Köpa en lott idag kanske

Idag knöt jag nävarna och höjde triumferande armarna till skyn. En tung sten trillade ner, det där gnagandet som suttit någonstans inombords försvann och min andning började fungera som vanligt igen.

Jag drog ju en rövare för ett tag sedan. Förlitade mig till Fru Fortuna, Gud i himlen och andra goa gubbar som kunde vara till hjälp. I efterhand var jag väl inte helt nöjd med min prestation.  

Förmodligen var det på det berömda håret men idag trillade poängen för översättningstentan in.
Thank God.


Bonka Bodil


-Ja ba herregud vad gör dom? Åh! en pass! Åh en till, nämen va e detta liksom - tre passar på raken!


Då är vi nog allesammans med på vilken nivå vi snackar om. Men nog så charmigt ändå.

Ikväll blev det en komfortabel seger med 4-1 mot Bodil. Ja, de kallade sig på det viset. Var snuddande nära att fullborda ett alldeles oäkta hattrick i slutminutrarna när jag försökte mig på att så där retligt lobba lädret över motståndarkeepern. Nåt jävla snöre turade upp en fot och räddade den. Well well, tre pinnar och lite stänk är ändå gott. Blev även kallad till Korpiaden som går av stapeln nu på lördag. Korpcup, alltså. Sounds smashing, doesn't it?

Det var tydligen någon i Bodil som hade ett antal allsvenska matcher på meritlistan. Jag hoppas för svensk damfotbolls skull att det var både många år och kilon sedan. Som den solklara stjärna hon var som dominerade matchen fullständigt (eller inte) var det på sin plats att visa attityd vid tackandet. Madame Nonchalante, tillika capitane hade förstås inte besvärat sig med att ta reda på vad motståndarna hette. Järnvägen, Superstar. Järnvägen heter vi.

.. .. ..

Dagens bit. En gammal tryckarklassiker från mellanstadietiden. Förmodar att det var Gustav som gällde då. Det var mycket Gustav på låg- och mellanstadiet. Jag var ihop med Gustav ibland. Ibland var han ihop med Sara. Då var det kämpigt.

På tal om människor från back in the days. En av mina tightaste väninnor från Vrigstad har nu klämt ut ett litet flickebarn. Stora gratulationer och alla lycka önskas! Sätt henne i tennisskola så snart hon är på fötter vetja. Eller golf kanske, nä det är för jävla segt att titta på. Kör på tennis!

Kan inte annat än tänka herre jesus kristus, vad jag ligger efter.


Tar en söt dröm på det.

Tydligen inte välkomna

Tog mina sista stapplande steg på åttan ikväll när en hel hord Utmanare uppenbarade sig framför mig.  Alltid charmant att se de där gamla braxarna. De skulle just ge sig iväg på intervaller à la Jidevik, minns dem som igår. Hann ändå med att säga hej och få lite schlager-feeling över ett visst möte, det med Ullrique. Kände mig som Perelli när hon gratulerade Ani Lorak efter semifinalen och sa så där ödmjukt "You were great", när jag hälsade via luftkyss times two. Det där Ullrique, det var bara ett spel. Snart är det dags för mig att ge dig ett gäng skjutsar ut mot ribbstolarna. Nita dig, du vet så där som jag brukar göra.

Sani Klinga såg ut att vara först på varje övning. Hon blir nog att se upp för i vinter.

Det verkar  inte som att det blir något Båstad för oss i år. Tydligen ser hellre arrangörerna FBC Engelholm, Hjärnarp IBK och nydegraderade Warbergs IC in action. Om ni bara visste vad ni nu går miste om. Men vi tänker inte hänga läpp för detta. Nänä. Vi ska nog kunna skoja till det på annat sätt. Ha!

Sällskapade med Hagg hela varvet runt. Ja precis, alldeles riktigt, slöröven hängde på kenyanen och det gick kanoners. Vi hann med en up-date i våra respektive småbittra liv innan hon kom på att hon hade en biljett liggandes och drällandes till ett event en bit söderut om några veckor. Imorgon skall saken allvarligt och noga övervägas.

Imorgon är det så återigen dags för ett appearance i Järnvägens FF. Låt oss hoppas att coach Svenne insett att mina skills inte gör sig bäst på backposition.
Jonna Lik, sluta stampa ris och kom hem NU!


