Utsläppet

Ikväll togs de första trevande stegen i Ale Gymnasium. Det var som ett gäng kossor som släpptes ut på grönbete. Årets stora och högtidliga utsläpp. Jag njöt varenda svettig sekund.

.. .. ..


Tone lovar såväl regn som temperatursänkning framåt Båstadhelgen. De alternativa asfaltsbanorna är allt annat än en hit men det vete gudarna om centercourt i gassande tropisk hetta och därtill diverse känningar som har en tendens att ploppa upp, är så väldans mycket bättre. Men Tone är ju norrbagge och således en skojare så vi ska nog inte helt lita på hennes uttalanden.


Ser hiskeligt mycket fram emot helgen. Det finns en hel del plus jämfört med sist det begav sig.


Inte ny i gänget.

Jag kan vara kvinna nog att ta en inkilning men det är inte alltid det enklaste att hålla låg profil, vilket väl får ses lite som coutume när man är ny i en grupp. Att stämma upp och leda allsång med suspekta texter var en grej som inte kändes helt bekväm sist. Och när man rultade hem vid femsnåret och upptäckte till sin stora bedrövelse att ens rumskamrater krupit till kojs och bommat igen för natten var man inte jättesnabb med att knacka på. Who was I to show up tidigt i ottan och väcka folk jag knappt då kände? Nä, hyfs och fason, kännetecknen för mig, kännetecknen för BOO. Tur att jag fann en like i laget som också uppskattade festligheter fram till morgonkvisten, vars rumskamrater inte låst sin dörr. Let's do it again.


Ingen risk att åka på någon snopen avstängning. Ha nu för guds skull papprena i ordning, allihopa!
 

Inte domarna konstant hack i häl.


Visst att de var oh så trevliga. Men inte vågade man fullt ut ta ton när det gällde att visa vilka som regerade trädgården. Och att senare under säsongen veta att de sett en i sitt esse var väl så där. Man vill inte att föräldrar ska veta allt man gör. Man vill heller inte att domare ska se en i alla sammanhang.


Vad motståndet beträffar, har djupgående forskning gjorts av undertecknad.FC Helsingborg. Damerna har inte riktigt kommit upp i samma nivå som grabbsen i föreningen och informationen om laget var heller inte uttömmande. De kom på bronsplats nerifrån i den skånska tvåan. Eller åtta om man så vill. Skummar namnen men tycks inte känna igen ett enda. En ny upplevelse helt enkelt. Och kan man förlora mot ett danskt gammelgäddegäng går man definitivt inte säker mot FC Helsingborg det ska varenda surteit i världen ha jävligt klart för sig.
Matchstart fredag 13.30, Centrecourt. Tung resa  i benen är att vänta. Känna på golvet. Tryckande hetta.

Vidare har vi IBF Falun. Ett rätt sjaskigt gäng, vad jag har hört. Framförallt Dalbjer och Kristoffersson. Nu har de köpt in Parling också. En genomvek spelare med taskig räckvidd och kasst spelsinne. Låt oss ställa in skorna, hoppa i pumps och festblåsor och vara först på in på Pepes istället. Den där matchen, den vinner sig förmodligen av sig själv. Nä, Falun är väl ganska ordentliga dunderfavoriter i gruppen. Faktum är att det dessutom går rykten om att de har för vana att vara stenseriösa i Båstad. Att de är de enda som är det. Jag vet inte alls var ryktet startades men allt talar för att det var under Partilletiden. Det undrades hur stort det egentligen var att vinna en turnering där alla andra hade ett handikapp - ömhet i håret. Kul måste det väl åtminstone ha varit att år efter år håva in de där tusenlapparna som en turneringsseger ändå ger. Hur som, vore det väl lögn att säga att deras eventuella seriositet gynnar oss.
Matchstart fredag 19.00, Centercourt Acklimatiserat sig i Båstad. Nattdjur gör sig bättre när solen sänkt sig och temperaturen sjunkit en liten aning.

Avslutningsmatchen spelas mot Warbergs IC och kan mycket väl bli en fajt om andraplatsen i gruppen. Detta Warberg som åkte ur ettan i år men som lyckades ta tre pinnar ifrån Surte IS på hemmaplan i  seriens vårmöte. I denna match lär bollen vara rundare än någonsin.
Matchstart  lördag12.45, Bana 1. Ömhet i håret. Låt oss få matchen överspelad.

