Gillar du musik?

Det är ett gissel att kombinera eget tränande och beskådandet av matcher i Superligan. Superduperligan. Superspexigt och mycket nödvändigt namnbyte kan jag känna.

En period blev det. Pixbo var dessvärre några nummer för stora för Färjestaden men oh så gott det var att se Kim Nilsson rycka ifrån två av de, av många ansett, största Pixbostjärnorna i boxplay och servera en lagkamrat som stänkte dit den. Mycket hyll på sådant. Personligen har jag väldigt svårt att inte visa min glädje när underdogs hugger till mot stora stygga vargen.


.. .. ..

Ja ok. Efter alla påtryckningar får jag väl erkänna att jag tog den tightaste t-shirt jag kunde hitta till dagens träning för att det så oerhört attraktiva handbollslaget tränar efter oss på måndagar. Särskilt är jag ute efter att impa på killen som brukar träna i bak- och framvänd kepa. Mest för hans bedårande bränna och slimmade kropps skull. Nästa gång ska jag nog "glömma" tisha helt och hållet.

.. .. ..

Torsdagsmatchen har flyttats fram till 19.30.

Alltså, IBF Göteborg - Surte IS   part II    Torsdag kl. 19.30.

Pratade med Sanna Pollak om huruvida hon övervägde att se matchen. Hon var tveksam eftersom hon inte hade någon vidare lust att betala inträde ytterligare en gång.

.. .. ..

Det är något djävulskap på gång i min hals. Tro det värsta så minimeras risken att du blir besviken. Ok, då är det säkerligen cancer.

.. .. ..

Stod och snackade ny nalle med en ofantligt klämkäck försäljare. Han började presentera den mobil, för vilken jag visat mest intresse. Efter att ha avslöjat att den hade bra kamera och gott om inbyggt minne kom frågan:

-Gillar du musik?

Jag blev alldeles stum. Var detta en kuggfråga? Vem i hela jävla världen tycker inte om musik av något slag?

Konversationen leddes nu av grabben in i en mer skämtsam jargong.

-Säg en siffra!
-Sju.
-Åtta. Jag vann!

Undrade återigen för ett ögonblick om det är jag som var problemet. Var detta så kallat svår humor? Gjorde en snabb överläggning med mig själv och kom fram till att så inte var fallet. Hoppades för hans skull att han skulle sluta dra sina vitsar för det började bli riktigt pinsamt. Skrattade till litegrand för att ändå inte förstöra hans dag, godhjärtad som jag är. Kunde dock inte göra det och samtidigt se honom i ögonen. Det kändes oärligt. Försökte lite snabbt leda konversationen tillbaka till en något mer seriös nivå.

-Hur kul är det att jobba på 3 egentligen?
-Det är roligare än två i alla fall.

Den jäveln vägrade sluta skämta. Men då vägrade jag också fortsätta skratta tillbaka av ren artighet.

-Vad jobbar du med då?
-Komiker. Fin mobil du, jag tar den. Tack, hej!

.. .. ..

-Han är ju kär i dig!

Solklart eller?


.. .. ..

Fick några minuter med en ivägflyttad vän igår. Oändligt saknad. Vissa har förmågan att alltid göra en glad. Det är de som är elit för mig.

Älvstranden-Surte 4-6 (3-0, 1-3, 0-3)

Då detta var generalrepetitionen inför matchen mot IBF Göteborg på torsdag, tyckte vi att det var bäst att låta Älvstranden gå upp till en 3-0-ledning inför andra perioden. Nu fick vi bekräftat att det definitivt inte är någon omöjlighet att vända ett sådant underläge på knappt två perioder.


-Malin Eriksson, jag har sagt det förr och jag säger det igen -Vilken stjärna! 4mål idag.
Avd. "Vila sig i form"  Tjejen hade inför dagens match inte tränat på två veckor.

-Sandra Svensson, hade så ont så att hon grät men spelade ändå. Då skall gudarna också vara jävligt medvetna om att hon inte tar till lipen i första taget.


-Vad gjorde Älvstrandens Sandra Svensson på läktaren?


En kik på den haltande 
tabellen får en inte att gråta.Malin Pettersson snuddande nära blågult. Skoj.

.. .. ..

Är det inte komiskt att den lyckligaste kvällen för många göteborgare på mycket länge insköljs i regn?

.. .. ..

Finns många finurliga sätt att dra in deg till klubbkassan. Några vänner till mig blev på uppdrag av sin förening utskickade med diverse prylar för att locka folk till ett företags ettårsjubileum. Tanken var att de skulle dela ut flyers, godis samt, och denna är inte helt mainstream, kondomer som det stod "Våga komma" på. 

