Slut på semestern

Inatt kryllar Göteborg av män i kjol. Deras mannar blev upp-piskade av BK Röva. Kan ju inte ha känts bra.

.. .. ..

Sanna Kallur plockade fram lipsillen hos mig igår igen. Skit. Har funderat på hur syrran Jenny känner sig. Identiska gener och ändå ganska långt ifrån Sanna. Har Jenny mer glidarfasoner för sig? "Sanna och Jenny", som om jag känner dem.

Linus Törnblad kommer med lite distans till det hela kunna åka hem och säga "Jo men jag var ju snyggast i alla fall". Holm får briljera i På Spåret istället. Kan det vara så att hans tid är förbi? Rätt trött på honom. Torr och Tråkig AB.

Robert Kronberg kom i våras och slog sig ned bredvid mig och en kompis under vår fredagsfika nere på Condecco. På nära håll kunde bekräftas; killen har damp, enerverande tics och kan inte prata rent. Skulle vid ett senare tillfälle stila för några andra genom att berätta att vi hade suttit så jävla nära en "kändis". Hon svarade med att hon hade dejtat honom.
Anso berättade lite urförligare om detta för några dagar sedan. Jag vill ju ogärna lämna ut någon men hon har få spärrar i sitt bloggande så jag överlåter det åt henne. Hur som haver. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. och jag varken kunde eller ville överglänsa.

.. .. ..

Hade brodern d.ä. över på en lunchbjudning. Fick veta att det med allra största sannolikhet är IFK Kungälvs tur denna säsongen i bandyns söderetta. (Med reservation för namnbyte på serien. Det är ju lite inne nu... )

.. .. ..

Hade ett missat samtal från coach. Tänkte att det antagligen var något viktigt. Något som rörde det stundande träningslägret.

-Men tjäna!
-Hallå du.. du hade ringt?
-ah.. vet du vem som är min favorithockeyspelare genom tiderna?
-Krutov?
-Fetisov.
-Ok.

I övrigt sades inget av vikt.På söndag avlsutas Surtes helgturné i Jönköping med två matcher. Den första lite mer B-betonade vid 11.00 i Öxnehaga Sporthall och så den stora genomköraren mot Husqvarna kl. 16.00 i Huskvarna Sporthall. Så alla som har fått uppgifter om att matchstarten är 15.00, ändra i kalendrarna. Eller va fan, kom vid 15 ändå och ta del av vår uppvärmning. The more Surte the better.

Hagel och Larsson har nu i tur och ordning, på väldigt kort tid gått in för att märka mig. Jag som annars antagligen täcker minst antal skott i hela seriesystemet ser numera ut som offer för grov hustrumisshandel. Kottkottsäsongen är över, så det är inte så att de har något att vinna på detta heller. Säger bara -kamma er.

.. .. ..

Totally exhausted efter första skoldagen som helt förpassar mig in i vardagslunken igen. Vi tar min favvo-godnattvisa just nu på det, Thåström - Fan fan fan

Surte-Vänersborg 4-2

Målen: Gäfvert 2, Malin E 1, Anso 1.

Hur mycket man än snackar om att resultat inte har någon betydelse så var det hiskeligt skönt att få känna segerns sötma ikväll. Sedan finns det givetvis en och annan detalj att jobba vidare med.

Linan M.Eriksson - S.Gäfvert - J.Gratjova stod för tre av målen. Än en gång fick jag enbart sköta grovjobbet och lät de andra flickorna fylla ut målprotokollet. Någon sa att jag såg väldigt målkåt ut när Vänersborg ryckte sin målvakt i slutminutrarna. Förstår inte vart vederbörande fick det ifrån. Det är inte så att jag inte trivs i denna roll.

Otroligt bra nyförvärv Surte IS har gjort i Veronica Svensson. Frånsett att hon är en klippa i kassen sköter hon bilförandet från Göteborgs sydliga regioner på ett helt fantastiskt sätt. Man kan säga att vi har strukit ett streck över incidenterna från fjolårssäsongens möten mellan Partille och Husqvarna. Man är ju inte en långsint själ.

.. .. ..

