New Years Eve

De glammiga klänningarna och de stiliga skjortorna är inköpta. Man har gnuggat sig kliniskt ren i det sista badet för året. Håret har aldrig varit i en så förträfflig ordning som just denna kväll och man har piffat det lilla extra. Lite glitter,  en annorlunda ögonskugga - nånting bara - för att markera att det är en utomordentligt högtidlig dag. 

En härlig middag skall avnjutas i goda vänners lag. Man har för dagen lyxat till det lite extra på Bolaget, ja man måste ju som sagt unna sig det där lilla extra en dag som denna.

Det lilla extra. Mycket viktigt.

21.00
Mitt i middagen välts ett rödvinsglas ut och även om bara en liten droppe trillar ned på den gyllenskrimrande klänning du idag iklätt dig är det så fruktanvärt störande att säkerligen 90minuter ägnas åt att beklaga detta inom dig. Inte visa utåt! Inte förstöra stämningen för övriga gäster!

Klockan närmar sig 23.30 och man sitter där och suktar mot skumpan som man köpt för sina surt förvärvade pengar. Sanningen att säga, hade det gått lika bra att hälla i sig lite pommac, men nä det duger som sagt var inte ikväll.


23.45
Det börjar knyta sig litegranna i maggropen. Snart smäller det och då gäller det att vara med. Helvete, missade Grevinnan och Betjänten i år igen. Att man alltid ska behöva göra samma misstag. Men det vore väl skam om det skulle få förstöra en så magisk kväll som denna. Får väl surfa in på Youtube vid hemkomsten i natt om det nu är så jävla roligt.

23.56
Är alla här? Någon idiot har lyckats däcka. I år igen. Jaja, hans problem.

23.59.40
Ställets mest hysteriska gaphals som givetvis varit uppe med tuppen för att ställa sin klocka på millisekunden efter Sveriges televisions testbild reser sig upp och påkallar uppmärksamheten med sin synnerligen genomskärande och gälla röst. Hon har siktet inställt på att leda den högtidliga nedräkningen.

10 - 9 - 8 - 
... gaphalsen får något gudomligt i sin blick, rodnar en smula och ler förväntasfullt som ett litet barn.

7- 6 - 5- 4
... något snöre fumlar av nervositet med skumpakorken då han aldrig förut haft uppgiften och firar av den hela tre sekunder för tidigt. TRE SEKUNDER. Gaphalsens slänger iväg en blick som på en och samma gång meddelar: Du har nu förstört stämningen för ALLA oss andra, jag skulle kunna strypa dig här och nu men jag biter ihop, ler mitt allra falskaste leende och låtsas som att ingenting har hänt.

3 - 2 -1 GOTT NYTT ÅR!
Par kysser varandra. 
De ensamma satarna skrattar till lite och gör sitt allra bästa för att inte visa sin bitterhet.
Alla är så härligt glada att det nya året äntligen anlänt.

Raketer firas av.
Fler ögon, armar och ben kasseras på en kvart än vad det gör under hela resten av året men det skiter vi i.
Miljoner skickas rakt upp i luften, men det skiter vi i.
Det är ju nyår!
När sorlet en stund senare har lagt sig kommer den. Känslan av tomhet.Jaha?
Vem säger det bättre än
ABBA i sin kanske bästa bit någonsin?


.. .. ..

När träkepsen fallit av den 1/1 skall jag släpa mig till närmsta gym för att inhandla ett allaktivitetskort. Kan detta vara dagen då de flesta av våra träningslokaler når sin årliga försäljningstopp?

Kan bli intressant att se vem som drar det längsta strået, mitt hutlöst lata eller mitt något småländskt snåla jag som minsann skall utnyttja sitt kort när hon lagt sina slantar på det.

Nej, det handlar inte om något nyårslöfte. Jag tror inte att jag kommer bli en sundare människa 2008 även om det mycket väl hade kunnat vara på sin plats. Ser mig inte heller som någon blivande Karelina. Nä, jag är inne på mitt tjugoandra levnadsår och börjar nu frukta att tyngdlagen skall ta ut sin rätt på denna kropp. Ytligt och så, ja visst,  jag gör det i rent kosmetiskt syfte.  