Någon som har haft kul på sin firmafest, ja.

.. .. ..

De senaste veckorna har det inte gått att ta miste på min ryska härkomst i morgonspegligen. Röda ögon, blå påsar under desamma och vit hudfärg. Och så kommer den slutliga dolkstöten - omställning till vintertid. Som om man inte redan var dödstrött.

Men detta är bra.

Det luktar gammal räv

Ok, jag lackar! Jag lackar så till den milda grad att jag åsidosätter mina studier för att spy lite galla. Inte för att grammatik på långa vägar har samma charm som en stunds bloggande. Någon sa att det har kommit att bli mitt förbannade ansvar att reagera på händelser som denna. Så ansvarstagande som jag är, reagerar jag nu..

Partille har dragit fram som en virvelvind i Göteborgstvåan. Utskåpningssegrar har radats upp, en efter annan. Återtåget till division 1, där de enligt mig definitivt hör hemma, har gått som på räls. Fram tills igår ikväll.

Igår kväll skulle de möta ett Pixbo IBF (farmarlag till Pixbo IBK) som till större delen har bestått av extremt talangfulla tjejer företrädelsevis av årgång 91-92. Det var tydligen lite utav seriefinalsstämning över matchen. Båda lagen var obesegrade sedan tidigare och en jämn dust hade varit att vänta om det inte hade varit för att ett antal Pixbo IBK-spelare behövde matchträning vardagarna emellan två helger med dubbelmöten i damernas elitserie. Jag kan ju i och för sig förstå att Camilla Nilsson behöver lira lite division 2-innebandyn inför landslagssamlingen och Jessica Holmgren och Alexandra Lidström har sett mycket ringrsotiga ut i förstalaget. NOT.
 
Partille kämpade på bra och hade till och med ledningen efter första med 2-0 men när det blev mer och mer istid på elitspelarna kunde Wizards inte längre stå emot. Slutresultatet: 7-3 till Pixbos favör.


Av förklarliga skäl finns det fortfarande mycket sympatier kvar hos mig för Partille IB och jag känner otroligt mycket med dem efter en match som denna.

Dessutom kan jag tycka synd om de, om det fanns sådana, "ordinarie" IBF-tjejer som fick kliva åt sidan till förmån för stjärnorna. De hade definitivt inte varit chanslösa mot Partille dem förutan.

Det är väldigt käckt att Pixbo äntligen har fått igång ett andralag, det var ju något en annan hade behövt när det begav sig. För dem som får sparsamt med speltid i a-laget och för dem som kommer tillbaka från skador, typexempel: Sara Simonsson, och liknande är det väldigt bra, om inte till och med direkt nödvändigt, att ha ett farmarlag att vända sig till. 

Nu känns det bara som att det väldigt utstuderat rustats upp i IBF-truppen just inför detta Partillemöte. Betvivlar att samma lag hade mönstrats borta mot exempelvis Ale IBF. Vill på intet sätt nedvärdera Ales chanser i årets damtvåa men de flesta som bryr sig vet att Partille står i en klass för sig. De enda som på förhand verkat kunna ha en chans att skugga dem var just unga talangfulla Pixbo IBF. Dock har deras resultat hittills inte imponerat riktigt lika mycket som Partilles. 

Det har kommit till min kännedom att en matchändring även har gjorts så att dessa övergångar skulle kunna bli möjliga. Om man kommer från laget i högre divisionen måste man nämligen, för att få representera sitt farmarlag först ha stått över en match i deras serie. Däremot blir man efter övergång åt motsatt håll, farmarlag till förstalag, spelklar omedelbart.

Pixbo spelade mot Boden i söndags 15.00. Pixbo IBF skulle ha spelat 16.00 samma dag men denna tid flyttades fram till 18.00 och det kan den givetvis ha gjorts av vilka skäl som helst. Men utan denna matchändring hade alltså inte de ovan nämnda spelarna kunnat vara med i matchen mot Partille. Nu spelade de mot Boden, skrevs direkt efteråt över till IBF, stod över IBF:s match samma kväll och var därmed spelklara till onsdagens match mot PIB. Som sagt så kan skälet till ändringen av matchtid ha varit precis vad fan som helst men det ser väldigt suspekt ut.