Vi åker ner med en 19 kvinnor stark trupp. Förmodligen blir det till att stå över någon av matcherna. Vi diskuterade detta på vägen hem från utsläppet ikväll. Vissa sa utan tvekan - bänk på lördag, medan andra menade: hellre bakis mot Warberg än nykter mot Falun. Jag låter det förbli en hemlighet vilket val jag hade gjort.

Jag fick ett tungt ansvarsområde -  se till att en fotboll kom med. Jag skickade iväg den till Kalles bil och så tjoff tjoff hade jag dragit mitt strå till stacken. Man ställer ju upp.

.. .. ..

Tittarfrågan
Warbergs IC
IBF Falun
FC Helsingborg
Surte IS

Vem ska bort? Motivering?

.. .. ..

Imorgon ska jag iväg och ordna frippan. Det är allt bra fantastiskt när någon grejar med ens kalufs. Tror säkert inte att jag är ensam om att tycka det. Rättare sagt, jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. En vän till en vän som är frisörska, by profession, berättade att de inte längre kunde ha klippkapporna på när de schamponerade män. Upp till var och en att lista ut varför. Usch och fy.

Kallpratas gör det också. Har praktiserat det litegranna i afton med hjälp av Gulletussan. Här har vi en kvinna som kan sitt small-talk.
.. .. ..

2


Varma blickar

Jaha. Då har man gått och kärat ner sig. Joakim heter han. Kvällen var ljuvligt ljummen när jag trillade dit. Vilken jävla man! Och tänka sig att han spelade just min absoluta favorit under den magiska fredagskvällen.

Efter att ha pumpat sönder house-dängor så det stått härliga till hela sommaren kan jag nu längta hem bara för att få fler moments med KENT. Tillåt mig att lista mina 10 favoritas.

1. Utan dina andetag
2. Socker
3. Mannen med den vita hatten
4. 747
5. Kräm
6. Kevlarsjäl
7. Avtryck
8. Saker man ser
9. Kärleken väntar
10. Elite


Thåström gjorde ju även han ett appearance. Lurig karl det där, det må jag säga. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det han gör eller inte.

.. .. ..

Äldre människor kan vara helt enormt charmiga om ni frågar mig. Hade ett sällskap hos mig på Haket som förmodligen inte var långt ifrån tresiffrig ålder och det var till att assistera långt utöver den vanliga service vi tillhandahåller. Suck och stön, varför var de tvungna att komma hit, tänkte jag för mig själv då jag fick utföra en massa extra arbete. Tills en av damerna rev av en sådär härlig kommentar som nästan bara äldre lyckas med.

-Det är någon på spårvagnen som ger dig varma blickar.

Låter inte det otroligt mycket trevligare än att säga "öh döh, han kollar in dig" eller liknande, som är betydligt vanligare idag?

Varma blickar
. Use it.

.. .. ..

På tal om värme. Jag har tydligen flyttat till Amazonas men jag minns det inte, skogen är nerhuggen och allt ser ut precis som i Göteborg. Och alla mina vänner har flyttat med. Det är varmt här nere men vi har det bra.

.. .. ..

Veckans kött
Menyn på haket är konstant bortsett från något som kallas Veckans kött/fisk/pasta. I min värld kan dock kött vara så mycket mer än en bit kadaver. Mitt alldeles egna kött för veckan är helt klart Joakim Berg.

.. .. ..

Ingenting, först kom ingenting, sen kom ingenting, sen kom ingenting.
Ingenting ja ingen ingen ingen ingen...
 
Den Jocke, nådde inte ända in på topp 10 men däremot är det lite så det har känts när man tagit sig den där kvarten morgonsurf på den vanliga rutten nu i sommar. Inaktiva sajter och bloggar, den ena tråkigare än den andra. Men nu rullar det igång. In i hall, Båstad Outdoor Open alldeles runt hörnet och därefter späckat med träningsmatcher borde få igång flowet.


Nu kör vi.


Känning

Satt med väninnan och väntade på att få höra smaskiga detaljer kring handbollsherrarnas skandalbeteende i Tyskland på Sportnytt/Sporten. Aperitifen blev ju serverad både en och två gånger via SR under arbetsdagen.

