Party party

Släktens nästa hopp firade sin bemärkelsedag under gårdagen. Hade tänkt köpa en hel fotbollsmundering och kanske en plats i Göteborgs förnämaste fotbollsskola. Men jag har hört en massa nonsenssnack om att man inte ska påverka barn för mycket, att de ska få välja själva och så vidare. Så det fick bli en tramsig vattenleksak som dock barnet uppskattade väldigt mycket.

Tack och lov finns det andra som tar på sig ansvaret att, med små finurliga knep, leda sitt barn in på rätt spår här i livet.


Quite a cake!


Det kan bara inte gå dåligt för den här killen.


Love story

Larsson var bekymrad över mitt hälsotillstånd efter torsdagens bittra sorti. Och nä, jag tänker inte sticka under stolen med att det sannerligen inte har varit en enkel tid.

Vi startade resan på ett slumpartat sätt. Sannolikheten att man lyckas hålla Kroatien eller England bakom sig när man inte ens krossar Israel i EM-kvalet, är väl inte direkt skyhög.

Väl på plats nere i alpländerna vore det sedan ofantligt synd att säga att förväntningarna var på topp. Ändå kunde goda intentioner anas trots att det blev brakförlust mot de blivande mästarna i premiärmatchen. Det här kanske kunde vara något att ha.

Och så kom de. Uppvisningarna. För det var inget annat än uppvisningar i matcherna mot Sverige och hypade Holland. Hur i hela fridens dar skulle jag då kunna undgå att bli upp över öronen förälskad? Motiga vardagsbestyr gick som en enda gungande dans. Inga bekymmer och inte ett enda moln i sikte. Hela världen tycktes le mot mig och jag log tillbaka. Log som en dåre. Mot busschauffören, mot kassörskan på ICA, mot skumma grannar. Jag log till och med mot förälskade gullande par, vilket definitivt inte hör till vanligheterna. "Sicket kärlekstrams, jag ger dem tre månader. Max." är annars en vanlig tanke vid sådana tillfällen. Nu kände jag lite att vi satt i samma båt. Love Boat.

Dags att ta sig an España än en gång. Kunde det gå? Var det rimligt att hoppas? Hur det än gick skulle givetvis mina hjältar för alltid ha en plats i mitt hjärta men man ville ju innerligt gärna se sin älskling lyckas va.

Man slog sig ner och väntade på att få en härligt sprudlande tokoffensiv serverad. Tänkte att det säkert kunde bli ett och annat inkontrat, som sist. Det skulle inte göra något för jag gillade min nya kärlek för det den var - stundom naiv men jävligt kreativ och rolig fotboll.

Plötsligt var magin från uppvisningarna som bortblåst. Min käre var som förbytt. Ingenting funkade. Missförstånd. Felpass. Det vara bara tvärstopp och den leende dåren hade förvandlats till ett enda stort frågetecken. Vad hände?

Vad i all sin dar hände?

Tomhet.Nåja. Om inte annat så har jag ett fint minne. Och jag hoppas så klart på fortsatta underverk i Sydafrika 2010.  Skönhet kommer inifrån

Vi har ju, som bekant, fått nya tränare i Surte. I och med det har det tillkommit en del nya inslag i träneriet. För det första ska vi ha kontinuerliga konditionstester. För det andra ska vår vikt bokföras, vilket har väckt en och annan ångestladdad reaktion hos flicksen. För det allra mesta försöker jag ha en laid-back attityd till vikt då jag vet det är jävligt lätt att trilla dit och få en sjuklig relation till mat, kanske allra helst som tjej. När viktkollen presenterades reagerade jag personligen inte heller något nämnvärt.