Det är uppenbart, och inget de själva heller sticker under stolen med, att Pixbo vill ha upp sitt farmarlag till division 1. De har ungefär hur mycket som helst att vinna på det samtidigt som övriga Göteborgslag i förlängningen kommer ha än mer att förlora. Det Pixbo har saknat under många/alla år har varit ett alternativ för dem som är på gränsen. Med IBF i division 1 kommer de förmodligen kunna locka till sig spelare som håller måttet i division 1 men som vill ha möjligheten att kunna få känna på spel i elitserien. Därmed finns en tydlig risk för att lag som IBF Göteborg, 0302, Älvstranden och Surte m.fl. kommer att utarmas på sina stöttespelare. Jag kan ju bara se till hur jag själv hade ställt mig i en sådan situation. Hade jag varit en lovande tonåring och haft klara elitambitioner hade jag mycket möjligt kunna falla för sådana locktoner.Skall givetvis understryka att inga som helst regelbrott har begåtts. Det finns ett samarbetsavtal och det är väl egentligen upp till var och en hur man vill utnyttja det. Systemet med dessa samarbetsavtal ger dock, och ganska tydligt i detta fall, större klubbar en chans att leka Gud i seriesystemen.

Vem vet, hade man varit i samma läge med sin egen klubb kanske man hade agerat likadant. Det vet vi ju sedan gammalt att jag till exempel med mitt ryska oärliga blod pumpandes runt i ådrorna inte sätter särskilt hög prioritet på sportslighet.

Nä just nu är jag mest grinig för att mitt gamla lag i viss mån berövas sin rättmätiga chans att komma tillbaka till division 1. Tänk hur mycket mer man inser problematiken när den når ens omedelbara omgivning.
Maggan, Mary, Ulle, Sani, Sanna, Klabbe, Clabbe, Sellan och alla ni andra... Ni har ett grymt hängivet fan som håller alla världens tummar för er och jag hoppas innerligt att serien inte skall behöva avgöras på ett sätt som detta./#68


Soumi Power

Det är så gott när allting bara fungerar. Som min telefon till exempel. Nä men herregud det gör absolut inte mig någonting att skärmen ser ut som ett jävla insektskrig, att den ibland vänder allting upp och ned eller eventuellt ännu bättre - upp och ned och bak och fram på en och samma gång. Det blir ju lite mer utmaning att använda den då. Ja för visst är det väl hemskt att få allting serverat på ett silverfat? Och sedan om det ringer någon, då är det extra kul om skärmen blir svart. Eller vit. (Båda har inträffat.) Ja menar, hur roligt är det egentligen att veta vem det är som ringer? Nänä... Jag är tacksam gentemot NOKIA. Ni gör mitt liv så fantastiskt mycket mer spännande .

Var det SISU som var ert slagord? Ingen dunderskräll. Med det kunnandet får man besitta en sjuhelvetes massa kämparglöd för att komma någon vart här i livet.

Pärkilä.

Jajemen det känns fullt rimligt att lägga hela skulden på Finland för att min NOKIA-telefon inte fungerar.

.. .. ..

Ok något är fel. När jag gick in på vasttrafik.se för att kolla när bussen skulle gå knappade jag in "gratjova" i fältet där avgångshållplats skulle väljas. Oklart om jag skall beskylla facebook, bloggen eller den bristfälliga sömnen.

.. .. ..

På lördag kör TV4 ett Heroes-race för alla oss som missat de första 13 avsnitten. Har hört idel goda omdömen om denna serie så det kanske vore på sin plats att ge den en chans.Har svårt att tro att den skall komma upp i samma standard som de svenska kvalitetsproduktionerna Andra Avenyn, Mia och Klara eller Labyrint. Men man får ha lite överseende. Det är ju trots allt jänkare som ligger bakom. Att inleda höstlovet med en heldag i horisontalläge låter inte fy skam.

.. .. ..

Äntligen får Zicko-picko-päronpung vara med i blågult igen. Seriöst, tror denna roll kommer passa som handen i handsken. Finns inte så många som lägger märke till potential och ger personlig uppmuntran på det sätt som  J.Holmgren gör.  Ingen kvinna av fattiga klyschor det inte.

.. .. ..

Jag har tydligen tagit upp kampen med Herr Fredriksson om vem som blir omnämnd flest gånger i Innebandymagazinet. Känns lite som en stackars bolsjevijk mot Stalin men va fan, man är ju en kämpe.

.. .. ..

-Nu lanseras Caperio-målet, döh.
-Men det säljer dom väl bara uppe i Täby va?

Nänä, jag tror det är särskilt framplockat för McDonalds-Scandinavium. Förmodligen kommer utvalda Pixbostjärnor figurera i annonserna.

Gillar egentligen inte att diskriminera folk eller dra alla över en kant osv, men kan bara inte låta bli att avslöja att kommentar nummer två fälldes av en blondin.

