgörande fight vid ställningen 1-1 me tydligen fanns ingen ork kvar hos the Champions. Ja, jo det var ju ett tag sedan de hade vad som krävdes för att vinna titlar...

För att komplettera Göteborgsrankingen...

4. Älvstranden
5. 0302
6. Partille


Borka borka...

SMS-konversation med mor:

Mor: "Vad tycker du?"
Jag: "Sanna säger jag. Du också va? Eller kebab kanske?"
Mor: "Visst var Sanna bäst fast bäst var att inte carola gick direkt hon sjunger bra men jag kan bara inte med henne."

Carolahatet verkar ha spridit sig som en löpeld över hela landet. Nu har det kopplat greppet så starkt att den skönsjungande markattan inte ens grejade direktbiljetten. Jag fascineras av Carolas ögon. De borde egentligen kunna klassas som gnistrande och hänförande i positiv bemärkelse. Men efter den bild, felaktiga eller ej, som man fått av henne via diverse uttalanden blir åtminstone jag mer rädd för de där isblå. Hon vill hypnotisera mig den jäveln! Och kolla bara så strategiskt hon placerat korset, alldeles ovanför den där gigantiska barmen som det är lika omöjligt att ta ögonen ifrån som de manliga hundrameterslöparnas skrev som skyls med något för löst sittande tights. Nähedu Carola, du hade mig i Fångad av en stormvind. Ja ok i Evighet också men nu ser jag igenom dig.

Sanna blev aftonens odiskutabla drottning. Oron i schlagersoffan var dock stor för att hon återigen skulle bryta ihop som hon hade gjort på genrepet. Jag kan ge mig fan på att om hon hade fått den minsta lilla törn emot huvudet så hade den där ansamlingen tårar börjat sippra ned för de skånska kinderna. Jag köpte inte teorierna som somliga hade om att hon var nerövs, hon har ju trots allt varit med i gemet ett antal år. Nä, jag trodde mer på ett krackelerat förhållande. Kan inte tänka mig annat än att hon är värd något bättre. Skit i honom Sanna, there are plenty of fish in the sea!

Det är väl ungefär det jag tar med mig från deltävling nummer två. Ja, och så det oupphörliga nynnandet av "borka, borka..".

 


Bightig där bak

Sitter här och funderar på om jag kommer att ha lyckats kroka fast i någon tills nästa Alla Hjärtans Dag. Det skulle ju kunna vara ett mål. Eller inte. Men det är kul att alla kärlekskranka där ute kan få känna sig lite extra förälskade en strålande solig dag som denna. Jag unnar Er det.

.. .. ..

Kikade över SSL-tabellen och kunde konstatera att alla lag jag vill ha med till slutspel för närvarande befinner sig över strecket. Visst hade det kanske varit kul att se mer av Jönköpings förstafemma men efter helgens pizzeriabesök verkar det ju som att de kan bli en stjärna kort. Ju färre stjärnor man har desto mer märks det om någon försvinner.

.. .. ..

Titta
här vilken tuff sport innebandy är! Ingen dålig smällkaramell hon fått smaka på, Jansson.

.. .. ..

Gårdagens träning avslutades med lite styrkeövningar. När rygglyften beordrades hördes någon säga:

-Men åh... Måste vi?! Jag är redan så bightig där bak!

Ingelstad borta i helgen. Hade ju varit fantastiskt med lite Smålandsfeeling men nu har man lovat bort sig på annat håll. Ett inkomstbringade håll. I egenskap av icke-proffs får ju sådana håll prioriteras även om jag väldigt gärna hade velat  åka med.

.. .. ..Nähe om man skulle gå och trängas lite med muskelknuttarna. Känner mig till skillnad från vissa andra inte så... hrm... bightig där bak. 


Numéro 100

Måndag igen men inte vilken måndag som helst utan sportlovsmåndag. Känn på den, alla arbetare där ute!

.. .. ..

I lördags skötte sig mina kompanjanos i Surte mindre bra då de endast lyckades få med sig en pinne mot seriejumbon Halmstad. Det blir stora sågen på första halvan av matchen och lite till. Tur att det slutade på uppåtgående i alla fall.

Efter kampen, som en norrbagge skulle ha sagt, bar det av till en exklusiv middagsbjudning. De flesta av oss har någon slags kvalitet även utanför innebandyn. En av våra målvakt har en släng av matlagningskunnande (mästerkock på mycket fancy restaurang i staden) och hade kokat ihop en liten fyrarätters till hela teamet. Julafton för smaklökarna skulle man kunna säga.