För den som inte lyckades läsa mellan raderna så var detta ett litet rop efter kommentarer av typ "Nämen Johanna, inte ska väl du, du som är så smal och snärt!".

.. .. ..

Snart är det även dags att gratulera gratjova.blogg.se på alldeles första födelsedagen. 

Kanske blir det med pompa och ståt, vem vet?

.. .. ..

Gothia Cup 3-6 januari
Hade jag varit under 18 hade jag inte kunnat tänka mig ett bättre sätt att inleda året. Inte annat än att man avundas kidsen som får joina. 

Jag har smugit in mig på ett hörn. Lurar i kulisserna, så att säga.

.. .. ..

 


Väl mött 2008.


en annan dag.

Sådär, då var man så sakteliga på väg att bli människa igen. Juldagen blev en rivig historia i småländska huvudstaden Jönköping.


Uppvärmningen var enda stor innebandy-get-together där Huskvarnadominansen var stor men intressanta inslag helt klart från Halmstad, Mora, Färjestaden, Surte och Pixbo. Bockar och bugar å det allra hövligaste för att vi fick komma.

Sin göteborgsvana trogen tyckte man att det kändes oehört lämpligt att åka taxi överallt. Att gå - nä det är numera lite under min värdighet. Reflekterade inte något nämnvärt över priserna under gårdagsaftonen men det var sannerligen ingen charmant upplevelse att  läsa kontoutdraget idag ty det är tydligen rena rånet att bruka Jönköpings taxiverksamhet. Bu.

Däremot kan jag inte annat än tokhylla Evergreen. Där snackar vi kvalitetskebab. Kebabhouse, tjena..


Superligalirare:

-Johanna jag måste bjuda dig på en drink för att din blogg är så jävla bra!

Johanna behövde inte den men man är ju ingen otacksam jävel så att...


.. .. ..

Med bandyfantasten boendes inom sig borde man egentligen sportens stora dag till ära naturligtvis ha närvarat i något av alla publikhav som samlats till match. Det gick grus i planeringsmaskineriet och dessutom vore det synd att säga att det jag suktade mest efter vid 13.15 idag var att kika på bandy.

Därför passade det sig oerhört lämpligt att fyransporten satte samman ett trevligt litet reportage från "Slaget vid älven". Broder Daniel hade visst gått och blivit matchhjälte och det är inte annat att man känner sig stolt över att få se hans nuna i TV-rutan. Dessförinnan hade jag skymtat hans namn på text-tv, s. 300 under den dagliga text-tv-rutten. Prestigefyllt att hamna bland rubrikerna där, om ni frågar mig.

Elitserien nästa -  IFK.

.. .. ..

Dagens lärdom: Annandag Jul firades ursprungligen för att hedra minnet av den helige Stefanos som stenades till döds för sin tro på Jesus.


Man lär sig mycket av att lyssna på SR. Härom dagen var det en karl som, efter att ha sett bilder från flodvågskatastrofen, var enormt upprörd över att de svenska kropparnas kistor sveptes in i gulblå flaggor. Han visste inte vem han skulle vända sig till för att få igenom sin vilja att, om han skulle omkomma i utlandet, istället svepas in i en flagga med Davidsstjärnan. Kan ha förståelse för att man känner mer för sin religion än för sitt land men hur kan man tänka på en sådan praktisk detalj mitt under en så tragisk händelse som flodvågskatastrofen?

Religion är helt uppenbart viktigt för folk. Ja, den som såg lyckan i ögonen på en av mina släktingar när hon berättade om när hon hade fått hälsa på självaste Påven.

-Ja du förstår jag har ju hälsat på honom! Eller nja, han kunde ju omöjligt hälsa på alla som var där men han sa där inför allihopa att han hälsade extra till alla i Pilgrimsgruppen från Värnamo.

Stort.


Passar väl här i religionssvängen på att slänga ur mig ett grattis till Jesus Krisuts på den 2007:e födelsedagen.

.. .. ..Snart, gott folk är 2007 ett minne blott.


Dan före dopparedan

Att gnälla över trängseln i julruschens absoluta slutspurt känns egentligen lite passé. Jag säger bara tvi vale för denna evinnerliga konsumtionshysteri och så lämnar vi ämnet därhän.

