Utsläppet

Ikväll togs de första trevande stegen i Ale Gymnasium. Det var som ett gäng kossor som släpptes ut på grönbete. Årets stora och högtidliga utsläpp. Jag njöt varenda svettig sekund.

.. .. ..


Tone lovar såväl regn som temperatursänkning framåt Båstadhelgen. De alternativa asfaltsbanorna är allt annat än en hit men det vete gudarna om centercourt i gassande tropisk hetta och därtill diverse känningar som har en tendens att ploppa upp, är så väldans mycket bättre. Men Tone är ju norrbagge och således en skojare så vi ska nog inte helt lita på hennes uttalanden.


Ser hiskeligt mycket fram emot helgen. Det finns en hel del plus jämfört med sist det begav sig.


Inte ny i gänget.

Jag kan vara kvinna nog att ta en inkilning men det är inte alltid det enklaste att hålla låg profil, vilket väl får ses lite som coutume när man är ny i en grupp. Att stämma upp och leda allsång med suspekta texter var en grej som inte kändes helt bekväm sist. Och när man rultade hem vid femsnåret och upptäckte till sin stora bedrövelse att ens rumskamrater krupit till kojs och bommat igen för natten var man inte jättesnabb med att knacka på. Who was I to show up tidigt i ottan och väcka folk jag knappt då kände? Nä, hyfs och fason, kännetecknen för mig, kännetecknen för BOO. Tur att jag fann en like i laget som också uppskattade festligheter fram till morgonkvisten, vars rumskamrater inte låst sin dörr. Let's do it again.


Ingen risk att åka på någon snopen avstängning. Ha nu för guds skull papprena i ordning, allihopa!
 

Inte domarna konstant hack i häl.


Visst att de var oh så trevliga. Men inte vågade man fullt ut ta ton när det gällde att visa vilka som regerade trädgården. Och att senare under säsongen veta att de sett en i sitt esse var väl så där. Man vill inte att föräldrar ska veta allt man gör. Man vill heller inte att domare ska se en i alla sammanhang.


Vad motståndet beträffar, har djupgående forskning gjorts av undertecknad.FC Helsingborg. Damerna har inte riktigt kommit upp i samma nivå som grabbsen i föreningen och informationen om laget var heller inte uttömmande. De kom på bronsplats nerifrån i den skånska tvåan. Eller åtta om man så vill. Skummar namnen men tycks inte känna igen ett enda. En ny upplevelse helt enkelt. Och kan man förlora mot ett danskt gammelgäddegäng går man definitivt inte säker mot FC Helsingborg det ska varenda surteit i världen ha jävligt klart för sig.
Matchstart fredag 13.30, Centrecourt. Tung resa  i benen är att vänta. Känna på golvet. Tryckande hetta.

Vidare har vi IBF Falun. Ett rätt sjaskigt gäng, vad jag har hört. Framförallt Dalbjer och Kristoffersson. Nu har de köpt in Parling också. En genomvek spelare med taskig räckvidd och kasst spelsinne. Låt oss ställa in skorna, hoppa i pumps och festblåsor och vara först på in på Pepes istället. Den där matchen, den vinner sig förmodligen av sig själv. Nä, Falun är väl ganska ordentliga dunderfavoriter i gruppen. Faktum är att det dessutom går rykten om att de har för vana att vara stenseriösa i Båstad. Att de är de enda som är det. Jag vet inte alls var ryktet startades men allt talar för att det var under Partilletiden. Det undrades hur stort det egentligen var att vinna en turnering där alla andra hade ett handikapp - ömhet i håret. Kul måste det väl åtminstone ha varit att år efter år håva in de där tusenlapparna som en turneringsseger ändå ger. Hur som, vore det väl lögn att säga att deras eventuella seriositet gynnar oss.
Matchstart fredag 19.00, Centercourt Acklimatiserat sig i Båstad. Nattdjur gör sig bättre när solen sänkt sig och temperaturen sjunkit en liten aning.

Avslutningsmatchen spelas mot Warbergs IC och kan mycket väl bli en fajt om andraplatsen i gruppen. Detta Warberg som åkte ur ettan i år men som lyckades ta tre pinnar ifrån Surte IS på hemmaplan i  seriens vårmöte. I denna match lär bollen vara rundare än någonsin.
Matchstart  lördag12.45, Bana 1. Ömhet i håret. Låt oss få matchen överspelad.

Vi åker ner med en 19 kvinnor stark trupp. Förmodligen blir det till att stå över någon av matcherna. Vi diskuterade detta på vägen hem från utsläppet ikväll. Vissa sa utan tvekan - bänk på lördag, medan andra menade: hellre bakis mot Warberg än nykter mot Falun. Jag låter det förbli en hemlighet vilket val jag hade gjort.

Jag fick ett tungt ansvarsområde -  se till att en fotboll kom med. Jag skickade iväg den till Kalles bil och så tjoff tjoff hade jag dragit mitt strå till stacken. Man ställer ju upp.

.. .. ..

Tittarfrågan
Warbergs IC
IBF Falun
FC Helsingborg
Surte IS

Vem ska bort? Motivering?

.. .. ..

Imorgon ska jag iväg och ordna frippan. Det är allt bra fantastiskt när någon grejar med ens kalufs. Tror säkert inte att jag är ensam om att tycka det. Rättare sagt, jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. En vän till en vän som är frisörska, by profession, berättade att de inte längre kunde ha klippkapporna på när de schamponerade män. Upp till var och en att lista ut varför. Usch och fy.

Kallpratas gör det också. Har praktiserat det litegranna i afton med hjälp av Gulletussan. Här har vi en kvinna som kan sitt small-talk.
.. .. ..

2


Kommentarer
Postat av: Innebandy

Ni Surte kommer nog ändå att vara lite mer seriösa än Falun, för ni kommer ju att ha Rune Engström som tränare i båset medan Kristoffersson & Dalbjer kommer att hålla i coachandet under Båstad...

2008-07-30 @ 21:05:29
Postat av: simon

Grettan, jag tror stenhårt på er...=)Det viktiga är ju ändå att man har kul, el vad säger du?Vi lär ses på dansgolvet, el sa du baren...hehe...glöm ej larmet...vi ska ju på kalas;)

2008-07-30 @ 23:58:49
Postat av: Jonna

innebandy - testa att vara mer anonym nästa gång, fegis=)

Postat av: Jonna igen

Förresten -innebandy? du som verkar ha bra insyn i Falun, ska inte Stenius med något? (min gamla tränare=) )

2008-07-31 @ 10:43:05
Postat av: Innebandy

Ja läste på en blogg att tränarna skulle sitta på läktaren med sina familjer och njuta. Så det blir spelarna själva som håller i trådarna.

2008-07-31 @ 18:31:57
Postat av: firre

jag kommer till att hålla tummarna hårt hela helgen, jag lovar att du kommer göra minst 3 mål...så sikta in klubban...;) festa åt mig me....

2008-08-01 @ 00:18:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback