Au Revoir, Partillebo!

IFK Kungälv startade kvalspelet fint med vinst mot allsvenska Örebro idag. Min käre bror har fångats på ett videoklipp inför matchen för den som önskar att se. (Gick tyvärr inte att fixa en direktlänk så gå in på aktuelltfliken och sedan www-tv.) Glöm inte vad jag brukar säga, det är bara att tejpa! Undrar så vart jag kan ha fått detta ifrån?

.. .. ..
 
Åse försökte på träningen komma på ett kaltschigt gemensamt namn till Claes och Klas. Hon hade missat att Claes Jidevik stavade med c så hennes första förslag var KK. CK snappade upp detta och gick snabbt ut och dementerade.

Matilda såg jävligt slimmad ut ikväll. Diet, hårdträning eller magsjuka, svårt att säga. Lätt i steget var följden i alla fall. Behöver mer hets.

Maggan letar fortfarande efter korvkiosken efter min tunnel i fotbollsuppvärmningen. Den gamla klassikern funkar fortfarande. Nina hävdade sedan att jag stannade och beundrade denna smått fantastiska tunnel och därför tappade bollen. Jag blev fasthållen. Var inte det minsta nöjd. Incidenten fick mig att tänka tillbaka på ännu ett uttalande från en gammal coach, Gerhardt "Günther" Borkowski. Detta kunde man vara säker på at höra om man blev tunlad när det begav sig.
"Ihop med benen för fan det är inte lördagkväll!"
Som en liten parentes kan nämnas att vi var ca 13-14 år gamla då. Mindre lämpligt kanske.

Det slår mig nu också att det var säsongens sista visit i Partillebo. Lätt den bästa hallen. Och det såg stekhett ut.
Slask, blask, regn och rusk.

"People are very sad in Sweden. I think it's because of the weather. It's mulet."
/Tiffany Persson

Varför inte överdriva, bara litegranna?

Läste Västerås matchreferat. Tydligen borde de ha vunnit med 300-2. Jag tycker de var duktiga, bättre än oss på hela taget och de vann ju faktiskt skotten med hela 23-21, vilket vittnar om en hejdundrande utskåpning. (?) Vidare var de övertygade att de skulle köra över Vänersborg. Hoppas de är bättre på att förverkliga dessa planer än på att skriva referat.

Mina tankar går i afton till Ulrika Fredborg som i morse fick det dystra beskedet att hennes främre korsband är av. Hon missar serieavslutningen och även distriktslags-SM som stundar. (Ulle, tänk på att de största stjärnorna inte är med i sådana skittävlingar!;) ) Hyllar ändå kommentaren som kom ett antal timmar efter beskedet:
"Nu missar jag ju tyvärr brottningen."  (lätt ironisk underton)
Brottning var ett av inslagen i fjolårets försäsongsträning och jag kan inte i ord beskriva hur sjukt jävla osmidig man kände sig. Jag hade gärna sluppit den också men inte till priset av ett av mina korsband. Men det var ju det där med att tänka positivt, Ulle har fattat det. Så på lördag är hon istället gjuten som cheerleader, dock en väldigt stillasittande sådan.

Är det inte det ena så är det det andra. Förra veckan hade halva laget feber. Nu härjar istället nån magflunsa. Snart får jag börja dela med mig av mina ryska stålpiller. 

.. .. ..

IFK Kungälv tog sig med nöd och näppe till elitseriekval. Eller heter det elitserien i bandy? Det är tydligen inte bara i den insnöade innebandyn som seriesystem förändras. Kul, i vilket fall som helst. 

.. .. ..

Snart kommer det finnas galet mycket tid att döda. I runda slängar har 16-25 timmar i veckan lagts på innebandy i ett halvårs tid. När man ser det så, så undrar man ju om det står rätt till där uppe egentligen.

Hoppas på god uppslutningen på lördagens festligheter efter ödesmatchen. Antingen blir det det sjukaste partajet någonsin eller det största dränkandet av sorger sedan Jöback outade. I vilket fall som helst kommer det inte sparas på något som helst jävla krut. 

Västerås - Partille 3-2. crap.

Näst sista uppbokade helgen denna våren är till ända.