.. .. ..

Färden gick över bron till Da Island in a Da Sun igår. Måste vara underbart att bo där under vinterhalvåret. Det blev en ny märkligt tudelad tillställning men denna gång var jag inte själv särskilt delaktig utan satt vid sidan av och förde statistik. Trots att man visade sig vara en fena även på det var det ingen syssla som gav mersmak. Färjestaden tilläts ta ledningen med lätta 7-0 innan Surte IS behagade att vakna till liv. Slutresultatet skrevs sedan till 7-6 vilket man får lov att säga ser något lite snyggare ut.

Summering: Bedrövligt, bedrövligt, ok, bra

Tänk om Yours Truly hade varit kurant och tillgänglig i sluttampen med sin utpräglade fighting-spirit. Nu verkar det dock som att de elaka basiluskerna är på väg att lämna systemet, lagom till det välbehövliga juluppehållet.

Julstämningen i bussen gick inte att ta miste på. Pyntningen var av typ enhetlig och enligt principen "less is more". Eller inte. Tänk Lasse Kongos pinaler och hundra gånger flådigare. I julklapssutdelningen kammade jag sedan hem ett stor paket choklad, som om det inte blir nog av den varan ändå så här års. 

 
.. .. ..

I fredags lyckades jag för andra gången i år med bedriften att hamna alldeles intill Warbergklackens trumma. Hyfsat hängvina och ljudliga fans där ja. Som förutspått hade också en hel del Vrigstadfolk letat sig till Jönet för att se Peter. Få är de från denna lilla by som lyckats så pass som honom. Det är väl han, David Gunnarsson och Åke Edwardsson skulle jag tro. Ja och jag då förstås. Hrm..

JIK växte något i mina ögon. Eller JIK och JIK. Kedjan Elf-Nilsson-Gillek ska man väl kanske säga. Mycket bra i sina bästa stunder men vad hjälper det när andraformationen är ljummen som ett pisshål i snön?

.. .. ..

Dåvarande tabelljumbon 0302 tog emot serieledarna i dam div 1 Västra, Västerås IB igår och något oväntat slutade detta med den första hemkammade trepoängaren och klättring ett steg upp i tabellen. Från botten av mitt hjärta: Congrats!

Ett annat härligt resultat från den göteborgska daminnebandyn i helgen var krysset mellan Marstrand och Pixbo IBF i tvåan. All of a sudden ser det betydligt bättre ut för Partille igen. Räkna med mig på läktaren när IBF kommer på besök i januari då seriesegern skall säkras.

På tal om Partille, känner mig enormt hedrad över att ha hamnat i huvudmenyn strax intill Sveriges tydligen bästa bloggare just nu, Das Kopp på
http://www.pib.nu/.


.. .. ..


Får väl ta tillfället i akt att bättra på min tomtekarma här nu in i det sista genom att gratulera Inter till segern i Derbyt med stor D. Och så hoppas vi på bättre lycka för Barca i el Classico.

.. .. ..

Rekommenderar starkt Karl Bertil Jonssons julafton imorgon 19.00. En riktigt fin klassiker av och med Tage Danielsson.

.. .. ..


Julefrid och -fröjd åt eder alla!


Vrigstad, here I come!

-Johanna! Jag drömde att du fick barn i natt!

Direkt till det väsentliga:

-Vem var pappan?
-Nä, det framgick inte.

Jävla skitdröm.

.. .. ..

Intrigerna går vidare i grannlägenheten. Givetvis funderar jag som omtänksam (/nyfiken) närboende på hur det går för dem under dagtid då jag inte längre irriteras över deras väsnande. Står som klistrad vid kikhålet så fort jag hör minsta ljud där ute. Helt i enlighet med svenskt normalt beteende.

Nä, de har ännu ej försonats. Såvida det inte skedde under en av mina i och för sig åtskilliga tupplurar.

.. .. ..

Jag filade på ett litet projekt för något år sedan men nu känns det på något sätt ganska bra att jag aldrig fullföljde. Projektet gick nämligen ut på att jag skulle omvända Andreas Lundstedt.

