Killar är svin

Satt och lyssnade på lite gamla goa schlagerdängor för att börja peppa upp stämningen inför 2008 års grande melodifestival. Väninnan, som alltid tänker på väsentligheterna i alla sammanhang, blev med ett ryck alldeles utom sig av bedrövelse när Jimmy Jansson skrålade Amanda för full hals.

-Ah så sjunger han om henne, sen går han och gör barn ihop med en annan.

Ja, killar är svin, det är bara att konstatera. Stackars Amanda.


.. .. ..


"Världens bästa divison 3-lag" radar upp förstärkningar. Hörde att en viss comerade come-backat. Kan inte riktigt se vad som möjligen skulle kunna gå fel nu med ryskt blod i truppen.


.. .. ..


Liten Tuva välter ofta stort lass. Fet Tuva höll idag på att riva omkull liten Johanna. (Tretusen fyndighetspoäng till mig.)

Den Tuva jag talar om är naturlitgvis stormen som dagen till ära blåst in över västkusten. En storm som gjorde att man frös i ungefär två timmar efter att man kommit hem trots att man fått på sig torra kläder, dubbelt vändstickade ullsockor och svept tre snabba Russian Earl Grey. I lägen som dessa är det ohyggligt svårt att finna någon logik i att folk någon gång valt att bosätta sig på denna del av vår planet.

Stod och väntade på.. gissa.. buss numero 52/42 och drömde mig bort till angenämare årstider. Omedelbart efter busshållplatsen i fråga finns ett, ur bilistsynpunkt, fruktansvärt omotiverat rödljus. Jag kan till och med, under de enorma perioder då jag inte ens har bil, bli fullständigt vansinnig på sådana. Det är inte det att jag inte unnar gångtrafikanter att skrida över vägen på ett tryggt sätt men det finns något som kallas känsla som somliga verka ha uppenbar brist på.

Råkar man skymta en bil ungefär 30 meter bort så kan man
1. Trippa över gatan lite smidigt och snabbt.
2. Vänta tills denna enda bil passerat övergångsstället och sedan gå över.
3. Trycka på knappen som får rödljusen att slå om.

Behöver jag säga vilket alternativ som är dödsdömt i min bok? Jag kan till och med bli upprörd om någon är ute och fotgängar samtidigt som jag och trycker på knappuslingen när den där enda stackars bilen kommer. Då brukar jag skicka iväg en nickning till chauffören för att liksom visa att jag beklagar att han får stå där som ett fån och vänta hur länge som helst på att det skall slå om till grönt igen.

Hur som helst, i somras hände samma sak mig när jag kom körande vid just detta rödljus. Jag blev då så utom mig av ilska att jag la i ettan med en extra ordentlig knyck efter att ha bromsat in. När så idioten travat över (märk väl: travat, funktionshindrade - de enda som har rätt att trycka i sådana lägen skulle aldrig ha travat) tryckte jag etxra mycket på gasen för att markera mitt missnöje.

Nu var det bara det att när jag gjorde min lilla knyck hade jag råkat pricka in backen istället för ettan. Vågar knappt tänka på hur illa det hade kunnat gå om jag hade haft en bil bakom mig eftersom jag just då inte gasade särskilt sparsamt. Men å andra sidan, hade jag haft en bil bakom mig så hade jag inte lackat lika mycket på att någon kände sig tvungen att trycka på knappen.

Så det så, tänkte jag för mig själv när jag stod där i rusket idag och skämdes över mitt mindre lyckade växlande.


.. .. ..


Gossip Girl. Där har vi äntligen något som åtminstone kan nämnas i samma mening som Desperate Housewives. Inte för att det är en helt värdig ersättare men nog så gott för att kvala in till tisdagsmyset.


.. .. ..Småtjiv blev till smågnabb till storgnabb till utdelande av knytnävar. Då klev hon in, det biffiga, bightiga ryska halvblodet med sin obestridliga pondus och satte P för handgemänget. Ja, i stort sett så var det.

Vilket osökt får mig att tänka på
Dagens låt.