Då måste jag säga att det är intressant att nyheten nämndes i förbifarten på SVT medan den var det första som trillade ur Peppes käkar på fyran. Men visst är det fritt fram för olika kanaler att värdera nyheter som de vill. Att nischa sig.

Skönt också, tycker jag, att ungtupparna Seifert och Carlén håller låg profil såhär i inledningen (?) av landslagskarriärerna. Låter de rutinerade gubbarna visa hur man uppför sig och så.

.. .. ..

Jag fick ett brev igår. Plötsligt önskade jag att jag hade en stor och stark fästeman. Eller att jag själv var stor och stark. Eller kille. Eller åtminstone hade ett gäng respektingvande blattar i mitt entourage. Buhu.

.. .. ..

Har åkt på en känning och var till apotekaren och köpte mig lite Voltaren Gel. Om man vet var man har ont, behöver man ju som bekant inte behandla hela kroppen. Gel är goa grejer och uttalas om ni frågar mig [jäll] och inte [jel]. Det var en pik till i stort sett alla födda på 60-talet och tidigare.

Skummade snabbt igenom anvsningarna och fick syn på "dock max 16g/dygn". Lika snabbt som jag skummade, lika snabbt slutsatasade jag att man då kunde gojsa på jällen 16 gånger om dagen. Kul med känning precis när det är dags att gå in i hall, kände jag och tänkte att jag lägger mig strax under overdose. Nu betydde det förstås max 16 gram/dygn och inget annat. Så om det börjar florera rykten om en förlamad surteit, är det nog jag. Crap. Läkemedelsanvisningar är inte att negligera.

Läser vidare: "Undvik direkt solljus ... och undvik solarium helt under behandlingen och minst två veckor därefter."  Någon som vet vad som kan hända om man trotsar? Får nämligen ha en jävligt bra anledning till att inte lapa all sol jag bara kan den kommande tiden. Samtidigt som jag mer än gärna blir av med känningen. Herregud, jag kommer verligen behöva båda mina ben i Båstad. Det brukar tydligen luta där, eller vad säger du Jonna?

.. .. ..

På fredag hänger hon i Slottskogen och lyssnar på lovely Kent. Angående en av deras plattor. Min blondaste väninna satt och läste högt ur en tidning. Tillbaka till samtiden lät då som om den hade något slags skandinaviskt eskimåtema.

Samtiden.

.. .. ..

6 totale och 3 till ledighet


Hello there, Täby.

Idag berättade comerade Eliasson, som för övrigt har gått och blivit lite utav spindeln i Båstadnätet, vilka vi skulle dela pad med under stekarturneringen. Förra året var det ju hela domarkollegiet men enligt en initierad källa var de lite lätt trötta på Gestapo-Tomas som styr sin villa med järnhand och har noll tolerans mot i princip allt. Vi tycker dock han har en viss charm och förlänger så att säga avtalet.

Tydligen skall vi slafa med Stockholmers next door. Inte vilka Stockholmers som helst utan Täby. Och inte vilket Täby som helst, utan Täby Angels.

Om vi säger så här: Vi var där förra året och har pinkat in vårt revir ganska kraftigt. Vi bör ses som ärkehönsen i hönsgården, Pink Ladies på Rydell High. The Alpha Dogs.

Nädå. Låt oss ha det så himmelens festligt och hjärtligt.

.. .. ..

Smuts av Katarina Wennstam. Där sätts fingret på en mycket vanlig tvetydighet gällande kvinnosyn som jag länge förundrats, varit upprörd och jävligt irriterad över. Ordnade ett 2-3mm djupt jack i vänstra tassens pekfinger på jobbet idag när jag hade ett helvete med att sluta tänka på den. Aoutj. Berörande, samt muchos muchos spännande. Lär få svårt att hålla de delvis sargade tassarna borta från den ikväll, som så sakteliga börjar närma sig mot inatt.

.. .. ..

Börjar bli rätt trött på Virre nu. Nu ska hon ta i saker som sedan mitt bästa svenska band, Kent, ska stoppa i sig. Och jag, jag såg Anders idag igen. Hello there, Andy.

.. .. ..

-TV:n, det är en riktig vän det.
-För att inte tala om sängen. Go gubbe alltså. Förut gillade jag trekant men nu har jag blivit monogam. Sängen och jag.

Normal. Normal. Normal. How do you do?

.. .. ..

8


Silva? Törnrosa? Ego?