Synes i Mockba

Oj, vi vann visst denna lilla tävlingen också. Nu tar vi fotbolls-EM av bara farten.

Var över hos Gäfvert på tårtkalas. Hon har nu nått den aktningsvärda åldern 26 (snart 27, känn på den). Grattis igen, vännen och thanks for a wonderful cake.

Eurovision Song Contest hamnade, föga förvånansvärt, i centrum.  När vinnarbidraget framfördes snackades det igång om varför konståkningsprinsen Plustjenko var med och vad Sverige skulle kunna ha för motsvarigheter att komma med. Pettssons förslag var att J-O Waldner skulle kunna vara med på scen nästa år och spela lite pingis med sig själv. Jag är tveksam.

.. .. ..


SMS-toppen
Det är inte många dagar på året som det är så tung SMS-trafik i min telefon som under finalkvällen.

4. Sweden, one point. 
    Under omröstningen.

3. Där ligger tom du i lä ta mig fan.
    Under Ukrainas uppträdande

2. Bättre han kört nationalsången nu.
    Dima går upp på scen för att än en gång framföra Believe

1. Good evening Sibiria! May we have yout votes please!
    När samtliga bidrag framförts

They call it GBG
Let's do some hair

Jo, det var ju så att brottning skulle vara ett återkommande inslag i vår försäsongsträning. En gång i veckan närmare bestämt.

Innan jag hade varit på min livs första brottningsträning såg jag enbart brottare som lönnfeta kubikformade filurer med utåtstående öron. Och visst stämmer den beskrivningen ofta ganska väl men tilläggas bör att de även är starka som oxar och smidiga som pumor. Vore synd att säga att man känner sig som smidighetsministern i deras sällskap. 

Hade en liten incident härom året när vi samkörde försäsongen med The Gents i Partille. Då lyckades jag stuka nacke, framtass och få en lätt hjärnskakning under en bakåtkullerbyttsövning. Från och med den kvällen undviker jag å det allra längsta att försöka mig på sådana gymnastiska rörelser. Det är liksom lite beyond min koordination.

Men ikväll tro fan att den slavdrivande biffen efter ett tag gormar:

-Kullerbyttor!

Ok, kom igen. You can do it. Fokus. Jajamen. Framåt går det fina fisken. Inte helt smidigt, men det går. Och så upp på benen igen. Snurrar gör det ja, men det har det gjort förr. Kör bara.

-Åh så hjular ni bort till andra sidan!

Jo men vänta lite då så ska jag bara plocka fram min akrobatiska talang.


Vad beträffar armar och mage så lär de inte göra det enkelt för mig att ordna till manen imorgon. Kanske skulle man haka på
Diaz-Berg-trenden. Känner att mitt ansikte hade kunnat komma fram på ett helt fantastiskt sätt.

.. .. ..

Charlotte i alla ära men ikväll sjunger jag på LATVIAS piratdänga.

Folk är olika

I vårt lag var det i år en person som ställde upp i Göteborgsvarvet - Hagel. Hon var fortfarande lite schleten idag, vilket man förstås har full förståelse för. Tydligen känningar i baksidorna. Det hindrade henne ändå inte från att gå i mål flera minuter före alla andra på Skatås klassiska åttakilometare. Själv harvade man väl någonstans i mittenträsket och sist hamnade, som sig bör - de två närvarande målvakterna.

Folk tycker tydligen att det är ganska intressant att snicksnacka om det där förgjordade varvet. Idag gick snacket mycket om sådana stackare som fullföljer loppet trots att naturen kallat på dem både en, två och tre gånger. Sådana som bara liksom låter det hända. Som låter sig förödmjukas för att få en bra tid. Herregud, säger jag. Och, i och med att det gjorts en del framsteg inom tekniken de senaste åren, slutar sedan inte förudmjukelsen efter att man har gått i mål och då fått den där fina tiden som uppenbarligen var så otroligt viktig. Nähedå, saker och ting förevigas numera och hivas sedan ut på nätet så att än fler får ta del av härligheterna. 

Usch. Låt oss släppa det nu. 