Otroligt starkt av honom att outa sin sjukdom för övrigt.

.. .. ..

IBF Göteborg fortsätter att skapa smickrande
rubriker. Denna gång är det i samarbete med Älvstranden.

.. .. ..

Den av basilusker fyllda kroppen styr skutan mot barndomshemmet redan under morgondagen. Utelsuter inte att julklappsracet rundas av i Idrottshuset på freitag. Känner att jag bara måste se mer av JIK efter förra matchen.

Gissar att en och annan kommer vallfärda från Vrigstad för att beskåda den största lokala stjärnan, P.Sjögren. Borde alltså inte vara något jätteproblem att hitta en titta-på-innebandy-kompis.

.. .. ..

Är inte av naturen någon hurtbulle. Men såhär efter en veckas stillasittande kan man nästan känna hur allt man stoppat i sig börjar lägga sig som bomull kring höfterna. Har med jämna mellanrum vänt på mig i sjuksängen som jag sett att man gör med gamla människor som inte kan röra sig på egen hand, för att inte riskera liggsår.
 
.. .. ..

Låt oss hoppas att jag landat hemma i moderns soffa med en filt och en stor fet spinnande katt i famnen vid 21.00 imorgon kväll. Då visas nämligen valda delar från Betnérs senaste show. Lovely.

Silence! I'll kill you!

Ordentligt med sömn är en av förutsättningarna för att friskna till har jag hört. Igår förstörde The Former So God Damn Lucky Couple alla sådana planer. Ända in på midnattskröken var det ett hiskeligt levande i en av grannlägenheterna. Det var tydligen inte så kärleksfulla tongångar där längre. Den bittra singeln inom mig smålog till en början men det gick inte många minuter förrän den så härliga skadeglädjen förbyttes mot irritation. Hade jag bara orkat ta mig ur sängen hade jag trampat över och gormat "Silence! I'll kill you". In their faces.

 Prognoserna för medverkan i Ölandsbataljen på lördag ser väl inte helt lysande ut.

.. .. ..

Tänkte att det snart borde vara dags för slutspel. Men det är ta mig fan mer än tre månader kvar av serielunken. Det förstås, vi har ruskigt upphetsande tillställningar som EC och LC (med reservation för icke officiella förkortningar) på vägen.

.. .. ..


Dagens prestation är utan tvekan att jag pangade in svaret på vilken tysk melodi som vann ESC (Eurovision Song Contest, för dem som inte förstod) 1982 under kvällens parti av Familje-geni.

Ein bisschen Frieden

Så nöjd.Screw predictions.

Det var det där med mig och spådomar.

Jönköping var fullständig fantasilösa och Balrog klarar sig uppenbarligen utan sin avstängda superstjärna. Plus till Talme, Jakobsson, Callin och framför allt Palokangas. Det var nästan så att man fick lite lust att ge sig ut och springa intervaller för att orka springa så energiskt som han gjorde igår. Men bara nästan. Väl i slutspelet och med Båstadminglaren tillbaka är det nog dumt att helt räkna ut Balrog.

Ännu ett trick att lägga till på reportoaren - slänga ut sargen i prekära lägen. Något svårmaskerat trick dock.

.. .. ..

Höjden av lycka är just nu att få till en nysning.

Stackars stackars lilla mig.

aaaatjo!

Fökylningen har kopplat ett stadigt grepp. Följaktligen blir det hemmakväll och kurering ikväll. Grämer mig lite grand över att jag inte har pallrat mig till Apoteket idag och således är ett nässpray kort. Latmasken vann över förnuftet. Igen.

Om jag känner mig själv rätt kommer jag att zappa in mig på TV4sport framåt 19-snåret.

Tänk om man hade valt att lägga sändningarna på en annan tid än en av de absolut vanligaste träningstiderna. Då hade förmodligen tittarsiffrorna ökat med en sisådär 300%, för att vilt höfta till. Jag kan förstå att det är tufft att klämma in dem i Fyransportens pressade helgtablå med både spanska och italienska men även en halvt IQ-befriad person borde väl inse att det främst är innebandydårar som kollar på innebandy på TV samt att majoriteten av dessa innebandydårar inte är hemma måndagkvällar vid 19.00

Nåväl, en och annan hade väl bojkottat innebandysändningarna ändå pga den ack så omtalade kameravinkeln. Tydligen är inte jag en av dem.