Hilfe

Har varit iväg och erbjudit mina tjänster på diverse håll. Med ett underbart luftigt vårterminsschema bör en och annan arbetsdag kunna tryckas in här och var. Idag var det någon slags kollektiv introduktion och givetvis skulle alla presentera sig. Då jag förmodligen aldrig kommer träffa dem igen, vi kommer nämligen aldrig att jobba ihop, hade jag lite svårt att förstå vitsen med det hela. Uppriktigt sagt, jag bryr mig faktiskt inte jättemycket om vad Leffe 32 eller Amanda 26 gör på sin fritid. Kan inte heller tänka mig att nåon av dem minns något av vad jag sa heller. Såvida de inte föll pang bom för min oerhörda charm och härliga framåtanda som för mig är särskilt signifikativa så där på morgonkvisten.

Meningsfullhet är en härlig känsla har jag hört.

Snart är det dags att knata iväg till lektion i språkvetenskap. Jag kan knappt bärga mig. Inser omedelbart att det kunde ha låtit som att jag var ironisk där .Tydligen är det inte det enklaste att avgöra när jag slår an den där härliga ironiska undertonen eller ej.  Men det ska uppriktigt sagt bli en sjukligt intressant kurs. In och dessikera språket, reda ut tvetydigheter, lära sig tyda olika sätt att nyansera.


Jo förresten, jag har ett problem. Egentligen är det väl, no offense mot er läsare, högst otroligt om jag ibland er skulle finna någon som skulle kunna ge mig en hjälpande hand. Men jag tänkte what the hell, ni är ju ändå ett gäng, jag tokchansar!

Saken är att jag nu suttit i en vecka och brain-stormat med mig själv om vad jag skulle kunna snöa in mig på i mitt examensarbete, och inte kommit någon som helst jävla vart. Så om någon har någon briljant idé - Shoot.

Restriktionerna är följande:
-den skall skrivas på franska.
-den skall vara på ca 20 sidor.
-den skall ha en didaktisk vinkling.
Dagens låt

Om jag kommer in?

Pardon my dutch som Mary skulle ha sagt men hur var det med uttalet av Van Manen?

Snubblade in på mitt Unibetkonto tidigare idag där några få stackars slantar låg och drällde efter min bedrövliga karriär som gamblare. Satte dem på Kazakstan (mot Norge i bandy-VM) och Dalen. Det såg ju jävligt bra ut. Ett tag. Kazakerna gjorde sitt jobb, balshoj spasiba, och Ume såg ut som vinnare i två perioder. Det kanske är nu jag ska inse att spel inte är min grej. Men en 100 lax hade suttit fint.

.. .. ..


Baxter på tapeten igen. Finska landslaget i fotboll är väl så där lite lagom svalt och respektingivande. Han hänger ändå i Stuart.

Jag var faktiskt, och detta är stort så det förslår, med på delar av hans steg III-tränarutbildning i Tipshallen i Jönköping. Jajemen. Det är sanning utan den minsta uns av modifikation. De blivande tränarna behövde en grupp att praktisera sina färdigheter på och vilka stod till tjänst då om inte Njudungsgymnasiets eminenta fotbollsklass? Nu hade man ju kunnat tro att det var en herrans massa år sedan men icke. Jag vill minnas att jag gick i andra eller tredje ring vilket innebär att det var någonstans kring 2003-2004. Alla var chockade över att denne meriterade herre inte hade högre officiell tränarutbildning och spända på hur det skulle bli att underordna sig honom, om än bara för några futtiga minuter.

Jag blev besviken. Egentligen vet jag inte varför. Hade väl inte givit mycket för honom tidigare heller. Så brittisk att pizzan hänger i strupen.

.. .. ..

Här, å andra sidan, har vi
Top Notch!

.. .. ..Moins d'égos plus d'égaux

Framtidslöften

Skulle kunna gå loss på en favorit i repris efter att ha sett Partille förlora mot Pixbo IBF med klara 5-0 men det var ju det där med orken. Det hade också redan på förhand presenterats ett litet försvarsinlägg så vad mer skulle man kunna tillägga?