Get-together härom kvällen i Partille. Stor majoritet rödrävar och än en gång satte tröttheten in allra först hos Johanna G. Hon förlyttade sig till ett rum lite avsides och napade fram tills dörren rycktes upp på vid gavel av Sanna P.

-Oj! Vem är det som ligger här? Silva?

Förstår missförståndet. Jag och
Silva skulle ju kunna tas för systrar.  

.. .. ..

Hem från jobbet igår och täcket över huvudet omedelbums. Switchade av nallen ty man har ingen aning om vem som kan få för sig att störa skönhetssömn under lördagsnätter. Och sannerligen förvandlades hon till sleeping beauty. Törnrosa låg där på sin blomsterbädd och sov som aldrig förr. Hon hade nog sovit i hundra år om det inte hade varit för att Prince Charming kom och väckte henne med en kyss. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

Nä, det tro fan att de inte gjorde, den jäveln kom ju aldrig. Tydligen upptagen med annat.

Nä, så Törnrosa vaknade väl efter en 14h och bestämde sig då för att vara oanträffbar, d.v.s. ha telefonen avstängd. Det ska ju dämpa stress säger de som vet. Nu skulle det bli egentid à la Viveka Andebratt ( helt och hållet underbar karaktär ur serien Mia & Klara) så det stod härliga till. Inte mint tandsättande i leveransen från Adlibris.

Hade det inte varit för att jag hade fönstret aningen på glänt och hörde några ropa mitt namn nerifrån gården hade kanske en skallgång startats. Att inte ha kunnat nå mig på mobilen och att jag heller inte en enda gång loggat in på MSN eller Facebook under dagen hade väckt oron hos mina de nära. De hade fruktat det värsta, att jag trillat av pinnen och gått ur tiden. Kära nån, tänkte jag. Här har jag gottat mig och i samma veva lämnat folk oroliga. Kändes givetvis inte helt OK.

Själva initiativtagarna till rundringningen som påbörjats hade en hälsning från Sara Simonsson när de klev in i lyan:

-Ge henne en rak höger och säg till henne att det finns folk som bryr sig om henne!

Och min goda vän, Karin skickade nu ikväll ett fotografi som hon tyckte passade utmärkt med situationen som nu blev. Bjuder på den.
Får passa på att be så hemskt mycket om ursäkt. Det var aldrig min mening att göra någon orolig. Nästa gång ska jag skriva "Johanna is having egentid" på Facebook innan jag stänger ute omvärlden.

.. .. ..


Arbete har en bitter rot och en söt frukt.

Roten kommer framför allt denna vecka. Mån-lör, jobba bara. Frukt blir det på fredag. $

9 dagar kvar.

11. Scared

Harvar omkring i resto-biz, som många förmodligen redan har listat ut. Nu återstår endast 11 stackars dagar på haket. Jaa, jag räknar ned. Vore ohyggligt synd att säga att jag är en service-människa av naturen och jag var det om möjligt ännu mindre under fotbolls-EM. Inte många välkomnande leenden då inte.

Har ju en väninna som kör resto-biz året om, men då i lite flådigare kretsar. Mer gourmet då va. När jag spexar med att Anders Svensson är stammis på mitt hak ska hon, sin vana trogen, vara snäppet värre. Bruce Springsteen och Alan Shearer inom loppet av två veckor, berättade hon härom dagen. Jo jag tackar ja. Då undrar jag så klart - Vad kan Shearer tänkas ha för ärende i Göteborg?

.. .. ..

Hade tänkt gå ut och kubba efter arbetsdagen men just idag kände jag en oerhörd rädsla för att ge mig ut ensamen. Tänkte att jag förmodligen skulle bli våldtagen, mördad eller Gud bevare mig väl - både och, just precis idag. Områdena kring mina nuvarande hoods lär i och för sig vara några av Göteborgs minst olycksdrabbade, men man vet bannemig aldrig. De fulaste fiskarna kan ju få för sig att simma över till de lugnaste vatten. Nä, jag sejfade idag.

Visst kan det ha låtit som en riktig lame-ass-excuse. Då skulle ni bara höra dem jag hade back in the days in a da hoods i Vrigstad, utöver redan ovan nämnda om våldtäktsmän som förstås figurerade uppe i tänktet även då.

