Sing Hallelujah!

Somliga förtjänar tydligen hutlösa summor. Andra får finna sig i att idrotta för nöjes skull. Men inte är vi bittra för det inte.

Spelledigt för i stort sett alla utom Surte och Färjestaden i helgen, vilket Huokko är själaglad över. 

Då vi för närvarande är några poäng kort är planen att Färjestaden ska få sig en jävla resa på söndag. Eller snarare två om vi plusar på den härliga bussturen de har framför sig där på förmiddagen också. En seger hade smakat ljuvligare än varm äppelpaj med krämig vaniljsås och det, gott folk, är sannerligen inget skamligt betyg. Vinst och tjoff tjoff så kan vi swischa förbi både ölänningarna och blåbären. Inte för att vara ytlig men det hade ju sett avsevärt mycket bättre ut.

Det gavs i afton tillfälle att biffa upp sig lite extra inför bataljen.Gäfvert passade på att starta upp satsningen inför beach-09.


Mattsson negligerade inte den ack så viktiga ryggmuskulaturen


Biff-Malin hämtar vikter för att pumpa bicarna.


Traskar sedan iväg för chinsen. Fixade väl ungefär en 30 rep.


Lite assisterad av H.Mild.


Amazingly heavy kroppshydda.


Körde lite bench istället. För lätt?


Vi lägger på lite till va.


Eliasson pumping.


Roddarn.


Övervakarn.
Vissa körde överkursen med gym före den obligatoriska spinningen. Hade ett helvete med att behålla respekten för karln som skulle leda huvudtillställningen när han i inledningen bad oss att tänka på vår favoritbacke - "den som vi klarar cykla uppför hela vägen".

Favoritbacke? Finns det någon på denna jord som har en favoritbacke som lutar uppför?

Det artade sig ju längre passet led, jag menar vad kan gå snett efter att man fått äran att trampa på till en dänga som legenden Albans Sing hallelujah? Det var en av de mer moderna beatsen herr spinninginstruktören hade att bju på. Efteråt fick han för sig att teasa oss att fortsätta cykelsatsningen genom att berätta hur många par som hade träffats i sådana sammanhang. Han måste tyckt att vi såg ut som ena tappade stackare för sedan förtäljde han även att den arbetsplats där flest par funnit varandra var på Västtrafik. Vilket sug man fick efter att bli spårvagnsförare och hitta sig en snajsig kollega att hooka upp med!


Första kindnypen idag. Vintern verkar vara sugen på att göra entré innan vi ens njutit klart av alla fantastiska höstfärger.

Burr. Very burr.


IBK Avdankad

Fick nog det sjukaste erbjudandet någonsin igårkväll. IBK Avdankad skulle vi kunna kalla dem, för att inte lämna ut deras riktiga uppgifter, och så låter jag er bara spekulera i hur detta alias kom till. De skulle med samlade krafter ordna ett jobb samt, och det här är det luriga, en man till mig om jag joinade dem nästa år. Oerhört frestande, det må jag säga, särskilt då de dessutom verkar vara ett mycket gott gäng.

IBK Avdankad är ett lag med attityd. Efter tre kassaskåpssäkra segrar i damtrean har de nu tagit beslutet att tralla segersånger redan före matchstart. Kaxigt.

På tal om avdankadhet förresten, så fanns långtgående planer på att bilda en sådan förening redan i början av sommaren men en av stöttepelarna i det projektet har visat sig vara allt annat än avdankad så här långt in på säsongen. Innebandyfestligheter vankades i Jönköping. Och efter första perran verkade det som att Shitlake skulle få med sig tre goa pinnar hem från Kinnarps Arena förvånansvärt enkelt mot ett likblekt JIK. Det var lite rock'n roll feeling över det hela vilket självfallet uppskattas enormt alla dar i veckan. Sedan blev det en ganska sval match. Och den åsikten kan eventuellt ha en del att göra med vart mina sympatier fanns. Nåja, det är väl ändå positivt om JIK kan hanka sig kvar.