.. .. ..

Freitag - Friday - Vendredi - "lilla" grammatiktentan. Kan hända att  detta är det sista ni hör av mig innan dess. Le Grammaire sitter ännu inte riktigt som ett smäck va...

Levnadskonsten består i att se det unika i det vardagliga.

Tack lilla mamma.


Surte - Warberg 7-2

Nä, Warberg behåller sin nolla i poängkolumnen även efter denna omgång. Skulle nog inte säga att de är rent dåliga men möjligen en aning uddlösa i avgörande lägen.

Vår lilla superstjärna Malin Eriksson kunde inte vara med pga en sträckning. Men vad gjorde det när en av våra andra rajtare, Carro Björkner gick in och på allvar visade hur en slipsten skall dras? 3+1 blev hennes facit efter hennes mest imponerande insats hittills denna säsong. För övrigt tror jag min själ att hon har varit hemma och smygtränat på snurrfinten. Plus även till hennes forwardskollega Jonna Leek (2+2).

Undertecknad noterades för ett mål, en assist samt en utvisning. Himla tråkigt att Hagel med alla möjliga medel försökte stjäla min assist. Alla såg att det var jag som gjorde det så lägg ner!

Botbänken ja. Där hänger man inte alltför ofta. Ja, det kändes väldigt nödvändigt att ta en utvisning efter
59 sekunder. Jag kan faktiskt inte hjälpa att vissa lagkamrater väljer sina lägen att byta som tomtar så att jag blev tvungen att gå in och sätta stopp.
Dagens Larsson 1
Hon får sig en tryckare och och blir liggande tills domaren blåser. Efteråt reser hon sig upp, ser rejält plågad ut på vägen mot båset för att sekunden senare lägga av ett brett leende mot lagkamraterna på bänken. Härligt med lite italiano-attityd men nästa gång kanske hon skulle fundera på att välja att antingen hålla sig för ögat eller halta. Skulle nog bli lite mer trovärdigt då.

Dagens Larsson 2
Stod och surrade med några gamla partilleiter efter slutsignalen. Fyra med surte-, en med warbergsmundering samt två som avnjutit höjdarmatchen från läktarplats. Det är oerhört lätt hänt att man blir kvar en stund vid sådana kära återseenden. Larsson kände väl av att klockan tickade iväg och började runda av samtidigt som hon vände sig om mot matchuret för att kolla tiden.

-Va? Är klockan redan 20.00?

Ok för att matchtavlan fungerar som vanlig klocka emellanåt men kanske borde det bredvidstående resultat ha givit en hint om att 20.00 indikerade matchtiden. Eller jag vet inte?

.. .. ..

För övrigt värmer det att höra...

... att i stort sett alla resultat i serien gick vår väg denna omgång.
... att Partille tuffar på med sitt segertåg i damtvåan.
... att Partilles herrar lite oväntat vann. Det vore ju synd att säga att lagets MVP var segerviss inför Landskrona-fajten.
... att Östra SK äntligen lyckades få med sig tre poäng.

.. .. ..

Det blev en sväng till Mölnlycke idag. Pixbo-Boden kändes på förhand som en oerhört intressant drabbning och visst infriades förväntningarna. 6-1. Tror på allvar att vi hade kunnat ge Boden en match ty det de visade upp var inte jättemycket att hänga upp i julgranen alltså. Ett mål gjorde de förvisso men den bjudningen hade nog till och med lilla mormor kunnat ta tillvara på.

Kan ha fått världens lurigaste SMS under matchens gång.

Försöker verkligen inte ruinera Pixbos ekonomi här men kan inte låta bli att rekommendera koffeinofiler att ta svängen förbi Shell Select istället för att lägga pengar på Wallenstamhallens termoskaffe. Tag vänster i rondellen efter avfarten och kör några hundra meter så ligger det där på vänster sida.

.. .. ..

Det har hänt några gånger nu. Att jag har fått höra talas om att endel viktiga peroner är inne på gratjova.blogg.se och lurar. Jag får passa på att tacka för de celebra besöken.

.. .. ..

Kommande vecka har inte riktigt bara roligheter att bju' på. Usch och fy vad mycket som skall tryckas in i denna skalle.


Vi säger så, så länge..


Snart är det vinter, kära bilägare...


tugga på bara

Samtal med Cake angående vilka från Pixbo som kunde tänkas komma till partajet.

-Ja men det är ju landslagshelg då också va?
-Ja jo.. så jag vet ju inte om jag kan.. Lite samma för dig va?
-Ja precis.

Tror nog Vaara, den gamle skojaren, hade velat ha med mig egentligen men det blev väl för mycket gnäll sist han tog med en division 1-spelare.

.. .. ..

Vällästa bloggar går i graven och och nya ploppar upp likt nyutsprungna blommor på vårkanten. Livet har sin gilla gång även i bloggvärlden. Själv läser jag i stort sett all skit jag kommer över som berör mina intressen, mest för att skjuta upp jobbiga måsten. Ju tråkigare måsten jag har desto längre ned i turordningslistan tar jag mig. Sjukt.

Vad jag skulle komma fram till var att jag idag trillade in på IFK Kungälvs nystartade blogg. Ett tränat öga kan se att det hittills är en viss gratjoviansk touch på den och min spontana reaktion var -Äntligen! Hörde att det var dags för några att ta vid där bröderna Schulman slutade. Det skall bli mig ett sant nöje att följa brodern och hans mannars resa denna säsong.

.. .. ..

Idag presenterades Victor Hugo* i en av Humanistens matta lokaler. Mitt bestående minne från denna föreläsning kom inte att handla om hans storhet, utan om att denne man så sent som på slutet av 1800-talet sade att Gud talade genom hans verk och att han var något högre stående än "vanligt" folk. Han hamnade inte på dårhuset utan i l'Académie Française.

*För mindre allmänbildade var Hugo en hyllad författare, diktare, dramatiker och även aktiv inom politiken.

Mångfasetterad kille alltså. Uppenbarligen med en enorm tilltro till sig själv. Det bär mig emot att ta mig an något utav han, den självgode bastardens alster.


.. .. ..

Det blev småmålsspel i all enkelhet ikväll. Tydligen var jag med i laget som vann på att vi spelade med hjärtat. Känner mig som Håkan Mild. Ingen angenäm känsla.

.. .. ..
-Svetlana! For Gods sake, you're married to Lembit!
Hard Rock

Jo men jag hinner slinka in och handla lite snask. Oj butiksägaren var ryss. Ja men varför inte stanna och tugga lite så att jag missar bussen och ytterligare 20 minuter av matchen? Typiskt mig.

.. .. ..

россия!

Det är fantastiskt när ens lag tar otippade skalper. Förundransvärt egentligen att man ska behöva bli förvånad när Ryssland gör bra ifrån sig fotbollssammanhang. Nu kommer vi.

.. .. ..

Tror det skall mycket till för att Warberg ska sno åt sig någon poäng på lördag. Surte is spetsing it up.

.. .. ..


En fågel kvittrade i mitt öra att det är storslagna festligheter på gång. 

Lagom tills höstdepressionerna brukar börja göra entré har den inplanerats. Som ett ljus i mörkret.

Det sägs att alla kommer vara där. Alla som är något vill säga. Tänk Troppan. Tänk Båstad. Tänk
Hard Rock 9/11.
Ungefär så här lär jag vara helgen i fråga:


 
För närmare information om biljetter, kontakta hrcfloorballparty@hotmail.com
.. .. ..

Det är som sagt jävligt mycket just nu.


Viktigt meddelande

Då var ett datum satt för återupptagandet av skandalmatchen.

IBF Göteborg - Skandalsurte    torsdagden 1/11 i Valhalla kl 19.00 (med reservation för ändringar)


Hoppas vi sopar mattan med dem. Eller så kanske vi golvar dem på en gång.


Göteborgshumor när den är som allra bäst. (?)


I sport använder man boll.

"Jag tycker det smakar hemskt men det är skönt att få spruta lite."


Vem kan ha sagt något så tokigt om skumpa om inte en torr motorsportpajas? Bemödade mig inte ens med att minnas hans namn eller vilken av alla femhundra lika jälva tråkiga motorsporter han sysslade med. Ja, nä det är inte så att man hoppar och studsar när jingeln för motormåndag går igång. I sport använder man boll.

Och Ljungberg utnämnde Anders Svenssons mål till det snyggaste av alla mot Liechtenstein med motiveringen "Chippens var ju en tåpaj." Kan ju kanske vara så att man inte behöver bomba som Svennesvensson om man har snurrat upp ett halv försvar. Men det är väl lite mer än vad Fredrik "jag har aldrig varit med på en hel landslagssamling" Ljungberg förstår.

.. .. ..

Med mindre angenäma minnen i bagaget gick resan ånyo genom Tingstadstunneln till Hisingen aka Göteborgs cancersvulst (Observera nu att det inte var jag som sa var den första att säga det).

Älvstranden hade inte mycket att sätta emot trots att mycket, mycket begåvade Anna Sjögren var med. 9-2 blev slutsiffrorna och jag är på god väg att bli assistkung i reservlagsserien. Nä assistdrottning blir det ju förstås i så fall. 0+3 igen.

Juniorerna är vidare i SM. Allt är i sin ordning.

.. .. ..

Jag tror att Pixbodamerna kommer få en ny dimension i sitt spel om några månader. Lagom till slutspelet kanske.

.. .. ..

Det som inte dödar, det härdar.

Skall aldrig gnälla mer

Senast jag gick omkring och gnällde över att det rådde stiltje i tillvaron brakade helvetet löst i innebandycirkusen. Som ett brev på posten skulle man kunna säga.

Härom kvällen var jag i mitt essä igen. Det fanns ingen hejd på min frustration över den rådande händelsefattigdomen. Jag kunde dock inte i min vildaste fantasi ana vad gudarna hade att bjuda på den här gången. Jag tyckte ju att den s.k. "skandalmatchen" var en piss i Nilen i jämförelse med det mesta redan när det spektaklet var aktuellt. Men jämfört med det som Little Innocent Gretl utsattes för igår kväll framstår innebandyproblem över huvudtaget snarare som minimala droppar i Oceanen. Jag ämnar inte lämna en fullständig redogörelse av händelseförloppet men jag kan säga såhär:

-ibland, kanske allt som oftast, hade det varit så jävla mycket enklare att vara kille.
-ibland är det inte läge att mopsa upp sig mot idioter även om det kan vara nog så lockande.
-ibland gör poliser ett fantastiskt jobb.
-ibland uppenbarar sig folk från ingenstans som utan någon egentlig anledning tar risker för en okänd medmänniskas skull.
-ibland är det fruktansvärt svårt att tycka synd om personer som man vet inte mår bra.
-ibland önskar man att bussen kom bara två minuter tidigare.


Och så ett litet avslöjande till alla som fortfarande går omkring i tron att alla civilsnutar uteslutande kör svenskt. Fel, fel, fel, fel, fel, som Härenstam skulle ha sagt. Jag skulle nog påstå att det inte finns någon som helst logik i deras märkesval.

.. .. ..

Det som hände i Idol ikväll är för mig en gåta. Patricia och Sam, det är fan klasskillnad och då inte till Sams fördel. Sam, by the way, vad är det för namn?

Och oh så vacker Your Song är. Ståpäls.

Som Hagel brukar säga, kul att man nu vet vad man ska göra på fredagkvällarna.

.. .. ..

Tre pinnar plockade av broderns gäng uppe i Edsbyn. Tydligen var en gammal klass-comerade med i laget som fick på nosen. Vilken bandykultur man har levt i, i sina dagar.Med förhoppningar om en resterande god natt och ljuva drömmar


änna gôtt väder

Hade planerat att gå ut i höstsolen, sparka i färgglada löv och insupa den, av annalkande köld, fräsha luften nu när det äntligen blev lite luckor i schemat. Men det är väl för mycket begärt när man bor i Göteborg, detta regnets och blåstens Mekka. Ett, tu, tre så var heldagen inomhus bokad.

.. .. ..

Bara för att det råkar vara en spelledig helg i södra dametten skall vi inte för den sakens skulle tro att det blir en innebandyfri sådan. Nädå. Dels skall de gamla sekretariatkunskaperna dammas av då Surtejuniorerna påbörjar sin resa mot SM-guldet. Dels rullar den prestigfulla reservlagsserien vidare och Älvstranden borta står på schemat. Denna vecka har Larsson jobbat sig in i B-lagstruppen. Skönt för henne som var så bitter i måndags då hon ställdes utanför och hänvisades till en juniorträning. 

.. .. ..

Sprang för några dagar sedan på övergångsaktuelle Rolle Nilsson i en mörk gränd. Tackade min skapare för att det inte var AIK-psykopaten för då hade jag nog kolat av ren rädsla.

.. .. ..

I helgen åker allsvenska IFK Kungälv till Edsbyn för att spela Svenska Cupen. De kommer att ställas mot elitserielagen Falun, Sirius och Edsbyn aka Jätten från Hälsingland som prenumererat på SM-titeln sedan ett antal år tillbaka. Jag kan avundas dem som får åka iväg och lira en turnering helt utan förväntningar. Det är jävligt fint att inte ha något att förlora.

IFK har inför denna säsong lanserat en egen
TV-show som de så käckt har valt att kalla "Bandysnack". Ett härligt initiativ, tydligen det enda i sitt slag i bandysverige och efter att en av lagets största talanger gått ut med att han inte direkt imponeras av alla elitserielag har reaktionerna från högre håll enligt uppgifter inte låtit vänta på sig. Länkar har kablats ut och helt plötsligt verkar folk intressera sig för laget invid älven.