Såg ett helt fotbollslag uppe i åttans startgrop. De kan väl ha varit någonstans kring 6-7 år och jag ville bara håva in dem allihop och ta med dem hem. Vissas klockor går igång på spädbarn som varken säger bu eller bä. Jag får ett ofantligt sug efter att yngla av mig när jag ser småkids i idrottsutstyrsel. Normalt?

.. .. ..

Hä, hålla tummarna för Chelski sista kvarren kanske. 

Entré

Kära hjärtanes vilka festligheter det blev efter VM-guldet. Må så vara att hockey-VM är en bröturnering som jag egentligen inte håller för det viktigare slagets tävlingar. Men man kan inte vara missnöjd när man funnit sin blivande make i Alexander Semin och när slutligen Kovaltchuk hängde avgörande blev jag alldeles varm i hela kroppen. Ner till Poseidon och veva med flaggan.

Att nästkommande dag släpa sig till kneget var en pärs av det allra värsta slaget. Skulle nog kunna säga att det var i klass med det cooper-test jag missade på grund av arbete. Hade vi drabbats av väpnat rån hade jag slängt mig ner på knä och bönat och bett banditerna att skjuta mig.

Bläddrade lite GT när det lugnat ned sig på haket. Läste om Ibra och fick en klump i halsen. Att vara så stor i en så stor sport, det är helt enkelt sjukt jävla stort.

Ikväll var det så dags för fröken Gratjova att ge sig i färd med att förverkliga sina egna fotbollsdrömmar. Nä, jag har hittills inte anslutit mig till något lag i år heller. Avd. mycket snack och lite verkstad. Men mitt under söndagens segeryra lovade jag bort mig på en korpmatch. Ikväll var det så dags att ikläda sig Järnvägens FF:s färger och göra en graciös entré i Göteborgsfotbollen. Heden 18.00, det var då det hände.

Kastades in som vilsen vänsterback. Beordrades upp på vänsterytter efter ett tag. Sedan in i mitten och dirigera för att slutligen ta klivet upp som sylvass spjutspets. Hade lite problem med att underkasta mig lagets spelidé, skorna kändes inte riktigt lika goa som senast det begav sig, dvs fyra år sedan, och matchen den förlorade vi med 5 alterntivt 4-2. Såg annars ruskigt bra ut och vi hade ledningen fram tills drygt 10min återstod av matchen.

För att summera - en småtrevlig, lättsam tillställning.

.. .. ..


Jag hade ett hett Mullsjö-scoop för en tid sedan. Deras damverksamhet ryktas nu rasa ihop likt ett korthus.

Nu är det tydligen Månsarp som har något riktigt bra på G.

Pardon my french

Excusez-moi. Det var bara 2,1 mil idioterna lunkade runt idag. Bara.

.. .. ..

Grämer mig lite över att jag inte filade bättre på det franska ordförrådet inför tentan. Jag menar ord som fingerborg, garnnystan, begravningsbyrå och sinnesrörelse borde ju sitta som ett smäck.

.. .. ..

Det första som händer idag på haket är att jag kånkar iväg med tre tallrikar till ett sällskap som slagit sig ned i ena hörnet. Hinner servera två av dem innan jag ser vem den tredje i gänget är - ingen mindre än the gorgeous keeper från Pixbo anno 04/05 (bästa årgången har jag hört) - Annika Sundberg. Det var min själ inte igår. Hon var tydligen nyss hemkommen från The Big Apple med sin Freddan.


Fick senare under arbetspasset intrycket av att det är lite stek att sitta på uteservering under Göteborgsvarvsdagen. Maken till roséflöde har sällan skådats på haket och det var backslick, versace-glajor och finrök så det stod härliga till. Kan ju i och för sig ha varit en slump att roséförsäljningen steg med ungefär 300% just idag. Eller är det stek?

Börjar annars komma till rätta ganska bra. Har känt av stämningen ett tag nu och skurit till en roll som jag tror att jag ska kunna leva med samtidigt som den fungerar i personalgruppen. Blev dock lite osäker på vad det är för människor jag har omkring mig när jag hittade följande lapp uppsatt på kontorsdörren:

image30

Mening ett är en uppenbar lögn.
Mening två bygger dessutom på att så är fallet. Eller vad syftar "den" på?
Lägg slutligen gärna märke till smileyn som lagts till, kanske för att tona ner allvaret i uppmaningen en smula. Skoja till det lite. Vara lite lustig. Lite käck. Eller nåt.