Under lördagen tänkte man att man kanske skulle kunna gå in och hålla lite koll på matchen mellan KAIS och Vänersborg på innebandy.se. Givetvis fungerade inte resultatrapporteringen. En lagkamrat som jag språkade med på MSN gick i samma tankar som jag och vi var fruktansvärt frustrerade och nerövsa. Tänk om Vänersborg skulle gå och vinna? Hon började leta efter nummer till Ryssahallen, men ingen lycka där. Hon hittade nummer till ledare och överledare men ingen var kontaktbar. Till slut fick hon tag på domarnas mobilnummer och messade efter en tids övervägande till dem båda. Det roliga är att en av dem faktiskt svarade i andra periodpauen och gav det lugnande beskedet att KAIS ledde med 4-1. Vi var givetvis glada för detta men hur seriös kan domaren i fråga anses vara?

När jag sedan berättade denna histora för en vän fick jag kommentaren "Hur vore det om ni engagerade er lika mycket när ni väl spelar? Då kanske ni skulle vinna en och annan match." 

.. .. ..

05.45 gick bussen mot Västerås. Bara en sån sak. 
Efter första perioden kunde vi likaväl legat under med 5-0.
I andra skärpte vi oss och underläget 2-1 inför sista kändes upphämtningsbart.
Men icke. 3-2. Crap.
Dessutom gick jag poänglös och drog på mig åtskilliga blåmärken. CRAP!

Att sedan Sunnanå vann mot Skattkärr i Karlstadderbyt var kronan på verket, grädden på moset, pricken över i:et. Ja, ni förstår.

Men man ska inte måla fan på väggen. Det är en jätteskräll om...
...Vänersborg tar poäng mot Västerås.
...Sunnanå tar poäng mot KAIS.
...Linköping tar poäng mot oss.

Det återfanns ett lurigt efternamn i Västerås startuppställning; Bagge. Övervägde att komma med någon finurlig, kaxig känga om vi hamnade i en hetsig situation. Men ja hamnar aldrig i några hetsiga situationer. På lördag då jävlar är det dags. Matilda är inne på samma linje som jag. Ska bygga upp en sån hetsstämning i veckan va.

Övrigt:
* Fin hall i Västerås."Känns som att spela i globen."  Vet inte vem som sa det men mig veteligen har ingen i laget spelat i globen.
* Dinners i Arboga, sjukt gott.

.. .. ..

RBK fick lite hjälp av Surte på vägen till serieseger. Jag har tänkt på saken. Hellre RBK än Södra Dal. Men egentligen tror jag det kvittar för jag tror faktiskt att KAIS kommer (pissa på) köra över båda två.

.. .. ..

Vad hände med After Dark? Humor och drag borde slå en stel skåning som var som bäst när hon var 11.

10 poäng till Magnus Ugglas rörelseschema. Minst 1 sek efter i varenda steg.
12 poäng till Christian Luuk. De som inte håller med förstår honom inte.

Allting är ju relativt va.

Nästan inga poblem alls i truppen
Larsson
- inte kunnat träna hela veckan på grund av jobb
Sandra - inte kunnat träna någonting i veckan pga affärsresa. Följande meddelande mottog vi från Slovakien:

Vov vov...
...var kommentaren jag fick jag höra av mannen bakom mig i matkön här på fabriken i Slovakien när jag pekade på den lunch jag valt. Frågan är om han menade att det: 1) Var hundkött 2) Var mat som endast dög som hundmat. Vad tror ni? Jag vågar inte gissa. Ni kan istället gissa om jag vill hem... JA!

Yllo - var insnöad i Kungsbacka i onsdags
Ullabella - sjuk i inledningen av veckan.
Åse - Sjuk onsdag-torsdag
Daggmar - Stockholmare
Hagel - Precis tillbaka från långvarig sjukdom
Sani - Sjuk hela veckan
Nina - Sjuk hela veckan
Polly - Sjuk, men hade icke kunnat lämna Ivar en heldag.
Dostojevska (nytt smeknamn som hagel tilldelade mig) - en ömmande fot
 
Annars är det så bra så. Hela 7 spelare som är fullt kuranta i nuläget.

Jag hade en tränare vid namn Mikael Holmberg i Wrigstad IBK som roade sig med prickskjutning under våra uppvärmningar. Och då snackar vi prickskjutning av spelare. Vid ett tillfälle var han millimeter från att träffa en tjej i ögat varpå någon helt naturligt utbrast:

-För fan Holmberg! Du kunde ju ha träffat henne i ögat!
-Tänk posistivt för fan hon har ju ett till!


Minnesvärd herre det där. Får mig att tänka på en av mormors (måmås) oräkneliga, egenhändigt broderade bonader som jag citerat här tidigare men som känns aktuell igen.

Tänk i varje nöd och fara,
varje motgång och besvär,
att det ändå kunde vara,
vida värre än det är.