Då är frågan om man ska hålla sig vaken till damernas kval i slägga. 
 


crying like a baby

Carolina "jag-är-så-jävla-jordnära" Klüft har gjort det igen. Mycket imponerande. Men jag kan som så många andra ändå inte låta bli att störa mig på hennes sätt. Det är möjligt att hon bara är sådan. Det är bara så grymt svårt att tro på. Men när hon så står där högst upp på pallen och nationalsången drar igång, då växer ändå den där förbannade klumpen i halsen och jag kan återigen konstatera att jag är en hjälplös sucker för prisutdelningar.

Någon jag hoppas att det går riktigt bra för i detta VM är Susanna Kallur. Efter Robert Gustafssons imitation av Tony Rickardsson går det knappt förknippa dalmål med något annat än enorm bitterhet. Men så kommer där Kallur. Glad. Pigg. Ärlig. Ödmjuk. En slags friskhetsprototyp som man omöjligt kan tycka illa om. Ja, man kan verkligen unna henne att lyckas.

Jacob Hård. Vad vore slöa semstersportdagar om de inte ackompanjerades av hans stämma? Han är för go, Jacob.

.. .. ..

Ikväll kör trean igång Sex and the City från avsnitt nummer 1.

.. .. ..

IBK Vänersborg gästar Ale Gymnasium om några timmar. Närmare bestämt 19.00. Vänersborg är bandy för mig. Och i det klassiska västkustska bandybältet (Vänersborg, Kungälv, Ale/Surte, Gripen) får de väl ses som ledande än så länge. Förhoppningarna ikväll är att vi ska visa vilka som regerar i innebandysammanhang. Kom nu bara ihåg att resultatet inte är det viktigaste i en träningsmatch, kan ju vara så att någon har missat det.

Dags att gå och fixa matchfrissen.

Spexig räddning


Pimp my blogg

Hackern i mig kom fram ikväll. Resultatet - en upp-pimpad lay-out.
Fröjered-Surte 3-3

Dam A: FIF - Surte 3-3

Matchfakta
 1.19   0-1    Malin Eriksson ass. Malin Pettersson
 6.42   U 2    Johanna Gratjova  Surte
11.17  0-2    Maria Hagelqvist ass. Johanna Gratjova
16.55  U 2    Malin Eriksson  Surte
17.02  0-3    Maria Hagelqvist u a

 1.25   U 2   Jonna Leek  Surte
 6.08   1-3   Malin Strandh ass. Julia Bohman
19.47  2-3   Madeleine Ellilä ass. Annika Falkmar

 1.56   3-3   Julia Bohman ass. Nathalie Paulsson


Ingick i samma anfallsduo som jag gjort hela våren. Jag och Hagg. Som statistiken visar så var det jag som fick sköta grovjobbet som vanligt. Gå in och ta smällarna, ligga på gränsen hela tiden för att sedan servera den för dagen exeptionellt glamourbetonade liraren Hagg. Tror  för övrigt inte jag har sett henne i liknande form på över ett år.

Stor Surtedominans i första. Kanske fick denna oss att tro att vi var lite bättre än vi verkligen är för i period nummer två gjorde så den berömda nonchalansen entré. När den nådde sin kulmen hade både jag och Björkner  hunnit assa åt fel håll. Uppryckingen på slutet var inte tilräcklig för att föra oss till seger.Om det återstår en dryg halvminut av en träningsmatch, är det normalt att gå ner och ta burskydd för att bevaka ett kryssresultat då? Lite tråkigt om ni frågar mig.

Domaren höll ungefär samma nivå som när han dömde oss i Wrigstad IBK, dam div.3 NV, för fem år sedan. Jag säger inget mer så har jag inget sagt.

Lisa kan åka till Magaluf med hedern i behåll och en väl genomförd match i bagaget. Många svettiga räddningar där.


Ingen permanent för Kennedy

Lika käckt som helgens matchupplägg är, lika evinnerligt korkat var träningstiden utplacerad igår. Hann hem för att se sista halvtimman av landskampen. Ingen jättefara på torpet i och för sig. Svårt att gå igång på Sverige-USA.

Kennedy susade förbi i rutan. Kan inte se denna människa utan att höra en gammal ramsa som sjöngs om honom när jag strosade omkring i min högstadieskolas korridorer. Det är samma melodi som till "Alla heter Glenn i Göteborg".

Ingen permanent för Kennedy.
Ingen permanent för Kennedy.
Han är 20 år. (Hej!)
Han har inget hår. (Hej!)
Ingen permanent för Kennedy.

Jag och Jonna snackade om att det kanske var bud på att slinka ner till Parkan efteråt. Det är ju där Zlatan och gubbarna brukar hänga under sina Göteborgsvistelser. Men det körde ihop sig... .. ..


Nu blir det daminnebandy i TV. Tyvärr är inte Sveriges i nuläget mest sevärda damlag inlkluderat i avtalet ännu. Och faktum kvarstår: TV4 betalade för att få sända herrinnebandy. TV4 tar betalt för att sända daminnebandy.

Någonstans känns det inte ok.

Tur att det är
so jävla jämställt i Sverige i övrigt.


Tacksamhet är en dygd

En vän som är upp över öronen förälskad sa att hon var "uppe på de rosa molnen" och allting kändes så enkelt. Jag sa att jag var glad för hennes skull. Inte alls bitter över att jag sitter här under mina svarta med en skolstart alldeles runt hörnet. Jag menar faktiskt det. Ibland får man vara tacksam för det man har.


Hade någon högt uppsatt i Västtrafik eller Göteborgs Kommun varit här nu till exempel hade denne (ja för det lär ju inte finnas så många som skulle benämnas denna bland höjdarna) fått en sådan fet jävla blöt kyss va. Inte nog med att de har chocksänkt priserna, de har dessutom satt in mängder av extrabussar till alla mina närmsta hållplatser. Tiden då jag svor mig utmattad över att jag inte bor nära någon spårvagnshållplats är förbi. Tydligen hade kommunledningen ett jättefinger med i spelet. Och vi vet ju vilka som styr och ställer där... jajemen.


Vidare har jag blivit kallad drottning idag. Eller ja... bloggdrottning. Ska inte sticka under stolen med att jag hellre hade sett mig som en annan typ av drottning. Skyttedrottning, bidrottning (får en jävla massa ragg har jag hört) eller bara kort och gott drottning. Men som sagt, jag får vara tacksam och nöjd så länge. Säsongen har ju inte ens börjat och Carl-Philip har inte gift sig än (ja prinsessa hade också funkat) så vad som helst kan fortfarande hända.


Fick höra en mix av  The way I are. Då kan vi nöta ut den också. Hade nästan börjat tröttna på originalet. Men bara nästan. Min tacksamhet går till "tha nigga" som fixade det.


.. .. ..

På fredag bär det av till Tidaholm för första riktiga matchen i Surtetröjan. Ja för alla förståsigpåare säger ju att matcherna i Båstad inte betyder någonting. Jag är beredd att hålla med. Hade det gått bättre för oss hade det säkerligen varit andra tongångar. Men nu hoppas jag att det som hände i Båstad stannar där. Fröjereds IF är det som kommer att stå för motståndet.

Väldigt käckt upplägg med matchande nu för övrigt. Match fredag och måndag och vips är helgen sopren för annat lir. Tacksamhet var det, ja.


Week-end i Älvängen City

Det är så gott att sunka omkring i träningsoverall en hel helg med trevliga lagkamrater. Om två veckor är det dags igen. Den gången i Jönköping.

Idag stod bland annat mental träning på programmet. Alltid nyttigt.

Något gästföreläsaren tryckte på var att man inte skulle tala för mycket i termer som har med misslyckande att göra utan mer se eventuella missar som ett steg i utvecklingen. Vi kom då osökt att tänka på hur man hanterar en bänkning. Man kan ju se en sådan på lite olika sätt. Antingen är tränaren ett jävla röthuvvesom inte fattar hur illa han/hon matchar laget eller så kanske man bara är inne i en liten svacka för tillfället. Ytterst sällan är det den faktiska kompetensen man besitter som är problemet. I vilket fall som helst blir man ändå besviken. Men då är det alltså bara att tänka: Nädå jodå här sitter jag och utvecklas!

Mitt under föreläsningen satt en i laget och kladdade länge och väl på ett block. En annan, som kan få gå under namnet rutinerad student satt och lyssnade så uppmärksamt som sig bör när någon håller låda. Plötsligt knackade kladdaren den rutinerade studenten på axeln och visade med ett jätteflin sin lilla teckning föreställande en viss del av en manskropp under vilken hon taffligt plitat ner: "Sugen?". Mindre oväntat att den rutinerade studenten höll på att sätta snacksen i halsen.  Min uppmaning till kladdaren är att hon bör jobba på att hålla fokus ifrån männen i innebandysammanhang och lyssna som alla andra.