Inramningen var annars kanon, frånsett frågetecknet på personaltillsättningen vid biljettkassan och Music Maestrons mediokra insats. Mullsjösupportrarna hade med en stor banderoll med texten "Kom hem vi börjar om igen!" som de hängt upp bredvid Gillek och Elfs tröjor. Man trodde kanske också att denne Gillek, dagen till ära, skulle skippa bråkstakefasonerna som man vanligen kopplar samman honom med. Men nädå.

Sedan skavde det väldeliga i mina öron när speakern sa "Gilek" istället för "Gillek". Två konsonanter gör för det mesta föregående vokal kort. David Gilek. Tja, han är ju lite utav en doldis s'att man får väl lov att ha överseende.Hann springa på gamle coach Holmberg och få en ny definition på kung också.

-Ja du vet nu är man ordförande och tränare och sportchef och alltihopa va. Sen sitter jag med i tävlingskommittén me. KUNG!

Alltid lika charmerande att råkas. Lycka och välgång tillönskas hans 
IFK Stockaryd som flåsar Sävsjö IBK i nacken i kampen om Kommunens bästa lag. Bara en division upp nu.
Den avslappnade smålandsweekenden rundas av under morgondagen. Tillbaka till Götelaborg där första halvan av terminen ska till att examineras och avslutas. Ser mig ju inte som en av naturen vidare värst gnällig människa men fan vad tråkigt det ska bli. Cheer me up, snälla nån.

Så jäla gullig kille!

Morgonstund har guld i mund.

Jo jag tackar ja. När tonerna från Oh helga natt, ljuvligt framförd av Peter Jöback, strömmade från morgon-TV:n i ett av reklamavbrotten, började mitt te plötsligt få en alldeles julig smak. Ett textmeddelande gick då iväg till en vän för att påminna om det julstök vi planerat framåt december, vilket faktiskt inte är jättelångt fram i tiden. Jag fick då frågan om jag inte skulle hänga på henne och hennes bihang på denne Jöbacks julkonsert. JA! tänkte jag samtidigt som jag kände mig som en 40-taggare.

Sedan slog det mig att jag, under min livstid, har joinat en fanclub. En. (Facebookgrupper känns inte riktigt på riktigt.) Och det är just Peter Jöback fanclub, vilket känns sådär rock'n roll idag. Vill minnas att det gav mig access till fler bilder.

Tänka sig vad ett par rådjursögon kan ställa till med. Beklämmande att han fått idéer om att han passar bättre i kort hår.
I'm not bitter. I'm just better.

Första lediga vardagen på mycket länge resulterade givetvis i sovmorgon. En lång sådan. Kanske alltför lång för en viss seghet har infunnit sig.

Trampade ut i pyjamasen för att hämta posten. Ett brev till Johanna men då det, helt uppenbart, inte var något kärleksbrev uteblev glädjeskutten.

 

Det var bannemig inte en dag för tidigt, muttrade jag bittert för mig själv medan jag endast tänkte på det jobbiga i att ta mig till paketombudet för att kvittera ut mitt paket.

Läste sedan vidare...Nu blev det fart under 37:orna! Å ja, solen skiner lite grand. Happy happy.
/Johanna Karelina, på språng och taggad till tusen för kvällens brottningspass.
Helllooo! I am Lindsay Lohan!

Ryktas om att en ny stjärna är på väg att leta sig upp på blogghimlen. Han har snackat om det ett tag nu, nästan så länge att man börjar fundera på om det bara är snack utan hockey. Återstår väl att se om han verkligen gör slag i saken, Pastorn. Idag när jag berättat att jag bokat klippetid för att få ordning på garnet, höll han en predikan för mig om hur det gick för Simson när han klippte av sig sitt hår. Magin försvann, vet alla som läst sin Bibel. Om det nu är den magin som gjort att jag hittills åstadkommit ungefär, för att höfta, 0 poäng i seriespelet hittills så vore det ju jävligt synd om den försvann kan jag känna.

Lagets piffigaste damer, systrarna
Sofie och Linda Karlsson tipsade om ett frisstest på veckorevyn.com. Kunde inte hålla tassarna borta utan gick nuts där bland alla kändisfrissor. Se här så käckt:Johanna Gratjova goes, i tur och ordning Lindsay Lohan, Posh, Cameron Diaz.