Kanske kunde vara en trend för andra som lider av småsportssyndromet att haka på.

Håller i alla fall alla tummar jag har för att de ska plocka åtminstone några pinnar däruppe och ser fram emot att ladda bandyportföljen med het glögg längre fram i november. Trots frusna tår och idel ståplatser är det ändå något speciellt med att kika på lite bandy.

.. .. ..

Att älska sitt lag?

.. .. ..


Var det en blattebrud jag var eller?


Looptroop - Bandit queen

Och så tar vi en dipp igen

Surte IS B - IBF Göteborg B   4-5 (3-0, 1-0, 0-5)

Det var länge sedan jag upplevde en utskällning som den coach brände av idag efter slutsignalen. Helt berättigad.

Det är klart att det var lite annorlunda stämning före match efter det föregående mötet. Men matchen kom igång och vi hade dem. I 40min. Jag var faktiskt lite förvånad över deras blekhet. Men tydligen är det vår melodi i nuläget att svärta ned en period med slampfasoner.

Förhoppningarna är att helgens ledighet kan bryta denna värdelösa trend.


För att då undvika att genomgående vara en, ursäkta ordvalet, bitterballe. Match är alltid roligare än träning och känn på denna statistiken:

2-0 Maria Hagelqvist ass. Johanna Gratjova
3-0 Maria Hagelqvist ass. Johanna Gratjova
4-0 Maria Hagelqvist ass. Johanna Gratjova

.. .. ..

Hyfsad pyts av Helsingborgs zorrob*g.

.. .. ..


-Gå in med kroppen i situationen nu för helvete Grettan!

ajemen


Olofström - Surte 11-4 (2-1, 7-0, 2-3)

Då är den stora frågan - Vad i all sin dar hände i period nummer två?

Nä Surte IS, i andra fick vi Linda Rosing att framstå som en nunna i jämförelse. Vi släppte fan allt. Och ett ungt och grymt suget Olofström med Louise Wickström i spetsen var inte sena med att hugga.

Det var ju inte så långt ifrån att hon blev mållös. 4+4. Rätt dåligt. Av hennes spelstil att döma har hon nog lirat en och annan match ute på gården med grabbarna.

Dagens smygare

Precis när det var dags att ge sig ut på uppvärmning kallade naturen på vår västkusttjej. Av respekt för sina lagkamrater tog hon upp jakten på en avskild toalett, vilket inte var det lättaste i den bunkerliknande sporthallen i Olofström. Hon hittade ett tomt omklädningsrum där hon var helt övertygad om att flicklaget, som just då lirade, höll till. Gôtt, tänkte hon på klockren göteborgska och låste in sig på dess toalett. Tre kilo lättare stövlade hon sedan ut och upptäckte att det inte alls var något flicklags omklädningsrum och att det definitivt inte var tomt längre. Olofström hade nämligen kommit tillbaka från sin uppvärmning. Hade betalat rätt bra för att se hennes min där och då.

.. .. ..

Innan 7/11 skall sista delen av derbyt ha spelats klart.

.. .. ..

På vägen hem fick vi höra att blåvitt skulle till Nivå. Det vara bara på med festblåsan och ge sig iväg och kändismingla. Kysste bl a Alexanderssons fötter. Eller inte.

Sedan hade Jonna efterfest - på sin
blogg.


Goose-skin

Är det inte skrattretande att en sådan som Claes Runheim (fd. Åkesson) kläcker kommentaren "Kvinnor är bara med i sport-TV för att de är snygga." ? Inte för att jag heller är den som överväldigas så ofta av deras kunnighet men han skall ju kanske enbart hålla käften när det gäller att leva på sitt utseende. Rent allmänt är det väl dessutom ytterst få som kommer undan med att vara fula i TV.

.. .. ..

Det finns vissa saker som jag anser har överjävlig mäktighetsfaktor. En sådan är Ryssland. En annan är anrika fotbollsklubbar. Under de senaste dagarna har jag haft den stora glädjen att komma i kontakt med båda dessa på en och samma gång. 

Det har varit konstant gåshud,  svaga knän och molnsvävande. Givetvis har jag gjort mitt allra yppersta för att spela oberörd. Inte helt lätt när man finner sig själv dinerandes med ett gäng mäktiga fotbollspampar. Och, för att låta som en blivande språklärarinna; språk är en sjukt bra tillgång. Lilla jag hade antagligen aldrig fått snicksnacka med Spartaks klubbdirektör om jag inte hade kunnat lite, om än knagglig, ryska.