Standard i Vrigstad var att springa runt sjön. Nu fanns det bara ett litet problem, nämligen att delar av rundan låg mitt ute i en köttbondes markägor där hans älskade tjurar skulle få ströva fritt, som de själva ville. Så var det bara. Att snickra ett stängsel kring det populära promenadstråket var det då rakt inte att tala om. Nä, vareviga gång man skulle passera skulle man istället vara livrädd för att bli ihjälstångad av dessa opålitliga boskap. Lägg sedan till ytterligare rädslor för ormar, grodor och andra äckel som finns ute i naturen så fanns ett ganska väl tilltaget förråd med ursäkter för att skippa joggen.

Rädd eller lat? Mest rädd faktiskt.

.. .. ..

Utser härmed TV3 till världens bästa kanal. Bättre "godnattsaga" än dubbelavsnitt av SATC går inte att önska. Varje kväll också. Elit.


-I've been dating since I was fifteen, I'm tired. Where is he!!??

/Charlotte York

Att se bra

-Bilden med maskerna tycker jag är för jävla rolig.
-Ja förutom att jag ser ut som en flodhäst bredvid dig.
-Nä Karin, du ser ut som en zebra.Don't drink and dial

Javisst, jag lever och frodas.

Igår hade jag och två av mina juveler, Mary & Maggs, tänkt insupa den beryktade atmosfären vid invigningen av världens största ungdomsturnering. Long time, no see, så först flanerade vi i godan ro inne i stadskärnan, avlämnade diverse lägesrapporter och så vidare. Jag meddelade att jag trodde att jag höll på att bli vuxen, då jag vid upprepade tillfällen den senaste tiden inte haft tillräckligt med ungdomlig entusiasm för att fullfölja sliriga krogkvällar, utan istället sansat åkt hem strax efter midnatt. Det argumentet föll dock ganska kraftigt när jag vidare berättade om hur jag hunnit leva jävel i telefonboken under lördagsnatten, while still awake. Mary är ju en klok människa, ja lite av en förebild. Givetvis kom hon med ett gott råd:

-Don't drink and dial.

Borde vara enkelt.

Fick även veta att Challengers gjort ett kvart-i-tre-nyförvärv. Inte med det menat att det låg någon desperation i det eller så. Nä, tänker främst på att vi befinner oss i mitten av juli och ganska många hamrat igen sina trupper. Överlåter till
www.challengers.se att leverera The Hot News.

Invigningen då? Jo, väl framme vid biljettluckan fick vi det dystra beskedet att det endast återstod s.k. "lyssnarplatser". Ja men låt oss hugga dem!? Gothia Cup-invigningen har ju inte så vidare värst mycket rykte om sig att sprudla av färg och showeri. Det var bara att vända på klacken och spatsera hemåt. Lyssnarplatser? sitter man inskuffad i något slags källarutrymme med någon typ av head-set då?

.. .. ..

Vi närmar oss halvtid i den individuella träningsperioden. Mindre än två veckor kvar till hallträning. Nästan så man kan känna sunkdoften.

Kanske hade det inte suttit helt fel med en liten aptitretare, en aperitif, i form av småmål. Söndag? Kan inte någon fixig, trixig och donig person ta tag i det? Jag hade varit så på.

.. .. ..

I söndags rullade en pigg skara iväg till Borås Djurpark. Stämningen var perfekt för att roa sig tillsammans med i runda slängar 1000 barnfamiljer.


Aporna blev helt klart mina favoriter även om det är kusligt så det förslår, hur lika de är oss.

.. .. ..

Visst är det väl kul när telefonen ringer? Någon tänker uppenbarligen på en. Man finns liksom. Nu för tiden är det roligare än någonsin. Nu låter det nämligen såhär:Mot Sherwoodskogen!


Lyftkran, någon?

Hoppstyrkebana à la Ass-tränaren. Ungefär hur jobbigt låter det på en skala? Lagkamraterna har åmat sig något alldeles hiskeligt de gånger den genomförts. Själv har jag varit tvungen att inställa mig på haket aka Auschwitz vid samtliga dessa tillfällen. Ikväll fick jag dock vara med och leka.  Trodde det skulle bli piece of cake.

Herre min skapare.

Ass-tränaren kan numera titulera sig ass-tränare i dubbel bemärkelse. Hur det kommer kännas de kommande dagarna i gump och lår vill jag inte ens tänka på. En lyftkran hade kunnat vara något kanske.