Bara att bita ihop. Tänk på barnen i Afrika.

Lite gulligt
På tal om mormors bonader var det en som, hängandes på övervåningen, länge förbryllade mig då jag inte riktigt kopplade dess kristna budskap:

Vi bo ej här, vi blott härnere gästa.

Förstod inte hur mormor kunde vara så tokig och hänga den på övervåningen.


En elaking signerad J. Hansson
-Hur kan du tycka så bra om Sebastian?
-Kolla ögonen!
-Men han sjunger ju inte med ögonen!
-Det är fan nästan så att han gör det.
-Tur att inte lärarinnan gjorde det.


Rykten
"The only way for someone like me to get a guy like that is to pay him." Stanford, Sex and the City, inser sina begränsningar i bästa TV-serien. Enligt rykten har en filmatisering börjat diskuteras på nytt efter att Kim Catrall (Samantha) kommit på bättre tankar. Bra skit.

Ett annat rykte som ihärdigt diskuterats på spelarbussen är huruvida Amors Pilar träffat Anja Pärsson (also known as Putte Proppmätt) och Tina Nordlund. Någon som vet? 

De e ba å tejpa.

När man inte har vidare värst bred trupp är det ingen höjdare när de få spelare som finns att tillgå har ett pajasimmunförsvar. När var alla friska senast? Och vad hände med  "De' e' ba' å tejpa!"? Lite mer kallblodiga träningsvilliga och kämpande öststatschics i laget hade nog gjort susen.

Larsson agerade hare i gårdagens löpning. En av åtskilliga kvalitéer denna dam besitter.

Ulle är tillbaka från Italy med ett pepparkaksnylle. Hon har tydligen setts på stan shoppandes brun-utan-sol. Mycket troligt är detta för att matcha upp benen med ansiktet. Good Luck! Hon är en av de ovan nämnda med pajasimmunförsvar och satt vid sidan av på träningen i måndags och kommenterade snörvlandes andras framfart på banan.

Ull: Vi borde kalla dig för torpeden från Moskva isället för sparven från Minsk.
JG: Min pappa ÄR från Moskva.
Ull: Nä? Fy fan va bra.

Fråga:  Har jag någonsin kallats sparven från Minsk?

.. .. ..

Thorpan. Nu är du omnämnd, nöjd? :-)
Thorpan som egentligen heter Mikael Thor, bördig från Vrigstad, (reserv)målvakt i Myresjö IF, tiggde och bad om att få lite uppmärksamhet. Voilà!

.. .. ..

En annan skum typ sa att om jag skrev Io sono Interista så skulle detta vara den bästa bloggen någonsin. Kan väl inte stå för detta uttalande förrän de har övertalat Pippo att byta de röda ränderna mot blå, men jag har ju rätt höga ambitioner med denna blogg så vad gör man inte?

.. .. ..


Ingen kan väl ha missat att det verkar blir en ruggigt spännande upplösning på streckstriden i Division 1 Västra Dam. Tyvärr går det inte vad jag vet att spela på vilka som hänger kvar men en helt opartisk källa med stor erfarenhet av spel satte oddsen såhär:

Partille 1.95
Vänersborg 1.85
Sunnanå 3.20

Källan bad om anonymitet, tydligen kunde det se illa ut om han/hon verkade engagerad i damidrott. och nu blev det svårt att lista ut könet på vederbörande. Okej  HAN ville inte "bli förknippad med plastfäktning" vilket är hans benämning på daminnebandy. Tack för den gamle vän. ;)

.. .. ..

Tog en kik på söderettan och det verkar bli en rafflande avslutning för vissa lag där också.
 
Södra Dal ser ut att vinna efter suddenvinsten mot RBK i förra helgens seriefinal. Är inget jättefan av skånes näst bästa lag, eller Skåne över huvudtaget men Robertshöjds BK (eller var det Robertsströms eller kanske rentav bara Ströms BK?) ligger inte högt upp på listan heller. Ska blåbärens "suveräna" elitsatsning någonsin hålla hela vägen?

Surte ligger och jäser i mitten av tabellen.

Det blir antagligen bara vara ett hisingslag kvar. Att anrika Älvstranden skulle hamna efter Backadalen hade nog inte måga trott men nu är alltså detta mycket möjligt. Beror det månne på den turbulens som enligt säkra källor rått i Älvstranden? Spelaravhopp har avlöst varandra. (Kanske blev det automatiskt ett mellanår för damerna då herrarna avancerade till eliten. Och för dem går det ju hejdundrande bra. heja på. Kanske kanske kommer Färjestaden lyckas bättre...)