Det mesta talar för att jag kommer hem med den platinablonda Posh-boben. Den känns ju jävligt 2008.Alla jobb har sina nersidor. De flesta har förhoppningsvis också en del skimrande stunder. En journalist kan bli glad om han får ett saftigt scoop, en läkare om han räddar ett liv, en polis om han sätter dit en elak bov och så vidare. Idag såg vår lilla P-lisa, Salo, fullständigt salig ut då hon berättade om sin arbetsdag. Hon hade befunnit sig i de centrala delarna av staden då en uppsjåsad rättegång hade ägt rum och vid samma tid hade även hennes socialdemokratiska höghet, Mona Sahlin, befunnit sig där i krokarna. Det  hela hade lett till att det hade varit skralt med parkeringsplatser och folk hade då valt att förbise många av de p-regler vi har. Det verkade på Salo som att hon hade fått sig en tidig julafton där med botblocket i högsta hugg.


På tal om Salo. Är det inte märkligt att vissa aldrig hjälper till att bygga sarg? Förbannade målvakter. "Vi har så himla mycket skydd som tar så himla lång tid att ta på sig! Oj hoppsansa nu är vi klara, har ni redan byggt färdigt!?" Man blir trött.


Fr v: Lisa Persson, Jonna Salo, Sofia Mattsson

Nu har jag tydligen bott i Göteborg så länge att jag säger och till och med skriver "bygga sarg". I Vrigstad "byggde" vi fan aldrig sarg. Vi "satte upp" den, kort och gott. Om/när jag börjar säga "hörnena" istället för "hörnen" - då kan det nog vara dags att börja tänka på att flytta.


Idag var det ordning på torpet (OKQ8) igen. Den ordinarie försäljerskan var tillbaka och Tomten som serverade mig och Huokko French Hotdog med en blaskig kokewurst i måndags jobbade inte. Vi tog ett allvarligt  snack med henne om vad hennes kollega hade ställt till med. Räknar med att bastarden åker ut med huvudet före nästa gång han visar sig där igen.

 Vem fan vill ha French med kokt korv!?

Äe.


Kvällens Stekare
Pettsson körde en schön surte-piké ikväll. Lite stekigt back-slick på det - och vi har en vinnare.


This isn't Soul Train, honey.

Stanstad skulle ju bli en munsbit. Visst, de hade turat in ett antal pinnar i de inledande omgångarna. Men en punkt på Höken och sedan skulle det inte behöva vara så väldans mycket snack om saken.

Men nä nä. Surte IS IBK återfinns nu under strecket. Sen kan vi snacka hur mycket vi vill om skottstatistik hit och dit. Fortfarande är det skott i mål och inte mål som räknas. Och det spelar ingen roll hur dåliga Stanstad anses vara, vi var tydligen sämre.

Det blev en analys av det tyngre slaget ikväll.Vad hände? Vad i all sin dar hände? Den bästa förklaringen måste ha varit  stereons oförklarliga frånvaro när vi gled in i omklädningsrummet vid samlingen. Jag var inte sen att haka på den teorin. Nä för där hade man suttit och slitit och till slut komponerat den kanske bästa plattan någonsin och så var inte stereon på plats. Sådant får bara inte hända.

På tal om plattan i fråga var det gott att Håkan Mild intagit position vid mixerbordet för att välja beats under spelavbrotten. Till den playlist jag egenhändigt plockat ut de tyngsta hitsen för tillfället, och som Håkan sedan använde sig av i sitt DJ:ande, återfanns en bit med en kanske något diskutabel text (
döm själva). Den dônade Håkan av precis när en av Stanstadspelarna fick masa sig iväg till botbänken.Så tarvligt det blev! Och näsfniss så det stod härliga till på #68. Den var ju egentligen mest tänkt att fungera som en intern trigger för det egna lagets attityd - typ i omklädningsrummet om nu stereon hade varit där som den skulle.


En annan Håkan som jag allt som oftast tar för en skojare till sjömansbiff, mest för att alla überkäcka göteborgare målar upp honom som någon slags Gud, är just nu mest spelad. MPT alltså. Dra på trissor.


Dumt 1
Acceptera kollegornas invit till bollsparkande efter skoltid.