Jag som, liksom ytterligare ett gäng i laget, har lovat denne ass-tränare att stå till tjänst med flytthjälp imorgon kväll efter kneget. Det vete gudarna hur detta ska gå.


Återigen inbjöds rödrävar att joina att svettas med oss. De hade viktigare saker för sig. Tatuering samt tatueringsbevakning. Det får man faktiskt lov att förstå. Giltigt skäl, helt klart.

-Vi var faktiskt ute och sprang efteråt.

Klart de gjorde. 

Återigen sparkade IBF Göteborg boll medan vi pinade oss själva.

.. .. ..

En av mina lagkamrater har varit med i singelklubben en längre tid nu. Ibland har hon varit hon lite bitter över detta. Särskilt när hon har behövt skjuts någonstans eller när hon har monterat upp diverse möblemang i lyan. Att en sådan hyvens tjej inte fiskats upp av någon hane ännu har länge varit en gåta för mig. Jag menar, hon är ett kap.

Men nu har det hänt. Nu har hon hittat honom.
The one. Jag är glad för din skull, Jonna!

.. .. ..


Auschwitz, by the way, is killing me.

Cedermark

Go Gubbe
Satt och lyssnade förstrött på goa bitar medan jag väntade på spårvagnstransport. En något narkotikapåverkad man spatserade förbi och pratade med sig själv. Den lite äldre herren bredvid knackade då mig på axeln.

-Det är bäst att prata med sig själv. Då får man de bästa svaren.
-Ja precis,
skrattade jag.
-Kan man lyssna på melodier på den där?

Han pekade på min mobil som just då alltså fungerade som musikmaskin. Jag fnissade till när jag hörde hans användande av ordet "melodier".

-Javisst, förstår du. Käckt va?
-Ja. Har du något med Roland Cedermark?
-Nä, jag har nog faktiskt inte ens hört någon låt han sjunger.
-Nä, Cedermark spelar dragspel.
-Jaha, nä jag har inget med Cedermark, tyvärr.

Alla borde ju annars ha något med Cedermark på det bärbara ljudet kan man tycka. Och alla böcker som man kan köpa som bilaga till Aftonbladet borde få ett pris.

Sedan började vi språka om ABBA. Jag fick känslan av att det var höjden av musikalisk ungdomlighet för honom och då var vi fortfarande ändå nästan ett decennium för min födelse i tiden. Agnetha Fältskogs solokarriär och hennes senare flykt från allt vad rampljus heter ventilerades. Gud vad tråkigt det blev när den pratglade gubben var tvungen att halta iväg till sin buss, nummer 50 mot Kallebäck.

.. .. ..


En rödräv inbjöds att deltaga i ett försäsongspass à la Surte. Hon avböjde och sa helt seriöst:

-Jag hänger nog inte med i ert tempo.

Har de ingen pli på sina adepter därute i Mölnlyckeskogarna?

.. .. ..

När vi ändå är inne på Red Foxes. Juha Leinonen klar för Pixbo. Juha Leinonen och jag har ju varit klubbkamrater en gång i tiden. Minns en PIB-fest för klubbens seniorlag. Festfixarna hade ordnat det hela mycket bra. Det var käk, music, och en liten bar med inhyrd bartender. Ja det var nästan så att man trodde att det var Bindefeldt som varit i farten.

Det var bordsplacering, varannan kille varannan tjej som sig bör, och till vänster om min plats stod det "Juha". På den tiden brydde jag mig föga om hur det gick för herrarna och visste inte ens vem denne Juha var. Jag fick heller aldrig träffa honom. Han var i lokalen men han kom aldrig och satte sig. Han var inte på toa. Inte på dansgolvet. Inte heller stod han försynt och gömde sig i något hörn. Tydligen upptagen med annat. Finskt påbrå?

.. .. ..


Frisbee är ett satans påfund. Om man ska ta sig från parkeringen ner till motionsslingorna i Skatås måste man, om så kallad frisbee-match pågår, gå en helvetisk omväg för att inte riskera att få en platsplatta i nyllet. Jag och Sandra hade missat att match pågick och det kunde gått illa. Riktigt illa.And the winner is...