Ikväll var det så dags för omgång nummer två av springa-2,4-så-jävla-fort-du-bara-kan-och-marsch-iväg-till-vågen-efteråt. Delmoment ett gick långt över förväntan. En liten nätt putsning kan man säga. Det kan ha haft en viss betydelse att jag sist hade två målvakter bakom, nu två kenyanas framför mig men det ska jag låta vara osagt. Sedan var det ju det här med delmoment två. Hon den där tjejen som inte är så nojig över sin vikt skulle kliva upp på vågen. Självförtroendet var det inget större fel på efter konditionstriumfen, det kunde bara inte gå fel.

Ungefär som 1.10 in följande
klipp lät det. Så var det tydligen med min avslappnade inställning. Kan tänka mig att stackarna på Kungälvs kyrkogård hörde illvrålet och vände sig i sina gravar. Kan också  bara nämna som lite kuriosa att om det fortsätter i samma takt kommer jag att ligga på bortåt 80 pannor vid jul. Då kanske jag i och för sig kan sätta P för både Wickström, Liljehöök, snurrfinter och dylikt. Passa er bara för Karelina. Sa jag förresten att brottning står på schemat imorgon?


Rasija har gått och blivit lite av ett poplag. Jasså minsann, nu passar det?

-Man blir ju jävligt trött på alla dessa trophy-fans.

Det börjar bli hög tid för de där äckliga spanjackerna att åka ur nu. De brukar ju gilla det har jag hört. Ledsen men det kan bara inte vara Spaniens tur i år heller.

Vad sysslar turkarna med då? Är det så att jag inte ska kunna få min skönhetssömn i natt heller? Igår höll en viss Stieg Larsson mig vaken med sin dramatiska upplösning av Flickan som lekte med elden. Blir det röd seger i afton vet jag vad som kommer hända. Samma sak som hände i Antalya (åtskilliga mil från Istanbul) när Galatasaray slagit Fenerbache i det stekheta derbyt. Det är så turkarna funkar vid viktiga segrar nämligen - man ur huse, in i närmsta bil och häng på tutan. Bara häng.


Låt oss bara vänta och se om det finns energi nog för att bjuda på fin service imorgon på haket. Das hak.


Återhämtning

Midsommarfirandet förflöt ute i den pittoreska förorten Mölnlycke. Bra gäng, bra mat och på sina håll sjukt bra uthållighet. Enda dippen var väl egentligen på torsdagskvällen då det sedvanliga stabila humöret fick sig en rejäl törn efter en lång och mödosam arbetsdag som bland annat hade inneburit att serva gamle Ace of Baselegendaren Ulf Ekberg. Jag är inte riktigt ok med hans blondering och har inte fått de bästa av intryck av honom via media. Ändå blir det en viss anspänning vid sådana celebra besök.

Dagen efter självaste midsommarafton var det prestigefylld småmålsmatch uppe i den fashionabla bollhallen som ligger i anslutning till ett visst klubbmakeri. Surte-Pixbo. Vi spelar ju, som Sanna gång på gång så snällt påpekade, bara i division ett så klart att rödrävarna vann till slut. Kan då bara passa på att klämma in dagens tittarfråga här: Hur många elitseriematcher har Sanna Pollak spelat? Fina priser i potten.

Nästa gång hoppas jag småmålsspecialisten S Gäfvert är hel och inte låser in sig på damernas halva matchen av oförklarliga anlendningar. Samt att vi ha en bröback till förfogande som täpper till där bak. Larsson?

Småmål kan för övrigt vara livet.

Vad Midsommardagen beträffar så är kanske inte det den piggaste dagen under hela året. Det är i regel inte riktigt då man vill hänga under en ölkran hela dagen för att sedan göra stan osäker halva natten. Tanken var därför också att det skulle bli en alldeles stilla natt. Men vi vet ju hur det gick i kvartsfinal 3 så det var inget annat att göra än att ta sig samman, kitta upp sig och ge sig ut i natten för att fira.