SVT hamnar oftast före TV4 på min lista, varför det inte blev jubelfest när det kom till min kännedom att innebandyn skulle omplaceras. På det stora hela gör de dock ett bra jobb på fyran, inte minst italienkännaren Vanberg. Kan även tycka att Kokocha har byggt på sin pondus ett par snäpp ytterligare sedan SVT-tiden.


Balrog mot Jönköping. Storstadsförort mot Holy Jönet. Skall bli intressant att se Sveriges i nuläget hetaste spelare, Gillek. Han tröstade mig under tonåren. Han kom nämligen inte med i Västergötlands distriktslag vilket dämpade min bitterhet efter dissandet av mig i smålandslaget. Får väl lov att säga att killen lyckats rätt hyfsat nu ändå. En annan sevärdhet är Karl-Johan Nilsson. Vackrare spelstil får man fan leta efter. Ja, jag tror på JIK ikväll.

.. .. ..

På tal om mina spå-skills eller kanske snarare avsaknaden av dem. Satte Olofström som jumbo i tipset inför vår seriestart. De ligger
inte så jättesist nu alltså.

.. .. ..

Kan vara det att jag är sjuk, men kan inte sluta skratta åt denne lustige karl.

Oj, nu höll jag på att missa matchstart.


Tjipp!


Tippa - min grej

Ja men jag river väl av ett tredje inlägg av bara farten. Lite kompensationsuppdatering för den senaste tidens britsfälliga rosande av bloggmarknaden.

Hittade nämligen ett intressant
halvtidsresultat. Det är minsann inte var dag man finner sig högre på en lista än självaste legenden Hellgård.


Förkylningstider

Efter att ha drabbats av en skur av förkylning slash feber missades dagens B-lagsmatch och därmed blev mötet mellan Partille och Burås det enda innebandysammanhang som jag dök upp i under den gångna helgen. Att Partille spelar i tvåan är ett stort skämt. Nästan lika stort som domaren i den berörda matchen. Nog för att Pollak kanske skulle kunna välja sin ord lite mer omtänksamt men matchstraff 3, för att ha visat lite känslor. Nja. Domare med uppenbart matkbegär kommer aldrig att undgå mitt ris.

Hann se lite av uppvärmningen inför matchen mellan Kåhögs och Hindås B-lag också (matchstart 21.00 lördag kväll). Divison 1000 ungefär.

Det var kanske inte någon vidare värst högklassig plastfäktning man fick ta del av där under lördagskvällen men all heder åt dem som accepterar piss-matchtider, sena lördagskvällar.

.. .. ..

B-liret gick tydligen utmärkt min medverkan förutan. 9-0 mot Älvstranden.

Idel fina resultat i Divison 1 södra lämnar oss kvar på den stabila femteplatsen. En pallplats under juluppehållet ser inte helt omöjlig ut. 


Enligt uppgifter är det efter jul som serien avgörs. Värt att notera.

.. .. ..

Jag hade kunnat spela Europacup-kval för några månader sedan. Men då hade jag varit Surtes spelare ungefär först nu. Skall erkänna att jag övervägde det samt att jag lackade på reglerna som förhindrade smidigare övergångar. Men sedan är ju jag som jag är.

.. .. ..

Oerhört olockande att krypa till kojs när man vet att man vid uppvaknandet kommer ha känslan av att en bäver parkerat i halsen. Eller något annat oangenämnt.

Men det kunde ha varit värre. Vinterkräksjukan har gjort sin årliga entré och jag fick smått panik när en i min närmsta bekantskapskrets sade sig drabbats. Det visade sig senare att det var ett resultat från gårdagsnattens begivneheter.


Puh...


All heder åt Posten

Återstoden av det svenska postverket förtjänar ett extra strå i hatten. I en tid där det virtuella vinner mer och mer mark i alla avseenden är det skönt att kunna sätta sin tillit till gamla beprövade system. Nu hade man kunnat tro att jag syftar på deras formidabla hanterande av julkortshysterin men jag kan ju passa på och krypa till korset och erkänna att jag inte har skickat ett endaste litet julkort. Inte ens till mamma. Fy mig.