Frånsett detta var det inga dimmor. Bara ett jävla go.


Dagens citat
"Vi känner varandra utan och innan, jag och *****. Jag vet till och med vilken tampongstorlek hon har."

Oh no.. getting pictures!

.. .. ..


Andreas Vanbergs
blogg bjuder på intressant läsning, här de viktigaste utdragen:


"Allvaret närmar sig. Igår Trofeo Berlusconi och imorron Supercupen. Och vem vaknar till liv? Pippo Inzaghi såklart. Med två mål avgjorde han mot Juventus. Passande att en av Berlusconis absoluta favoriter avgjorde hans egen final. "

      
"Till sist en liten bomb. Vad sa egentligen Materazzi till Zidane som ledde till skallningen i VM-finalen?
Enligt rykten pratade han varken om terrorister eller hans mamma utan sa så här: "Jag vet att Pippo har satt på din fru".

Jag betonar: ETT RYKTE. Dock från initierade personer kring italienska fotbollen. Måste handlat om Juventus-tiden i så fall.

Och är det inte endast såna saker som kan få en spelare att flippa ur fullständigt i sånt läge?

Vad som är helt sant vet nog bara just Materazzi och Zidane. Och möjligtvis Pippo Inzaghi."

This is what we in Sweden call onion-herring

Om man har gjort en catering-beställning förutsätter man att restaurangen i fråga har haft i åtanke att maten faktiskt skall transporteras därifrån. Det är ju lite det catering-konceptet går ut på.

Idag var vi och hämtade en skaldjursbuffé nere på en inte helt okänd båt som ligger stadigt förtöjd nere vi Lilla Bommen. Den ena delikatessen efter den andra packades smidigt ner i vårt åk  men så när de slutligen tog fram löksillen fick jag nästan krupp. En klotformad skål med en diameter på 35-40cm hade fyllts nästinpå till bredden med denna vår allra svenskaste fiskrätt. Den lille köksmästaren såg på våra besvärade ansiktsuttryck att det inte var läge att packa in den bland de mer stabila brickorna.

-Ni kanske får ta den här i knäet?
-Eller så kan du få ta mitt knä någon annanstans?

Nä det sa jag förstås inte.

-Du har möjligtvis ingen plastfolie som vi kan ta över?
-Jovisst!
-Åh, jag tackar å det allra hövligaste!

Och hur mycket hjälpte den där plasten då? De inledande 50 metrarna på vår tillbakafärd skedde dessutom på ett vedervärdigt underlag. Det är jättefint att titta på men jag vet inte hur många gånger jag, precis som
Tiffany P, har ställt mig frågan:

-Vem fan uppfann kullersten!?

Väl tillbaka och redo för uppdukning var halva jag nerdränkt i sörja som rå fisk och lök simmat  omkring i.

Men man kan ju inte gå omkring och hänga läpp sista dagen på jobbet.

Och imorgon blir det en heldag innebandy. På söndag också. Jag repar mig nog från fisksviterna. Innebandy är jävligt kul just nu.

Kontraktskrivande och groupies

När firmafesten igår var på upphällningen drog någon filur iväg oss till ett schlager-inspirerat ställe på Avenyn. Och det vet väl de flesta att det verkligen är stört omöjligt att låta bli att sjunga med i de där svängiga bitarna. Sen att det kanske kan klassas som lite lätt sjukt att man lär sig alla dyngtexter (ja det är faktiskt rena och skära dyngtexter i de flesta fall)... Hur som helst blev resultatet en kraxande Johanna. Och det är ungefär där är vi nu.

Det har pågått förhandlingar en längre tid angående detaljerna i mitt kontrakt med Surte. Jag nöjer mig ju inte med vad som helst liksom. Särskilt inte när jag vet vilka enorma summor det handlar om i innebandy och kanske framför allt daminnebandy. Men så idag kom vi äntligen överens. Jag taggade i och för sig till ordentligt när en av förhandlarna initialt beskyllde mig för att försöka lägga mig till med en "sexig röst" för att på så sätt erhålla en bättre deal. Men lugnet lade sig när de tunga grejerna plockades fram.  Det tillhör ju egentligen inte vett-och-etikett-reglerna att snacka om vad man får, men så här i största hemlighet på bloggen känns det ändå ok att säga att det var sign-on-bonusen som gjorde det. Jag fick den i handen så fort min namnteckning var nerpräntad och det är otroligt mycket tvek på att många har erhållit något liknande; en fana på ca 1 x 1,5m från den gamla stormaktstiden. Nu jävlar vill det till att jag levererar.