Om jag hade fått i uppdrag att göra en lapp som skulle leverera samma budskap till läsaren, skulle jag kort och gott skrivit:

Stäng dörra!

Var gång jag sedan såg den skulle jag tänka på elake skomakaren i Barnen Bullerbyn, likna chefen vid honom och näsfnissa lite småländskt för mig själv.

.. .. ..

Detta är något jag ser fram emot.


Rebecka

Strax bär det av till en översättningstentamen. Låt oss hoppas att det är mitt allra sista appearance i skrivsalen på Victoriagatan.

Tydligen blev man beordrad att dyka upp "så tidigt som möjligt" på haket efter tentan idag. Ja för tydligen samlas alla Göteborgs idioter plus "några" till för att stånka sig runt staden på en liten slinga på 2,2 mil. 22 kilometer. 22 000 meter. 22 000 jävla meter. Själv känner jag att det ska bli jobbigt att stå/gå i en 10-12 timmar imorgon, men det är kanske bara jag. Hur som haver, det förväntas bli liv och rörelse nere på stan, så även på haket. They need me.

.. .. ..

Jaa God Damn it, Pixbojunisarna är jättejättejätteduktiga. Har jag sagt att "pixboskandalen" är deras fel? I så fall måste jag ha fått något väldigt starkt i mig vid det tillfället för det tycker jag verkligen inte.

Sedan har ju jag som tydlig målsättning att leverera saklig och heltäckande information, framför allt om Pixbo IBF. Det där med personliga tankar kring olika ting i min omgivning, det kan väl knappast anses prägla det här placet?

.. .. ..

Grattis lilla jag på en av mina namnsdagar. Tack så mycket.

Grattis Norge.

.. .. ..

Jag har visst blivit bundis med ägaren till närbutiken nere på hörnet. Blev bjussad på både cigaretter och påtår när jag lapade lite sol på stekarbänken utanför. Synd bara att jag inte röker och att min mage jobbar igång i 180 om jag dricker mer än en kopp. Det gäller att vara försktig med det där jävla koffeinet. Snart friar han väl till mig, tänker jag, den lille kurden. Bäst att hålla sig undan några dagar. Men då kanske han tror att jag spelar svårflörtad. Ah, vilket dilemma.

.. .. ..

RA - SI - JA
RA - SI - JA
RA - SI - JA

Jag tror bestämt att vi har lite guldmedaljer att kvittera ut på söndag.

Rövare

Håkan Mild ringde igår. Han hade ett och annat smarrigt skvaller att berätta. Lag som var riktigt bra förra året ser ut att tappa big-time. Det är kul när Håkan ringer, man dödar liksom så lätt en halvtimma då. En halvtimma som annars hade fördrivits med studier eller kanske snarare försök till studier. Att diska ter sig till och med som en charmant sysselsättning i jämförelse med denna förkovrig som just nu står mig långt upp i halsen.

Titta bara.

image29image28

Nu får det vara nog. Jaa det får det.

Imorgon drar jag en rövare. Går det så går det.

.. .. ..

Snart blir jag en lyckligare människa. Snart får jag nämligen Mia och Klara - säsong 1 levererad. Internet-shopping och home delivery är fina grejer det. Längtar som bara den.

Rune Bjarne Surte

Som mången läsare förmodligen redan har förstått så är det Rune Engström som tillsammans med Bjarne Wesenlund ska lotsa oss i Surte IS genom division 1 södra nästkommande säsong. Många höjer tydligen på ögonbrynen för att han ger sig in i damsvängen. Nu ska vi dock vara på det klara med att det inte är vilken jävla damsväng som helst. Let's kick som but.

Bien venu!

Ja, så kom serieindelningen. Sägs att den är preliminär men tvivlar väl på att det kommer ruskas om något nämnvärt på damettefronten. Tre helt nya bekanstaper och ett nytt ihopkok av två gamla bekantingar.