Pixbo går sannerligen en fin framtid till mötes med alla unga talanger de har. Framför allt skymtades teknik och vinnarattityd bland ynglingarna. Däremot var det aningen tunnt med representation i målprotokollet. Det kommer nog.

Grattis Pixbo då.

Det var mig förresten en glad överraskning att jag fick se Maria Sahlin spela igen, det må jag säga. Hon har ju en hel del ib-skills den damen.

.. .. ..

Hem från Lexby Arena till dumburken och sändning från San Siro. Ungefär lika tvära kast som när jag påbrjade Snabba Cash, hiskeligt spännande story btw, av Jens Lapidus efter att ha plöjt fransk 1800- och 1900-talslitteratur. Fantastiska upplevelser på fantastiskt olika sätt.

 Alexandre Pato, född 89, ordnade trepoängaren åt mitt Milan med två strutar. På tal om framtidslöften. Att någon gång få befinna sig i en sådan situation var något man bara drömde om back in the days på Tallåsens gröna mattor. Det var väl någonstans i 12-13-årsåldern drömmarna slogs i kras. Man insåg att talangen faktiskt inte var omåttlig, hur otroligt det än kan verka, och dessutom fanns det ytterligare ett krux - man var tjej.

.. .. ..

Uddamålsseger i das mittenträsk igår mot Älvstranden. Fint det. Förbi svartvitt också och jag är nöjd.

.. .. ..

Hade en spelkväll med närmsta bekantskapskretsen igår. Det blev en runda familjegeni.

-Vilket djur är Disney-figuren Musse Pigg?
-Djur? Men det är ju tecknat!
-Ja men de flesta Disney-figurer är ju djur. Kom igen nu detta måste du kunna!
-A men vänta då.. Musse.. Pigg... Musse Pigg... GRIS!


Ibland kan jag bara inte förstå var folk befunnit sig i sina liv. Men det är lika kul varenda gång. Hon vann för övrigt inte, om någon mot all förmodan trodde det.


.. .. ..


Ungefär hur glad blir man när grannen återigen har efterfest, återigen matar Holly Dolly på repeat och som den lilla extra grädden på moset dunkar på med Neverending Story? Om han skulle kunna ta och skjuta sig själv.
Tur att solen varit med idag igen!


Tack för en underbar vanlig dag!

Jag har varit lite bedrövad. Jag har tänkt att förra säsongen var en makalös saga som inte skulle kunna gå att upprepa. I första perioden kändes det också som att slutspelståget hade börjat tuffa iväg och där stod Täby som ett gäng gapande fågelholkar kvar på perrongen utan en tillstymmelse till ansats att vilja haka på.

Men...

Rickie Hyvärinen.
Rickie Hyvärinen.
Rickie Hyvärinen.
Rickie Hyvärinen.
Rickie Hyvärinen.

Om den karln skulle kunna kika förbi Göteborg och lära mig skjuta så skulle nog jag kunna dominera sönder vår serie. Det var det jävligaste vilken lyckosam period han hade ikväll.

Och nu ligger de där i slagläge. I like.

Över huvud taget en härlig dust att beskåda såhär på måndagskvisten.

.. .. ..

Cirkus Tito har packat ihop sitt tält och lär väl ge sig av till sina pålitliga landsmän. Har svårt att tänka mig att publiken (läs svenska folket) är helt nöjd med finalnumret men rättsväsendet har ändå sagt sitt. Personligen skulle jag uppskatta om vi slapp se bilder av Carolas läskiga anlete, Tito himself och hans hustru på nyhetsrullarna imorgon.

.. .. ..

Såg
detta lag i Gothia Cup och kladdade också ned ett par rader om dem på densammas hemsida då det begav sig. Kan inte nog understryka vilken sjuk talang han är, William Aspegren. I det närmaste spöklik!

.. .. ..


Annars började sista dagen innan terminsstart inget vidare. Smatter mot fönsterrutan varvat med ett hysteriskt huvudvärksframkallande grått ljus som letade sig in därigenom. Sedan kom den -

Solen.

Hängandes däruppe på den gudomligt blå himlen bringade den både en och två vårkänslor. Att polera lyan kliniskt ren gick som en enda gungande dans.


Vi går mot ljusare tider, gott folk.

I can feel it!Jag lämnar ordet  till Sveriges kanske genom tiderna mest kända blondin,  Agnetha.


Jag å Kim

Favoriten efter filmracet blev Shooter och ja, jag är lite lätt förälskad i Mark Wahlberg. För jävla fint när han röjer upp bland alla korrupta slödder i slutet.

.. .. ..

Come on Katten! Det svänger ju!
Blir inte klok. Förra helgen togs en ofantligt meriterande skalp mot succélaget Olofström. Igår blev det förlust mot Warberg och om man säger så här; lika bra som herrarna i WIC varit i SSL, lika dåliga har damerna hittills varit i södra damettan. Somliga säger att mitt humör emellanåt kan liknas vid en ruskigt svängig berg- och dalbana. Frågan är om inte Surtedamernas prestationskurva är värre.

.. .. ..

Det enda namn jag hört nämnas i samband med stormen är "Putte", dock blev det nog aldrig officiellt. Den var nog för vek för att leva upp till Ursula ändå.

.. .. ..

Morot?

-Säg till Johanna att göra come-back. Jag vill se henne i shorts.

I ett enda svep kändes min återentré på innebandyplan betydligt närmre. Eller?

.. .. ..


Hoppsansa! Sverige kan ju spela handboll när de vill. Ryssland vill tydligen inte. Vet inte hur man annars ska förklara jumboplatsen i gruppen. Motenegro. Herregud.

Vill ju inte skryta men jag har bott i samma lägenhet som Kim Andersson. Inte samtidigt. Det var under min cirkus tre månader långa Partille-séjour för snart  två år sedan. Vilken kastarm den killen har! Det är annat än min som fick mig att lyckas hamna sist i hela Sävsjö Kommun i "kast med liten boll" under friidrottstävlingarna i åk.4. Gissa om jag mådde dåligt när bollen rullade över sidlinjen under de sista åren av min fotbollskarriär då jag huserade på vänstra mittfältet i Landsbro IF?

Hade ju en ordentlig handbollskultur i mina hemtrakter. Sävsjö HK tog ungefär hur många SM-guld som helst  på damsidan under nittiotalet. Smärtar att säga men handbollstjejerna var "de coola" på min högstadieskola. Var de befinner sig i seriesystemet för tillfället vågar jag inte ens gissa men glansdagarna är sedan länge förbi.

Ska faktiskt bli intressant att följer Doder och grabbarna i fortsättningen.

.. .. ..Nähe nu är det jag och Hannibal.

Ursula på väg

Nu är det inte många timmar kvar tills denna förbannade hösttermin officiellt är över. Därefter väntar en helg i total ledighet. Skulle tydligen komma ännu en storm till Götet. De kommer säkerligen få ett sådär käckt namn.


Marit


Maud


Ursula


Är det inte mycket rugg och rusk över Ursula?

"Igår härjade Ursula i södra Sverige - femtiotusen hushåll fortfarande strömlösa"

Jag skulle i alla fall inte för mitt liv kunna döpa min dotter till Ursula, den saken är klar.Hur som helst lär det väl vara bäst att hålla sig innanför hårt igenbommade portar. Kan bli en film eller två eller tre. Tips välkomnas med vidöppna armar.


.. .. ..

Tackar för den fylliga informationen från Västtrafik. Lär säkerligen vara en och annan pensionär som tänker att den informationen återfås på kommentarsfältet på Johanna Gratjovas blogg.

.. .. ..

Frågan är, vad - exakt vad - gör C. Vesterlund med P. Fischerström
här? Det kanske bara är jag, men jag tycker att det ser ut som att den sistnämnde gillar det. Vad kan vi uttolka av detta? Fin sammanhållning i AIK?