Sedan var det ju det här med Melodifestivalen. Jag hade försäkrat mig om att det fanns TV i festlokalen. Men saker och ting förändras, tekniken går framåt och så vidare. Beklagligt nog hade inte Surtetekniken riktigt hängt med i svängarna. Där stod en TV, mycket riktigt, men efter nedsläckningen av det analoga TV-nätet och i avsaknad av en boxer blev det inte mycket mer än ett jävla myrkrig på apparaten. Var millimetrar från att slita mitt hår.

Det blev till att lyssna av spektaklet via SR istället och utan att ha sett ett enda framträdande blev det glasklart att Björn Gustafsson stod i en klass för sig. Trodde på Velvet men inte ens andra chansen. Snopet!

Söndagen var lite utav dagen D. Första matchen efter uppehållet, förvisso bara b-lagsdust mot Piraterna från Hising Island men ändå. En och annan fjäril hade letat sig in i magkropen. Det var förhoppningar om att det skulle bli fågel, blandat med rädsla för att det skulle bli fisk. Nästan så att jag var beredd att kasta in handduken redan före match och knata iväg till Liseberg för att kolla Pixbo-Balrog istället men jag tog mig samman. Efter en trevande start lossnade det ganska rejält och slutresultatet blev hela 10-1. Värt att notera: 7-1:an var det hundrade surtemålet i årets b-lagsserie. Gissa vem som prickade in det! Jajemen, YOURS TRULY! Det är inte varje dag man hamnar på förstasidan på
surteis.nu.  

Ikväll är det återigen fan att man inte kan vara på två ställen samtidigt. Tänker på hemma framför TV:n och Ale Gymnasium. Skulle förmodligen låta trovärdigt att ringa in en känning i baksida lår.


.. .. ..


Var och kikade Pingpongkingen igår. Sevärd, helt klart. Ordet lillgammal fick en helt ny dimension.


.. .. ..

Är Kalla redan slut?

.. .. ..


image13

Rock on!


Shoot em up!

IFK hade lagt ner en hel del arbete på att flasha till annars ganska grå Skarpe Nord ikväll. Sponsorerna bjöd på inträdet och visst dök det upp hel en hord snikna supporters för att se etapp nummer två i Slaget om Älven. Kanske var det just dessa 1560 personer, jävligt fin siffra för en hyfsat betydelselös omgång i allsvenskelunken för övrigt, som fick surtespelarna att skita ner sig. 8-0 i halvtid och matchen var stendöd.


Hamnade i närheten av en ordentligt pratsam herre i första halvlek. De har en tendens att ploppa upp här och var på olika idrottsarenor, de där stortuggarna. Denna gång kändes något bara helt fel. Tog ett tag innan jag kopplade vad det var. Sedan slog det mig - Vi hade en bräkare. Där stod en skåning och snackade högt och brett om hur bandy ska och inte ska spelas. Och här gick jag omkring och trodde att bandy inte existerade på skånska breddgrader.

Någon tappad stackare i Surte försökte fightas med bruschan som inte av jättemånga skulle klassas som bråkstakematerial. Jag är ju en ganska förstående människa. Så visst, jag förstår att nollan kände sig förnedrad. På både det ena och andra sättet.


.. .. ..

Fint att komma hem och konstatera att Hjältarna från Täby gjort jobbet mot Pixbo. 

.. .. ..


-Har du barn?
-Har du man?
-Men kille då?

-Nääääj! OK!?


Barn är bra frågvisa ibland.


Har förresten reflekterat över en sak. Eller reflekterat. Jag har har blivit ordentligt irriterad. Här i Göteborg säger kidsen "Jag går i innebandy", "Jag går i fotboll", "Jag går i dans" eller vad de nu kan tänkas "gå i". Är det bara i Småland man lär sina barn att de spelar fotboll/innebandy eller dansar? Jag kan gå med på att jag gick i Scouterna. Ja, det är helt sant. Patrulltillhörighet Falken. Men inte fan gick jag i varken fotboll eller innebandy. Inte heller i bandy, tennis, friidrott heller för den delen.

-Johanna har du gått i någon sport?
-Näe hjärtat, men jag har spelat både fotboll och innebandy.


.. .. ..