Men det blir väl minst 4 göteborgslag i ettorna nästa år ändå för 0302  går tydligen riktigt bra i tvåan.

.. .. .. 

Observera att en ny länk finns härbredvid till PIB-dams bilddagbok, nyligen startad på initiativ av Sani Rova.

.. .. ..

Får kanske snart lägga ner bloggen då mina studier blir kraftigt åsidosatta när jag sitter här och svamlar med mig själv. Så håll till godo!


Sunnanå - Partille 5-4. Surt sa räven.

Vi fick en tabellklättring serverad som på ett silverfat och vad gör vi? Förlorar mot BKI Sunnanå och låter dem blanda sig i streckstriden. Men det räcker inte att dominera i 10min för att sedan spela som ena till synes viljelösa (kanske i själva verket alldeles för eftertänksamma) kärringar för att utrrycka sig som en karl.


7. IBK Vänersborg    16 4 4 8   55-86 17 (1)
--------------------------------------------------------
8. Partille IB               16 4 2 10 66-83 15 (1)
9. BKI Sunnanå         16 3 5 8   52-78 15 (1)


Men nu har Sunnanå kvar att möta KAIS (1) och Skattkärr (2) och Vänersborg har KAIS och Västerås (3). Skulle gissa att de inte plockar en enda pinne i de fighterna. Vi har Västerås och Linköping (dunderjumbo som vi förvisso torskade mot sist - revanschlusta) kvar.

Nä det var ordentligt bittert alltså. Tur att Nina hade plockat med sig sitt MIG-spel så stämningen lättades upp på hemvägen. 


Märkligaste önskemålet om matstopp:
Nä inte McDonalds kan vi inte stanna på Rusta?
/Nina Eriksson. Hon fick inte jättemycket medhåll där.

Dagens fågelholk:
KP rör sig bakåt i bussen med taktiktavlan i högsta hugg.
Jag: Vad händer?
KP: Vi ska ta lite om 6 mot 5 så du kan sitta kvar här.
Lite förvirrad tänker jag direkt att det är Poweplay som ska diskuteras och blir alldeles bestört av att jag inte får vara med. Till saken hör att vi tränade PP senast i torsdags och då var jag med.
Jag: Är jag petad!?
KP: Petad? Du spelar i 5 mot 4.
Jag: Ja just dee.. Så jag får inte vara med i 6 mot 5?
KP småler.

Jag tittar med trånande blickar bak på de utvalda men när KP kommer tillbaka vill jag inte riktigt medge att jag bryr mig, går la sådär.

Jag: Du hade plockat ut slitvargarna ja.. då vill jag inte vara med där ändå!

Tveksamt om han köpte det...

Dagens kunde-ha-blivit-årets-mål
Maggan
serveras i powerplay en möjlighet att på halvvolley dunka in bollen. Hade varit så snyggt va. Något att gå hem och ..... till som grabbarna på fotbollsgymnasiet i Vetlanda brukade säga.

Dagens fight
Två tomtar i Sunnanås respektive Karlskogas HJ18 började slåss efter slutsignalen vilket gjorde att vi tvingades vänta med att börja värma upp. Förstår i och för sig att det måste varit heta känslor i den täta matchen. (slutade 11-3) Hormonstinna glin. Och vilken dialekt sen. De lät som Torsk-på-Talinn-Roland allihop.
 
.. .. ..

Lördagens omgång av melodifestivalen avnjöts i gamla och nya vänners lag På Hisingen.

Känns inte detta väldigt Malta?”
  Mary Maple kommenterar Sonyas bidrag. Övriga höll sig till uttalanden som ”hon påminner ganska mycket om Shirley” och liknande. All cred till Mary som därigenom visade prov på en djupare kunskap.

Det tråkigaste med denna omgång var att Sebastian hade fått tuggummi i håret. Kan omöjligt finnas någon vettigare förklaring till hans nya frisyr. Men han var fantastisk ändå. Vilka ögon. Jag underskattade svenska folkets smak där. 

Christer Björkman – vem fan är Christer Björkman?Förstår inte vad som har gjort honom till den schlagerikon han åtminstonne utger sig själv för att vara. Imorgon är en annan dag blev ingen braksuccé i Eurovision såvitt jag minns. (Däremot har titeln blivit ett väl vedertaget uttryck i utgångssammanhang, men det hör inte hit.) Och efter den internationella insatsen har han inte direkt pumpat ut andra hits heller.  