Det satt några groupies utanför Ale Gymnasium när vi kom dit ikväll och hoppades på att det vankades match. De sa att "Surtes tjejer, det är grejer det!". Alltid trevligt med lite fans. Särskilt män på minst 50 taggar som matchar nylonjacka av 1987 års modell med s.k. snötvättade jeans och som har en viss förkärlek till parkbänkar och blå eller lila kassar fyllda med Sofiero alternativt Special. Min gissning är att de hänger på låset inför hemmapremiären.

Börja aldrig hoppas på rättvisa!

En gammal skojare gav ifrån sig ett livstecken häromdagen. I samband med detta kom ett kontraktsförslag nerdimpande. Kan säga som så att det sitter någon i Småland och har höga förhoppningar om att avancera i seriesystemet med ett nystartat lag. Hörde att det var riktigt saftiga värvningar på gång. Dock får min signatur vänta på sig ett tag. Otroligt frestande men nu är det Surte som gäller. 

Och vi kryper vi allt närmre seriestart. Den 22 september smäller det mot IBF Göteborg i Valhalla. Innan dess skall det avverkas två hela träningshelger, 3-4 träningsmatcher samt ett
Björnslag. 

Tempen börjar så sakteligen höjas. Folk trillar in från sina sommarbegivenheter och jag tycker mig höra en alltmer seriös klang slås an i hela gruppen. Det kan bli en fantastisk säsong om alla bitar faller på plats.


.. .. ..


Fick höra att en vän vunnit en betydande summa på nätpoker. Ville så innerligt gärna kunna glädjas för dennes skull men det är fan inte lätt när man gnetat en hel sommar och inte ens får hälften av vad han skrapade ihop på några ynka timmar. Det kom väl inte som en överraskning för mig  att det inte finns någon rättvisa här i världen men... ändå... Blir så trött. 


Kvinnor kan

Idag var jag och såg en hel fotbollsmatch live för första gången på säkert två år. Jitex - Hovås/Billdal, division 2 NV dam. Hovås/Billdal, där en väninna till mig spelar, hade chansen att rycka ifrån Jitex i tabellen. Det var en sexpoängsmatch. 

Jag blir tyvärr sällan imponerad när jag ser tjejer spela fotboll. Eller jo, Marta och Lotta Schelin är helt ok. Men så idag försökte jag verkligen ge det en chans. Jag tog mig samman, köpte en kaffe i pappmugg och intog läktaren. Tänkte att de här tjejerna kunde nog ett och annat, jag menar det var ändå division 2. Så högt har inte ens jag spelat.

Här hade jag jobbat på min inställning till damfotboll så att jag nästan kände mig som en ny människa. Jag hade genomlidit en smärre personlig kris för att få lite behållning från denna match. Och vad levererade de? Jo, det allra pinsammaste som så frekvent händer i dammatcher. Jag tror alla vet vad jag pratar om. Någon dundrar iväg en s.k. "höjdare" på chans från någonstans strax över mittlinjen och man kunde verkligen se det komma långt före bollen sakta sakta singlade ner bakom en febrilt hoppande målvakt.

Jag spelade ju själv fotboll under ett antal år. 13 närmare bestämt. Sista åren var jag eminent frisparksläggare i Landsbro IF. Jag tyckte jag var en rätt bra frisparksläggare, men vid närmare eftertanke så var det väl bara det att mina skott, när jag pangade på till max, helt enkelt nådde precis den där höjden strax under ribban. Men det kändes ändå jävligt bra så länge jag kunde gå omkring och tro att jag var en damernas motsvarighet till Beckham.

Jaha, då fick damfotbollen sig ytterligare en känga. Det var inte meningen. Det är mest bara så frustrerande att man alltid kommer vara steget efter grabbsen.

Ur min point of view  är det fina i kråksången att det faktiskt inte är lika frustrerande att se daminnebandy. Allways a floorball-touch to it. Nämen jag är inte insnöad.