Dumt 2
Utföra detta bollsparkande iklädd shorts och t-shirt i regn och blåst. Tog inte så många timmar att tina upp efter det. Nä lagom till träningen ungefär. Gott att chocka kroppen lite.

Dumt 3
Lämna kvar la musique, som åtminstone förgyller morgonbussfärden en smula, hos målvaktslejonet.

Dumt 4
Umgås med Tommy Lee, Nikki SIxx, Mick Mars och Vince Niel till 02.00.

Dumt 5
Det här om man jämför med det här.


Inte fel med spelledigt i helgen. Passa på att lirka sig ur den negativa trenden kanske.

Studerad, observerad, bedömd.

Förra veckan skulle jag bli observerad. En kvinna skulle studera mina ledaregenskaper, pedagogiska och vetenskapliga förhållningssätt samt min förmåga att skapa intresse hos eleverna, vilket man verkligen kan bedöma på en 50-minuterslektion.
 
Under veckan peppade en av mina lärarkollegor mig så det stod härliga till. Hon verkade inte då ha insett vilken laid back och rock'n roll människa jag är. (Precis som att jag skulle bli nervös av att ha hökögon på mig då jag undervisade. Ha någon studerandes varje steg jag tog och noterandes varje ord jag yppade. Nänänä.) Hon berättade om hur det gick till på hennes tid. Det var ungefär 25 år sedan. Då skulle en sträng Universitetslektor i franska komma och inspektera hur hon skötte sig och om det kunde bli någon lärarinna av henne. Hon hade varit helt utom sig av nervositet. Det hade varit så illa att hon på luchrasten före the moment of truth hade begivit sig till närmaste ICA-butik, som då fortfarande sålde starköl, köpt sig ett par-tre stycken, låst in sig på damernas och där inne i dunklet svept alltihopa. Därefter hade hon gått ut, hållit sin lektion och fått tonvis med beröm efteråt.

Nu säljs ju inte starköl på ICA längre va. Men det löste sig ändå.

Gorbatjov Special

Vid ställningen 2-1 och ca 12 min kvar hade vi Blekingeborna i gungning. Svenne passade då på att forcera in 2-2 och den ene av herrarna domare som helt riktigt placerat sig bakom kassen dömde då helt riktigt mål. I några sekunder trodde vi på en vändning. Sedan kom domare två kubbande från mittlinjen och viftade wash-out som en dåre. Tydligen hade han därfrån varit i stånd till att se att det försiggått fuffens framför mål. Konstigt att kollegan som befann sig något närmare händelsernas centrum helt missade detsamma.

Sedan hade ju inte vi nödvändigtvis behövt släppa 3 snabba kort därefter bara för det men nu föll det sig tydligen så.

Att förlora mot Olofström är inget man behöver skämmas så där våldsamt mycket för. Erdtman och Wickström är ju de som ska vara bra men jag får lov att säga att Engström,  och framför allt Torikka impade desto mer på mig igår. Hade det inte varit för den där förbannade Engström hade nog två utkast nått mig farandes i frilägesposition. Och då kanske jag hade kunnat spräcka den där förargliga nollan i mitt alldeles personliga poängprotokoll. Men det får tydligen vänta.

Intressant läsning på menyn på haket vi begav oss till efter fajten. Det var ju oerhört lockande att beställa nedanstående rätt av rent principiära skäl men nu var suktandet större efter en av fett drypande Mexicana.


En tjej i laget som just nu lider av acneproblem fick syn på sin feja i en av speglarna i omklädningsrummet när hon steg ut ur duschen varvid hon utbrast:

-Åh fy fan!

En av lagkamraterna som kan sitt pep-talk sa då:

-Men *** jag tycker du är jättesnygg! Hade du varit lesbisk hade jag raggat på dig!Amore.

Pay-back

I lördags natt hade Salo varit ute och känt på pulsen på Avenyn. Hon snubblade in på ett ställe tillsammans med några av lagkamraterna och de hade tydligen haft en trevlig afton utan några större skandaler. Så hade de åtminstone uppfattat det själva. Däremot hade en av vakterna funnit Salos uppträdande stötande på något vis och visat henne dörren ett tag innan hon hade tänkt bege sig mot densamma och hemåt i natten.