Ljungby IBK
Back in the days hände det faktiskt att man hade innebandyärenden i Ljungby. Två fina minnen skapades med Wrigstad IBK som etsat sig fast lite extra. Det ena var ett avancemang i DJ18-SM där man själv var hyfsat anonym, men där laget var på topp. Det andra var en vanlig simpel serielunksmatch. Men så mycket som jag lyckades pytsa i den fighten återstår det endast för mig att drömma sött om numera. Det var kanske rentav den högsta piken på karriärskruvan hittills. Vad detta har att göra med dagens Ljungby IBK? Inte jättemycket nä, men jag tillät mig jälv att ta en liten tripp längs Memory Lane. Ryktas om att en del Husqvarnaspelare vänder hemåt till moderföreningen i år och dem skulle jag väl inte direkt placera in i dussinfacket.

IK Stanstad
Eehmm.. De är från Skåne. Hmm.. Nä, jag passar.

Pixbo Wallenstam IBF
Ska vara ett gäng småflicks födda tidigt nittiotal men tydligen kan det stå vilka innebandyproffs som helst på andra sidan mittlinjen vid matchstart. Nä nu överdrev jag, men vi vet att de har möjlighet att snabbt och käckt låna ner elitseriespelare om det kniper. Någonstans känns det ändå betryggande att de inte kan ha samma starka vilja att avancera i seriesystemet i år. Men man ska väl aldrig säga aldrig.

FBC Göteborg Challengers
Maggs, Mary, Klabbe, Clabbe, Üllrique, Mathilda, Saani. Det finns personer som gillas enormt skarpt från forna PIB. Nu beblandar de sig med infiltratörer från Hising Island och det ses självfallet inte med blida ögon. Kör en stentuff och snorseriös försäsong, vilken man kan följa på framför allt via Üllrique aka Fredborgs blogg på
hemsidan. Spännande ska det hur som helst bli att se utfallet av denna götborgska mix.
Härlig blåvitröd dag igår. Tänker främst på detta, då hockeysegern hade varit ett faktum även om de bara hade valt att ställa in skridskorna.

Mjällby tuggade på om rysk mentalitet i studion. Det var snack om tekniskt kunnande, hög högstanivå och låg lägstanivå. Den blonde neanderthalaren kan nog banne mig ha en poäng där. Tonvis med högstanivå spås uppvisas under EM-slutspelet.

Alla som tycker Douglas Murray ser ut som en hockeyspelare räcker upp en hand. Skulle nog kunna hitta en kopia av honom på Stureplan any given saturday... .. ..Dagens stekare


image25
image27

Loose the hand-bag!

Som sagt var det upptaktsmöte med Surte IS ikväll. Slirade förbi Firre efter jobbet för att bjuda födelsedagsbarnet på muffins. Ja, precis, dagen innan den oh-så-viktiga 22-årsdagen lyckades hon paja tummen. Stackars liten att sitta där in pain på självaste bemärkelsedagen.

Gäfvert och senare även Sandra hookade upp och gav oss informationen att vi skulle få veta vem vår blivande assisterande tränare var på mötet. Jisses så spännande. Vet att jag tänkte precis innan vi, något försenade, stegade in i lokalen "undra om det skulle kunna vara någon man känner igen?". Sedan vet jag också att jag höll på att trilla av stolen innan jag ens hade hunnit sätta mig på den.

Sekretessbelagt än så länge men imorgon släpps nyheten. Vid 18-snåret. Vi talar om något i hästväg. Hade någon sagt det till mig hade jag, helt seriöst, trott att det var ett skämt.

Det om det.

Vi beklagade oss en del om att inte få veta vilken serie vi skall spela i. Södra eller västra, det är ju det som är frågan va. Satt även tidigare under dagen och tuggade med Crap-lake-värvningen. Berättade för henne om vad jag tyckte om södra damettan. Berättandet övergick successivt åt ältande. Till slut orkade inte Crap-lake-värvningen höra på mitt gnat, ställde bestämt ner glaset och sa:

-Men Grettan, det finns ju ett sätt att lösa det där problemet. Se till och vinn serien så slipper du garanterat söderettan.

Där jävlar sa hon nåt.

.. .. ..

Ryktas om att det rör på sig en hel del i innebandygöteborg... Exciting.