Matchen slutade 3-1 till Jitex.

Sa jag att jag betalade för det? 40 kronor... .. ..

Det blev 10 avsnitt av Sex and the City på det.

Fredagsmys

Sugen på att ta del av hur en dag på mitt jobb flyter på?

Tryck här.


På det igen.

00.30 igår natt väcktes jag ur min djupa skönhetssömn av en felringning.

-Johanna? Då har jag ringt heeelt fel. Ursäkta!  (släpig stockholmska)
-Nä det är ingen fara.

Ingen fara?! De där artighetsfraserna sitter så djupt inpräntade va. En utskällning efter noter hade varit på sin plats. Får faktiskt ta och kitta upp mig. Det bådar inte gott nu här inför säsongsupptakten med sådana fasoner.

Ja nu är det snart igång på allvar igen. In i dimman bara. Sommaren blev ruskigt kort då de mesta regnade bort. Tänk att en sådan stackare som Ledin kan ha så rätt.

Sista hellediga helgen på jag-vet-inte-hur-länge närmar sig. Det är ungefär som ångesten inför en hel semester(observera att jag inte är det minsta sur över det faktum att jag inte har varit  ledig en sommar sedan ja var 15-16) fast komprimerad till ett fåtal dagar. Det känns som att man bör göra något bra av detta liksom. Typ grillkväll i goda vänners lag.Morgondagens ros delas ut redan i afton. Den går utan någon som helst konkurrens till Karin Eriksson som kommer och plockar upp mig på vägen till jobbet imorgon. Nog för att Bettan och jag har utvecklat ett fint förhållande nu de senaste dagarna, hon är precis som jag - knakar när det tar emot. Men oj vad jag ska njuta när jag jammar ner för trapporna i ottan för att slå mig ner i Karins åk.


Misär

En otroligt tung dag inleddes med att ett girigt fruntimmer som kallar sig min mor tog ifrån mig den bil som jag rattat omkring i under hela sommaren. Att det är hennes och att hon behöver den för att ta sig till jobbet skulle jag vilja kalla för petitesser i sammanhanget.

Då mitt arbete inte är beläget i omedelbar anslutning till någon av kollektivtrafikens anhaltsplatser var det till att sätta sin tillit till cykeln aka Gamla Bettan. Och hade det inte varit för att Göteborgs centrum är en jävla håla som jag måste passera så hade det kunnat  vara en mycket behaglig liten tur. Men nu går det rakt ner uppifrån mig (I like) och rakt upp till jobbet från stan (I HATE!).

-Men se det som gratis träning!
Oh, nu kändes det ju helt plötsligt otroligt mycket bättre.

Att börja jobba efter en lite längre ledighet känns i största allmänhet rätt motigt.

.. .. ..

En kvinna kommer in till receptionen, lutar sig över disken, öppnar käften och slänger ur sig något som jag knappt kan uppfatta för att jag håller på att svimma av hennes sinnessjukt dåliga andedräkt. Hon hade kunnat riva murar med den stanken. När jag tänker efter ett slag kommer jag fram till att hon hade sagt:

-Excuse me, can we change this place? It's a little smelly here.

Aldrig någonsin hade det suttit mer som ett smäck att svara:

-Lilla gumman, det är du som har näsan för nära mun.

.. .. ..

Alla bara älskar ju mig, så även myggen. Min kropp däremot svarar på deras gift med att svullna upp. Vill det sig riktigt illa, så att de attackerar fejan, kan jag se i det närmaste spetälsk ut. Det är mig veteligen den enda allergin jag  är offer för. Det är ju själve fan att man inte ska kunna njuta av vårt underbara väder. Har ni tänkt på det att så länge det regnade så höll sig de asen borta? Regnet, kom tillbaka!

Snack om regn får mig osökt att tänka på Umbrella. Upplevde ett liten ögonblick av hopp när jag fick höra Rihannas nya dänga. Jag tänkte -måtte nu detta jävla daltande med årtusendets mest överskattade låt vara till ända! Nu visade ju sig nästa s.k. hit också vara vedervärdig. Var kommer hennes storhet ifrån? Det verkar som att hon blev någon slags ikon efter att hon lagt sig till med Posh-frissen, trots att hon höll något högre klass innan dess. 