Nä utan att...

För ett antal månader sedan såg jag tydligen mer fancy ut än vanligt. Ja, jag kan verkligen förstå att den där bastarden förväntade sig att få ut en förmögenhet ur HM-väskan han stal. Dessutom brukar folk i regel springa omkring med sedelbuntar i portmonäerna nowadays för det där med VISA-kort, det är knappt något som slagit igenom. Nä nä. Efterföljande meck som undertecknad fick genomlida för att återfå alla handlingar, spärra kort, ja jag känner att det vägde nog upp för det den tjyvaktige typen vann på att överfalla mig.

Men alla människor har, tack och lov, inte stöpts i idiotformar. Någon fann min plånka, letade upp mitt telefonnummer och berättade att den fanns i tryggt förvar. Ett frankerat, vaderat kuvert stoppades i ett av större modell och skickades iväg till denne okände välgörares adress. Men nu är det så att även solen har sina fläckar. I ett ögonblick av förvirring missades den lilla detaljen att på kuvertet applicera ett frimärke. Det var ju som sagt inte igår man senast postade ett vanligt brev.

Funderade på att skjuta mig själv när jag hade släppt ned kuvertet i den gula boxen och insett mitt fatala misstag. Svor och spottade ett tag över de i sjön kastade pengarna, man är ju trots allt student. Bestämde mig sedan för att det var ödet. Jag skulle bara inte ha tillbaka min plånbok.

Någon vecka senare möttes jag i postfacket av det vaderade kuvertet. Alltså hade Posten leverat min sändelse trots avsaknaden av frankering. Det kallar jag kvalitetsorganisation. Att se viktigheten i detta brev och förbise mitt lilla misstag, det är inget annat än genuin service-känsla. Som tack för hjälpen skall jag inte (i år heller) skicka några julkort, för att om möjligt avlasta de sista dagarna före dopparedagen.


Plånkan har hittat hem och allt är frid och fröjd.


Mest välkommet var mitt körkort då omkringkånkande av passet inte varit någon höjdare. Den gamla lajnen "man vet aldrig när Troppan kallar"  som körkortslösa ofta lägger av har blivit lite lätt uttjatad.


Queen of hearts


Under gårdagsaftonen utvecklades det klassiska tisdagsmyset till spelkväll då den nyligen inhandlade kortleken åkte fram. Generellt har jag svårt att motivera mig för tävlingar som till största delen handlar om att ha Fru Fortuna på sin sida men visst krävs det även sin beskärda del av tankeskärpa för att lyckas fullt ut. Behöver jag säga vem som kröntes till kortspelsdrottning igår? Some say nybörjartur, I say solklar råtalang.

.. .. ..

Det snackas om att Johanna har satt i sig ett gäng pepperkakor för mycket det senaste och att hon är lite rädd för att farbror Tomten inte skall komma med några klappar till henne i år.

Visst är pepparkakor något utav det mest fantastiska som hör julen till men något svullande har det definitivt inte handlat om. Och tro det eller ej, jag har faktiskt slutat tro på Tomten.

Nä utan att... i söndags var jag schitzofren. Men nu mår vi bra.


.. .. ..


I måndags mötte vi ett svartvit-randigt lag. Igen. B-lagsserien denna gång. Det blev vinst med 11-0 trots att det fanns en och annan icke helt talanglös tös i motståndarlaget IBK Göteborg, farmarlaget till IBF.

Kommer antagligen snart börja drömma mardrömmar om dessa Juve-liknande utstyrslar som IBK/IBF Göteborg klär sig i.


.. .. ..

Tjipp tjopp så klev
Jens Frejd in i rampljuset. Tänk att till och med självaste aftonblaskan publicerar.

Det var faktiskt en i KFUM Malmö som gick in och gjorde ett zorro-försök i power-play i söndags. Hon sprang dock och bytte klubba så fort vi var fullt manskap (kvinskap?) på banan igen. Hon skall skatta sig lycklig att sågen fortfarande ligger i tryggt förvar. Visst kan man ogilla zorro, men snackar vi dessutom fusk-zorro - då är det klippt.