-Va de skoj ute igår?
-Nja, va inte så mycket kul folk. Inte mycket att titta på liksom.
-Asså?
-Nä, eller så är det fel på mina ögon.
-Eller så har du bara ögon för en.
-Arshavin tänker du på?
-Ja, precis.


Hon känner mig, hon Hagelkvast.

Nu har helt plötsligt folk fattat att The Big Red Machine är tillbaka. Dock i en lite viktigare sport. Och vår lille tsar är redan legend.

.. .. ..

På tal om Ulf. Han var lite inblandad i min första alldeles egna singel. Ljuvligt 90-tal... .. ..


Skatås motionscenter nästa tydligen. Och jag som har så ont i håret.

Fy fan va vi är bra!

RAAAAASIJAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

большое спасибо

Heja Sverige friskt humör, det är det som susen gör.

Eller hur var det nu?

Arshavin  Pavlyuchenko  Bilyaletdinov  Semak  Zyrianov  Zhirkov  Akinfeev  och så Guus Hiddink som till och med nästan lärt sig texten till nationalhymnen. Sanna hjältar.

Det gick ju som en enda sprudlande kosackdans redan från start. Jag ska dock villigt erkänna att jag satt livrädd där i soffan och inväntade det svenska uppvaknandet, ett dödsryck eller "nånting bara". Men de röda artisterna var såväl etta som två och trea på varenda boll och tendenserna till ihålighet bakåt var som totalt bortblåsta. Det är fint när man märker att en av de sina dyker in i bild varje gång bollen ger sig iväg mot utkanten av televisionsrutan. Då känner man att matchen är på väg att gå åt rätt håll.

Jag hade varit själaglad hur vi än hade håvat in de tre pinnarna, sådan är jag, men vilka jävla lirare vi har! Kan inte riktigt förstå broderns bittra ton när han ringer och beklagar att vi inte vann med 5-0. Nog för att 2-0 inte speglade matchbilden men tre poäng och avancemang och jag är ändå helnöjd. Det är inte många lag som visat ett så fantastiskt fröjdig anfallsglädje som mitt Rasija. Holland, men sedan då? Bäst att vi sätter alla våra chanser mot dem i kvarren för övrigt, annars ser det ohyggligt tufft ut. Hade någon frågat mig igår om Rysslands chanser i eventuell kvart mot les pays-bas hade jag förmodligen spydigt sagt att jag trodde på promenadseger medan jag inombords kände att det var en övermäktig uppgift. Nu vete Gudarna...Kul att svenska experter tippade Ryssland sist i gruppen. Långnäsa.

.. .. ..

-Fan Ryssland har 150 miljoner invånare,Sverige har 8.  Då borde ni ju vara hundra gånger bättre än oss.
-Det är vi ju också.


.. .. ..

Än en gång tung SMS-trafik och här ett axplock:


"Är du nöjd nu din jävel.."
Vissa skräder inte med orden. Javisst, jäveln var jävligt nöjd vid ställning 2-0.

"Lugna dina vodkaboys nu Gretl!"
De hade inte med några som helst medel kunnat lugnas ikväll, Ullrique.

"Har dom inte vax i Ryssland eller?"
Folk i soffan och ytterligare andra gick till attack mot det ryska hårmodet. Hur vore det om man först såg över sitt eget hus? Petter Hansson? Andreas Isaksson?
http://www.stylamig.nu/

" *skakar hand* "
Efter slutsignalen, skickat av en sann comerade. Helt enkelt.

.. .. ..

Kan inte bli annat än en förbannat go natt nu.
Spasiba balshoje!

Gåshud, all over...Campione del mondo

Vem hade kunnat tro att Italien skulle avancera efter sina första två miserbla insatser? "Mina spaghettigubbar" som någon så käckt kallade dem, vann en turnering för två år sedan. Ikväll förstod man varför. Med lite bättre utdelning på Luca Toni hade det kunnat bli en snigelpaté utan dess like.