Ella Ella Ella Ey Ey Ella Ella Ella Ey Ey

Jag vad ska man säga?
 


Lite halvseg sådär...

Då var man på väg att bli människa igen.

Helgen var precis så fantastisk som man knappt att hade vågat hoppas på. Jag tramsar ju runt lite med mitt skrivande på andra håll mellan varven.
Här är ett exempel, för den som är intresserad av en mer generell bild av de senaste dagarna.

.. .. ..

Domarna visade sig vara väldigt trevliga grannar. Fann en smålands- och en öststatsvän bland dem.

Om hyresvärden kan sägas att han föredrog att ha benkoll på läget. Han kunde dyka upp när som helst, var som helst för att se till att allting gick rätt till. Det mest imponerande var att han var uppe tills alla kommit hem för att vara säker på att inte några objudna gäster kom. De sista brukade snubbla in vid 4-5 och ändå hade han frukosten serverad vid 8.


Inkilningen tåls kanske också att nämnas. Den gick lite i grekiskt tecken och man skulle kunna dela in den tre kategorier som är ungefär allt som en helkväll bör innehålla.

1. Middag.
-Huvudrätt: Inlagd HEL ansjovis (ögon, fenor, ben - rubbet.). Surkål. Bönröra (som såg ut som något helt annat)
-Efterrätt: Bakelse av fetaost, senap och en jävligt färsk räka på toppen.

2. Dans.
George lärde oss lite grekiska moves. Dessa skulle egentligen  ha presenterats på mittplan före matchstart. Lyckligtvis sviker minnet ibland.

3. Hångel.
En viss grekisk dryck hälldes i munnen på nyförvärv nummer 1. Därefter skickades den vidare till nyförvärv nummer 2 och sedan nummer 3 för att slutligen komma tillbaka till nyförvärv nummer 1 som fick svälja härligheten.


.. .. ..

Vi spelar ju ändå innebandy för att det är roligt va... så jag vet inte om vi skall prata om en massa tråkiga resultat...

Nä, nu ska inte jag vara en dålig förlorare.

Södra Dal vann helt rättvis med 6-3. Vi var inte riktigt samspelta och kanske lite väl frikostiga med indianare.

Vi slog sedan tillbaka Båstad med 5-0.

Mot Rödövre hade det räckt med kryss för att nå slutspelsplats. Ibland önskar man att det inte var antal gjorda mål som fastställde segraren. Mycket bitterhet var det i surtelägret efter förlusten med 2-1 och maken till förråd av svordomar och andra mindre rumsrena ord har jag nog aldrig upplevt.

Men iklädd festblåsa och ett glas rött i handen kommer man ganska kvickt över sådant.

.. .. ..

Angående matchen på Peppes, tror jag Surte vann stort i fredags. Hela laget nässlade sig nämligen på olika sätt in. Värre var det på lördagen då vi var lite sent ute men det var en jäkla kvalité på de fyra som var där.

Helgens dans
Mycket ledsen att meddela George om att hans grekiska tango får se sig slagen av det ökända vevet à la Fredde på Grand.


.. .. ..


När det var dags för hemfärd igår slängde jag iväg en fråga ut i luften om hur man bäst kör hem till mina forna småländska tillhåll. Larsson svarade:

-Håll höger.

Tack, Larsson!


Sun Tropez meets Båstad Outdoor Open

Justin och Timbaland har gjort det. X-tina och P Diddy likaså. Även Petter och Mange Schmidt har gjort ett tappert försök.

Vi snackar co-ops.

Men vi vet ju alla vilka som var först. Idéstölder är en förbannelse i dessa dagar. Därför kommer nu de som en gång satte trenden tillbaka.
 
Maria Hagelqvist och Johanna Gratjova is back in business (i viss mån kanske möjligen influerade av
I.H.P.E.B.).Åh Båstad. Åh fucking Båstad.

Unihoc eller Fatpipe. Det är frågan. Lite shadad sådär. Passar grymt till baggy-levis och  bred bandana. Då blir det panga av.
 
Sitter nu i hjärtat av Örgryte. Ja det är ju inte hjärnan i alla fall. Zippar rosé. Snart bär det av. Till Båstad alltså. Det är där vi toppar sommaren efter Såsen på Marstrand och Beverly Billdal. Ja, och så Skatåsrundorna så klart.