.. .. ..


Jag har funnit en underbar personlighet. Elfrid i Julkalendern. Inget självhat där inte. Härligt.

.. .. ..
Spelledigt i helgen sägs det.Korpen

Stefan Nordén är klar för IFK Kungälv och det tror jag var spiken i den berömda kistan. IFK har inte tappat en poäng hittills och såg ruggigt starka ut på pappret redan innan denne gudabenådade herre signade. Låt vara att han representerat fler lag än någon annan och att detta möjligen har en viss koppling till hans uppförande. Låt vara att han är till åren en smula gången. Kanske har flyttfågeln äntligen hittat hem.

Nordén har åtminstone inte lika gott om smaskigheter på sin meritlista som en viss Fosshaug. Den sistnämnde har återigen lyckats bli avstängd, denna gång för att ha kallat domaren för julgris. Tänk att man, när man är alldeles utom sig av vrede i stridens brinnande hetta och letar i sitt vokabulär efter ett nedsättande ord, får ur sig julgris. Känns det inte ganska harmlöst ändå?

Och förresten, är inte detta lite likt så säg?
Det vore väl skam om jag via denna övergång inte leddes in på snacket kring Idol. Har genomgående haft svårt för Marie Picasso men det bara att erkänna, hon sjunger som en hel änglakör och Idol är ingen intelligenstävling. Nä jag kanske inte var helt snäll där men hon har inte givit ett särskilt samlat intryck under denna höst. 


.. .. ..


Entrade skrivsalen för årets sista tenta igår. Det blev en blixtskrivning på 1h15min för att hinna i tid till matchsamling. Vore förargligt om jag i och med detta gick och drog på mig en omtenta pga av en match som ändå gick fullständigt åt fanders.

IBF Göteborg igen då. När detta lag skall till att omnämnas letar sig allt som oftast retstickan fram i mig. Men efter 1-7 i röven och med minnen om vilket oerhört jävla levande det brukar bli, tänkte jag att det kanske var läge att återge matchen på ett något annorlunda sätt. Hör och häpna, jag har kastat in sågen i garderoben och skall istället ge mig på att hylla det som hyllas bör i IBF Göteborg. Stäng igen fågelholkarna, here we go!

-Sandra Hellström. En mycket begåvad målvakt. Helt enkelt.

-Bra försvarsspel. Något jag aldrig förknippat RBK/IBF Göteborg med. Kompakt och jävligt.

-Caroline Bergius teknik. Alltid beundrat.

-Malin Johanssons snabbhet. Många damer tappar i tempo när åren börjar ta ut sin rätt. Hon är lika kvick som i dusterna Wrigstad  och Gränna emellan för många herrans år sedan.

-Kapten Josefin Karlsson. Det är ingen hemlighet att det finns många jag kan irritera mig på i detta lag. Hon hör inte till en av dem. Ger ett förbannat schysst intryck på alla sätt och vis.


.. .. ..


KFUM Malmö såg under två perioder ut att få smaka på Surte IS revanschlusta av modell gigantisk. Men efter att 5-1  hade dunkats in av matchens lirare, Jonna Leek bytte matchen fullständigt skepnad. Till slut kom det att hänga på det där berömda håret. Matchen slutade 6-4. Det snackades om att vi gick ned oss, jag skulle nog snarare säga att Malmö spelade upp sig och om de lite oftare lirar som de gör i sina bästa stunder är de inte värda att ligga på nedflyttningsplats, den saken är klar. Mina främsta hyllningar går till Emma Nilsson, Elenor Petersson samt Martina Björklund.


.. .. ..

Apoteket brukar, liksom många innebandylag typ Pixbo Redfox och Partille Wizards,  ha ett käckt tilläggsnamn. I Vrigstad hette det Kronan och häruppe i Johanneberg heter det Svalan.

Satt häromdagen och halvsnarkade på 6:ans spårvagn. Fnissade till när jag passerade Olskroken och såg den klassiska stora gröna skylten där det stod:


Apoteket Korpen


På det apoteket hade jag inte valt att införskaffa min hjärtmedicin om jag hade varit ordinerad någon. Kändes sådär seriöst. 