.. .. ..


image24

De flesta anlände till mötet i semi-formell klädsel. Endel vippade över åt casual. Man får ju klä sig precis hur man vill men är det inte lite att gå ett steg för långt när man kommer till ett upptaktsmötet iklädd löpar-tights? Och, Fia, skall det verka trovärdigt är ett hett tips att skippa handväskan till nästa gång.

Thumbs up

David Guetta på Parkan eller Sverige - Ryssland hemma i sängen, det var däremellan det stod när man hade stämplat ut från en mastodontarbetsdag sent igårkväll. Tillåt mig nu att förtydliga att det inte främst var det excitement som hockey-VM framkallar som fick mig att välja alternativ två. Snararare var det ömhet i tassarna samt rykten om vidunderliga köer nere vid festligheterna som fällde avgörandet. Men oh så tacksam jag ändå är att jag stannade hemma. Frånsett den ene tomtekommentatorn som var så svenneögd att man nästan blev mörkrädd, var det en härlig fight som slutade på bästa möjliga sätt - förnedrande segerkasse med sex sekunder kvar. Men ryssarna såg ju "rätt trötta" ut och Lunkan såg verkligen ut som "världens bäste målvakt" där i slutsekunderna. Dags för tomten att se sig om efter ett nytt arbete.

.. .. ..

Åh vilken tjusig bränna man får av att vara ute i löparspåren iklädd linne med brottarrygg.

.. .. ..

Imorgon är det upprop inför säsong 08/09. Fick ett samtal tidigare idag som först fick magen att vända sig ut och in, sedan oron att växa till sig för lagets skull. Målvaktslejonet, Firre Finsmakare hade snavat på kneget och var på väg til Accessakuten med delar av tummen på påse, så att säga.

Några stygn och piller senare såg hon ändå ut att vara hyfsat med i gemet. Tur att vi bara är i maj ändå.image23

Baccara

Oooh yes Sir, I can boogie. But I need a certain song.

Fantastisk bit, fantastiskt exotisk accent.

Har drivit omkring förhållandevis planlöst och väntat på att uppsatsen skulle komma igång att skriva sig av sig själv men den lilla hyndan har tvärvägrat. Så jag insåg att det var så illa tvunget att anstränga sig en smula och det var sannerligen ingen enkel match att slita ut tummen.

En av mina lärare sa på en härligt avslappnad utomhuslektion "Ne soyez pas découragées si vous n'avez pas encore commencé!"  alltså att vi inte skulle tappa hoppet om arbetet ännu inte kommit igång. Hon uppmanade oss att gå ut i solen, njuta av vädret, bada och dra ut på picknick istället för att sitta hemma med skrivkramp. Det var the certain song jag behövde för att påbörja min boogie. Har på ett fåtal dagar jammat loss en tredjedel av arbetet till kvantiteten sett.

Merci beaucoup, Marie-Rose!

.. .. ..


Vänta här nu. Diddi till Rönnby och Västerås!? I'm chocked.

.. .. ..

Visste väl att det skulle lossna för vår stjärna i Poland! 3+1, i och för sig vid seger med 22-0 men ändå.

.. .. ..

Skrattar lika mycket varenda gång jag loggar in på Facebook och ser vilka folks som jag enligt dem "may know". Inte mycket innebandyansikten där ändå.

Henrik Delborn
Amanda Wendelstig
Ina Rhöös
Martin Ström
Hermine Dahlerus
Joel Ljungberg
Erika Tjusberg
Matilda Holmbom
Frida Lindberg
Camilla Granelid

.. .. ..

Nähe, lazy-ass. Dags att röra på fläsket innan solen letar sig högst upp på himlen och gör det hela tretusen resor värre.


MAIS värvar!

Rykten gör gällande att Mullsjö AIS har gjort en högklassig värvning. Nä, det är ingen smaskig SSL-nyhet. Vi snackar damlaget och dess nya internationella inslag här nu. Hela vägen från de gröna skotska kullarna hämtas min gamla kära kollega H. Bennerstål aka Bennerkvist/Bennersteel/Bennerbång. Varför hon valde att ta klivet in i sekten?

-Jag skulle aldrig kunna spela i HIK eller JIK eller nån sån skit.

Vips skulle jag kunna sätta min högra hand på att Mullsjö går upp i ettan. Haisan är kvalité och så jävla saknad.

Mål H9
Ass H13

Det slog aldrig fel.


Kul

Kul.