.. .. ..

Vinst på Surte och torsk på de svartvita och fjärdeplatsen är ett faktum. Har en känsla av att Warberg är ett betydligt mer lättmanglat motstånd än Ingelstad. Att vi kommer avsluta serien i mittenträsket är ingen högoddsare. Träligt.

Vad beträffar 0302 tycker jag det vore fantastiskt om den fina trenden kunde hålla i sig. Enligt rykten har "Sudden" gjort underverk med Gråbo/Lerum-gänget. Ungefär som han gjorde för Partilles damer den där mörka vintern för två år sedan. Minns det som igår.  Hur som haver, Vänersborg har väl ett och annat element som kan trigga igång vissa i 0203 om jag inte är helt ute och cyklar. Mina sympatier dessutom, vad kan gå fel?

Har ännu inte ventilerat Partilles försmädliga förlust mot Marstrand förra helgen. Nu ser det ruggigt mörkt ut på Kameruns avbytarbänk. Bryta ihop en smula och sedan komma igen kan vara något. Samt hålla tummar och korsa fingrar för att det beryktade farmarlaget ska passera en dal på formkurvan.

.. .. ..

Ryssland - Montenegro 25-25. Spelar ingen roll om det hade varit ländernes främsta krocketspelare som gjorde upp. Oavgjort mot Montenegro är inte ok. Är det nu man ska bli blågul?

.. .. ..

Dagens miss
Hade tydligen inte hälsat på en av rektorerna idag när jag spatserade omkring i min egen lilla värld med mina bärbara bitar på högsta volym i lurarna. Fel läge att anta jag-skiter-i-allt-och-alla-och-går-här-i-min-egen-värld-attityden. Inte för att jag är typen som smörar, men. Jaja.. verkar inte som några lärare i varken matte eller franska har tänkt att avlägsna sig från skolan inom de närmsta åren ändå.
Det blir nog bra.


snicksnack

Korsvägen, en av Göteborgs kollektivtrafiks största knutpunkter,  vid 13.30-snåret.

Lunchproblemet hade skjutits upp till hemkomst eftersom skoldagen var så hiskeligt kort. Hungrig som en varg var det således rätt tröttsamt att bussen inte behagade följa tabellen och dyka upp i tid. Lutade mig lite förstrött mot en lyktstople och var nära att somna på stående fot.

Då dök det upp en äldre dam och började tugga. Hon kickade av samtalet med någon kommentar om mitt hår. Efter lite beklagande av bussens bristfälliga respekt för tidtablån, berättade hon att pensionärer numera åker gratis med Västtrafik förutom mellan 15-18 (om jag minns rätt). Hon tyckte att det var bra men sa att det säkert bara var tillfälligt för att locka till sig resenärer och när de sedan vant sig vid att använda stadens bussar och spårvagnar skulle ta ut ett överpris. Hon visste minsann hur sådant brukar funka. Skönt bitter i all tacksamhet. I like.

Hon frågade mig var jag varit och vart jag var på väg, vilket föranledde konvarsationen om mitt framtida yrke.

-Lärare alltså? Ja men det tror jag du kommer klara galant.

Betryggande att höra från någon som språkat med en under fem minuter.


Över huvud taget är det väldigt osvenskt att bara traska fram till någon och snicksnacka på det sättet men hon gjorde min väntan betydligt trevligare. Annat hade det varit om det hade varit en...

...ung man. Då hade det varit fråga om limmande.
...äldre man. Gubbsjuk.
...unge. Låt mig va! Jag har fäktats med ert släkte hela dagen, jag orkar inte mer!

Tacksam situation att vara gammal dam alltså om man framfusigt vill strökonversera med främlingar vid en busshållplats.

.. .. ..
Då var solsemestern bokad. La familia plus ett antal bubblare. Ser ut som man kan slippa känna sig som en alvedon framåt maj.