 

Det är märkligt att en regelrätt ragata kan vara så läskigt jävla vacker. Pratar om Catherine Zeta-Jones roll i Americas Sweethearts. Hon gör en bitch-karaktär även i Intolerable Cruelty men där har vi en bitch mer i min smak. Målmedveten, klipsk och fullständigt iskall. There are bitches and there are bitches.Piloten e dö! Finns de nån bandymålvakt som kan ta över här?


Kolla rycket!

Träningen kändes skitbra. Över förväntan. I de trettio första sekunderna av varje övning och varje byte.

En sak är i alla fall klar: Jag älskar att spela innebandy.

Det går inte att komma ifrån.

Jag vet att jag sa när jag var ung och kaxig 18-åring att jag "minsann inte skulle vara någon patetisk kärring som sprang omkring på en innebandyplan när utgångsdatumet sedan länge var passerat". Detta utgångsdatum låg väl någonstans kring 25-strecket när kommentaren kläcktes. I så fall har jag bara två hela säsonger kvar. Men samtidigt sa den där snoriga 18-åringen att hon skulle ha barn innan hon var 25, och prognoserna för det ser väl lite sådär ut i nuläget om man säger så.

.. .. ..

Kändisspotting
Strosade från Valand bortåt Vasaplatsen. Hade ett ärende, muchos importante, åt det hållet. Såg en snubbe hoppa ur en taxi en bit bort. Det var något ordentligt bekant över honom. Tyckte mig känna igen den där frisyren. Var det Anders Svensson? Nä han såg väl på tok för valpig ut för att vara fotbollsstjärna, tänkte jag. Kom närmare. Precis när jag skulle passera taxibilen i fråga hade han fått ur sin träingsbag ur bagaget och skulle tydligen åt samma håll som jag. Då såg jag - det var verkligen Anders Svensson

Skulle jag sakta in och följa efter? Försöka gå i samma takt så att det såg ut som att vi gick där tillsammans? Rycka ifrån honom, vilket inte skulle vara så jävla knepigt med tanke på vad jag sett av hans explosivitet?

Innan jag hade hunnit komma fram till hur jag skulle hantera situationen hade jag, utan att ens tänka på de skapat en lucka på säkert två-tre meter.

Nä, jag har alltid sagt Kim i Anders-eller-Kim-frågan. Håller fast vid det även med Linderoth tillbaka.

Förresten så har jag också fått en resa till Istanbul betald. HA!

.. .. ..


Dagens error
Tvättetiden bokad och dags att sortera upp tvåveckorsskörden. Då är det premiärtvätt på ett tudelat plagg. Ena halvan är svart som natten och andra halvan är vit som snö. Då är frågan - var ska Johanna sortera in detta? Hon vänder sig till den lilla tvätthjälpen som sitter snyggt och prydligt insydd längs ena sidosömmen.

"Wash with similar colours."

Åh jaa.. det borde jag ju självklart ha förstått.

.. .. ..

Imorgon är det
fest.

.. .. ..

http://gratjova.blogg.se/
24 april 2007:

"Dagens ros
Det finns en dam som livnär sig på något som skulle kunna få de piggaste lärkor att gäspa ikapp av tristess. Ändå har hon allitd med sig ett sprudlande humör. Det sägs att alla har svackor men i så fall har hon jobbat upp en ruggig lägstanivå. Somliga dagar tar hon, utöver det omänskligt bra humöret, med sig diverse godsaker till oss dönickar som bara sitter och gnäller. Att vi inte skäms.

Jag talar om min grammatikfröken. Hon är en hyfsad kontrast till en del andra borgarkärringar, vars sympatiska sidor inte förgyller våra dagar på långa vägar så mycket som deras slajmiga utsmyckningar bokstavligt talat gör. "
Gissa om jag blev överlycklig när jag spanade igenom inkorgen och läste i ett mail från denna fantastiska varelse att hon ska handleda min uppsats i vår.

Temmeldagen

Idag är det en speciell tisdag - fettisdagen.

 "infaller efter fastlagssöndagen och är den sista dagen före den kristna fastan"

Det borde alltå var fritt fram att svulla idag. Då undrar jag bara - var är mitt snask? Eller ska man behöva hålla sig till temlorna?