Jättekul att se en lagkamrat spela fotboll under skoltid medan man själv släpar sig runt i det erbärmligt tråkiga spåret i vetskapen att man inom kort måste slå sig ner och mata in torra teoretiska kunskaper inför nästa lördags tenta. Men jag antar att det bara är att stå sitt kast när man valt matte/franska istället för idrott. Motiveringen till det valet löd väl ungefär "det får inte bli för mycket av det goda" och dessutom tror jag inte att jag skulle glädja en enda rektor i det här landet genom att bara ha bollsporter på lektionerna.

.. .. ..

Mer speltid på Surte Superstar nere i den polska slummen så ska det inte behöva vara några problem att bärga det där VM-guldet.


 

Fading

-Och där springer två spelare mot samma område. Och boll.

Och där zappade jag snabbt förbi damernas EM-kval mot Italien. Tack Pontus Kåmark, jag har inte tid att ödsla på sådan dynga.

.. .. ..

Det sägs att det gör ont när knoppar brister. Men det svider satan när charter-brännan fadar vill jag också lova.

.. .. ..

Hade precis ett déjà vu-moment. Var nere på närbutiken och inhandlade lite livsmedel. När allt var betalt och klart sade det manliga butiksbiträdet:

-Ha en bra kväll, Madame!

Att kalla kvinnor för "madame" och "lady" var ett av de turkiska köpmännens trix och det fick mig att bli lika illamående varje gång. Nu har alltså fenomenet letat sig upp till Sverige och mina hoods. Usch.

För övrigt kallar man inte ogifta kvinnor för Madame utan Mademoiselle.

.. .. ..

För dem som inte visste kan jag berätta att Elfsborgs mittfältssuverän, Anders Svensson är en fantastisk människa. Inte bara för att han verkar vara lite halvstammis på mitt hak. Nä, kära vänner, nu ska ni få höra. Efter att jag expederat och servererat honom det han beställt med vissa darrningar på hand (märkligt egentligen då jag varken tycker han är särskilt bra eller heller speciellt angenäm att se på) tog jag mig an de vanliga dödliga i kön. Det var en hektiskt lunchrusch så det fanns definitivt inte läge att luta sig tillbaka och slå sig till ro, vilket annars är ett av mina paradnummer.

På mitt hak plockar vi undan efter våra gäster. Vi har inte ens utplacerat ett sånt där brickställ där godhjärtade gäster har möjligheten att visa sin vördnad och avlasta. Nä, service skall det tydligen vara. När jag som bäst står där bakom disken och expederar utav bara helvete kommer Svensson in från uteserveringen med sin bricka och säger med ett stort leende på läpparna:

-Tack så mycket för maten!

Första tanken var naturligtvis "Han är nog kär i mig" men med lite distans till det hela tror jag nog snarare att han är lycklig med sin hustru i Vasastan och bara ville göra en god gärning när han kände av hur mycket vi hade att stå i just där och då.

Tänka sig att en landslagsstjärna är den enda som gjort en ansats till att plocka undan efter sig på mitt hak. Så den som snackar skit om A.Svensson i fortsättningen skall jag personligen skalla, flå och spotta i nyllet.

.. .. ..

Idag skulle egentligen löprunda nummer två ha squeezats in i schemat. Jag skulle bara ta en liten, liten power-nap vid 16.30 men vaknade vimmelkantig och utsvulten tre timmar senare och tjipp-tjopp så var det framflyttat till imorgon. Som så mycket annat. Min dåliga karaktär is killing me.

.. .. ..

El classico snart. Tydligen har ett lag redan vunnit hela klabbet men vad gör man inte för att se lite av Messi?

Lionel Messi.

Gud.

Hade förutsättningarna varit lite annorlunda och han ett par år äldre hade jag gått all in.

När hände det egentligen, att fotbollsstjärnorna blev för unga för mig? Minns ju som igår hur jag satt och suktade efter Michael Owen som trettonåring och förbannade den Gud som bestämt att jag skulle ploppa ut så "sent"som 1985.

Time flies, uppenbarligen.

.. .. ..


Saknar innebandy.