Till vardags jobbar Salo med att stävja parkeringsöverträdelser. Häromdagen stod hon så och lappade en bil som parkerats blott 5 meter från ett övergångsställe, alltså på tok för nära. När hon som bäst stod och signade P-boten kom ägaren till det taffligt parkerade fordonet springande. Det var tydligen ett bekant ansikte - den ovan nämnda vakten. Han trodde att han skulle kunna snacka sig ur situationen men Salo var stark.

Snacka om pay-back.Trillade nedför trapporna och in i kopieringsrummet för att dra 20 ex av en mycket spexig artikel om Usain Bolt. Var lite darrig på hand så jag råkade knappa in 220 i antalsfältet. Fel, fel, fel, tänkte jag och ropade till mig närmaste ordinarie lärare för hjälp. Hon betraktade mig noga över glasögonen som tillåtits glida ner på nästippen och sa:

-Men ni får inte lov att kopiera själva!

Människan tog mig för en elev. Ok för att man gärna vill se ung ut men högstadieelev, där kan nog min gräns gå. Pep-talkade mig själv så gott det gick efteråt. Kom fram till att jag nog var exceptionellt fräsigt klädd idag.
Passar avslutningsvis på att meddela Jonna Huokko att det är fredag imorgon. Nere i högra sarghörnet på träningens tvåmål fick hon nämligen för sig att det var redan ikväll. Exakt samtidigt började det suga i french hotdog tarmen. Bättre fokus på lördag Huokko!

Kärlek

Avresetiden till Olofström på lördag morgon är nu fastställd. 07.00. Skjut mig!  Ibland gäller det  dock att sätta saker och ting i perspektiv. Vi har bjudit in Södra Dal till Ale Gymnasium kl. 11.00 på Alla Hjärtans Dag. Det är kärlek det.

Vi har blivit matade med information om hur viktigt det är att snabbast möjligt efter avslutad träning få sig något till livs. Därför ombads Pastorn att styra kosan förbi OKQ8 efter kvällens pass. Shoppad och klar spatserade man sedan ut ur butiken och möttes av ett hang-around gäng.

-Ey du! Kan du köpa ut åt oss?
-Nä jag är inte 18.

OH så fyndig jag kände mig! Hade det inte varit för det hade jag förmodligen "hjälpt" kidsen annars. Särskilt med tanke på att det satt en konstapel vid ratten.


Hade (på tok för) lite kvalitetstid med en bedårande ung man idag. Han grät alldeles hjärtskärande när jag var tvungen att hasta iväg. Lille Alexander...

Lovely creature.
Den där överdrivna fascinationen för bilar i alla dess former måste dock jobbas bort - snarast! Vi satt och kollade Rorri Racerbil, på den unge mannens begäran och 3,5-åringen pekade då på en av de tecknade racerbilarna och sa:

-Det där är nästan en Passat!

Det borde väl finnas annat att lära honom? Sägs i och för sig att min kära syster också var en fena på bilmärken i hiskeligt unga år. Hon blev violinist av högsta rang. Än är inte hoppet ute!


-Vad ska ni förbättra till nästa period?
-Vi måste vårda bollarna bättre.

Kids på glid

När man cirkulerar i skolverksamheten får man en viss inblick i hur många kids det finns som far illa där ute. Välbärgade områden är inga undantag, det skall gudarna veta. Det är inte bara en gång som man varit nära till tårar när man hört om hemförhållanden som verkligen inte borde vara möjliga i ett land som Sverige. Kids som redan under högstadietiden dömer ut sig själva och sina chanser att lyckas och istället trasslar sig in i destruktiva nätverk. Hur många gånger har man inte velat ta med sig de där bångstyriga tonåringarna hem och få dem att tro på att det finns en framtid - även för dem?

Idag mötte jag en sådan typ av kid som gjorde mig till en otroligt mycket räddare tjej hösten 07. Jag trodde på allvar att mitt hjärta skulle dunka sönder när han klev in där i salen och de två stora starka poliserna låste upp hans handbojor. Tänkte att nu jävlar kommer det bli ett levande och han kommer svälja mig med hull och hår. Under de första minutrarna vågade jag inte ens se honom i ögonen.