"Jag solar, men jag solar bara framsidan. Baksidan är ju helt oväsentlig. Med en snygg bränna i ansiktet ökar ju chanserna att få med någon hem och när man långt senare kliver upp ur sängen och avslöjar den likbleka baksidan, ja då är det liksom lite sent för henne att ångra sig"

/
Magnus Uggla
.. .. ..Jesus Christ! Carola, Andreas Johnson, Amy Diamond. Detta kan bli hur bra som helst!.. .. ..
Ja men vi säger väl så då. Ah, ha de så bra. Okej.. hejhej!


                    

Använd huvudet!

Schleten efter en heldag som Fröken övervägdes att stanna hemma denna regniga afton. Men det var ju ändå Warberg som gästade så jag tänkte att det kunde bli en ok match trots att det bara var Ligacupen. Tog inte alls med i beräkningarna att de hade varit iväg i Finland och kammat hem en silvermedaljong i innebandyns svar på Champions League (?).

Alla stjärnor vilade i Warberg, vilket man med bara lite brain borde ha kunnat lista ut. Verkar som att folk tydligen hade gjort det också. Eller var det bara ett allmänt svalt intresse för Ligacupen? Ja ingen vet men publiksiffran var förmodligen skrattretande låg. Mig veteligen lästes den aldrig upp. Eller så var det mina nuvarande koncentrationssvårigheter som gjorde sig påminda.


-Jag kan inte koncentrera mig.
-Du borde åka på koncentrationsläger då du.


Vissa människor säger så roliga saker, så ofta. Keep it up!


Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

image12

Nä det är ingen vanlig dag för det är bloggens 1-årsdag.

Hurra!
Hurra!
Hurra!

Heart-ache

Älvstranden-Partille i fredags. 3-3.

Pixbo-Dalen i söndags. 8-9.

Helsingborg-Färjestaden idag. 4-5 sd.

Det lilla hjärtat har inte varit helt i balans de senaste dagarna. Men jag gillar det.

Hur sjuk är inte denna då -Nilsson-Nilsson-Nilsson-mål? Kan inte vara någon större konst  för tv-nissarna att dunka in Färjestadens lagupptställning. Av alla Nilssons rankas Simon högst i min bok idag. Vilken jävla bössa. Bemervik blev också en hyfsad kontrast till Pixbos Ågren som igår hade plockat fram fjolårets slutspelsform, vilket inte var så jävla lämpligt när Dalen var på alldeles strålande spelhumör. 

.. .. ..

Mina comerades i Surte satte P för Wickström och Olofström i lördags. Hoppas på att detta var lagets ordentliga uppvaknande och på lite tapp på topplagen i fortsättningen. Annars talar mycket för en halvsömnig avlsutning på serien för vår del.

.. .. ..

Sprang på en gammal coach under dunderderbyt i Lundbystrand och givetvis blev det lite tugg om min (förhoppningsvis tillfälliga) pensionering.

-Men nu kanske vi kan få lite mer å läsa?

Ingenting är omöjligt här på fortet.

.. .. ..

Nu hänger smockan på allvar i luften när det gäller mina grannar. Ok att man någon gång kalasar litegranna. Ok att det kanske blir sent ibland. Det är till och med ok med allsång framåt morgonkvisten men Holly Dolly non-stop mellan 5 och 6, där går gränsen. Hämnden är ljuv, jag säger bara det.

På tal om obehagliga uppvaknanden. Har blivit ett och annat de senaste nätterna på grund av en galet efterhängsen rethosta. När det gått och blivit mer regel än undantag att vakna av lätt andnöd orkar man inte längre lacka.

John Blund hade tagit med mig till den finare delen av drömmarnas land. Det var någon form av festlighet. En alldeles utomordentligt utsökt karl fanns i sällskapet. När endast han och jag var ensamma kvar slets hela den vackra bilden abrupt i tusen stycken av... gissa... jo HOST HOST HOST HOST HOST.

Förbannat. Nu får det vara nog.

.. .. ..
ZLATAN IBRAHIMOVIC - så jävla värd.

.. .. ..


Mindre än en månad kvar tills årets upplaga av Schlager-SM drar igång.