Let me think about it

Man kan lita på vår gamle grek, George. Även denna vår damp det ned ett löpprogram för perioden innan igångkickandet av den verkliga försäsongen. Tydligen cooper-test om tre veckor, which - of course - gives me creeps. MEN! Denna gång har jag givit mig fan på att inte hamna på nedre halvan. Firre finsmakare borde jag kunna hålla bakom mig. Att smaka av såser på sjömagasinet dagarna i ända kan bara inte vara en winner för flåset. Några till att bräcka. Bara att jobba.

För tro för Guds skull inte att man har en vilja av stål att luta sig tillbaka på.
 
Nädå s'att.. nu är de första kilometrarna tillryggalagda och det vore för jävla synd att säga att detta gjordes i ett hejdundrande tempo trots fantastisk draghjälp av Ida Corr, Fredde Le Grand, Linda Bengtzing, Usher samt gamle goe Benny Benassi. Någonstans måste man ändå börja va.

Nu borde snart serieindelningen vara klar. Personligen hoppas jag lite på att hamna i västra ettan. Mest för att jag tycker det är så hejdlöst festligt att åka buss mil efter mil. Eller inte. Nä, trots att jag bara spelat i södra ettan totalt ca en och en halv säsong känns det som att man ser samma ansikten hela jävla tiden. Omväxling förnöjer.

Surte till västra!

.. .. ..

Heading east.

Imse Vimse - Up yours!

Ok, om det regnar imorgon - skyll på mig.

Hem från solsemestern och omedelbart inkastad i en fight mot en vidrig åttafoting.

Rond 1: Åttafotingen öppnar med en chockoffensiv. Vad annat kan man säga när motståndet över huvud taget inte hunnit bli varse att det vankades match.

Rond 2: Åttafotingens öppning ingav respekt. Jag hade ingenting att sätta emot. Trots ihärdiga påhejningar och taktiska idéer stod jag fullständigt paralyserad.

Rond 3: Det vidriga lilla aset fortsatte pressa på och det enda jag lyckades med var panikrensningar. (kastade skor på två meters avstånd)

Rond 4: Plötsligt hade I. Vimse fastnat nere i högra sarghörnet. Eller plötlsigt och plötsligt, jag hade gjort en perfekt dubbling med en sko och den sprillans nya sandaletten från Tyrkie.

Rond 5: Nu var det bara att sitta och lurpassa tills idioten blottade sig, vilket stod skrivet i GP för tre veckor sedan att han skulle göra. 
 
Han försökte sig på en åttafotare. Stängt.

Trodde han var Zlatan och provade att tunnla. (Hallå det är torsdag!)

Hans sista chans att komma ur greppet jag kopplat var att lägga upp bollen på bladet och köra sina zorro-moves.

Det skulle han inte ha gjort. Jag stämplade honom, satte en armbåge i pannan, ett knä i skrevet... Nä, jag hoppade på honom med mina semesterkilon tills han jämnats med golvet.

3 - 2 - 1  ding-dong. And we have a winner!

Adrenalinet hade då nått ända upp till hårfästet och jag skrek triumferande:

-YOU ARE SO DEAD, MOTHERFUCKER!

Vedervärdigt språkbruk, ich weiss, men jag hänvisar till stundens hetta.

Maken till killer-instinkt infinner sig ytterst sällan i denna kropp.

Nu är det bäst för mig att han inte har ett gäng homies som gömt sig någonstans och bara inväntar läge för vedergällning.


.. .. ..


Jodå, det bar av till Turkeriet i år igen. Återigen har man ett gäng oförglömliga mustafas lagrade i minnet.

Att bli blåst på bazar hör liksom till när man är på semester. Själv tror man att man gjort värsta fynden men jag kan ge mig fan på att Ahmed, Hakan, Hasan, Tarkan och allt vad de heter skrattar gott åt alla dumma turister när de räknar ihop sina lira framåt kvällskvisten. Hur som helst var det spenderbyxorna på och ut och jaga.

De kan bannemig sin grej de turkiska business-männen.

-What size is this?
-It's your size madame!
-But I think it's too small.
-No, no, no. Look here, it's stretch-model!

Det ena fyndet efter det andra slank ner i shopping-bagen. Men döm om min förvåning, när jag mitt bland frukt och grönt hittade en svensk innebandyspelare på realisation!2.50 lira är cirkus 12.50 SEK.