Det bar mig lite emot men idag laddade jag hem Marie Lindbergs bidrag. Låten är mysig och den lyfter faktiskt när ett stort fokus inte automatiskt går till hennes skelande och i studioversionen har hennes småfalska och svengelska inslag slipats bort.
.. .. ..

Tips!
My chemical romance - I don't love you

Vänersborg - Linköping 3-4

Vi kan alltså ta oss över strecket imorgon. Nu jävlar kör vi!


Feeling hot hot hot

Stekhett
Hade det plötsligt installerats ett värmesystem i Jonsereds sporthall eller var det vi som var så jävla heta? Vi är vana vid att Sävehofs junistjejer knycker det mesta av syret före oss men på detta hade en tryckande hetta infunnit sig.  Kändes som rena höghöjdsträningen ikväll vilket Maggan tyckte var jättebra eftesom vi ska åka uppåt i landet till helgen. (?)

Lägesrapport

Tyvärr härjar flunsan i laget och det är frågetecken på Hagel och Pollak. Polly kanske får kliva in om hennes välartade son Ivar släpper iväg henne. Kul att Yllos rygg äntligen håller för spel, skapar konkurrens på backsidan. Ulrique hinner inte hem till matchstart. I afton uppdagades dock att om hon hade valt att flyga, som vissa av hennes vänninor hade gjort, så hade hon hunnit. Planering och prioritering är A och O.

 

Iskallt
Har fått veta att vår sista hemmamatch skall spelas i Lexby Sporthall. Ok för att vi inte fyller Partillebohallen varenda match men Lexby?! Hur många får det plats på ”läktaren” där? 10? Men det fanns tydligen inga andra alternativ då samtliga matcher skall spelas vid en viss tid och P-bo var bokad just då. Gissar att det är Sävehof som ställer till det. De går av någon lustig anledning alltid före.

 

:)
Efter prisutdelningsceremonin i onsdags hade jag med mig två chipspåsar och ett kinderägg. Satt fint till kvällsmat det.

.. .. ..

 

Bläddrade igenom nya numret av Innebandymagazinet på 2 minuter tror jag. Jag förstår inte varför jag aldrig slutar hoppas på att jag ska slippa bli besviken. Jag skall inte säga att jag prompt hade tyckt bättre om den om det hade stått mer om damsidan men rapporteringen av denna är ju i det närmaste obefintlig. I detta numret fick man inte ens den givande informationen om vad någon damspelare har i sin träningsväska. Vidare är jag lite fascinerad över det återkommande modeinslaget med omslagspojken som modell. Är det bara jag som skiter fullständigt i vad de har på sig och hur mycket dessa paltor kostar?  

 

.. .. ..

 

Alla hjärtans dag är ett kommersiellt jänkarjippo. Och jag är inte bitter!

 

.. .. ..


 

Svårtippat startfält i lördagens schlageromgång. Min personliga favorit är Sebastian men det är stort frågetecken på om han går hem hos den gråa massan.


 

.. .. ..


 

Johanna Sällström R.I.P.

Känns hemskt tragiskt.

Lustigt men något jag sätter henne i samband med är när jag i mina unga år spelade Tjejsnack och gång på gång stötte på uppgiften ”Nämn tre kända personer med samma förnamn som du.” Då svarade jag: Johanna Sällström, Johanna Manninen (någon blek halvfigur som dök upp i Finnkampen år efter år, hur känd man då kan klassa henne som?) och sedan var det stopp. Jag kom aldrig på några andra kända Johannor.  


Måndagstugg

Tröttsamt

Att en biff kan jogga sig in i landslaget och åsidosätta flera kvicka, tekniska och kreativa spelare. Funderade på att kräva pengarna tillbaka efter Finlandsmatchen för att jag ogillar spelare som lever på att de är storväxta så ofantligt. Nyttiga är de enligt vissa, men djävulskt tråkiga att beskåda om jag får säga mitt. Det gladde däremot att Vrigstadsonen Peter Sjögren blev matchens lirare. Heja Vrigstad!


 

Marie Lindberg. Ja, hon var duktig och det var en fin bit men jag blir spyfärdig på hennes patetiska ”Åh detta är så stort!” och ”Jag känner mig som en prinsessa i en saga!” Jag tillhörde dem som inte rös och grät med henne. Fick känslan av att hon spädde på livet-är-en-schlager-imagen till det yttersta. Jag tror dessutom inte att det var en slump att Regina Lund kastades in i samma tävling. Vi minns väl alla vem som spelade den största konkurrenten till ”Mona” i filmen? Christer Björkman, I can see right through you!