Dessförinnan hade ett stekhett möte ägt rum nere på Heden. Järnvägens FF mot ännu ett klatschigt namn, Hälsovetarna. Målskyttet inleddes av Arsjavina. Bollen studsade framför henne i offensivt straffområde, hon tog sats och laddade för den där klockrena halvvolleyträffen, den utsträckta vristen och det stenhårda skottet. Var istället millimetrar från att göra hål i luften men touchade ändå så pass att en strumprullare letade sig in vid vänstra stolproten. Smack. Matchen slutade sedan 3-0 och färskast på näthinnan är Gäfverts formidabla djupledslöpning som nästan nåddes av en pass från Pirlo som styrde och ställde på innermitten ikväll. Minns även hur Jonna aggresivt trampade iväg från sin högermittfältsposition fram mot förstastolpen och så när fick en tå på ett lågt inlägg. Nu är det sommarvila och detta charmanta tisdagsnöje tar uppehåll. Småträligt ändå.

Ryktas om att Håkan Mild var och scoutade.

.. .. ..

Jag tycker det är kul att svensk press refererar till David Villa som "Sverigedödaren". Om mannen, vars ansiktsbehåring jag btw starkt ifrågasätter, dödade Sverige så våldtog han, mördade och styckade mitt kära Ryssland. Men vi återuppstod, är på uppåtgående och med en hungrig och självsäker Arsjavin tillbaka kommer det bli åka av.

Kan se framför mig hur jag reser mig som en ensam vit hägring ur den blågula massan och jublar över vår seger imorgon. Då är det bara för alla blågula low-lives att sitta.

Vart denna hetska ton gentemot blågult kom ifrån? Jo
dem som man vecka ut och vecka in sliter tillsammans med i sitt anletes svett. Jag tycker det är beklämmande.

.. .. ..

Se där ja. Nästan så att man kan ana en svag doft av avancemang. Låt oss nu bara inte slå oss till ro. Med minnet om att vi åkte på en sjukt snopen däng av de danska gammelgäddorna förra året.

.. .. ..Rasija ljubimaja nasha strana........

Signerat Daggmar

En av mina absoluta favoriter flyttade för en tid sedan, till mångas förtret, från Göteborg till Stockholm. Nu har hon rotat sig rejält, talar uteslutande gott om vår huvudstad och verkar inte ämna återvända inom den snaraste framtiden. Elaka tungor menar att hon är en svikare och att hon till och med delvis, ve och fasa, börjat snacka stockholmska. Under helgen fick jag dock höra att Göteborg trots allt har en plats kvar i hennes hjärta. Vad annat kan man säga om kvinnan skaffar sig en hund, en tik, och döper den till Glenn?

.. .. ..

Cirka en månad sedan:

-Johanna kan du jobba kväll den fjortonde juni?
-Javisst.
-Är det säkert?
-Ja men det är inga problem.

No further comments.

Tur att Ryssland körde den sena annars hade jag nog varit färdig att skjuta mig själv. Segern mot grekerna får väl betraktas som kassaskåpssäker och gav mig möjligheten att dundra iväg lite goa SMS för att håna vår grekiske fystränare, George. Han hävdade trots deras prestation att det alltid är kul att vara grek.

Det var länge sedan längtan var så stor till en fotbollsmatch som den är till onsdagens. Det är då hybrissverige får på nosen från Jätten i öst.

Speed-släktkalas

Var ändå inte farligt övertänd inför Ryssland - Spanien.

Visst, man är inte nöjd med att få 4-1 i nyllet men bar ändå tröjan med stor stolthet under gårdagsaftonen. Mina mannar ville framåt. De ville skapa. Sedan att de läckte som ena jävla såll, men jag förlåter dem. Grekland nästa, borde kunna gå. Kom igen nu, RASIJA.