Det hade varit en så härligt solig dag. Himlen hade varit näst intill klarblå och egentligen var det ett under att man inte hade hamnat ute på steken.Fanns andra ärenden att ta itu med tydligen. När det så var dags att svida om inför kvällens löprunda med ett gäng tappra lagkamrater, reflekterades det inte jättemycket över klädvalet. Vit är ju en skön sommarfärg. Ja va fan, varför inte köra helvitt upptill? Fräscht.

Efter att drygt halva passet var avklarat hände något. Solen smög sig in bakom molnen och regnet stod all of a sudden som spön i backen. Plötsligt blev vitt upptill värsta tänkbara. Yeah yeah. Hade det varit en  miss wet t-shirttävling uppe i skatåsskogarna hade det nog blivit ryskt högst upp på prispallen.

Som om detta sedan inte var nog. För att få åka med i målvaktslejonets bil tvingades man hasa av sig den genomsura stackars tishan för att inte sätena skulle utsättas för onödig väta. Sagt och gjort. Förmodligen ingen som skulle behöva se en endast iförd sport-BH ändå. Framme vid porten övervägdes under några få sekunder om man kanske skulle dra på sig något för att skyla sig en smula. Nä herregud, de där trappstegen tar jag i ett enda nafs med mina snabba käcka språngsteg. Vad är oddsen att någon ska befinna sig i trapphuset precis exakt just då? Inte så höga tänkte jag. Ack så fel jag hade.

Bjuder väl på den också då dah.Tar en nattmacka på det.

A night at Bergakungen

Visst att det var ett hysteriskt bombardemang av romantiska klichéer som jag, som den kallblodiga kvinna jag är, förstås uteslutande borde fnysa åt. Men det var inte bara en gång allena som ögonen fylldes av tårar och jag fick bita mig i underläppen för att inte sitta där i salongen och gråta som ett litet barn. Talar om Sex and the City. I och för sig har jag inte kunnat se sista avsnittet av serien en enda gång utan tårar rullandes så jag kanske inte ska kalla detta för en skräll heller. De gör något med mig Carrie, Mr Big och resten av gänget. Och allaredan har vissa repliker gått och blivit odödliga citat. Vad sägs om:

-Hej, jag ringer bara för att kolla att du inte har hängt dig.

Har hört rykten om att bajsnödiga kritiker sågar filmen. Från mitt näste blir det tonvis med hyll.

Ja, tydligen prioriterades biobesök med god väninna före festligheter med hakfolket ute på Marstrand. En ansenlig skara från personalstyrkan har nämligen befunnit sig där ute under den dunderstekiga Match Cup-veckan och ikväll skulle alltihopa mynna ut i firmafest. Jag är ju annars ganska mycket för segling så där i största allmänhet men nä det blev en sineastisk resa till NY. Ångrar inte det beslutet.

Underbemannat på haket alltså. Samtidigt överbefolkat i staden och de senaste dagarna har varit snudd på olidliga. Allt för att en jänkarusling skulle skråla två aftnar. Klirr i kassan på haket. Skönt. För jag känner ju lite att det är mitt kall här i livet att haket ska gå bra.

6-dagars arbetsvecka är en pina.
6-timmars arbetsdag däremot låter som världens grej. Ge mig.


.. .. ..


Äntligen. Alles
klar med Evas övergång till oss från Pixbo. Fantastiska kvalitéer såväl på som utanför plan där alltså. Willkommen!

Vi har även fått in en go prick vid namn Sofia från Marstrand. Snacka om att det blev en smula pinsamt när mittpartiet i detta inlägg kom på tal första gången hon och jag shit-chattade på tu man hand.

-Jo.. ja, det var jag som skrev det där... s'att.. fint väder.. Vad ska du göra efter studenten nu då?

Låt oss glömma och gå vidare. Varmt välkommen!

På minuskontot - Carro Björkner. Vad detta betyder för Surte IS? En herrans massa pålitlig poängproduktion försvinner och fighten om kaptensbindeln trappas upp. Lyckönskningar nu i Pixbo, de kan minsann behöva en snärtig rajtbössa.

.. .. ..

Möte i onsdags och utdelning av sommarträningsprogrammet, vilket vi redan imorgon kommer sätta tänderna i, några utav oss. (Skatås 18.30, the moore the merrier) Vi fick även lite inblick i vad som händer under de inledande månaderna av den riktiga säsongen. Week-ends i Båstad, Jönköping och Karlstad bland annat. I like.