 10+

Ola Salos karisma. Vilket nummer! Jag har sagt förr att de kommer vinna alltihop, nu kan jag nog till och med drista mig till att tippa på jordskredsseger.


 En minnesvärd träning

Under kvällens träning skadades vår enda målvakt vilket fick Klabbe och Clabbe att arrangera en mycket chantil liten småmålsturnering. Priser utlovades till det vinnande laget. Detta var något som jag, Hagel och Gävfert gick igång på ordentligt. Vi malde ner motståndarna med tekniska finesser och taktiska triumfer(?). Kan nämnas att jag, lite oväntat kanske, själv agerade deffensiv gigant. Har nog inte täckt så många skott på hela säsongen som jag gjorde denna afton. Ja, tjejer har en tendens att inte ta ut liret till max under småmålsturneringar utan mer köra på den fega långskottsvarianten. Such a shame! Mina mannar (hur förkvinnligar man det ordet?) däremot får väl klassas som ett jävligt spelande lag. ”Gevvan” lyckades till och med stänka in ett mål i egen kasse när hon överarbetade en situation. Eller hur var det nu?


 

Skall bli oerhört spännande att se vad man inbringar mer än den berömda äran, priserna får vi nämligen vänta på tills på onsdag.


 

Något annat jag väntar otåligt på är en inflyttningsfestinbjudan från Mary Maple och Maggs. För första gången ser jag en verklig anledning att ta mig till Hising-island. Ryktas om mängder av grillaftnar overthere.


Girls night out

Händer alltid (1)
15.00
Jag ska gå på afterwork idag. Jag känner inte för att gå ut. Vad får man ut av det egentligen?

16.00
Man behöver kanske inte stänga alla dörrar. Men nä, jag kommer nog inte gå ut.

17.00
Klädvalet. Piffar väl för utgång ut ifall att. Jättejobbigt att känna sig halvdassig OM man mot all förmodan skulle ändra sig och gå ut.

18.00
Första rundan. Vad trevligt det är att bara sitta ner och snacka skit. Det är så dräggigt på krogen, nä jag åker hem vid elva. Antagligen.

... flertalet rundor senare...

Johanna: Vart ska vi? Ska du inte med? Men kom igen då!

Händer alltid (2)
Nä, jag ska åka buss hem ikväll. Så onödigt att ta taxi. Ren lathet. Finns mycket roligare saker att lägga pengarna på.

04.00
Jag har ont i fötterna. Det är kallt. Jag är trött. Bussen går om 18min ååh vad jobbigt. Taxibilar överallt. Ja vafan.
Tack
för en trevlig afton/natt!

Extra plus till
Karin, Dalen, Parling.


Träningsprodukt och lojal klubbmedlem. Kunde man inte tro.

Ibland kan man undra va fan man lägger ner så mycket tid på innebandyn. Det hade varit en sak om man hade varit en avlönad stjärna men som innebandyspelare i allmänhet och daminnebandyspelare i synnerhet går man i stort sett back på det. I div. 1 kanske man slipper betala för sin utrustning men det är inte så att man som exempelvis som student kan knega extra någonstans för det finns det inte tid till. Helst ska man dessutom ställa upp på diverse ideella jippon också.

...Som i tisdags till exempel. Då var det nämligen så att Partille IB skulle inventera ÖB i Kungsbacka. Jag var på vippen att kasta in handduken men man är ju ändå en ganska godhjärtad själ så man ställde upp. Från ca 18.00 - 00.30 höll kalaset på. Det var spikar, pikningsplåtar(?), godis, kakor, schampoo, grisöron(hundmat som inte luktar hallon precis). Man kunde ju i alla fall konstatera att ÖB är en butik med mycket brett och skiftande utbud. Lågpriskonceptet blev dock ännu mer påtagligt när man kom så nära in på. Min närmsta samarbetspartner under kvällen var Ulrika "Ulrique" Fredborg, mycket fint samarbete oss emellan alltså. Det aset drar till italien kommande vecka. Nä, jag är inte bitter för att jag sitter kvar i iskalla Sverige.

Men så kommer stunderna då man är så glad att man sysslar med lagidrott istället för någon ensamvargssport. Som i afton till exempel då en tapper skara var ute i Skatås och gjorde åttan osäker. Hur kul hade det varit att ge sig ut själv? För min del hade det aldrig hänt. Närvarande var långdistansfenomenen Hagel(5 Göteborgsvarv på meritlistan) och Sandra(har gjort den svenska klassikern), den rutinerade räven Åse, PIB:s fystränare Claes J och så smög jag in som en joker i leken. Hör och häpna, det var Johanna Gratjova som drog sista kilometern..! Kände mig som en travhäst och hade lätt orkar en mil ikväll. Sjukt.