Var sedan nära att slumra till mitt i hamburgertallriken när plötsligt den där långsnokade Rosengårdssonen gjorde något så där magiskt som bara han kan. Den projektilen kan han arkivera i sin personliga bank och plocka fram till alldeles särskilt speciella stunder. Fy fan vilken pärla. Ungefär som Hanssons.. eh..

.. .. ..

Upp till mina gamla hoods i Kungälv ikväll för lite härliga backintervaller. Blev ju en släktträff där på ungefär två sekunder när jag hann vinka till bandybrodern i spåret. Kan inte tänka mig att deras försäsong är i närheten av nådig nu när de ska hävda sig i elitserien. Kul att ses ändå.

Har oräkneliga gånger dumförklarat sådana som kubbar tills de kräks. Har varit stolt över att jag sitter inne på en spärr som får mig att stanna/ge upp innan jag är där. Ikväll mådde jag illa efter träningen. Spärren, vad sysslar du med? Svik mig för fan inte nu!

.. .. ..

Är lite stolt för att vara svensk ikväll. Sitter och insuper ett av Björn och Bennys magiska verk. Magiskt är sannerligen ordet.

Helen Sjöholm - Du måste finnas

Bперëд!
Россия - священная наша держава,
Россия - любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава -
Твоё достоянье на все времена!

Припев:
Славься, Отечество наше свободное,
Братских народов союз вековой,
Предками данная мудрость народная!
Славься, страна! Мы гордимся тобой!

От южных морей до полярного края
Раскинулись наши леса и поля.
Одна ты на свете! Одна ты такая -
Хранимая Богом родная земля!


Припев


Широкий простор для мечты и для жизни
Грядущие нам открывают года.
Нам силу даёт наша верность Отчизне.
Так было, так есть и так будет всегда!


Припев


Viva la vida

Missade Les Bleus entré på grund av träning men den var tydligen inte något vidare värd att hurra för. Bra att Italien - Holland var riktigt underhållande istället men helt åt helvete med resultatet. Inte nog med att man ska hantera en lirare som Sneijder, nä man ska tampas med gubben med pipan matchen igenom också. Han var tydligen domare, men  då kan jag tycka att det är lite synd att han glömde bort sin uppgift - att döma - mellan varven. Bedrövligt.

Saknar vi inte Pippo?

.. .. ..

Under helgen har jag förlustat mig i konsumtion. Att säga att jag gick nuts är en underdrift. Bästa köpet blev, utan konkurrens, en tisha som kommer komma otroligt väl till pass imorgon 18.00. Har till och med tvingats att lämna återbud till korpen. Ja, för imorgonkväll träder båda min länder in i turneringen. Hjärtat bankar hårdare för Ryssland, det har det alltid gjort och det kommer det alltid att göra. Men visst hade det varit fint med blågula framgångar också.

Ryktas om folkfest nere på Avneny imorgonkväll. Jag hoppas jag får fira den i ett segerrus med Russia-emblemet intill hjärtat.

.. .. ..


Jag har klarat mig undan pollenkänslighet. Jag kan äta det mesta även om jag kan få en plötslig släng av allergi om spenat, lever eller kallops kommer på tal. Men, stort MEN, blir jag stucken av mygg, knott och liknande blir det svullnad. Oj vilken svullnad det kan bli. Kan bland annat berätta att jag knappt kunde öppna ena ögat när lite turkiska mosquitos kalasat på mitt face under en natt som spenderades med öppen balkongdörr down there. Vi hade lite problemas med att manövrera AC:n, ok. Vad jag skulle komma fram till var att jag är livrädd för dessa blodsugande små bestar.

Märkte till min stora bedrövelse att jag missat putta ner myggstiftet i träningsbagen ikväll men i Georges med-kit finns både det ena och det andra. Gick lös med ett spray över alla hudytor som skulle blottas ute i skatåsslingorna när den största av stora rävprofiler smög förbi och flinade förnöjt.

-Är det där baby-oljan eller?