Innebandyveckan i Båstad slår allt. Alla är där. Alla som är nåt vill säga. Ryberg är där. Hörde att han har tjejen med sig i år. Så där är vi ju körda. Damn it.

Där är Anso. Hon är för skön Ann-Sofie. Hon fan bor där nere. Sitter och steker hela dagarna. Grillar lite. Kubbar lite.

Åh... Finns det coolare grabbar än i Båstad? Vi skulle inte tro det. Unga, vältränade, och förmodligen jävligt alerta  om man bara showar med lite zorro. Och här finns det resurser. I våra välsnörade Stabil''s.

Det kostar att ligga på topp. Brände varsitt studiebidrag förra året. Kunde inte köpa böcker på ett tag. Men lärarna har glömt det nu. Och poängen rullade in ändå. Det är ju i hjärtat det sitter.

Nu sätter det igång. Nu är det fight.

Vi ses i minglet.

Let's nynn it!

Det har byggts upp en del hets inför Båstad. Dels i laget där Larsson går allra främst i hetståget och jag tror inte en enda av lagets bloggare har lyckats undvika att nämna det. Dels på jobbet där jag och Karin vilt peppar upp stämningen.

Mår lite dåligt över att veta att Sävsjöfestivalen i år har ett starkare startfält än någonsin eftersom även den äger rum nu i helgen. Sahara Hotnights, The Ark, Sebastian och Takida kommer att vara där. (Vilka i helvete är Takida undrar kanske någon. Lyssna på deras i mitt tycke bästa bit, Score, och njut.) Båstad vs Sävsjö alltså. Det har varit en tuff match men för en tid sedan bestämde jag mig slutligen för att välja den högklassiga innebandyturneringen.

Finns inte en möjlighet i världen att jag skulle kunna låta bli att känna skadeglädje gentemot Pixbo som kommer att inkvarteras i skolsalar. Vi snackar hårt underlag. Vill minnas att jag snappat upp att det är samma melodi för Balrog. Men de kanske bara vill komma åt den där goa lägerandan? Själva ska vi i Surte checka in på ett vandrarhem som serverar frukostbuffé var morgon. Tänk på det när ni vaknar där i den svettiga sovsäcken, proppen har gått ur luftmadrassen och ni måste promenera ner till ICA och köpa frukost för att ni inte har tillgång till kylskåp. För att inte tala om när ni kommer hem efter matcherna och är så där grymt törstiga. Då blir det nog gott att knäcka en fesljummen läskeblask i sensommarsolen.

Avancemang för Surte IS känns som en lågoddsare. När det sedan vankas slutspel, då brukar ju allt kunna hända. Vi går naturligtvis för guld trots att långt mer meriterade gäng är med. Våga för att vinna.

På Peppes tror jag däremot att det bara kommer finns ett lag på banan.


Det finns egentligen bara två orosmoment.

1. Vi skall bo grannar med domarna.

2. Eventuell inkilning... .. ..

Igår avslutades träningen med ett litet styrkepass. Då kom det där gamla resonemanget upp igen om att när man känner att man är helt slut, då klarar man minst fem till. Trams. Finns det någon logik bakom det? Kan det inte vara så att om man känner att man är helt slut, då är  man helt slut, punkt slut? Självkännedom är en bra grej har jag hört.

Nästa vecka skall de nya klubborna provas ut. Som den utpräglade materiallirare jag är känns detta extremt viktigt. Det blir premiär för mig med detta märke. Nä, Gud nej, här fås ingen gratisreklam via omnämnande.

.. .. ..


Bra idéer AB
Det finns en otroligt käck sida som hittas på adressen
http://www.letssingit.com. Skulle man någon gång ha snappat upp en rad ur en låttext finns här möjligheten att hitta såväl artist som titel till denna bit. En arbetskamrat tyckte dock att det fanns brister på sajten. Hon hade velat att man skulle kunna hitta låttitlar genom att nynna. Denna kvinna är dessutom en business-woman ut i fingerspetsarna så det fanns naturlitgvis inga tankar på att sälja idén till letssingit utan hon trodde mer på att skapa en alldeles egen sida som skulle få den så passande adressen http://www.letsnynnit.com. Jag kan inte se vad som möjligen skulle kunna gå fel.

You go girl!