Sandra: Men Grettan du är ju som gjord för långlöpning! Du är ju inte ens andfådd, du skulle lätt klara varvet! (Göteborgsvarvet)

Nej tack. Sådant är i mina ögon ren och skär idioti! :) Vill man så går det. Jag vill inte.

Hade vart kul att se vad Klas P går för ute i spåren men han hade tydligen något flott landslagsuppdrag. Glidare!

Till er som inte var med.. Känn er lata! Och galet vilken taccomiddag med glassdessert ni missade efteråt.
Spelledigt i helgen då. Oftast är det riktigt skönt och välbehövligt att vara ledig dessa få tillfällen men jag hade velat möta Sunnanå denna helgen. Fruktar att vi ska komma ut ut vårt stim som vi har haft de sista matcherna och som verkligen gav utdelning förra helgen. Men, men. Man får passa på att roa sig på annat sätt. Kan väl locka så smått ibland det också..

.. .. ..

Allas våran Ulf (sportchef) undrade om han fick lägga upp en länk till min blogg på PIB:s hemsida. Helt plötsligt kändes det som att seriositeten och ambitionsnivån skulle tvingas stiga ett fleral snäpp. Jag ska tänka på saken.

.. .. ..

Anna Nicole Smith har kolat. Dödsorsaken är okänd. Ryktas om ett tragiskt slut på ett tragiskt liv. Frågan är om någon trodde att hon skulle hålla så jävla länge med det levernet. Hon hann åtminstone med att lämna många avtryck här på jorden och det är ju mer än vad de flesta lyckas med.

.. .. ..

The Ark sopar banan med övriga startfältet på lördag. Glöm aldrig det!

.. .. ..

IKEA besöktes idag med följden lätt depression. Jag vill också ha ett hus eller åtminstone en större lägenhet att inreda! Fan. Min tid kanske kommer.

.. .. ..

Favoriten fortsätter. Nu gäller det bara att vi håller oss kvar, förmodar att div2-gäng inte är välkomna, samt att klubbens ekonomi inte raseras. Det är grymt kul där nere. En enda stor fest skulle man kunna säga.

Partille - Vänersborg 8-2. Så ja!

Vill man så går det.

Jag trodde nog att det skulle bli lite mer match men bortsett från delar av andra perioden var det faktiskt inget snack om saken. Riktigt go känsla. Vår käre sportchef har tyckt till om
matchen.

Det var förbannat skoj att spela igår. Anledningar:
-Jag, Hagel och Gävfert har börjat hitta varandra ordentligt. Sent om sidor kanske, men ändå!
-Vi kändes jävligt stabila bakåt igår. Och Linda, vilken comeback! Jag är impregnerad! ;)
-Turen har vänt. Hade det varit som i de föregående matcherna så hade Vänersborg kommit ikapp i andra perioden när vi hade vår sedvanliga svacka.

Nu gäller det bara att KAIS sköter sina kort och planenligt mosar Vänersborg när de kommer upp till Dalarna. Det kanske nalkas en motivationsbrist uppe hos Dalaflickorna då de redan är klara seriesgrare. Förhoppningsvis trummar de på i samma takt och går in för att visa hur överlägsna de faktiskt varit i denna serie. Då borde vi klara oss kvar. En smärre detalj i sammanhanger är att vi antagligen måste vinna mot, i tur och ordning, Sunnanå, Västerås och Linköping. Västerås har minst sagt imponerande resultat från de senaste omgångarna så det är nog inte läge för underskattning.

.. .. ..

Melodifestivalen som jag annars så slaviskt brukar följa, hamnade lite i skymundan under gårdagens segerfirande. Den befann sig någonstans i periferin och det jag har att säga är att det kändes ganska slätstruket överlag. Det lär bli bättre nästa vecka då mina favoriter till slutsegern, The Ark, uppträder. Detta favoritskap grundar sig på deras tidigare alster och vem vet, deras bidrag skulle kunna vara bedrövligt. Men jag tror på mina Smålandsmän!

Jag beslutade efter långt övervägande att delta i Koppens utmaning i Aftonbladets schlagerspel. Första rundan är jag tyvärr inte helt nöjd med. Min stora miss var att tro att Addis black widdow skulle hålla samma mått som på den gamla goa tiden då de leverade hits som What goes around comes around och liknande. Däremot prickade jag in Tommy Nilsson som favorit i omgången. Efter skriverierna förväntade jag mig en powerballad i klass med Öppna din dörr. Ingen jätteskräll att jag blev besviken kanske. Man ska inte tro på allt man läser!