Utvecklingen blev dock inte riktigt som jag hade befarat. Han hade inte ens fått ordet innan han bad om ursäkt och sa att han skämdes för vad han hade gjort och vilken rädsla det hade lett till. Plötsligt kändes han som en vilsen liten pojke som faktiskt hade ett hjärta snarare än ett monster. Jag ville förklara för honom att stölden i sig var fullständigt skit samma och att jag var tacksam att han inte nonchalerade att det lett till att jag hela den gångna vintern bävade för att vara själv och fick hjärtat uppkört i halsgropen så fort någon gjorde en något för hastig rörelse i närheten av mig på stan. När sedan hela hans historia från 11 års ålder berättades tjocknade det i halsen på mig. Och än värre blev det när han själv talade om sina framtidsutsikter.


Hur kunde det gå så snett?
Hur kunde omgivningen missa vad som höll på att ske med honom redan innan han ens hunnit bli tonåring?
Hur räddar man en 19-åring som är fånge i sitt eget beroende och dessutom medicinerar mot ångest, depression och psykoser? Är det för sent?

I morse trodde jag att jag skulle sitta här nu och frukta vedergällning men det enda jag kan tänka på är hur man håller ungdomar ifrån skiten.


I have a confession to make

"Jag kan inte träna ikväll pga skola, som jag förvarnade om i lördags. Mvh. Johanna" 

Dags för den där Johanna att krypa till korset. Visst är det en helvetiskt körig period studiemässigt just nu men det har det varit förr och sällan/aldrig har en träning försummats enbart på grund av det. Man vill ju ha sitt roliga här i livet också va. Men när det värkte både här och där i den skraltiga gamla kroppen efter två matcher i helgen (tuff b-dust mot Challengers igår) och man visste att träningstiden skulle bli rejält bantad på grund av junismatch drogs en liten halvlögn. På köpet fick man nästan en hjärtinfarkt.

Jag och mitt blonda yrväder till vän, vars umgänge blivit kraftigt åsidosatt av det där plastspelet, höll på att slita våra kalufser där i  soffan i slutminutrarna. Det är bara att bocka och buga för den underhållande vändningen, Mullsjö. Man kan säga att det gänget gjort den fetaste av understrykingar på att det inte är över förrän den feta damen sjunger.


Inspirerande och helt jävla makalöst.


Mycket snack om kameravinkeln. Det finns väl en anledning till att folk företrädelsevis placerar sig utmed långsidorna då det vankas plastmatch, tänker jag. Men om man nu ska filma från långsidan kan man kanske sätta en gubbe på det som har en någorlunda reaktionsförmåga i alla fall. Hänger man inte med är man inte snabb nog, sägs det. Ärligt talat, hur kul är det att se en back skjuta eller slå ett uppspel när kameramannen är ljusår efter i reaktionen så man som stackars åskådare i TV-soffan inte har den blekaste om vart bollen tog vägen?


Delar av den närmsta umgängeskretsen hade planer på en Tallinn-tripp. ( 2L 2N, by the way ) Minns scenen då Jan Banan & co. posar för gruppbild.

-Vilka är bäst?
-Vi!
-Vilka är vi?
-Tallinn 98-gänget!


Vi skulle då bli Tallinn 08-gänget med lite kryssning, SPA och goa grejer. Det kändes liksom helrätt. Men planerna grusades av okänd anledning på organisatorisk nivå, dit jag ännu inte klättrat upp i gänget. Mycket tråkigt att det nu inte blir något äventyr i baltikum om ni frågar mig. Nu går istället planerna mot the UK dit man enligt uppgift rent vädermässigt kan "åka när fan som helst"  eftersom "det ändå alltid regnar där". Veteranen presenterar hos sig en
inspirationskälla till UK-tänket. Låt oss inte sumpa detta nu.


Pratade just med en kvinna som fick det att låta som en hel vetenskap att köra bil i Göteborg. Jag blir ganska irriterad när folk gör problem större än vad de i själva verket är. Spårvagnar bits inte och även denna stad har utrustats med ett skyltsystem. Det blev nog en ganska tråkig ton på mig i slutet av det samtalet. Förlåt Mummy, jag är glad och tacksam att du kommer. För jag kommer behöva dig imorgon.