Poodles/E-type låter som en rivig kombination, om ni frågar mig.

.. .. ..

Har även hunnit med lite mammaträning med broderns välartade son i helgen. Där har vi en kille som alltid gör en lycklig. När jag traskade till bussen för att bege mig tillbaka mot stora staden skickade brodern följande sms:

"Alexander sa precis att Anna är snäll"

Man blir alldeles varm.

Imorgon är det dags att jaga lite större kids igen. Det har sin charm det också.Lite schlaf på det.

Tunak tan

Härlig attityd
Minglar just nu omkring på praktik på en högstadieskola. Kom härom dagen gående i korridoren med min från Mallis nyss hemkomna och rejält solbrända handledare. Vi passerade ett grabbgäng bestående av killar med kanske inte helt traditionellt skandinaviskt utseende. Den mörkaste av dem alla hajade till när han fick syn på min handledare:

-Men tjena, va brun du är!
-Ja det ska DU säga!

Skön där.

.. .. ..

Klart man hänger med
Göteborgs Kommun meddelar att det kommer byggas en bandyplan på Heden. Göteborgs Kommun kanske har missat att det är hallar som gäller nu?

På tal om bandyhallar. Va uppe i Kungälv på Skarpe för några veckor sedan. Samtidigt lirade Ale/surte uppe i nya hallen uppe på Jennylund. Den snitsiga IFK Kungälvsspeakerna ropade då ut i högtalarna:

-... Å så har vi ett innebandyresultat från andra sidan älven.

Då är frågan. Var har denne man varit de senaste 20 åren?

.. .. ..


Musik och pepp
One of the foxes:

-Jag vet varför vi förlorade mot Balrog.
-Asså?
-Ja vi hade inte rätt låt innan vi gick in till omklädningsrummet.

Har tagit upp uppvärmningsmusiksproblematiken tidigare och är väl medveten om att fel bitar kan få förödande konsekvenser. Rätt låt var
denna. Fick för övrigt veta att denna lilla madame (Rihanna, inte räven) haft ihop det med Josh Hartnett. Har tydligen läst på mitt skvaller lite för dåligt lately.

En annan before-game-hit har vi annars från Daler Mehndi:.. .. ..

Girls talk = Sanningens ord?

-Hur va han då?
-Jo men han va väl trevlig å så..
-Ser han bra ut eller?
-Det är ju inte så man dör liksom..
-Men dö ska man inte göra. Då kan man inte leva ihop.

.. .. ..
 
Dags att skrida till verket.

What if...

Såg precis sporten. Tänk om, bara om... charmtrollet, Charlotte Kalla skulle vara dopad. Jag säger inte att hon är det eller att jag tror att hon är det. Men hade en kvinna, eller man, av vilken östeuropeisk härkomst som helst , som gav ett något mindre sympatisk intryck, skrinnat ifrån övriga världseliten på ett så overkligt överlägset sätt tror jag att många hade trott att hon/han var dopad.

Klubban på hyllan

Yes. Så är det. Tills vidare.

Innebandy är fortfarande bland det bästa jag vet men att utöva det själv fungerar bara inte just nu.

Nä, jag är inte med barn.
Nä, jag har inte gjort en Kajsa Bergqvist och tofflat ner mig.
Inga ben är brutna.

Det mesta är egentligen som det ska men något skaver.


Lämnar det där.


Blivande stars

Mycket kretsar kring Gothia Cup just nu. Les grands finals imorgon och undertecknad kommer se samtliga i Lisebergshallen.

Har hunnit se ett antal blivande stjärnor och några som i stort sett redan är fullfjädrade.

Markus Ödman i Pixbos P14 var något alldeles i hästväg. Ja inte till växten då. Nä knappt två äpplen hög var han lätt bäst på plan i mötet med Nybro. Lägg det namnet på minnet.