.. .. ..

Hade vägarna förbi Mölnlycke idag. Pixbo hade besök av det stjärnspäckade Falun. Vi har pratat så ofta om att lära oss linedans i vårt lag. Det ser så gemenskapligt och festligt ut. Och vad var Faluns sista moment i uppvärmningen? Jo, ett litet inövat linedansnummer! Mycket trevligt inslag. Kanske läge att apa efter?

Matchen då? En ganska publikvänlig tillställning faktiskt. Tråkigt att det då inte var så mycket publik där och att Pixbo inte vaknade ordentligt förrän i tredje perioden. En undran är också om de inte var medvetna om Dalbjers giftighet på offensiv planhalva. Två i stort sett identiska mål från hennes sida.

Lite halvtråkigt att SVT väljer att visa en gnetmatch som Dalen-Örnsköldsvik när de för en gångs skulle sänder daminnebandy. Kan det vara så att det är en smidighetslösning då Dalen-Jönköping (herrar) föregick. Jag ska inte gnälla. Jag hade nog tyckt att alla dammatcher hade varit tråkiga att se om de inte hade inkluderat Pixbo, Balrog, Falun eller möjligen Rönnby. Tyvärr.

.. .. ..

Franska grammatiken väntar.


Uppståndelse

Hoppsan Kerstin. Någon har saxat ett utdrag från ett av mina inlägg till innebandynytt.se.
Får väl tacka för publiciteten, man vill ju ändå vara i centrum va. Ett av mina stora mål här i livet. (Eller?) Tyckte att antalet besökare hade skjutit i höjden något alldeles kopiöst och detta kanske var förklaringen.

Mina försök att i någon mån kamouflera vilka inlägget handlade om gick i och med detta åt fanders. Känns onödigt att ta upp sådana tråkigheter ånyo, de inblandade har ändå redan sagt sitt och vi är förhoppningsvis inte ovänner.

En kul sak hände idag. En vänlig själ i Fröjereds IF hade hittat hit (kan det ha varit så att hon kom över adressen till min blogg via innebandynytt måntro?) och meddelade att hon tagit ut mig i hennes "
höstens lag i div.1 Västra". Jag ingick i andralinan med Maria Boänges(KAIS Mora) och Marjo Nieminen(Lockerud). Tack för den, jag är alldeles utom mig av stolthet!

Läget i laget inför lördagens måste-match:
Alla förmodligen tillgängliga. Mina forwardskollega Hagel har varit krasslig i veckan men meddelade idag att hon med stor sannolikhet är fit-for-fight på lördag. Vi får väl se imorgon om hon håller samma tempo som förra veckan i den numera traditionsenliga fredagssimningen ... Yllo och Sandra har också dragits med lite småskavanker men kommer i allafall finns tillgängliga. Linda, startar lite överraskande nog i mål. Kan det vara så att Klabbe å Clabbe värdesätter rutin i en match av detta slag? Kanske. Mikaela har inte varit dålig.

Vänersborg verkar vara beredda på en rejäl fight. Här kan man läsa om deras tankar inför matchen. Får hoppas att vi kan bevisa att vi är bra även som ett kollektiv och inte bara individuellt vilket är fallet enligt dem.  Det bär mig lite emot att trycka på att mitt lag är ett tråkigt slitvargskollektiv. (Not my kind of cup of tea) Men det har vi faktiskt varit de senaste matcherna. Kanske inte sjukt tråkiga. Men om man säger så här, i det läget vi befinner oss just nu är det inte jätteuppskattat med dribblingar på mittplan á la Sanna Pollak eller mig själv för all del. Vi får hoppas att vi kan grisa in några kassar och sedan spela ut hela vårt register. Då skulle jag vara nöjd och glad. Och vilket kalas det blir vid seger! Oj oj oj...

Hörde att det fanns önskemål från en gammal PIB-räv om att trycka till en Vänersborgsspelare lite extra. Jag kan väl säga som så att hon blev ingen favorit hos oss efter höstens sammandrabbning heller. Jag har ju försökt att lägga mig till med en lite mer aggresiv/bitchig stil på plan men det får jag väl medge att jag har lyckats sådär med. Så tyvärr, Josse. Jag kan inte ta på mig detta uppdrag! :) Men det finns säkerligen någon annan som är sugen.

Tack och hej för den här gången.