Då var vi på't igen.

- Kom igen rrrööda vi kan bättrrre än såhäärrr!

(rrr = skorr)

Jag tror faktiskt också att småländskorna från Växjö kan lite bättre än vad de visade upp igår. Vill åtminstone minnas att de har känts vassare. Segern skrevs till 4-2 efter skottstatistiken 39-10 (!). Våra avslut lämnade en hel del mer att önska, samtidigt som vi inte ska ta ifrån motståndarkeepern hennes ruggigt stabila insats. Stort fall framåt för vårt gäng att bara släppa två bollar på 60 min och en betydligt mycket trevligare premiär än i fjol.

Det var inte bara vi som gjorde entré. Domarna för dagen var tydligen alldeles purfärska i division 1-sammanhang. Det visade sig vara till vår fördel - första halvan av matchen. Sedan körde de den klassiska kompensationsprincipen, vilken höll på att fördärva vår härliga lördagseftermiddag fullständigt. När till och med den timida öststatskan blev skickad till botbänken -  då har inte ribban lagts särskilt högt. 2+10 på Woman of the match, Sara Simonsson kändes också lite småbilligt.

Stormen reddes ut och tre poäng håvades in. 51 to go.

Minns tydligt...

... hur Eva får två Ingelstadspelare emot sig som sistakvinna. Vad gör hon då tro? Jodå, snurrar upp dem så det värsta suset någonsin viner genom publiken i Ale Gymnasium. Vilken klass! Hade knappt varit halshuggning om hon missat.

... när jag äntligen fattar beslutet att runda en av de inte alltför rappfotade Ingelstadsbackarna, kommer fri och... ... ... snubblar. Smidighetsträning kanske kunde förebygga klumpighetsinträdet då två och en halv periods riv och slit satt sig  i benen. På så sätt lyckades jag i och för sig hålla liv i matchen. Klen tröst.


Veteranen visade vägen för Utmanarollonen (hänvisar till Challengers nya klubbemblem för namnförklaring) med två baljor. 

Den skånska skarpskytten Hööken verkar lite sugen på att sätta P för Wickströms planer på poängligaseger.

Dumt om Pixbo IBF tappar för mycket pinnar. Har en känsla av att det kan bli ett och annat gästspel om en division 1-plats är i fara.

Ett lag, inte Surte, förde en diskussion om huruvida man fick gå ut och slira under pågående säsong.

-Man måste ju få gå ut.
-Ja men annars kan ju jag leva singel resten av mitt liv.

Dagens triumf

När min 21 år gamla goda väninna, tillika nyblivna utmanare, blivit omnämnd som veteran pånya damsajten under gårdagen, kände jag mig ruggigt nära pensionsålder här på mina 23. Idag blev det dock återupprättelse. Det var en av alla välartade elever som mitt under matematikgenomgången avbröt mig:

-Asså hallå hur gammal är du egentligen? Du ser värsta ung ut!

Gjorde ett glädjeskutt inombords medan jag påpekade att det inte hade någon som helst relevans där och då och fortsatte sedan briljera med min fantastiska metodik på vita tavlan.

Vad handlar förresten det där överanvändandet av "värsta" om? Väldigt vanligt bland kidsen nowadays alltså. Det är i och för sig betydligt mycket bättre att de säger "Det här är värsta jobbigt!" än "Fan vad jobbigt det här är!". När jag själv cirkulerade som högstadiekid på Hofgårdskolan i Sävsjö körde jag nog mest med "Det är typ hur jobbigt som helst!". Det var "typ" som gällde på den tiden.

Lupp - någon?

Vi diskuterade en situation som föranledde ett av Husqvarnas mål i helgen. Tydligen hade 2-3 (lite oklart) av våra spelare befunnit sig bakom den egna kassen, vilket alla vet är Big No No. Man skippar att markera bakom mål, eller hur var det Jäderlund sa? Huokko vägrade att erkänna att hon hade varit en av dem. Kalle var stor nog att svälja stoltheten och medge att hon varit där medan Pastorn fortsatte predika om att det inte fick förekomma något som helst bollraggande bakom mål och övriga laget stämde upp i ett kacklande utan dess like. Till slut fick vår nya målvatsförmåga Salo, som var den som vaktat kassen vid det berörda tillfället nog av stissigheten och sa:

-Jag var i alla fall inte där!