Sedan har det uppenbarat sig ett gäng som påminner om fjolårstäby men i miniformat. Dunkande arabmusik. Loja uppvärmningar. Otroligt avslappnad attityd i största allmänhet. De har endast 7 spelare (målvakten inräknad) men är nu i semifinal i B18-klassen. Jimmy Lundblad och Tim Åkesson, jag säger bara det - sjuka. Övriga fem i GAIK Väsby är inga stackare det heller.

Även mina lagkamrater i Surte har tagit sig till semi. Congrats och lycka nu till!

Pissa för Guds skull inte i en riktig journalists revir!

En representant för en högtravande tidning återfanns i ett av Scandinaviums pressrum. På sin fancy laptop hade han fått upp ett gäng matchsekvenser som någon fotat åt honom. Nu var hans uppgift att delge sina läsare vad det var för filurer som figurerade på dessa bilder. Men det blev till att anropa Houston. He had a problem. Kunskap om Pixbos trupp låg nämligen inte helt inom denne journalists kompetensramar, varför han en aning barskt hävde ur sig:

-Och vem är detta då?!

Påpassligt nog fanns en mörk liten dam där till hans räddning. Trots att hon skämdes litegrand över att känna till i stort sett varenda feja hos Rödrävarna, hon har ju lite viktigare saker än så att fylla skallen med egentligen, tog hon en kik på hans skärm och sa:

-Men det där är ju Daniel Johansson.

Nästa bild dyker upp på skärmen.

-Och detta då?


Nu skämdes hon mer för hans skull.

-Jo det där ärPeter Runnestig.

Så innerligt gärna hade hon velat tillägga, "han är ju lite utav en profil inom innebandyn kan man säga.", men hon bet sig i tungan och log. Därefter duggade ytterligare några frågor fram som visade på journalistens oinsatthet, bristande intresse eller kanske en blandning rentav av båda två.

Efter att ha cirkulerat ute i rekordpubliken en stund är det ganska behagligt att slinka in ett rum där det råder ett fullständigt lugn och sånär även tystnad. Den lilla damen kunde inte annat än att delge omgivande människor hur lyckliga de var jämfört med dem som helt och hållet var förpassade till läktaren:

-Det måste vara jävligt gött att sitta här inne och skriva?

Då taggade The Great Journalist till:

-Du! Det är bara VI som sitter här inne! Det har vi kämpat för i TIO ÅR så det ska INGEN komma och ta ifrån oss!

Den lilla damen blev alldeles stum. Ville så, men det var säkerligen lönlöst att ta ton mot denne herre.

(Jag gör inte anspråk på din plats, din inkompetenta stackare. Sitt du här. Ska inte ta ifrån dig din plats. Men läs på lite bättre nästa gång hördu, så slipper du be ett litet flickebarn om hjälp. Ja förresten. Varsågod för hjälpen.)

..

Incidenten vädrades senare med en väninna.
 

-Han hade nog familjeproblem.

Så var det med den saken.

.. .. ..

Pixbo-Storvreta, 7863 personer. Synd att merparten av dem inte underhölls nog för att hålla sig kvar till matchens slut.  Hoppas att de får en roligare upplevelse under resterande delen av veckan här i goa glada Göteborg och Gothia Cup.

.. .. ..

Johanna Gratjova fick en present skickad till sig via det fantastiska svenska postverket. Gissningen är att den okände avsändaren är här inne och lurar mellan varven. Han/hon hade även lagt på minnet att frankera. Bra där.

Kan avslöja att jag ännu inte lyckats lista ut vem som ligger bakom så jag tackar, bockar och bugar här via the blog. Även om jag redan satt inne på ett ex. Men det gör inget. Nu har jag två.

Tänk att det var precis vad jag behövde nu. En present. Går nämligen en av de mest utmattande helgerna på hela året till mötes.

.. .. ..


Victoria Beckham har storlek 23 i Jeans. Jag hade 25 när jag gick i årskurs fem. Då var jag alltså 10 år gammal och så vitt jag minns så led jag nog inte heller då av påtaglig övervikt.

Men hon har ju David Beckham så hon borde väl vara lycklig.

.. .. ..
I'm late, John Blund kallade för länge sedan.