1-3 slutade matchen och min favorit blev Ukrainaren Maksim Kalinichenko. Får ju också lov att säga att det var rätt sjukt hur mycket ovationer de tappra tillresta fansen lyckades få ur sig när smått legendariske Titov blev utbytt.

I kväll lämnar gubbarna Sverige och Göteborg i det egenchartrade planet. Hem till Moskva, till sina bilar vilka klubben utrustat med alldeles egna chufförer.

.. .. ..

Och därifrån är inte steget särskilt stort till södra damettan i innebandy. Olofström borta på lördag. Sägs att mycket kretsar kring en spelare i det gänget. Synd att hon kommer gå mållös från vår match.

Tydligen går Olofströmsborna man ur huse för att se sina damer lira. Inspirerande.


Tiden är nu kommen för att ta del av Surte IS busskultur. Något säger mig att den är något utöver det vanliga.

.. .. ..

Nummer 65 av innebandymagazinet var det mest läsvärda på mycket, mycket länge.

.. .. ..
Tja då...


Sent ute

Herr Betnér gästar Göteborg i helgen och länge har det pratats om att ordna biljetter till fredagsföreställningen. Så idag åkte tummen äntligen ur och jag lyckades pricka in ticnet i adressfältet. Annars är det mycket facebook nu för tiden. Till min stora fasa möttes jag då av beskedet att det endast fanns balkong- och "hörplatser "kvar. Jaja, vi ses väl nästa år då Magnus...

.. .. ..

Kan ha bland de lurigaste anledningarna till frånvaro resterande träningarna denna vecka. Ledsen tjejer men UEFA behöver mig.

.. .. ..

Fick en ordentlig déjà vu-upplevelse när jag hastade hem till period tre i måndags kväll. Sjuka är precis vad de är, Täby. Muchos buenos nyförvärv i Svensson, Urwäder samt Dalbjer.

.. .. ..

Och så fick Alekuriren ihop några
rader om helgens match.

.. .. ..

Hade äran att få besöka en väldigt speciell gammal dam under mitt sommararbete inom Växjö Kommun somrarna 05-06. Förutom att hon led av den allra värsta sortens sällskapssjuka trodde hon sig behärska såväl tyska som engelska. Och hon var inte sen att plocka fram sina kunskaper och briljera för oss. Vid ett tillfälle då vi efter många om och men var på väg därifrån ropade hon inifrån sovrummet:

-Welcome to back!

Heja tele2!

När postfacket öppndes vid hemkost hittades ett brev från Tele2. Antog att det var den månatliga avgiften som skulle drivas in. Kastade det åt sidan för att först och främst stilla hungern. Det gäller att prioritera va.

När middagen stod på bordet sprättade jag i lugnan ro upp kuvertet, konstaterade att det inte innehöll något inbetalningskort vilket gladde. Men det var ett kort, kort ögonblick av lycka som sedan skulle övergå i djupt vredesmod.

"Hej
Vi måste tyvärr meddela att vårt samarbete med TV4 Sport-Expressen har upphört. För dig som sportpaketskund innebär det att du från och med 1:a oktober inte längre har tillgång till den kanalen.

Vi hoppas att du fortfarande är nöjd med ditt paket och med den nyligen tillagda kanalen Viasat Sport 3. På den kan du följa delar av Champions League, franska, tyska och holländska ligan samt andra sporter som Nascar och kampsport.

..."

Jag trodde till en början att det var någon som drev med mig. Insåg rättså snabbt att det var allvar och behöver jag då ens säga att smockan hängde i luften?

Knappade fort som fan in numret till Tele2:s kundtjänst. Taggade till för att ge dem årtusendets största utskällning. Skulle be dem stoppa upp sin jävla Nascar och kampsort. Fråga dem hur i helvete de kunde med att skicka ut ett sådant meddelande samma dag som innebandyn drog igång, vilken var den huvudsakliga anledningen till att jag överhuvudtaget skaffade deras sportpaket. Här skulle det inte sparas på något krut. De skulle få veta hur vedervärdigt jävla korkade de var.

Efter drygt en halv signal gick en telefonsvarare igång.

-TV4 sport kommer tills vidare att finnas kvar i utbudet.

Det var nästan så att jag blev lite besviken när jag inte fick utlopp för min, på några få minuter uppbyggda ilska. Men klart att jag drog en lättnadens suck relativt snart därefter. Tror vi att de har blivit nedringda eller nedringda?Humörsvängningar av denna dignitet kan omöjligt vara bra för hjärtat.