Visst att min prins kan komma på sin vita springare när fan som helst men nä, det var faktiskt bara myggspray. Från Kina nyss hemkomna Jonna, som cirkulerat i periferin kom då med det heta tipset - det finns baby-olja med myggskydd. Javisst, det hade hon minsann sett där borta i risstamparland. Anti-mosquito tydligen.


I Skatås ikväll: Pixbo dam, Pixbo herr, Challengers dam, Challengers herr, IBF/IBK Göteborg m.fl. Kändistätt.

Var nära att åla bort till IBF Göteborglägret och fråga om jag fick byta lag för kvällen. De spelade fotboll. Vi sprang segintervaller.


.. .. ..Coldplay - Viva la Vida

Jag vann!

Tack för en god match.

Nacksving och kött

För en vecka sedan sänkte Maria "Larsson" Larsson mig med en nacksving under brottningsträningen. Är nu nästan helt återställd men det tog sin tid. Korpiaden blev förstås lidande. En framspelning skakade jag fram men det blir man fan ingen pippo på. Ta det lite piano nästa gång, gammelgädda. Det är ingen merit att sänka mig.

Igår var vi på löpet i Skatås igen. Skatås har ju en mängd olika slingor att stånka runt i. En av dem är femman. Femman är väl inte riktigt en slinga i min smak. Kan nog drista mig till att säga att jag hade valt åttan istället, sju dagar i veckan om inte åtta. På femman attackeras man av backe efter backe efter backe.  Efter backe. Och en backe till. Den är ett rent helvete i vanliga fall men igår gick det till extremes. När vi löper med laget brukar jag vanligtvis plugga ur la musique, för att inte känna mig på tok för osocial. Hur mycket man nu orkar tugga när väl löpet är igång.. Hur som. Musik är ju en fin krydda här i livet och är det så att den är urpluggad brukar det ändå finnas någon melodisk slinga i skallen. Ett så kallat ledmotiv. Vanligtvis brukar det vara något rivigt så man känner sig stark, typ Leila K - Electric. Igår spelades dock "Tell me how to breath with no air"  på repeat. Bara refrängen. Nä, jag tycker inte att det är en hit.

Det är stekhett i Göteborg för närvarande. Så hett att männen kastar tröjorna ute i spåren i Skatås. Igår kom tre exemplar gåendes på låt säga låga tjugo. En av dem såg ut att ha satt sig på något jävligt spetsigt och, som av en händelse, råkat trilla i babyoljan. Skulle precis be honom att spänna av när jag såg Malin Erikssons blick som bokstavligen skrek ut:

-Spänn!

Jag undrar jag, om det var första gången Malin såg manskött.

Beklagade ju mig härom veckan över att vi inte verkade vara välkomna till Båstad. Vi hotade med att ställa till med en scen utan dess like och sedan var det spikat.

Det hade förstås skett ett missförstånd. Klart vi är välkomna. Ordning på torpet igen. 


Ikväll vankades lättsam beach-volley. Tro fan att Haket hörde av sig och att jag inte kunde låta bli att ge in för mitt suktande efter cash-flow. Hörde för övrigt chefen snacka italienska som om han inte gjort annat i sitt liv. Hyll på det och klättring på min lista, helt klart.

.. .. ..

Sjung om studentens lyckliga dar.

-Åh det var den bästa dagen i mitt liv.

Jovisst. Själv hade jag redan månader före studentfirandet hunnit få ångest och under "den stora dagen" nådde den sin kulmen. Hur kan alla dessa skrikande gapande figurer vara så lyckliga över att det är dags att ta tag i sitt liv, klippa sig samt skaffa sig ett jobb?

.. .. ..

Snart börjar festen!

Kanske skulle lura in på Unibet och sätta skatteåterbäringen på Mother Russia.

.. .. ..

Imorgon blir det för Virre aka Tummelisa och mig att parkera i solen. Brunast vinner.