Själv brukade jag specialbeställa mina temlor utan mandelmassa förr om åren. Mandelmassa och marsipan var nämligen något som brukade framkalla kräkkänslor. Så här på äldre dar har jag dock lärt mig att faktiskt nästan uppskatta mandelmassan, ungefär likadant var det med kaviar. Vad beträffar marsipan har jag nog däremot en bit kvar, så gå nu inte och köp någon prinsesstårta till mig!

Temlor ja, det var precis så han kallade dem, privatdetektiv Ture Sventon. Han åt dem året om och kunde sluka dem i ett enda nafs. Alltid fick han lite grädde på nosen. Och så minns vi förstås Ville Vessla. En obehaglig jävel det där alltså. Får fortfarande rysningar när jag tänker på honom. Ture hette ju egentligen Sture Svensson men kallade sig Ture Sventon för att han hade problem med uttalet av bokstaven S. Borde han inte rimligtvis säga Ture Tventon då? Kvalitet var det hur som helst.  

Nu för tiden får jag lätt huvudvärk så fort jag hör Bolibompajingeln. Bättre förr, ja men det är klart det var.

Min brors välartade son har den utmärkta smaken att uppskatta Astrid Lindgrens mästerliga verk. Har man vägarna förbi Kungälv kan man alltså tura in ett avsnitt Karlsson, Barnen i Bullerbyn eller annat fint gammalt hederligt kvalitetsbarnprogram. Men som bekant har även den klarast lysande sol sina fläckar. Han blir nämligen som hypnotiserade av
detta. Jag förstår inte.

.. .. ..

Schlagerfebern nalkas. Ser ohyggligt lovande ut med Luuk vid rodret i år igen, denna gång flankerad av sockersöte Björn Gustafsson. Ryktas även om inslag av grabbarna i Hip Hip.

Utan att ha djupstuderat årets startfält satsar jag mina kort på BWO. Ja, det kanske har lite att göra med den blonde skönheten till frontfigur.

.. .. ..


Låg och funderade på min idrottsliga karriär sent igårkväll. Har en del fantastiska minnen i bagaget. Jag kände att - ja, det finns en överhängande risk för att det blir en lista på det.

Imorgon är tanken att jag skall snöra på mig mina Pumas och grabba tag i Feta Pipan igen. Skapa lite nya minnen. Kanske. We'll see.Power-nap på det ja.


Det är ensamt uppe på toppen.

Jag börjar tro att det bor en liten sado-masochist i mig. Jag är nämligen glad att vi åkte på stryk i gruppspelet för att sedan fullständigt banka skiten ur blågult i finalen, det blev liksom goare då. Vad beträffar mitt smått fanatiska stödjande av Ryssland i idrottssammanhang kan jag bara återigen hänvisa till uppväxten och framförallt faderskapet. Egentligen kan jag nog bara minnas två tillfällen då jag har verkligen glatts över att Sverige slagit Ryssland. Det handlar om ett U16- och ett U17-VM-guld i just bandy. Ja man fick ju lov att glädjas med bruschan.

.. .. ..

Med risk för att låta som en gnällspik samt med reservation för att gårdagskvällens begivenheter kan ha haft en viss inverkan på upplevelsen, men World Challenge var i ärlighetens namn en ganska sömnig historia. Det skall inte Sverige i första hand beskyllas för utan deras så kallade motståndarna. Bortsett från Simone Berner var de bleka. Ruskigt bleka. Och då hade jag ändå inte priviligiet att få bevittna turneringens jumbo, Tjeckien. Givetvis dyker frågan i mitt huvud upp - Hur dåliga är då Ryssland?

I la Suède blir det lätt mest hyll på Emelie Lindström. Varsin ros även till Malin Dalbjer och Lisah Samuelsson.

.. .. ..

I fredags var jag och en skock gamla magiker på ett utav stadens mest och bäst omtalade caféer. Det är ju inte vilka som helst som får fem getingar för sina semlor menar jag. Gillade atmosfären och folket för det var inte riktigt samma tonårsstim som på vissa andra ställen. Lite mer fancy helt enkelt.

MEN. När jag avancerat i kön och var framme vid kassan såg jag något som drog ner det väl upparbetade helhetsintrycket. En skylt. En rubrik. TVÅ ord.

"Te sorter"

.. .. ..

Match mellan Sverige och Finland och någon håller på att strula till det i eget slott:

-Don't dräll with the ball in your own castle!!

Det är inte många som kan få till det som Mary... .. .."Viljan är själens ryggrad."

Så sant, Strindberg.