Det var ju välsignat får man lov att säga.

Tichonov aka. Pastorn ventilerade sedan en ny metod som han funderade på att tillämpa när det gäller laguttagningar - formationskonstellationer matchande varandra enligt Zodiaken. Nä vafan, en oxe och ett lejon, det kommer aldrig att funka - och så vips var den konstellationen struken. Ja varför inte? Alla metoder är bra förutom de dåliga. Han är för övrigt en baddare på att naila stjärntecknena för vilket givet datum som helst, den där pastorn. Jag som genom mitt födelsedatum hör till Vågen ska då, berättade han, vara en diplomatisk person som ibland har svårigheter med att fatta beslut. Jag som alltid är så bestämd i allt jag gör - särskilt på plan. Det har alla alltid sagt. Ehm..

2 dagar kvar nu och man kan ju sannerligen fråga sig var i hela fridens dar hetsen tagit vägen? Vore tacksam om någon annan kunde ta på sig att ställa till med en scen i år.

Alekuriren har gjort sitt yppersta för att höja hypen kring oss ute i Surte-hoodsen med följande artikel. Var iväg till förrådet för att plocka fram min gamla lupp, då jag inte kunde hitta mig omnämnd någon endaste stans. Det verkade som att luppen gått och blivit kass.

[ ] Handla ny lupp

Annan intressant läsning hittade jag här. Tydligen är man veteran vid 21 års ålder nu för tiden. Det är nästan så jag ser min sticka få vingar och flyga från vår "hooker" Pasanen där den nu befinner sig och landa så fint häruppe på hyllan.

[ ] Obviously loose a couple of years

Den blir knivig den.

Månsarps IBK:s damer hade enligt uppgift också fått en liten dolkstöt med anknytning till ålder under uppvärmningen inför premiären mot Skillingaryd förra veckan. Någon i SIK, med betydligt lägre genomsnittsålder, hade sagt "Hallå alla i det laget är typ 30!". Min 22-åriga väninna, Heidi aka. Haisan var så där nöjd med det. Var nere hos kurden eller turken eller... låt oss kalla honom ickesvensken, härom kvällen för att konsumera. Det blev lite lössnask och en påse chips.

-Oj chips OCH godis? Tentaperiod nu eller?

Ska inte en kvinna kunna gå in i butik och köpa en random kombination smaskigheter, utan någon speciell anledning?

Äe.


Back to the 90s

Dagens MPT ljuder i lurarna och jag minns mina barndoms dagar i Vrigstad, tidigt nittiotal. Jag hade en kassettbandsfree-style av märket SONY som jag fäste i jeans-shortsen. Det matchades upp med en t-shirt som visade lite av magen, vilket var stencoolt på den tiden men det fick även mormors hår att gråna ett par nyanser vid blotta anblicken. Nertill var USA-sockarna det enda som gällde. Grät en skvätt varenda gång elasticiteten tvättats ur ett par. Huvudbonaden var en brandgul keps med något tryck på, det kan ha varit någon typ av räserbil, trots att jag inte ens på den tiden gav en råttas röv för motorsport. Denna kepa sattes hur som helst bak och fram och genom hålet ovanför storlekskorrigeringsknäppet lät man luggen trendriktigt spreta ut. Sedan var det på med rullskridskorna (nä benämningen inlines hade då ännu inte tagit över) som hade fyra hjul - på rad - det var det nya. Tidigare hade man ju haft fyra hjul sittandes i par. Mina hjul var rosa, gula, blåa och gröna.

Ballast i stan och med känslan att man var The Queen of the Universe, rullade man sedan ut i det kvadratformade kvarteret, placerade lurarna över kepsen och knäppte igång kasettbandet, där favortibitarna spelats in. Det var DJ Bobo - somebody dance with me, det var Ice MC - Think about the way och det var dagens MPT. Sedan åkte man varv efter varv efter varv. Alltid åt samma håll vilket - slår mig nu - kan vara förklaringen till varför överstegsåkningen sedan alltid fungerat betydligt bättre åt höger.