Man är så skadad av denna idrott va.

.. .. ..


 

En polare som spelar i ett elitserielag här i Göteborg kom över senaste numret av innebandymagazinet och utbrast när hon såg omslaget:


-Men åh! Systrarna Jakobsson är bara SÅ förra året.


.. .. ..


Vädret lämnar ofantligt mycket mer att önska här i Göteborg. Jag har inte givit mycket för Enrique i mina dar men nu har han min själ skakat fram en myshit.Många mål - mycket mys


Inlägget med den oerhört tydliga röda tråden

Ryssland och Sverige i samma grupp i EM. Då hade man kunnat tro att Johanna skulle känna ett visst mått av tudeladhet. Men inte då. Det sägs att ens person är ett resultat av mixen gener och uppfostran. Vad gäller generna vet vi ju hur det ligger till och om min uppfostran kan sägas att ena parten av föräldraskapet hade lite mer åsikter och känslor än den andra när det kom till idrottsliga event. Det var inte mamma. Därför kommer mitt hjärta alltid banka mer för Ryssland i mötena dem och Sverige emellan.

För övrigt är man inte helt olockad att åka söderut i juni för att för en gångs skull få uppleva ett mästerskap på plats. Befarar att det blir mycket snack och lite hockey i den frågan.

.. .. ..

Nu börjar nästan till och med jag tycka att det är lite uttjatat att hylla Pippo i CL. Men kung är vad han är, nu även svart på vitt i den europeiska statistiken.

.. .. ..

Skåneresan resulterade inte i alltför många pinnar. Inga faktiskt.  Småsurt efter ledning med både 1-3 och 2-4 men för att vara ärlig inte helt orättvist. 6-4.

På hemvägen beskådades kvalitetsrullen Kingdom of Heaven. Merparten av lagets stadgade spelare deklarerade under filmens gång att Orlando Bloom utnämnts till ett av deras frikort. Förståeligt, helt klart. 

Någons pojkvän hade missförstått det där med frikort. Eller är det OK att ha grannen som ett?


På lördag väntar ytterligare ett kärleksmöte med IBF Göteborg och på söndag kommer Skåne till oss, denna gång i form av KFUM Malmö som hittills inte har övertygat. 6 points hade uppskattats.

.. .. ..

Tycker det är kul att Täby börjar vakna till liv. Formtopp till slutspelet igen?

.. .. ..

Vid ett ögonblick av trötthet gnällde jag tydligen över omfattningen romaner som skulle plöjas under denna termin. Efter den sista i ordningen fick jag mig dock en rejäl tankeställare och än värre blev det när seminarieledaren kryddade på med extra fakta kring miljöerna där historien utspelades. Aldrig förr har jag varit så nära till tårar på ett litteraturseminarium som idag när vi diskuterade Ombre Sultane (I Sultanbrudens Skugga) i vilken Assia Djebar berättar om kvinnoförtrycket som pågått och pågår i Algeriet. Kärlekslösa äktenskap där kvinnan inte har rätt till varken åsikter eller någon som helst njutning anses normalt. Skulle en man känna att det nalkades inskränkningar på hans makt, ja då var det bara att ta till våldtäkt, ju blodigare desto bättre.   

Visst låg väl inte sådana företeelser helt utanför mitt medvetande men idag kom det så nära.


Här i bortskämda Sverige är vi upprörda över att det inte råder jämställdhet inom idrotten.

Alla har sina problem.

.. .. ..


-Jag tycker det är så kul  att Maria Sahlin blev ledare för Socialdemokraterna.

Jasså, Karin, det var alltså den politiska satsningen som fick innebandystjärnan att lägga klubban på hyllan eller är det så att någon behöver försöka leta sig utanför sin bubbla och umgås med annat än innebandyfolk?

.. .. ..

En vän till mig promenerade i dagarna iväg till ICA. Hon inhandlade ett pussel. Ett tusenbitarspussel. "För att ha någonting att göra." 

Men jag känner att jag verkligen kan unna sysslolösa människor sin fritid. 

.. .. ..
26 dagar kvar av 2007.